torsdag 25 juli 2019

Spricker den uppblåsta ballongen Greta?

Men nu är det bråttom, så skriver Greta Thunberg i ett debattinlägg i Aftonbladet och uppmanar till strejk den 27 september. Nu vänder man sig direkt till de fackliga organisationerna, för att utlysa generalstrejk i hela landet. Det är fackens uppgift att säkerställa arbetarnas rättigheter och trygghet och en kris som denna kommer medfölja stora ekonomiska förändringar, och problem, om vi inte ställer om. Därför bör fackföreningar gå med oss och uppmana politikerna att genast agera i klimatkrisen.
 
Det är nu dags för alla PK-människor, att nu själva gå från ord till handling och att visa, att Greta är så viktig. Det kommer att bli mycket intressant. Som vi vet från flyktingkrisen hösten 2015, är det långt mellan ord och handling för PK-eliten. När det börjar kosta en själv mer, än några rader på Twitter, blir det jobbigt.

Några frågor man fundera över är, om facken kommer att stödja en strejk eller kommer de ut som klimatförnekare? Kommer Stefan Löfven et al, att stödja dessa galenskapen nu, när det riskerar att kosta miljarder i produktionsbortfall eller kommer de ut som klimatförnekare?
 
Det är viktigt att påpeka att parterna på den svenska arbetsmarknaden har avtal med varandra och att det inte bara är att gå ut i strejk en dag, framförallt inte politiska strejker. Ingen vuxen kommer att strejka den dagen. De som kommer är de som är lediga eller som har möjlighet att ta ledigt några timmar för att "strejka". Vi talar om akademiker i offentlig sektor eller politiker och tjänstemän på vänsterkanten som kan styra sina dagar till en viss del och har möjlighet att vara lite aktivistiska. Svensson vid svarven eller hotellstäderska Fatima kommer inte att kunna ta ledigt för att strejka och väljer de att strejka ändå, riskerar de att bli avskedade.

Har kretsen runt Greta klart för sig, att det Greta förkunnar är ”uppvigling” och det kan ge upp till 4 års fängelse, men då får hon chansen, att återuppta sin skolutbildning, så att hon lär sig något om klimatet.

Nu får det hårt kritiserade svenska rättsväsendet, sin chans att visa framfötterna! Dags för dem att häkta Greta eller…. ?

Greta: ”Nästa år, 2020, måste vi ha sänkt utsläppskurvan drastiskt för att ha en chans att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader. Om detta inte sker riskerar vi fullständig samhällskollaps.”
Det finns inga forskningsresultat att 2020 som pekar på att den mänskliga civilisationen skall gå under på grund av klimatförändringar. Sådana scenarier är science fiction.
Hur länge skall vansinnigheterna få fortgå? De flesta är jävligt trötta på att höra om Greta, vars vänstervridna mor, har tutat i henne osanningar och nu vill Greta rädda världen. Den autistiska Greta är varken profet eller har kunskap om klimatet. Man skäms som vuxen att det är så många som går på denna "profetia" - lite som "Kejsarens nya kläder" i omvänd bemärkelse. Man skäms att vara svensk, när en handikappad flicka som utnyttjas hårt av miljöaktivisterna och vänstern, men än värre är, att våran så kallade regering inte gör något åt detta. Man hade inte väntat något annat heller, när man ser vilka som sitter i regeringen. 

 Hon har blivit ett offer av sin närmaste omgivning, vilket är att beklaga och dessutom blivit rik på kuppen!
Så här skriver Rebecca Weidmo Uvell:
"Hon tar nämligen 20 000 dollar för ett föredrag." 200 000 kronor nästan, per fördrag".
Familjen Thunberg kan i dagsläget vara rika som troll. Greta är en vinstmaskin. Varför ska föräldrarna inte försöka tjäna in en skälig pension, nu när karriärerna går mot sitt slut? Aktivisten Greta drivs kanske inte bara av övertygelse om jordens undergång.

Aftonbladet gav sin läsare en möjlighet att rösta om de skulle strejka eller ej. Efter det 25% sagt ja och 75% nej, tog de bort denna möjlighet!

Nu kommer Gretas korthus rämna. Ingen kommer strejka för ett barns fantasier. Inte ens Anders Lindberg slutar flyga för miljön. Foliehatten tror nog egentligen inte, att folk lyssnar så särskilt mycket på Greta. Det är jättelätt att hylla Greta, så länge det handlar om att ge likes i sociala medier eller för skolelever att skolka en dag och åka in till stan och lyssna på Greta.
 
Fast Foliehatten inser att MSM och SVT kommer att göra sitt yttersta för att detta ska ge intryck av en stor och imponerande manifestation.
"Folket sluter upp bakom Greta". Det kommer att vara den massmediala bilden.

Det är ju trots allt så, de arbetat hittills. Först kom en massa artiklar om hur viktig klimatfrågan är, intervjuer med domedagsprofeter såsom Rockström, följt av rubriker om skräckvärme och skogsbränder (vilka kopplades till klimatförändringarna). Termer som klimatångest, isarna smälter i Arktis, isbjörnarna svälter, köttskam och flygskam bankas in. 

I valrörelsen gavs utrymme åt Lövin som stod och gnisslade likt en ostämd fiol om klimatet, oavsett vilka frågor som ställdes. Efter ett idogt massmedialt arbete började man fråga folk, om vilka frågor som var viktiga och folk gör som folk gör mest och angav miljön/klimatet, då det trots allt var den fråga som media i månader sagt åt dem var viktig (man vill ju svara "rätt"). Artiklar följer som brev på posten "väljarna tycker miljön/klimatet är en viktigt fråga", följt av artiklar om att "detta kommer rädda Miljöpartiet kvar i riksdagen".

Så vad kom först? Media eller folket? Tycker svaret på den frågan är uppenbar.

2 kommentarer:

  1. Glöm 1,5 grader C,redan för sent...2,0'C som bäst

    SvaraRadera
  2. Man mäter temperaturen via satellit och skulle gissa, att nästa år hamnar vi på - 0,01 C!

    SvaraRadera