torsdag 18 juli 2019

Stora journalistprisvinnare kommer ut som rasist!

Negra Efendic är journalist på SvD med fokus på migrations- och integrationsfrågor. Hon är så att säga SvD:s stjärnskribent, när det gäller ensamkommande flyktingar, medicinska ålderstester och över huvud taget "flyktingsnyft"-reportage på nyhetsplats. Även om hon samverkar med ett knippe andra på tidningen, mer direkta "åsiktsjournalister." Negra fick "Stora Journalistpriset 2016" för "Jag var precis som du!" Att hon fått Stora Journalistpriset bekräftar bara, vad många insett för länge sedan: hela den prisgalan är ett vänster vänskapskorrumperat skämt!

Negra Efendic är självupptagen och oprofessionell. Hon hänger ut en privatperson som rasist som egentligen gör, ett helt legitimt påpekande. Hur kan SvD ha en journalist med så lite distans till sitt eget ämnesområde?
Är det verkligen lämpligt att ha en journalist som tar ifrågasättande av migrationen personligt (hon skickades hit som ankarbarn under kriget i det forna Jugoslavien).

Är det i skenet av detta vi ska betrakta Negra Efendics (kritiska) granskningar av åldersbedömningar av ensamkommande, kan vi verkligen lita på, att hon skulle skildra något annat än kritik mot metoden? Till sist kan man fråga sig om Negra Efendic, bara är en av många åsiktspoliser? Hur är arbetsklimatet på svenska
tidningsredaktioner? Om Negra Efendic och hennes likar uppvisar en så våldsam reaktion på ett tweet från en privatperson, hur agerar dessa personer då när kollegor pitchar idéer, om eventuell granskningar av invandringens kostnader?
 
I sitt sommarprat (26/6) sa Negra Efendic, att flyktingar förädlar nationen genom att få hjulen att snurra. Helsingborgs Dagblad ger givetvis strålande recensioner och en kvinna kommenterar med:
"Jo jag tackar. Våldtäkter, bilbränder, könsstympning, barnäktenskap, hedersmord, stenkastning mot blåljus personal o. s. v.". Responsen? Drygt 550 gillanden och 40 delningar. Ingen invändning mot de fördomsfulla orden om invandrare i kommentarstråden.

Kristina Lindquist skrev en artikel om bosnier. Någon Fredrik Vikström påpekar att invandringen, inte var lönsamt. Därefter utbryter tjafs om närande och tärande, mellan Kristina Lindquist och Fredrik Vikström.

Plötsligt, från ingenstans och i en annan tråd, dyker Negra Efendić upp och påstår att hon,än en gång blivit ifrågasatt? Verkar inte vara den skarpaste kniven i lådan.
Det blev mer än intressant, att följa Negra Efendics twitterkrig. Det började med att en Fredrik Vikström, helt utan att på något sätt relatera till Negra Efendic påpekade, att en artikel i DN om integrationen av bosnier i Sverige hade en del brister: 
”Det du borde tagit upp är dock att trots att bosnierna anses välintegrerade når heller inte denna grupp upp i arbetssiffror som gör dem närande istället för tärande i Sverige. ”
Negra, som är bosnier fick tokspel och menade att citatet ovan betyder att hon (som enskild person med bosnisk härkomst) blivit utsatt för en rasistattack
Negra: ”Idag blev jag, ännu en gång, ifrågasatt i mitt jobb enbart utifrån min bakgrund. Det kallas rasism. Och nu den här skiten. Dra åt helvete!!!! ”
Sedan kan man följa hennes flängande som mynnar ut i patetiska memes, om att blocka anonyma. Det är tragiskt att se en vuxen människa, journalist på en stor svensk tidning uppföra sig som en gymnasietjej, med lila hår.
En passage är intressant, när hon sätter Sverige inom citationstecken. Undrar hur Negra resonerade där:
Hm, okej så ska inte ”Sverige” få veta vem av oss två är mer närande/tärande?

Det är rätt uppenbart, att till synes att väletablerade migranter från lite mer kulturfrämmande regioner, även i Europa har lång väg att gå, för att passa in i Sverige och inte lida av kroniska mindervärdeskomplex.

Foliehatten har gått igenom trådarna på twitter, och ”god damn” vilka "lowlives" som skyddar de rättrogna. Fredrik Vikström svarar lugnt och sakligt, men möts bara av hat. Han bemöts inte med någon som helst fakta, utan enbart beskyllningar om "rasism" och lite förtäckta hot. I sakfrågan har Fredrik givetvis rätt. Bosnier är en av de mest välintegrerade grupperna i Sverige, men inte ens de är tillräckligt bra, för att ge ett nettobidrag. De har inte ens tillräckligt hög sysselsättningsgrad, för att den svenska modellen ska kunna upprätthållas.

Det finns några saker som är rätt obehaglig i den här historien. Hon är journalist på SvD och har 12 000 följare på twitter. Hon har en plattform. Hon har makt. Nu använder hon sin position till att hoppa på en privatperson och inför alla kalla honom för "rasist", trots att det han skrev på intet sätt kan anses utgöra rasism.
O
m en journalist (i det här fallet någon annan än Negra Efendic) skriver att bosnier är välintegrerade så är det väl fullt legitimt att hävda, att så må vara fallet, men bosnierna utgör ändå en nettokostnad för det svenska samhället. Inte heller Bo Söderstens begrepp "närande och tärande" kan räknas som rasism.
Foliehatten tror inte de där hjärntvättade människorna går att rädda. Det räckte med att läsa några av hennes kommentarer i den där twittertråden för att inse, att hon är en riktig idiot. IQ fiskmås. Ofattbart att SvD kan ha henne som anställd.

Undrar hur stor roll hennes religiösa hemvist som muslim spelar i sammanhanget. Även om hon inte själv bär slöja, är hon en varm förkämpe för rätten att sätta plagget på småbarn och hennes kamp för gymnasieafghaner är också kännetecknande.
Varken ensamkommande Negra eller den lilla armén av batikhäxor vill motbevisa och tillrättavisa personen med statistik. När man vet, att den man attackerar har rätt och istället gå till personangrepp och skriker om rasism.

Negra har lobbat hårt för att medicinska åldersbedömningar och åldersbedömningar. Enligt henne ska de tas bort och alla vuxna migranter som hävdar att de är barn, ska klassas som barn. Ganska typiskt icke-svenskt beteende.
Hela agerandet från Negra är mycket pinsamt, hon borde åkte dit för förtal. Att rasist-stämpla någon kan ha förödande konsekvenser i dessa tider(se på gamla sv pensionärer på FB)  och nu kommer hon undan helt riskfritt. Kudos till Vikström som stod på sig och gjorde hennes bluff glasklar, krävde till och med en ursäkt, vilket var helt rätt.

Även Hanif Bali försöker rida på vågen och påpekar, att kärringen ser ner på vita militärmän.

Det känns mer än uppfriskande, att både vita och färgade vågar säga ifrån, till alla förbannade PK-troll som påstår att man inte kan vara rasistisk, mot vithyade och gömmer sig bakom ”rasist-skölden” när de kommer med argument som inte håller. Blotta hycklarna! Nu gräver vi ned det sjukt vridna PK-klimat som råder.

Negra Efendic
och hennes kompisar begår samma misstag som de unga tjejer som anställdes på kvällstidningarna i slutet på 90-talet. Dom tror, fult allvar, att dom anställts för att dom är begåvade och kompetenta. Dom fattar inte, att deras upphöjelse enbart beror på att det är "modernt", "progressivt" och enligt värdegrunden. Sådant här, slutar ofta med härdsmälta och psykisk sjukdom, när verkligheten kommer ikapp.

Det blir tydligen känsligt, när svensken börjar fråga, vad hon och hennes släkt egentligen bidrar med? Själv har hon blivit lurad som anställd invandrare och tror sig vara kompetent. Det som är betecknande, är att hon, trots att hon är mångkulturivrare och skriver Sverige inom citattecken, faktiskt förefaller vara nationalist, när det kommer till hennes eget folk. Inget fel i det, men då får hon nog ta och respektera den svenska varianten av nationalism också.
I den ingår definitivt att tycka det är viktigt, att alla hjälper till att dra sitt strå till stacken och rätten att uttrycka det.
Att hon är såväl narcissistisk som omogen tvivlar nog ingen som följer hennes twitterkonto. Det strösslas med barnsliga gif:s samt ett omättliga behov av att hävda sig som "journo."

Här har vi en reporter som bär på ett personligt migrationstrauma.
Hon kom hit som ensamkommande (ankarbarn). Hon har skrivit boken "Jag var precis som du" (enligt egen utsago sade hon detta till ett migrantbarn, när hon som vuxen besökte en flyktingförläggning).
Hennes lojalitet ligger hos den som befinner sig på flykt. Skulle hon verkligen rapportera något som ens skulle kunna misstänkas gynna krafter som vill minska invandringen? Knappast?

Svensk migrationspolitik lider av en
stor slagsida, det är ur migranternas perspektiv som migrationen skildras. Att skildra negativa konsekvenser, för det svenska samhället eller att svenskarna får stå tillbaka, förtigas helt. Det är legitimt att ställa frågan "men hur kan man hålla föräldrar och barn åtskilda?" (avseende anhöriginvandring), men inte "men hur kan ni rösta för när det saknas bostäder och lärare." Negra Efendic illustrerar problemet, hennes "dra åt helvete", åt ett fullt legitimt påpekande.
Det är något särdeles obehagligt med människor som kommit hit som migranter och beretts goda möjligheter till ett bra liv och samtidigt inbillar de sig, att det är deras förbannade rättighet och att de har rätt att kritisera allt svenskt, men ingen svensk har rätt att kritisera deras egen kultur, nationalitet eller nation.

Problemet är att i den ankdamm som svensk media och politik (allt mer sammanflätade) utgör, ses numera som "off-limits" att påpeka sådana här saker, med ett distansperspektiv till en skribent eller en tidning. Sådant ses helt enkelt som "näthat" eller andra trevliga saker av vänstern(Morgan Johansson). Även om två skribenter/aktivister/politiker uppenbart är kompisar eller delar samma vinklingar, så anses det inte okej, att rakt påpeka detta ens i en debatt, precis som det inte anses okej att kalla Elina Pahnke (Sydsvenskan) eller Andres Lokko, för gapiga kommunister eller skitsnackare.

Kunskapen om vem som är bundis med vem, var folk egentligen står och vilka som inte är objektiva eller sakligt granskande har blivit till en slags insiderkunskap och så var det faktiskt inte för en generation sedan, i varje fall inte lika uttalat. Därför kan PK-personer och aktivister som Negra Efendic, Mona Masri, Björn Wiman eller Elina Pahnke posera som någon sorts normala vänsterliberaler, utan att de avkrävs svar.

Visste ni förresten att Twitter är världens största porrsajt? Den hyser även världens största användarskara av nazister och vit makt personer. Ändå är alla vänsterjournalister helt besatta av skiten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar