torsdag 4 juli 2019

Förpostfäktningarna har börjat inför presidentvalet i USA november 2020!

Donald Trump startade officiellt sin kampanj för omval 2020 den 19 juni, inför en jättestor publik på Orlando Amway Center-arenan. Under taktfasta rop om "USA" intog Trump scenen efter några ord från vicepresident Mike Pence och “First Lady” Melania Trump.
Trump påminde åhörarna, om hur otroligt det var, att han blivit president. Han attackerade snabbt medi
a och “statliga aktörer”, för att de försökt med alla stående medel, att smutskasta(rysk påverkan) honom både som kandidat och president.
Trump: "Vi stirrade ner på den ondskefulla alliansen av lobbyister och donatorer och speciella intressen som lever på att suga ur landet. “Träsket” slår tillbaka illvilligt och våldsamt. Under de senaste två och ett halvt åren har vi varit under belägring. “
Med lite hjälp från publiken när rallyt fortsatte, verkade det som Trump har en ny kampanjslogan:
"Keep America Great. "
Den som vill lyssna på hela talet så, finns det här.
Att Donald Trump inte skulle bli republikanernas kandidat, är uteslutet. Bara sjukdom eller ett attentat skulle ändra på detta!
Donald Trump är fortfarande mycket populär bland republican väljare. En ny opinionsundersökning visar att 85% av GOP-väljarna godkänner hans prestation som president.
 
På den demokratiska(dems.) sidan är det trångt! Beroende på hur man räknar, har de minst 23 seriösa presidentaspiranter. Dems. har ställt upp tuffa regler för vem som får vara med i debatterna i Florida under två kvällar i slutet av juni. För att deltaga i Florida, måste varje kandidat ha ekonomiskt stöd från minst 65 000 väljare i 20 olika delstater eller ha uppnått ett stöd på minst en procent i tre nationella opinionsmätningar. Det blev ändå jättedebatter, med tio aspiranter vardera, framför tv-kamerorna två kvällar efter varandra.
Den andra debattkvällen deltog den tidigare vicepresidenten Joe Biden som leder stort i opinionsmätningarna och Vermontsenatorn Bernie Sanders. De står för varsin inriktning inom partiet, Biden är mer mittenorienterad och Sanders en självutnämnd "demokratisk socialist", men båda är vita män över 75 år som inte representerar det generationsskifte eller den mångfald som dems. behöver.
 
På youtube finns debatterna utlagda. Dems. program var givet på förhand och det fanns inga överraskningar.
Alla de demokratiska presidentkandidaterna säger att de kommer att ge illegala utlänningar gratis sjukvård, betald av amerikanska skattebetalare
Krossa försäkringsbolagen.
Öppna gränserna för alla illegala.
Åtala!
Beskatta. Beskatta. Beskatta. Mer beskattning.
Lögner.
Mer hat.
Den svenska vänstern och dems. har många gemensamma punkter!
Är någon förvånad?


Det finns faktiskt en presidentaspirant i mängden av kollektivister (dems.) som är acceptabel och det är Tulsi Gabbard, från Hawaii.
Hon är överlägset den allra bästa
och kanske den mest intelligenta, vilket inte är svårt i den samlingen. Hon är mycket “progressiv” när det gäller ekonomi och hon är bra när det gäller utrikespolitiken.
Gabbard, en stridsveteran som tjänstgjorde i Irak och Kuwait, startade sin 2020-kampanj, genom att säga att båda partierna är likadana - “de tröttnar aldrig på krig”.
Hon lovar att ta hem alla trupper från Afghanistan, om hon blir president.

En stridsfråga som splittrar USA är, ”abort eller inte!” Den har tagits upp i kampanjdebatten av Donald Trump som varnade den konservativa publiken i ett tal för någon vecka sedan, att de senaste framgångarna lätt kan erodera, om de underlåter att rösta.
Republicans har firat ett antal framgångar vad gäller åtgärder för att begränsa tillgången till abort.
Trump: “Det kan förändras väldigt snabbt. Fel person i ämbetet ... kan ändra det väldigt snabbt."
Trump kritiserade den lag och strid i Virginia som förbjuder aborter, efter att man kan registrera fostrets hjärtslag, vanligtvis omkring sex graviditetsveckor.
Trump: ”Det blir en avrättning.” Trump anser att begränsning av möjligheten att få abort, är det största problemet för många konservativa väljare.
När Trump förklarade "Vi är stolta över att försvara livets helighet", skanderade  anti-abortpubliken. "Fyra  år till, ,Fyra år till!"
 
Statistik uppgifter om abort från Pew Research Center, visar att 36 % av republicans vill att det ska vara lagligt i vissa fall eller alltid och 59 % avGOP-väljarena som
tillfrågats vill att det ska vara olagligt i vissa eller i alla fall.
76% av dems. tycker, att abort ska vara lagligt i vissa eller alla fall, och 21 % vill ha vissa restriktioner.

På den republikanska sidan är det klart att det blir Donald Trump som blir presidentkandidat och det skulle förvåna mycket, om han skiftar sin vicepresident Mike Pence.

På den demokratiska sidan med över 20 kandidater kan mycket hända. Idagsläget ledar
Joe Biden tidigare vicepresident och senator med 31,9%, följt av Bernie Sanders senator från Vermont 15% och Elizabeth Warren senator från Massachusetts 11,9%.
Både Biden och Sanders är över 75 år och det kan fälla avgörandet till förmån för en yngre kandidat och Elizabeth Warren, är inte helt utan chans.
Foliehatten återkommer när det klarnar lite mer på den demokratiska sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar