onsdag 3 juli 2019

Massmedia har äntligen fått sin "klimat Jesus" - Per Bolund!

I söndags inledde MP politikerveckan i Almedalen med en presskonferens, där Per började med att säga: "Hej alla mångfaldsvänner!" I hans lilla värld menar han " enfaldsvänner ", eftersom MP står för all enfald man kan tänka sig. Allt skall förbjudas och sättas skatter på som är tydlig enfald. Därefter levererade han en chock i sitt tal, för svenska folket. MP har satt upp som mål, att helt fasa ut fossila bränslen. Istället ska mackar endast sälja förnybart bränsle. Omställningen ska vara genomförd redan år 2030. Vad menar Per Bolund med "100 procent förnybart bränsle"? Har han gett något konkret exempel? Enligt Per Bolund är det den svenska skogen och åkermark som skall leverera råvaran!
Märkligt att SVT:s journalist(part i målet) inte frågade Bolund, vad förslaget skulle kosta att genomföra. Det kan inte ha varit konkurrenskraftigt mot bensin och diesel, för då hade det redan varit infört av marknadskrafterna. Ska vi få högre kostnad för drivmedel eller lägre skatteintäkter på dessa? Ska det belasta bilägarna eller välfärden? Frågan är inte ointressant? Tydligen spelar det ingen roll, när man lägger så kallade miljöförslag?
Per Bolund kommer garanterat att bli ett sänke för
MP och de har sällskap med Löfvén i hissen som inte gå mer än till högst andra våningen i skyskrapan.
 
Bolund tog upp de aktuella mediala värmerekorden i Sydeuropa och Indiens bekymmer med vattenförsörjningen. Minister Bolund som har ett avbrutet arbete för att erhålla en doktorsgrad i något slag av ekologi, bekymrade sig inte ett enda dugg, för att kontrollera om hans påstående stämde med eventuell forskning, utan skyllde obekymrat detta på klimatförändringarna. Kan Indiens befolkningsökning, ha något med saken att göra? Han kryddade talet med den miljon arter som anses utrotningshotad på grund av vår överkonsumtion i största allmänhet. Kanske borde han lyssnat på P. Moore som har presenterat trovärdig lugnande information. Naturligtvis kunde Bolund inte avstå från att berätta att Grönlandsisen smälter (sanningen här i länken). Men i själva verket växer den istället! Ingen upplysning om när, var och hur.

Han har ordagrant påstått: ”Nu växer en insikt om att klimatomställningen är någonting lustfyllt”.
I och för sig är det mesta lustfyllt jämfört med denne man som i sin vita skjorta med grön bakgrund, meddelar att grönt ”inte är en färg utan en inställning.” Men ibland undrar man verkligen var de får allt ifrån.
Bra i varje fall, att Bolund inte drog in något om vetenskap i sin gröna inställning. Klimatdiktaturen är inte ett visionärt hot som deras klimathot utan högst reellt, även om det predikas från en allvarstyngd ”svärmorsdröm!”
Vad är slutmålet för ”JÖK” partierna? Ta död på allt svenskt?
SvD: ” Det mest sorgliga med Bolunds argumentation är att den utgår från att hans medmänniskor är lite bakom flötet.” Dax att Stoppa miljöbluffen.
Ett litet litet land som heter Sverige, kan inte rädda hela jorden eller vad tror id….? Kina kommer att bygga 2400 kolkraftverk till 2030 och i Afrika lovar kineserna bygga flera hundra kolkraftverk som fattiga länder, inte kan tacka nej till! Tyskland ”kör” kolkraftverk, när vind och sol inte levererar. Rika som flyger och behöver inte tänka på ekonomin. Det blir dom som är fattiga som får betala notan i slutändan. Det Sverige håller på med, är svårt att klä i ord, ordet idioti, räcker inte till!

"Fossila" bränslen. De som använder den termen anser m. a. o., att träd, djur och människan kommer från detsamma. Varken
kol eller olja är från "fossiler", utan är naturliga ämnen. Bara obildade miljömuppar och politiker med deras medlöpare i MSM kör med den agendan. De flesta vet nu om, att klimatpropagandan är en lögn, så sluta kalla det för fossillt. Corbetts Report visar hur och varför man, kom på den briljanta idén att påstå att, oljan kommer från fossiler.   Sverige är kanske det första landet som går från industrination tillbaka till ett u-land. Varför låter vi dessa klimatsekter hållas? Vad hände med nordmännens raseri?
Hela världen skrattar åt oss och vi kör på som det inte fanns en morgondag.

Per Bolund är e
n vältalig ekonom som till skillnad från Gustav Fridolin, inger ett visst förtroende. Äntligen kan frågan om massinvandring och integration begravas och nu är det klimatet och att Sverige skall rädda världen, med sina åtgärder. Greta backar upp, såklart. Men hon tar bra betalt! Synd bara att MP är kompletta galningar.

Egentligen finns det inte mycket att diskutera. Per Bolund har vind i seglen. MP:s politik ligger helt rätt i tiden och de har media i ryggen, med opartiska SVT som dagligen sänder, alarmerande inslag. Det värsta av allt. MP och Bolund har politiker (både från sitt egna och andra partier) som backar upp honom.
Foliehatten skulle inte alls förvåna, om detta kalas kommer att bli av och det kommer kosta fullständigt horribla summor med pengar. Därtill kan vi inte inkvartera alla de människor som kommer hit. För han tror, det är det som Per hoppas på. Folk kommer inte att ha råd och tvingas börja åka kollektivt. Norrlänningar och glesbygdsbefolkning får använda häst och vagn, där det inte finns kollektiv trafik!

Per Bolund har redan dragit igång och börjat ljuga. Bolund i Almedalen: ”Den extrema sommaren som vi pratade om förra sommaren håller på att bli det normala.” Bindgalna Bolund har en plan. Vi ska invaggas i tron att allt kommer vara som vanligt 2030. Helt plötsligt heter det att ingen bilist behöver oroa sig, vi kommer tanka våra diesel och bensin bilar precis som vanligt vid macken 2030. Det är bara bränslet som ska förändras. Inte bilismen.

Foliehatten tycker, att det var riktigt bra sagt av Per Bolund. Kan han få folket att sova kommande 11 år, så är det försent när dom vaknar 2030. Precis som han vill. Då står du där, med en obrukbar bil. Ditt enda val, eftersom du inte kommer att ha råd att köpa ny bil, kommer att bli att börja åka kollektivt. Helt enligt planen.
Det har hänt en hel del med miljön sedan Al Gore, härjade med sina domedagar om att vattenståndet skulle öka med tio meter på tio år? Och vad har hänt,inte ett ”skit.”
Al Gore bor vid havet och ger lång näsa till alla lättlurade nötter runt om i världen,
när han flyger med sin privatjet för att hålla dyra föredrag!
Det inte Al Gore talar om i sina föredrag, att antalet stormar har minskat, skogsbränder har minskat, antal så kallade extremväder har minskat, svälten i världen har minskat delvis tack vare ökade halter koldioxid i atmosfären, antal människor som dör på grund av väder har minskat, öknarna har minskat med 10%, växtligheten har ökat m.m. Så nog händer det något.

Verkligheten funkar inte riktigt som i Per Bolunds huvud. Bolund kan inte koppla ihop "orsak och verkan." Går detta absurda förslag igenom blir den omedelbara effekten, att 300.000 veteranbilsägare blir av med sin hobby direkt. Klimatnyttan blir noll och Per Bolund kommer att jagas ur landet. Man kan inte bara blanda ut diesel och bensin med det man hittar hemma i kylskåpet och skafferiet, medan bilens motor snällt fortsätter att fungera.
Vem ska betala alla nya bilar som hela Sverige ska köra runt i? Menar Per Bolund, på fullaste allvar, att hela Sveriges samlade bilismen skall skuldsätta sig för mångmiljardbelopp för att kunna köra nya, icke fos
sildrivna bilar? Är det ens rimligt för någon som Per Bolund, med total avsaknad av verklighetsförankring, att tro att människor har råd med nybilsköp?

Nu har emellertid Per Bolund en bra ide. Vi ska konve
rtera dagens bilar till miljöbilar. Hur då? Är Per Bolund ingenjör? Tror Per Bolund att alla bilar, oavsett märke och konstruktion, bara kan konverteras hipp som happ? Det ser som bekant ganska radikalt annorlunda under motorhuven olika bilmärken emellan.

Vad ska alla bilister göra som inte har råd att konve
rtera sin bil till miljöbil? Vad ska alla bilister göra (det kommer bli många) vars bil inte kommer gå att konvertera till miljöbil?
Alla bilhandlare som står med bilhallarna fyllda med diesel och bensinbilar, var skall de göra med bilarna? Vem skall ersätta dessa företagare för förlorad inkomst i mångmiljonklassen?
Alla privatbilister som nyligen köpt bil och kommer ha en avbetalningstid på 5 år med bilar med ett marknadsvärde långt över 100 000 som ingen kommer vilja köpa om 5 år eftersom ingen vill investera i en bil dom ändå inte kommer kunna köra eller sälja. Vem ska ersätta dessa personer?

