lördag 20 juli 2019

Det är bara käbbel – bra kommentar av Stefan Löfvén om alla sina märkliga uttalanden!

Sveriges statsminister Stefan Löfvén(SL) är (ö)känd för sina mycket märkliga uttalanden och aldrig svara på en fråga. Han ljuger ohämmad gång på gång och framstår som ett stort skämt.

Citaten av SL de senaste 5 åren visar, att han inte behärskar retoriken speciellt bra och mer än en gång framstår hans uttalande som ytterst märkliga.

2014
SL: Om den budgeten (Alliansens) skulle vinna är det uteslutet att jag skulle sitta kvar och administrera den. Det sker inte.

SL: ”Fascismen accepterade de demokratiska spelreglerna. Det är det som är skillnaden på nazismen och fascismen, enligt min uppfattning.”

Journalist - Du ska administrera en borgerlig budget.
S
L:Vi går till val nu på att byta regering, och det är precis det som gäller. Precis det går i till val på.”
En valaffish för Alliansen: Vi håller med Stefan Lövfen - vi vill också byta regering.

SL strax innan budgetomröstningen:"Jag tänker inte sitta kvar om Alliansens budget vinner, men sen är frågan om hur lång tid tar det att få igenom... ehh en budget som också har.. ehhh.. en prägel av vår politik. Såatte det är inte så atte jag bara säger att: nu vann deras budget så då tänker jag sitta kvar som statsminister - det vore direkt korkat. Det tänker jag inte göra." LS svammlar om pensioner: "Jag tycker fortfarande att pensionärerna ska få en sänkt skatt, så den politiken står jag fast för. Men jag vet ännu inte vilka, vilka, exakt vilka, vilka möjligheter det finns öh, att att, öh, vilka, i detalj hur det ska gå till, vet jag inte längre... eh ännu."
Munnen går men ingen är hemma och hästarna i hagen har ingen lampa som lyser i hissen som står still med en oslipad besticklåda i chipspåsen där det saknas både det ena och det andra (men mest chips). Har karln personlighetsklyvning? Det påminner om två viljor som vill prata samtidigt och då är det inte konstigt att det blir som det blir. Det är inte riktigt städat där färgen fortfarande håller på och torkar men motorn den går och går men ingen sitter bakom lampan som är tänd utan att någon öppnar hagen för alla bortsprunga hästar som sprungit åt precis alla... öhh... alla... nu ska vi se... jag hade det uppskrivet på ett papper här någonstans... ja, det är i alla fall inte skottat framför linskyddet som fortfarande sitter på flingpaketet som är tomt. Lite oturligt kan man tänka...

LS: ”Jag kommer aldrig någonsin att låta personlig prestige gå före Sveriges bästa, aldrig.”

LS: ””Vi kommer höja arbetsgivaravgifterna för ungdomar för vi måste få inkomster till att bekämpa bl a ungdomsarbetslösheten”
Den första partiledardebatten efter den s.k. DÖ och SL är i talarstolen. Han berättar att han i söndags var i Paris och deltog i den stora demonstrationen efter attacken mot ”Charlie Hebdon.” Han har litat svårt med possessiva pronomen. SL berättar om massor av folk på gatorna och om folk som stod på deras balkonger. Deras?! Kanske hade han lånat sitt tal från någon engelskspråkig journalists beskrivning? "..and a lot of people were on their balconies"
Sedan lånade SL fräckt och oförblommerat från upplägget av Olof Palmes [nästan världsberömda] jultal från 1972 ,där OP räknar upp orter där vidriga övergrepp begåtts. Nu försökte SL göra sig odödlig genom att räkna upp namn på orter som vi nu förknippar med extremislamisternas härjningar. Pinsamt av SL att försöka stjäla sin föregångares koncept.

SL talar inte om IS eller ISIS när han diskuterar islamistattackerna i Syrien och Irak, med omnejd -nej. nu väljer han ISIL, en benämning som hans kompis USA(Obama) använder. Skulle han velat solidarisera sig med Frankrike, landet som han nyss besökte, så borde han sagt Daesh.

SL säger till riksdagens EU-nämnd att regeringen anser att EU-kommissionen ska ta fram ett förslag på fler lagliga vägar in till Europa. Det inkluderar så kallade "humanitära visum", det vill säga att migranter ska kunna söka visum på EU-ambassader utanför EU.
SL begriper inte att, Italien anklagar Sverige öppet som den mest skyldiga staten, att ha skapat massdöd och kriminell båtflyktingtragedi i Medelhavet.
LS i samband med detta: ”Vi har många döda som försöker fly!”

2015
LS: "Alla vet att bensinpriset sjunkit rejält"
LS: ”Demokrati det är att alla får vara med och tycka så att när vi ska bestämma olika saker så får alla ge sin åsikt.”
Vi har en statsminister som inte vet vad begreppet "demokrati" betyder?
På mindre än ett drygt dygn lyckades LS först kritisera Ungern för taggtrådsstängslet längs gränsen och säga att ”mitt Europa bygger inte murar”, därefter kräva att EU:s yttre gränser upprätthålls bättre.

"Ja för det första att vi vi står mitt upp i det jag menar allvar också när jag säger, när jag uttrycker ett ett stort tack till alla människor som gör en sån fantastisk insats för det är en humanitär insats det är precis som med migrations- och justitieministern just sa. Vad vi gör egentligen är att vi räddar liv när människor som kommer från bomber från … från mördande från förtryck … dom har sina liv i spillror. Vi Vi hjälper dom å då är det en, det är en stor humanitär insats och det självfallet då när vi nu ser … det antalet människor som behöver det, som söker det skyddet så är det en en en av dom största humanitära insatserna. Och att vi står inför en krissituation de det är ju bland annat därför jag, vi redogör för nu idag att vi också förbereder för en situation där vi kan behöva förlägga människor tält därför att … vi står upp för den den humanitära … flyktingpolitiken asylrätten men vi ser ju också vi kan ju inte blunda för det faktum att vi har fler än vi någonsin har tagit emot på så kort tid och då ska vi kunna ge dom tak över huvudet. Då är det…då kan det kan det komma att behöva annat."
Ett under av retorisk klarhet. SL måste lida av någon form av dyslexi i talform, en språkstörning? Tanke och det tal som kommer ut ifrån munnen verkar inte hänga ihop särskilt bra.

SVT Skånes reportage från Trelleborg den 21 oktober, då LS besöker Trelleborg, med anledning av att hela kommunen går på knäna, på grund av den ohanterliga strömmen av ”ensamkommande flyktingbarn.”
LS: ”Det det som juu jag har hört här då som vi behöver fundera på öö många tillsammans det är hur kan vi snabba på processen för att man ska ungdomar ska komma ut i i kommuner då det det kan vi nog fundera på öö det måste vi fundera på hur den processen kan gå snabbare.”
Kommunerna skall hjälpas
åt, genom att flyktingbarnen snabbare ska komma ut i kommunerna. Ja, det lovar han i alla fall att fundera på.

 SL i Aktuellt 23/10: ”Vi måste få en bättre ordning och reda i - ännu bättre ordning och reda, ska jag säga - i flyktingmottagandet!

SL: ” "Eftersom vi idag har den, öh, har en, en ordning som heter Dublin... Eh, eh, det fungerar inte som det ska!" Visdomsord av SL om det nya svenska ”flocktafsandet”: ”"Vi måste ändra attityder uppenbarligen bland... bland eh många män och kvinnor här. Vi ska inte... bl... flåt… bland många män och yngre män och och pojkar, därför att ehhh det är ju så att vi kan ju inte... vi kan inte döma alla över en en kam här… det är inte så, men…
Att sexuella trakasserier vore någon ny företeelse i Sverige, det är ju helt fel. Då behöver vi säkert analysera mer, vad beror det på de här olika beteendena. Jag tror ingen idag kan säga exakt vad det beror på.”

Alla svenskar väntar att SL skall lösa problemet, men det verkar vara kneptigt, eftersom, inget nytt kommit från SL!
Det blir svårt för
SL, efter det att han åkte ner till boendet där tjejen blev mördad och SL försökte sig på att säga något vettigt. Till slut blev det ehh jag beklagar öh tragiskt, det måste nu utredas vad det beror på. Sedan åkte han vidare till en synagoga i samma veva och förklarade öh det ska vara religionsfrihet i landet och jag menar att det ska respekteras av alla, eh jag menar öh....Ja, religionsfrihet gäller och ändå så har ingen brytt sig om att synagogorna och de som går dit har trakasserats, men när någon glömt spisen på i en moské då blir det fart på SL och media. De pekar genast pekar ut hela Electrolux som rasister och nynazister i ren ilska.

 
2016
Vid sitt besök i Kalmar sa SL till Expressens journalist: ” "Vi skall bygga ett samhälle."
Någon som vet vad det är för ett samhälle som SL tänker sig att bygga och som inte funnits förut? 


SL; ”Jag påminner mig en.............dag...en liten kväll i Stockholm, när en av dina partiföreträdare............hade.........ovettet.. ........Och det osmakliga....att ehhh...kalla en ung kvinna för ett ord som jag inte vill ta i min mun. Om minnet sviker, var det samma personer som sen gick ut med järnrör i Stockholm city.…"

Under sitt besök i Indien råkade
SL bjuda på en groda när han skulle hålla tal, skriver Dagens Industri. Inför tusentals åhörare och hela det indiska toppskiktet sade
SL: ”Världens blickar är riktade mot Kina, ursäkta, jag menar Indien.”SL var med och sprängde i Northlands gruva: ”Det luktar pengar här!''

Besöket hos det sedermera konkursade gruvbolaget Northland, måste ha varit
SL värsta klavertramp. Han har ett entourage av andra lika omdömeslösa partikamrater och säger slaviskt vad dom vill han ska säga. Här står han alltså med en handfull blöt myrmark och säger att det luktar pengar. Han var omringad av gruvdirektörer som vet att vad landsfadern luktar på, är värdelöst skit. Foliehatten förlorade 25.000 på Northland, vilket kvittades mot vinster.
 

SL efter EU-uppgörelse i SVT 8:e mars: ”Alla som tar sig hit på farliga vägar ska skickas tillbaka till Turkiet.”
Svenska folket väntar otåligt på, att de ekonomiska migranterna skall skickas tillbaka till Turkiet! Sossen Ygeman lovade att 80.000 skulle skickas tillbaka.

Eskilstuna-kuriren frågar SL: Hur stor är den utmaningen? (ang. att många människor kommer till Sverige från kulturer eller samhällssystem som är auktoritära, korrupta och patriarkala)
SL: ”Jag menar bara att vi ska inte vara rädd att prata om detta. Vi behöver prata om detta. Vi behöver prata om det. Och vara ärliga och säga att det är så här det är i Sverige. ”

Kaplans avgång presenterades på en presskonferens. En reporter frågar: ”Vad i den samlade bedömningen är allvarligast?”
SL: ”Det är den samlade bedömningen.”

SL uttalar sig i DN om invandringen till Sverige och det enorma kompetensregn som formligen faller över Sverige just nu.
SL: ”Titta på vilka individerna är. Vi har läkare, sjuksköterskor, ingenjörer, lärare. Sedan har vi några som har en låg utbildning och har blivit till åren men det är en ganska liten grupp.”
Alla känner till, att kompetensregnet tog annan väg!
SL: ”Vi ska inte förbjuda tiggeri. Vi ska göra något annat!”
Vad det andra är, väntar vi fortfarande på, att få en förklaring på!


Sverige har under lång tid varit Bror Duktig. Vi är bäst i världen på allt! Framför allt när det är sossar som styr.

Löfven kör efter samma mantra. Och får han då lite beröm och smicker, spränger han nästan kostymen i sin pösighet. Där han aldrig ens misstänker att det kan finnas en baktanke med det beteendet. Dessutom tror han på fullt allvar, att när andra Stora Ledare bryr sig om honom, så är det ett bevis för att han haft rätt om allting hela tiden. En slags mentor även för USA. Vi får verkligen hoppas att han inte hasplar ur sig att han tidigare var fuckleader.....
Pinsamt sade Bill. Skrattretande sade Bull. Om någon ur
SLs stab surfar runt och ser meningen på Foliehattens blogg, kanske han blir varnad. Låt drömmen slå in. Before I was statsminister I was a fuckleader, like Jimmy Hoffa.
Om man sammanfattar partiledardebatten för några veckor sedan, var det enda som kom ur SLs mun var äh och det är därför som vi har skjutit till mer pengar, äh och så ska det inte vara, äh vi hade en borgerlig budget, ni satt vid makten i 8 år varför gjorde ni ingenting och det är därför som vi nu har lagt mer resurser på det för att stävja det som ni gjorde under er tid vid makten.
SL har helt slutat med att ens försöka förnya sig och komma med något nytt, sedan trodde både han och Annie att svenska folket inte vet hur det går till att förhandla, att man måste ge och ta och då kände sig båda manade att förklara detta som om folket vore förståndshandikappade.
Det äckligaste av allt är att han kommer undan med att på,
att fråga efter fråga mässa samma sak, utan att ge ett enda vettigt svar, skamligt.


SL står vid Irynas sjuksäng efter attentatet på Drottninggatan.
SL: "Det löser sig." Ett löfte uttalat vid terroroffrets sjuksäng. Idag har det slutligen "löst sig". Stefan Löfven ljög i vanlig ordning.
Foliehatten noterar att Socialdemokraterna gick till val på ytterligare skärpt migrationspolitik. Men efter uppgörelsen med C, L och MP blir politiken nu i stället mer generös. Förutom att fler ska få rätt till anhöriginvandring vill partierna också ge ökade möjligheter till uppehållstillstånd på grund av ömmande skäl.
Morgan Johansson till SVT:s Agenda: ”Det måste finnas utrymme för medmänsklighet.”
Kan man bli mer hjärtlös, än den dynamiska duon Morgan och Stefan?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar