torsdag 25 juli 2019

Sverigebilden som en rättssäkert land krackelerar rejält!

Kulturnytt, SR rapporterar, att den växande kritiken mot häktningen av artisten ASAP Rocky har tvingat Sveriges USA-ambassadör Karin Olofsdotter, att avbryta sin semester och återvända till jobbet i Washington. Bland annat har hon träffat kongressledamöter som kräver att artisten ska friges.

Högst upp på den svenska Washington-ambassadens FB-sida ligger nu en uppmaning att besöka ambassadens hemsida, för att ”lära mer om det svenska rättssystemet”.
På hemsidan, möts man av en grundläggande beskrivning av de olika rollerna för polis, åklagare, domstolar och lagstiftande politiker.
Under ingressen: ”På grund av betydande intresse för det svenska rättsväsendet och häktesanläggningar tillhandahåller vi information nedan.”

Ambassadör Karin Olofsdotter tror inte att uppmärksamheten på lång sikt kommer att skada Sverigebilden i USA, men det går inte komma ifrån att frågan är stor frågan på sociala medier, bland andra hos tv-stjärnan Kim Kardashian med 60 miljoner twitterföljare.

En anledning är anklagelserna om rasism. Förra året häktades en annan amerikansk rappare - G-Eazy - i Stockholm. Han erkände, och efter ett och ett halvt dygn i häkte fick han en snabbrättegång. Han dömdes bland annat till att betala skadestånd för våld mot tjänsteman och narkotikabrott, men kunde sen fortsätta sin turné.När ambassadör Karin Olofsdotter säger:
"The Ministry of Justice may not interfere with the way a government agency applies a law or takes a decision in a specific case in its exercise of public authority."
"This means that neither the Riksdag, the Government nor any government agency may determine how a court is to rule in an individual case."

Karin är antingen dåligt insatt i juridiken när hon påstår detta eller så ljuger hon precis som Sveriges statsminister.


Enligt grundlagen kan regeringen mycket väl gå in och beordra åklagaren att lägga ner utredningen och släppa Rocky fri.
"Om det finns synnerliga skäl, får regeringen besluta att vidare åtgärder för att utreda eller lagföra en brottslig gärning inte ska vidtas.”

Detta kallas abolition: "Abolition är efterskänkande av eventuellt straff redan innan åtal väckts eller dom avkunnats, i motsats till nåd som endast kan beviljas när lagakraftvunnen dom föreligger."


Regeringen (de fem som krävs för att vara beslutsmässiga) skulle använda "synnerliga skäl" för att släppa ASAP Rocky och "befria" honom från misstankar kan man kanske tänka sig, men det skulle ställa till det storligen, om inte annat inrikespolitiskt och skapa ett rätt så jobbigt exempel, för lagföring av utrikes brottslingar i framtiden.

Hela 9:e paragrafen:
9 § Regeringen får genom nåd
efterge eller mildra en brottspåföljd eller en annan sådan rättsverkan av brott samt efterge eller mildra ett annat liknande ingrepp som avser enskildas person eller egendom och som har beslutats av en myndighet.

Grundlagen tillåter både nåd och abolition?
"Abolition är efterskänkande av eventuellt straff redan innan åtal väckts eller dom avkunnats, i motsats till nåd som endast kan beviljas när lagakraftvunnen dom föreligger."

"Om det finns synnerliga skäl, får regeringen besluta att vidare åtgärder för att utreda eller lagföra en brottslig gärning inte ska vidtas." [RF 12:9]

Om det finns synnerliga skäl, får regeringen besluta att vidare åtgärder för att utreda eller lagföra en brottslig gärning inte ska vidtas. Lag (2010:1408).
"Synnerliga skäl" avgörs av regeringen. Hotar USA med försämrade relationer, indragna tillstånd att använda avancerad amerikansk vapenteknik, då räcker det nog gott och väl för regeringen.

Och "synnerliga skäl" motiveras i förarbetet främst av att den frigivne (Rocky) felaktigt riskerar att stämplas som skyldig, utan att domstol tagit ställning. Så rent juridiskt
finns inga hinder för regeringen att göra som Trump vill och släppa Rocky fri.
Givetvis är det inte bra om regeringen går in titt som tätt och lägger ner brottsutredningar.
Sedan förstår givetvis Trump inte skillnaden mellan ett oberoende lagföringssystem och ett politiserat sådant rakt av, han yttrar sig litet inställsamt om att Löfven har ”
talent” och räknar säkert med att Löfven (statsapparaten) kan lösa det här, vänner emellan. 

Som vår grundlag faktiskt ser ut, så är det rätt svårt, att hävda att lagföringssystemet är oberoende. Löfvens uttalande om att han absolut inte kan påverka är en direkt lögn.
Om Löfven hade formulerat sig som att statsministern inte kan påverka samtidigt som han är fullt medveten om, att regeringen kan göra det, då kan man förstå om jänkarna blir tvärförbannade.

Men när det gäller Sverigebilden, så är det inte bara i USA som den håller på att få sig en rejäl törn. Det har inte bara med den här artisten att göra, utan det är flera artister som upprepat "never Sweden again". Foliehatten kan tänka sig att den här Rocky-boy inte kommer att vara nådig, i sin kritik mot Sverige efter detta.
Hur mycket kommer det att kosta statskassan för alla inställda konserter?

Tim Pool har rest världen runt och befunnit sig i ganska hårda situationer lite då och då. Men så illa till mods som han ser ut och låter, när han talar om Sverige har han aldrig varit i närheten av tidigare. Det är som att det kryper giftspindlar på kroppen på honom, när han talar om Sverige.
Pool fick förra gången bland annat DN och SR att reagera. Det han irriterar sig över är medias "fake narrative" som kan få ödesdigra konsekvenser om folk tror, att allt är bra. Det var det beskedet ASAP fick och nu fått lida för. Inte ens polisen säger som det är.

Gripandet av ASAP är ett utslag av en självgående myndighetsvänster och deras aktivism. Andra fall är industrimannen Karl Hedin som greps och satt isolerad i häktet under 30 dagar, för rovdjursjakt, men som visade sig vara en lögn. Han sa i Swebbtv att myndigheter numer beträds av tjänstemän, med politiska ambitioner. Man drar sig inte för att angripa riktigt mäktiga personer, eftersom man har ett nätverk av aktivister från den egna myndigheten till media och riksdagen.

Rättegången mot "The Pirate Bay" var utfört av en självgående myndighetsvänster? Foliehatten tror, att det är vänsterregeringen som styr myndigheterna hårt. Tror inte en sekund på, att myndigheterna är självgående.
Däremot är det många karriärister i myndigheterna som gärna vill glänsa med att överutföra uppdragen, de fått på sitt bord. Duktiga idioter som följer order och gärna lite till. Situationen liknar den på MSM:S redaktioner. Där finns en ledning och många karriärister. Resultatet blir förödande.

Hemligheten sitter i tillsättningarna av högre tjänstemän. På senare år kan man skönja en tydlig "stay behind" verksamhet. Där man ger myndigheterna allt större autonomi, samtidigt som att man i allt högre takt tillsätter "rätt" tjänstemän.
Man gör sig redo, för att förlora den politiska makten. Det fungerar inte hur många gånger som helst med Lööf -"nästa gång är det annorlunda", "en tredje väg"
och liknande lögner. Så att man skall kunna fortsätta som "vanligt" i många år, efter att man förlorat regeringsmakten.
Vi såg hur hjonen på UD redan innan valet började obstruera. Så ser det ut i många myndigheter. Det räcker inte att vinna ett val, för att stoppa detta, det krävs massiva utrensningar
av vänstern i hela tjänstemannakåren.

Men svensk media och svenska politiker vill inte riktigt lyssna på vad som händer och hur Sverige ses utomlands. Schweiz och Sverige har alltid blivit ihopblandade av amerikaner och vi har väl mest skrattat åt det. Men nu börjar
schweizare se illa på, att blandas ihop med svenskar, då makten i Sverige, framstår som blåsta, korkade och idiotiska.


Detta börjar spridas mer och mer till USA nu, om Sverige och vår blåsta regering. Förr var det Abba, Björn Skifs och IKEA. Vissa brukade skämta om isbjörnar på gatorna. Idag är det andra visor då amerikanerna ”vet” att i Sverige så faller allt under socialismen. Skolan, sjukvården, kriminella som eldar upp hela förorter, svenska tjejer som våldtas, utan att rättssystemet bryr sig ..on and on.

Danmarks skämtsamma sida när dom gör narr av oss, har under den senaste tiden börjat spridas till övriga Europa. Får vi över det till Amerika, så kommer det att bli en lite hårdare ton över där, tror
Foliehatten. Danskarna ser oss helt enkelt som idioter, utan den broderkärlek som danskarna, en gång ändå kände för oss.

Sverigebilden...
Foliehatten är mycket utomlands och allt oftare så brukar han säga att han kommer ifrån Norge. En gång fick han höra. "Ohh..be careful about Sweden". Då svarade jag "We don't go there so much anymore".


Den svenska modellen är tydlig. Politiker ska inte kommentera enskilda fall och andra länder har definitivt inget i vår lagstiftning att göra, säger sossen Fredrik Lundh Sammeli, justitieutskottets ordförande, i SVT:s Morgonstudion.

Sammeli: ”andra länder har definitivt inget i vår lagstiftning att göra.”

Det där stämmer inte. Sverige lyssnar jättemycket till globala institutioner i sitt regelverk. Rent falskt av riksdagsledamoten som inte har någon koll. Hemskt att det sitter så okunniga personer i riksdagen.
Det var ord och inga visor från den lilla politruken Sammeli.
Men vänta nu, är inte han med i samma regim som oftast har jävligt högljudda åsikter om andra länders rättssystem? Det har alltid varit ett förbaskat gnäll om Ryssland, Kina och USA(Trump).

Sverige framstår igen som en uppblåst nation av efterblivna snöflingor. Hoppas vänsterregimen inser, att övriga världen helt sonika torkar sig i arslet, med deras förvirrade Sverigebild.

2 kommentarer:

  1. Ja, man får skämmas som svensk, nuförtiden
    Sorgligt

    SvaraRadera
  2. Carl Bildt, och Expressen,bör läsa vad Marcus skriver.
    https://www.expressen.se/nyheter/varldens-reaktioner-pa-trumps-tweets/

    SvaraRadera