onsdag 24 juli 2019

Grisskam eller...?

Gilla gris” är en EU-finansierad kampanj från branschorganisationen Svenskt kött, med syftet att ”visa på hur enkelt och gott det kan vara att laga mat med griskött”.
Bakom den står branschorganisationen Svenskt kött, och den danska motsvarigheten Landbrug & Fødevarer.
Man har erhållit 26,9 miljoner kronor i EU-medel till kampanjen. På EU-myndigheten Chafeas hemsida står det att syftet är att öka efterfrågan bland unga.
Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen: ”Anmärkningsvärt att det går skattepengar till att finansiera något som framstår som ett försök att öka efterfrågan. Vi behöver äta mindre kött .”

Har projektet fokus på bra djurhållning? Borde SVT valt att kanske granska detta istället för att ge
det vänsterextrema Naturskyddsföreningen fokus på att ifrågasätta köttätande?
SVT:s uppgift är att förmedla nyheter. I det här fallet om ett projekt, där vi ska äta mer av grisen. Det mycket märkliga har nu inträffat, att SVT ger både de som är negativa och positiva, utrymme att uttala sig. Foliehatten säger ”kors i taket”, nu väntar han på, att SVT också låter personer som är negativa, att de får uttala sig i det ”race” SVT håller på med, om klimatet! Foliehatten tror inte att SVT släpper fram några som är kritiska till den stora bluffen om klimatet, för då skulle hela korthuset rasa ihop som SVT byggt upp. Foliehatten ser vilken agenda SVT kör med, det verkar finnas ett visst urval av "nyheter" som är rätt så harmlösa, där SVT låter båda sidorna komma till tals.
Problemet här är att
SVT är extremt selektiva och granskar inget som kan ifrågasätta det offentliga samtalet (lögnen) de själv uppfattar som god. Man väljer att sila mygg och svälja kameler. Det här anser SVT, är en viktig del av EU-politiken att belysa, inte globalism och öppna gränser. Man är oerhört feg, när det gäller vilka frågor man tar tag i.
Reportaget visar också att Naturskyddsföreningen missförstått vad det handlar om, att det inte handlar om, att vi ska äta fler grisar, bara att vi ska äta mer av grisens kött.


Klimatavtrycket för fläsk och kyckling är mindre än för importerad ost, så Naturvårdsverket borde gilla initiativet. Att konsumtionen av gris minskar i Sverige är ju inte så märkligt, när en del betecknar sig som muslimer. Dessutom hakar bl.a. skolor på "haramtåget", för att blidka gästen. Miljömässigt är det bättre att äta gris än nöt. Men det finns inget konkret bevis, för att koldioxidmodellen stämmer, utan den är bara en hypotes.
 
Ännu en gång visar EU hur man slösar med skattepengar på olika idiotiska projekt. EU ska vara ett organ som ska underlätta handel och samarbete mellan medlemsländerna, men så fort de börjar peta i sådana här frågor blir man alltid lika förbannad. EU ska inte ägna sig av sådan här skit. Det skulle inte alls förvåna, om det sitter någon gammal grisbonde i EU-parlamentet som lobbats in av andra grisbönder.

Om vi skall äta mer på grisen undrar
Foliehatten,hur sällsynt det är med fläskkotlett, fläskkarre, fläskfärs, fläskytterfile och grillkorv som är 5 av de 6 recepten på "Gillagris.” Ska vi äta mer totalt eller vad tycker EU att vi skall välja bort av det icke gris vi äter?
Fabriksgrislobbyn har väl smörjt E
U-politikerna, mer än andra producentgrupper.

Det som slog Foliehatten var den dumma journalisten som missade, att det här kan uppfattas som kritik av muslimsk kost. Vi får hoppas på en "fatwa" mot SVT.
Är det inte förresten rasistiskt och antimuslimskt, att lägga pengar på en kampanj om, att få oss att äta mer griskött? Foliehatten gissar, att det blir någon "rasifierad" som skriver en debattartikel i DN om "gris-rasism!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar