tisdag 23 juli 2019

SR - Boris Johnson kan bli faaarlig för Storbritannien.

Något har hänt i UK som förklarar Boris Johnsons väg till toppen. Remainerna verkar ha tappat, liksom att Labour håller på och tappar. Euro-teknokraterna som inte vill ha en avtalslös Brexit verkar ha tappat. Teknokrater-globalister som David Cameron och David Osborne är helt ute.

Det märkliga stödet för Nigel Farage speglar väl också stämningarna.
Ingen i MSM eller Public Service ha lyckats eller kan beskriva detta faktum. Alla hyllar en vinnare och nu verkar också The Spectator vara med på Boris-tåget. Antiglobalism? Anti-liberalism? Högerliberalism?
 
Boris Johnson är nog det närmaste en folklig ledare vi kan komma i dagens degenererade Europa. Han har sina rötter i överklassen, men är ändå inte särskilt skitnödig och fisförnäm. Inte heller fanatiskt globalistisk och krypande för det internationalistiskt maktgalna bankvärlden. Den lite tramsiga skojfriskheten, får man ha överseende med.

Teresa May var en slagpåse för EU och blev som förväntat en pinsam historisk parentes som snabbt kan glömmas bort, först när det verkliga ledarskapet tillträder. Boris kommer att leda UK och Europa framåt som en skicklig lots. Endel tror att efter Brexit, kommer äntligen EU-fascismen att kollapsa och dess sjukdomsalstrande rottrådar huggs av. Ytterligare en bastion har fallit i Europa och vi kan se fram emot att "vänstermupparna" får "fladder i brallorna"! De friska, vitala och hälsosamma krafterna i Europa, har oerhört mycket att stå i framöver!
 
EU kommer inte kunna kaxa sig likadant mot Boris. Många glömmer, att en dålig och hård Brexit, är minst lika kännbart för EU. Dels är UK en stor marknad, men även en stor bruttobetalare av avgifter till EU. Deras EU avgift är en av de större. Pengar som EU just nu behöver och de kan inte vara utan pengar, utan måste chockhöja avgiften för andra länder. Det kommer inte bli populärt. Detta kommer Boris att utnyttja.

Storbritannien är viktigare för EU, än EU är för Storbritannien. Skulle EU låta bli att göra affärer med en av de viktigaste ekonomier i världen? Knappast! Med alla varumärken som UK har, så ska nog EU inte jävlas för mycket med sin industri som behöver delar från UK, för att fungera inom EU. Boris kommer att göra ett avtal, så som han vill ha det och tvinga EU acceptera det. Det är EU som förlorar på ett avtalslöst utträde.
 
Boris lär vara ö-rikets sista möjlighet att återfå sin självständighet. Om han inte orkar / kan / vågar driva igenom utträdet, så är Brexit död. Ingen kommer kunna ta upp facklan om Boris halkar på upploppet. Det blir för tungt.
Räkna med att George Soros och UK:s alla kulturmarxister inom stat och media, samt de byråkrater och tjänstemän som skor sig på EU-medlemskapet, kommer att stå vid sidan och hinka ut såpa på banan. Har Boris inte spikskor, är han rökt.
Glöm inte, att Donald Trump uttrycket sitt gillande och vad det innebär, får framtiden utvisa!

2 kommentarer:

  1. Precis min mening också. Men det har inte varken vanligt folk eller politiker begripit!

    SvaraRadera