Vi kommer få en marknad av mer eller mindre nya bilar som skall gå till skrot eller säljas utomlands eftersom Per Bolunds konve
rterings prat mest är fantasier. Men vem ska köpa dessa bilar? Kommer övriga Europa att vallfärda till Sverige för att köpa mer eller mindre nya bilar till vrakpris eftersom bilarna inte går att säja på svensk marknad?
Hur ska vi göra med alla lantbruksmaskiner, båtmotorer, trädgårds/röjnings/skogsbruks maskiner som går på både bensin och diesel? Ska vi skrota fullt fungerande motorer och redskap för mångmiljardbelopp?

SLU har i en rapport fastslagit att den svenska skogen är en bristvara och skulle man ta råvaran därifrån, kommer prisbilden bli en helt annan. Restprodukterna kvistar, kottar. sågspån m.m kan man tillverka bränsle av. Men problemet är precis som med etanol, att energivärdet är mindre! Ovanpå detta kan läggas problem med svampar som bildas i tankarna. Hur tillverkas förnybar energi, skövla Brasiliens regnskogar och odla sockerrör, frakta dem till Sverige i en båt som släpper ut mängder av koldioxid, raffinera här. Trodde politiker var bättre pålästa.
Foliehatten har skrivit om etanol och det Bolund föreslår är exakt detta! Läs och begrunda de grönas galenskaper!I en intervju med Princeton-professorn William Happer, säger han att vi egentligen har för låga nivåer CO2. Vi har ökat från ca 300 ppm till 400 ppm. Går man tillbaks några tusentals år låg snittet på ca 1000 ppm, viss tid t om 2500 ppm. Växter dör om CO2 går under 150 ppm. Så den ökande CO2-halten är bra för växtligheten och gör att vi kanske kan undvika framtida svältkatastrofer. Han säger även att CO2 har ingen betydelse för växthuseffekten, utan  vattenånga(går inte att beskatta) står för 70% av växthuseffekten. Uppvärmningen är dock bara 0,8 gr C de senaste 100 åren.
Bara 2 % mer moln ger en kylande effekt på jorden som kompenserar alla koldioxidutsläpp. Kosmisk strålning ökar antalet moln runt jorden.
Solen befinner sig nu i en fas som gör att den kosmiska strålningen ökar, så vi kan räkna med mer moln och att jorden kyls av och vi får det kallare.

Det kommer nya livsåskådningar hit till Sverige hela tiden. Den kommunistiska ideologin på 60- och respektive 70-talet. Invandringen och mångkulturen från 1990-talet och nu klimatreligionen som vi sett i ett par år nu.
Politikerna förstörde Sverige och då börjas alltid tjata om något annat, för att avleda det riktiga problem i landet. 60% av Sveriges utsläpp kommer från industri, jordbruk samt inrikes transporter, förutom personbilar. Vilken påverkan har den enskilde svensken på detta? 2014
stod Sverige för 0,13% av världens totala utsläpp. Även om Sverige skulle nå 0% så skulle den minskningen totalt sett vara försumbar, inom felmarginalen för de redovisade resultaten. Det innebär inte, att vi kan skita i det utan vi måste dra vårt strå till stacken. Framförallt fortsätta utveckla teknik och beteende, men att staten höjer skatter med motiveringen, att rädda klimatet är bara ren och skär bullshit.
 
Att ställa om som politikerna tror, kan göras på något år, är i själva verket, en lång process som inte alltid leder till förbättringar. Ett bra exempel är SSAB.
SSAB
står för 10% av Sveriges utsläpp och de har fått pengar från Energimyndigheten, för att sätta igång ett projekt för att använda vätgas i produktionen. Många bitar skall falla på plats, innan de kan använda vätgas. Enligt SSAB, räknar de med, att kanske få igång en produktion om 20 år! Att använda vätgas är inte heller okontroversiellt!

Det är MP:s ideologi som har blivit religion, i takt med att deras totalt oproportionerliga stöd i journalistkåren får genomslag i den offentliga debatten. Den som går på tvärs mot det rådande evangeliet, får acceptera att häxjakten drar igång mot hädaren, något de flesta politiker inte vill utsätta sig för.
Rädda planeten med plakatpolitik ingår däri!
Att
politiker skulle grunda sina åsikter på forskning, fakta, erfarenhet inom olika ämnen är helt på ute ur listan i Sverige. De politiker som ljuger bäst, skriker och
marknadsför sig bäst, sätter agendan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar