onsdag 17 juli 2019

SVT ljuger som vanligt om Donald Trump!

USA:s president Donald Trump har på Twitter uppmanat några icke-namngivna kvinnliga kongressledamöter från demokraterna att ”åka tillbaka” dit de kom ifrån.
De senaste dagarnas stora händelse i USA enligt Public Service och vi har fått se flera vinklade och förvrängda inslag i det opartiska  SVT, Rapport.
 
Aftonbladet: ”Uttalandet har fått ledande medlemmar inom Demokraterna att stämpla presidenten som "rasist" och "främlingsfientlig". På Twitter refererar Trump till "Progressiva kongresskvinnor från Demokraterna", rapporterar CNN. Amerikanska medier och demokratiska politiker utgår att presidenten syftar på Alexandria Ocasio-Cortez som representerar delstaten New York i representanthuset, Ilhan Omar som företräder Minnesota och Rashida Tlaib som företräder Michigan. ”

Trump hävdar att han sa ”The Gang of Four" borde "åka tillbaka till sina egna länder."


Trump hänvisar faktiskt inte till AOC, Tlaib, Pressley eller Omar med namn.  Så nej, han säger inte att de är alla ursprungligen från ett annat land,  som media försöker påstå.  Han menar nog bara Omar.

 

 

Inte heller säger han “åk tillbaka till ditt eget land,  det är en mycket mer nyanserad kommentar,  där han säger att om de (Omar) tycker att det är så hemskt här, åk tillbaka och lös problemen där du var och kom tillbaka och berätta hur du gjorde det. Och medge också hur bra du har det här.
Men media ignoterar allt det, så klart.

Men han borde inte säga någonting när de skjuter sig själva i foten.

En ny intern Dem.-undersökning i  politiskt kritiska områden visade att de socialistiska representanterna Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) och Ilhan Omar (D-MN) är extremt impopulära och att de kan kosta Democratic Party både presidentskapet och The House, 2020.
Om CNN och andra var en smula ärliga så återger de hela tweeten där han säger att de ska ut, för att sedan säga att de är välkomna tillbaka. Scott Adams har sina brister men är bra på att just analysera Trump och hur folk reagerar på honom. Enligt honom så finns det förstås (troligen) en taktik bakom, som vi sett många gånger förut. När krutröken lagt sig så lär vi se ett ytterligare mycket försvagat åsneparti(Dems.).

Det är rätt magstarkt att komma från Somalia och sedan kritisera USA eller Sverige för den delen. 94% "approval rating" hos republikaner. Tror inte någon tog illa upp av den tweeten.
Liberala Trump-fientliga journalister blir direkt efter presskonferensen "attackerade" och hårt kritiserade av andra journalister och det utbryter heta diskussioner och rena påhopp. Det råder enorm splittring inom amerikansk media. Trump har verkligen rört om ordentligt i grytan.
Folk var trötta på politisk korrekthet och Trump fullkomligt slaktade den, det var förmodligen därför han vann. Om han vinner 2020 är det för att det inte finns något bättre alternativ.

Fördelen med en president som bara säger vad han tycker är att man som vanlig människa får mycket större insyn i vad som händer, presidenten blir mer än bara en personlighetslös marionettdocka som styrs av vem vet vilka.

Den bästa presidenten är ju knappast den president som aldrig säger något tokigt, det är ju ganska oväsentligt jämfört med vad en president faktiskt får uträttat.

Många amerikaner anser det är rätt av Trump, att slänga ut vänsterdamerna ut ur USA och många amerikaner tackar Trump för att han sänker vänstermedia. CNN har numera samma tittarsiffror som vilket barnprogram som helst!
Får Trump sitta en period till så kommer man bygga en staty över honom! Där kan man snacka om gjord av rätta virket! 

Kul att det fortfarande finns politik i USA. Så gott som varje dag händer det saker. Som nu när Slow Biden upprepade: "You can keep your doctor"-lögnen till försvar för sin Obama/Biden-care. Och igår den kvinnliga utlandsjuntan och vad har presidenten twittrat senast? Härnäst lär det handla om rymden på ett eller annat sätt.

Att jämföra med Sverige där politiken det senaste halvåret har bestått av att Ebba pratat om att prata med Åkesson, sen pratade de en halvtimme om sjukvård och sedan, var det inget mer med det. Motsvarande i amerikansk politik vore otänkbart. Eller skulle bara förbigås, utan att nämnas av någon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar