fredag 5 juli 2019

Svensk media i extas över värmeböljan i Europa!

Sedan 2015 har vi inte hört annat än om flyktvågen till EU och flykt över Medelhavet. Det följdes av IS grymheter, mördandet på löpande band, sedan dess är det i stort sätt bara Trump och USA som är kvar. Inget annat och om det är något obekvämt, så tystas det ner, vinklas eller håller man käften, med ett undantag:
Sedan ett år tillbaka fullkomligt överöses vi med det ena fantastiska påståendet efter det andra om klimatet av media. Sverige skall vara världsledande i klimatomställningen anser politiker och media. H.C. Andersens saga om ”Kejsarens nya kläder” passar väldigt bra in, i vad som sker. Alla dansar med, men när stolligheterna passerat ett stadium, kommer frågan precis som i sagan
att vara, han är naken! Det är exakt vad klimatalarmisterna är, helt nakna med sina argument!
Det var roligt att se domedagsrubrikerna i media. Om Sverige blev helt fossilfritt, gör det ingen skillnad, mer än ett promille. Svenska politiker tror att Sverige, kan ändra på detta faktum, med sitt agerande. Helt otroligt! Frågan är om svenska politiker är kompletta idioter eller håller de masken, för att genomföra Europas största skattepålägg. Foliehatten tror på det senare! Det gäller att hålla klimatskräcken levande. Så fungerar det i sekt- och fårskocksnationen Sverige. 

Förra året klimathetsades det i Sverige. Nu har vi vanlig sommar, så nu får man klimathetsa via Frankrike istället. Nästa år har kanske  Sverige och Frankrike normala temperatur och helt plötsligt kommer det, att klimathetsas, att Australien aldrig haft så varmt innan. På 70-talet kallades de svenska värmeböljorna för ”ryssvärme” och ingen, allra minst media, talade om det som något negativt.

Aftonbladetrapporterar: "Varmaste temperaturen någonsin! Värmeböljan saknar helt motstycke. Minst två personer ska ha dött i samband med värmeböljan i Spanien.
I Frankrike har skolor tvingats stänga och äldre placeras i kylrum och landet uppmätte under fredagen sin högsta temperatur någonsin: 44,3 grader.
Extremhettan har drabbat Europa – och temperaturerna kommer att fortsätta stiga".
Det allra märkligast i artikeln är: "I Paris, Lyon, Marseille och Strasbourg har myndigheter förbjudit de bilar som släpper ut allra mest klimatpåverkande gaser att färdas på vägarna!"
Hur stor vetenskaplig påverkan har utsläppen på så kort sikt?

Det verkar som redaktionen på AB inte kunde läsa texten ordentligt. Det är för att undvika alltför höga halter av ozon i marknivå som man stoppar bilarna!
Problemet med ozon, är en starkt reaktiv gas som brukar kallas ”ond” när den är marknära men ”god” när den håller sig 10–40 kilometer från jordytan och skyddar mot ultraviolett strålning. Marknära ozon, upp till 1 kilometer ovanför jordytan, irriterar slemhinnor och lungor och andningsbesvär har påvisats vid halter kring 160 mikrogram per kubikmeter luft. Markozon bildas när kväveoxider och kolväteföreningar, framför allt från bilavgaser, reagerar med solljus. Därför noteras höga halter oftast under eftermiddagen på varma vår- och försommardagar. Folk får helt enkelt svårt att andas om ozon-halten blir för hög. Extrem hetta i kombination med luft som är svår att andas är ingen vidare kombination.

SVT klimathetsade varje dag under den korta värmeböljan i Europa.  "På flera håll i Europa kan det bli temperaturer på över 40 grader i veckan. Meteorologen Mikael Sjöstrand förklarar varför det är så varmt på sina håll. Orsaken är att varm luft pressas upp från Afrika. Varmast blir det i inlandet. Översvämningar bildas av att var och kall luft kolliderar.”
Per Alestig på SvD alarmerar riktigt ordentligt:
"Det är vi som skapar dödliga värmeböljor" ”Helvetet kommer”, varnar en spansk meteorolog. En brutal värmebölja har tagit stora delar av Europa i sitt grepp. Kan man koppla den till klimatförändringarna? Svaret från vetenskapen är tydligt: ja.”


Foliehatten vill se hur stor sanningshalten är i alla dessa påstående och googlar:
2003 drabbades Europa av en extrem värmebölja.
Frankrike blev det hårdast drabbade landet 2003. Enligt officiella siffror krävde hettan närmare 15 000 dödsoffer. Temperaturer på över 40 grader noterades på många ställen, även i huvudstaden Paris. I norra Frankrike uppmättes temperaturer på upp till 40 grader. De höga dödstalen skylldes bland annat på lagen om 35-timmars arbetsvecka.

I Spanien krävde värmeböljan 141 liv. I den även normala fall, mycket varma staden Sevilla uppmättes som mest nästan 47 grader och en lång rad städer satte nya temperaturrekord, bland annat Barcelona, Jerez, Badajoz och Huelva. Förutom Sevilla noterades temperaturer över 45 grader i bland annat Cordoba och redan nämnda Jerez.

Tyskland 2003. I Roth Bei nära Nürnberg uppmättes en temperatur på 40,4 grader, vilket är nytt nationsrekord. Över 7 000 människor omkom och den rekordtorra sommaren ledde till stora skador på grödorna. Vattennivån i floderna var också extremt låga.

Intressanta data från Sverige:
Den högsta temperaturen i Sverige uppmättes i
Ultuna (9 juli 1933) 38,0 °C  och i Målilla (29 juni 1947) 38,0 °C.
På båda ställen var temperaturen 38,0 ºC. Temperaturen i Ultuna uppmätt på en halv grad när.
1947 var det varmare i Paris och Frankrike, dessutom kom två ytterligare värmeböljor i juli samt ytterligare en i augusti 1947. Troligen når denna sommar i Frankrike ej dit. Den som önskar detaljerad mätdata får det här: https://youtu.be/1YvjFi0JHpQ

Extra intressant blir jämförelsen då CO2 halten 1947 var runt 200 ppm och jorden helt "förskonad" från industrialiseringen och levnadsstandarden långt mycket lägre än idag.

Problemet är att de som tolkar data vetenskapligt, är djupt politiserade och politikerna vill ha fram svar som styrker en deras tes,  om klimatförändringar.

Vi kan ta ett exempel. Mätstationen i Frankrike som loggade värmerekordet påstås stå vid en motorväg. Det finns andra liknande problem, när man mäter över långa tidhorisonter. Mätstationer i avfolkade delar som sedan blir befolkade. Plötsligt är den station som stod i en skog nu i ett samhälle. Temperaturen ökar. Hur tar man hänsyn till det? Inte alls förmodligen, om man vill ha en fin graf som visar rätt saker.

Sedan finns allt det här om manipulerade datapunkter. Historisk data kan göras "jämförbar" av olika skäl, om man inte tycker att den är rättvisande. Det förekommer väldigt mycket tveksamheter av den här typen. Vill man förstå problemet så kan man titta på debatten om ökenutbredningen som är ett sällan skådat fiasko. Det är samma logik bakom. Det har anordnats otaliga konferenser. Men sedan visar det sig, att ökenutbredning inte existerar. Planeten blir grönare, vilket publicerades i Nature för ett par år sedan. Det här visste forskare redan på 80-talet. Det finns ett inslag på detta på SVT faktiskt, men ingen brydde sig förstås, eftersom det inte var önskvärd fakta.

Man känner samma bismak i den stora klimatdebatten. Det är samma politisering även där. Därmed inte sagt att koldioxid inte har någon påverkan, men det är så otroligt enögt och politisk bias in absurdum. Varje väderhändelse skärskådas i jakt på fler "bevis" på annalkande katastrof och letar man efter något kommer man hitta det, det är så det funkar. Väder är kaotiskt. Det är alltid kallt, varmt, blåsigt eller vad det nu må vara någonstans.
Statistiken säger att jordens medeltemperatur har stigit 0,8 grader Celsius sedan 1880.

Lägg då till att mätningar före 1880 är meningslösa rent vetenskapligt sett p.g.a, för dåliga eller icke existerande underlag. Mätningar ges inte vetenskaplig signifikans, förrän efter 1951 p.g.a, svajigt underlag.

Hela klimatalarmismen bygger på några få decennier av jordens existens. Mätningar med satelliter har skett sedan 1979, en tidsperiod på 40 år.
Afrikavärmen i juli 2019 över Europa berodde på att jetströmmarna ändrade riktning, ett helt och hållet naturligt fenomen. Det har ingenting med klimat att göra.

Kulderekord i juli 2019: 6,4 minus i Jotunheimen,Norge.

Kämpa Greta! Igår var det 10 C i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar