måndag 8 juli 2019

Sveriges kommande plastskatt är som en droppe i havet!

Idag räcker det med att påstå, att plast är onödigt och miljöfarligt, för att det ska vara legitimt, att förbjuda det och påföra skatt. Men ingen kan säga varför det är onödigt, allra minst MP? De har hittills inte presenterat några som helst bevis, varför det är onödigt och miljöfarligt.
MP och JÖK-gänget försöker lösa Asiens och Afrikas miljöproblem, genom att återigen straffa svenskar, med att påföra en plastskatt. Vi har inga problem i Sverige med plastnedskräpning, det är därför de alltid visar på andra delar av världen, när de ska straffa oss. 7 kr för en plastpåse! Det mest idiotiska påfundet är idén om, att återvinna plastkassar. Det har visat sig, att den ”återvunna” plasten i stället för att brännas upp och som tas om hand lokalt, skickas med båt till exempelvis Malaysia.

Men gröna khmerer är khmerer. De går hellre på känslan, än på realiteten. Återvunnet känns mycket bättre i magen, än att kasta något i soporna. Då kan
MP och JÖK-gänget gå och inbilla sig, att man gjort en tjänst för miljön. MP borde tas in på psyket för vård, de kan inte må bra av att gå omkring och leva med alla dessa lögner och religiösa föreställningen i sina sinnen. Foliehatten undrar om det finns några som helst bevis, för att Sverige och svenskar är en sådana plastbovar som MP påstår.
Sverige har fått med EU i hysterin kring plast och senast 2021 är sugrör, plasttallrikar, plastbestick, bomullspinnar i plast, matbehållare i polystyren och oxo-nedbrytbar plast förbjudna.
Oxo-bionedbrytbar plast förekommer oftast i plastpåsar och är inte så vanlig i Sverige. Produkterna bryts ner snabbt för blotta ögat, men efterlämnar kemikalier och mikroplaster.

MP och JÖK-gänget föreslår sedan en skatt på 3kr på plastbärkassar från 200101. Påsskatten syftar till att få konsumenterna att tänka ett extra varv kring om man verkligen behöver en påse. Målsättningen är att Sverige ska uppnå EU:s mål om max 40 plastkassar per person och år.

Per Bolund: ”En skatt kan hjälpa till att styra mot att antalet plastpåsar som hamnar i naturen minskar, säger finansmarknadsminister.
Foliehatten undrar hur de skall kontrollera, att personer max köper 40 plastkassar? Dessutom undrar Foliehatten om Bolund satt sin fot utanför tullarna i Stockholm och gått ut i naturen, för att se om han hittar några plastkassar!
Dessutom hävdas det att cigarettfimpar är de näst värsta nedsmutsarna. Foliehatten skulle påstå, att de är de absolut värsta. Problemet är, att MP inte kommer åt dessa miljösvin! Det är därför lättare att komma åt konsumenter som köper plastkassar!

Per Bolund motiverar förslaget med att "vi har sett bilder från kontinenten där plast flyter omkring i våra hav och valar som strandar med 80 plastpåsar i magen. En sådan utveckling kan vi inte acceptera."
MP ger sig inte, utan de vill att all plastanvändning skall förbjudas som plastmuggar och plastbehållare för livsmedel.
Isabella Lövin: Vi vill också se om man kan reglera eller förbjuda ytterligare platsprodukter som vi oftast hittar på våra stränder.”
Lövin visar på MP i sitt esse, i dagens politiska klimat behöver man inte leda i bevis, att något är ett problem. Hon säger inte ens vilka produkter hon avser, utan det är plast oavsett som är boven.

Att det förekommer nedskräpning i vår värld är det nog ingen som motsäger. Enligt Naturskyddsföreningen (som är MP:s bästa vän) så tillverkades det ca 322 miljoner ton plast globalt år 2015. Av det uppskattades att mellan 5-13 miljoner ton hamnade i naturen, vilket motsvarar 1,5-4 %.
Frågan är sedan, hur mycket av dessa 5-13 miljoner ton som svenska konsumenter står för? Ett plastförbud i Sverige är en droppe i havet, precis som med koldioxidomställningen!

Studier visar också att alternativ som bärkassar av tyg, måste användas upp till 20000 gånger, innan de är mer miljövänliga än en plastpåse som används som den ska, d.v.s. till att transportera varor, för att sedan användas som soppåse och brännas.
 
I en rapport från Livsmedelsverket visar att, plasten bidrar till att minska matsvinnet, genom att hållbarheten säkras/förlängs på livsmedel som omsluts av plast. Enligt livsmedelsverket innebär kombinationen av låg densitet, bra hållfasthet, goda barriäregenskaper och formbarhet att det i många fall är svårt att hitta likvärdiga alternativ till plastförpackningar. En av de stora fördelarna med plast som förpackningsmaterial är att det vanligen endast krävs en liten mängd material för att innesluta en stor produktmängd. Räknat per mängd förpackad produkt har plastförpackningar ofta låg energi- och resursförbrukning. Att plasten i princip inte väger någonting innebär, att den inte heller bidrar till ökad miljöpåverkan vid transporter, jämfört med andra material som glas, papp och konservplåtburk.

Sverige är redan idag bäst i världen på att panta PET-flaskor. 83,3% av all PET-plast återvinns inom pantsystemet och med PET känner man till, vad för material man återvinner.
Övrig
plaståtervinning har inte utvecklats på samma sätt som PET. Miljömupparna verkar tro att plast är ett enda slags material, ungefär som järn (de tror för övrigt också, att metall är ett ämne) därför kan man se MP:s totalt sanslösa upplysning: "Visste du att det tar 450 år för plast att brytas ner? "
Det är bevisat att plastpåsen från affären är mycket mer miljövänlig och mycket bättre än tygalternativen. För miljöns bästa är plastkassen det bästa alternativet, vilket Per Bolund och MP och övriga i JÖK-gänget, inte begriper. Vem är egentligen förvånad? Vi har en regering utan kompetens, mer än att de vill få in så mycket skatter som möjligt, för att täppa igen kostnaderna för den sanslösa invandringen!

O
m MP och övriga i JÖK-gänget vill miljöns bästa. Kan de börja med, att lobba för plastpåseförbud i Afrika och Asien, då gör de nytta! Sveriges påfund är som en droppe i havet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar