lördag 6 juli 2019

Politikernas bortförklaringar är slut anser Björn Ranelid!

En del anser att Björn Ranelid(BR) är mer känd för sitt deltagande i ”Lets dance” än för sitt författarskap. Efter att ha läst flera böcker av BR, de senaste två veckorna, anser Foliehatten att BR är en mycket läsvärd författare.
I en artikel i Expressen tar han verkligen bladet från munnen, när han beskriver verklighetens Sverige och jämför med den tid, han växte upp.

Han har noterat att ett småskaligt krig förs i Sverige och att svenska politiker inte längre kan komma med bortförklaringar! Foliehatten tycker att det är riktigt bra av BR. En språklig intelligens förmedlar bättre det kategoriska budskapet, än medelmåttan det halvkvädna, tassande och sliriga.
BR: ”
Sverige befinner sig i krig och det är politikerna som bär ansvaret. Fem nätter i sträck har bilar satts i brand i universitetsstaden Lund. Sådana vansinnesdåd har inträffat vid hundratals tillfällen på olika platser i Sverige de senaste femton åren.”

Reaktionen lär bli därefter! Tystnad eller personangrepp. Möjligen påtryckningar bakom kulisserna, för att sedan låta estradören gå i polemik med sig själv av eget intresse. Foliehatten skulle inte alls bli förvånad, om detta är slutet på hans karriär som medias gullgris? BR text är rena rama avrättningen av den politik och bortförklaringar som sker, när invandrare utför brott!

BR: ”När en kvinnlig sociolog på Malmö universitet förklarar brotten med att ynglingarna är frustrerade, förbannade och vilsna så talar hon strunt och dumheter. Hon upprepar en ramsa som kunde ha varit utsagd av en papegoja.
Ingen av dessa brottslingar svälter eller saknar tillgång till rent vatten. De har tak över huvudet och de har erbjudits kostnadsfri skolgång i nio eller tolv år. De bor inte i några fallfärdiga hus. Samtliga dessa vettvillingar har haft en högre materiell standard i sina hem än flera tusen av barnen och ungdomarna som växte upp på Ellstorp i Malmö där jag bodde med mina föräldrar och två syskon på fyrtiosju kvadratmeter i två små rum och kök från 1949 till 1966. ”

I detta stycke lyckas BR sätta fingret på alla dessa experter som försöker bortförklara alla brott som invandrarna utför och det måste svida rejält i de socioekonomiskt bokstavstrogna sinnena. BR anser att Sverige, är i behov av en andlig revolution i etik, moral och uppfostran av barn. BR
skriver inte att det är nöden som driver förbrytarna, utan andra drivkrafter. Kanske är det inte ens en fråga om individens fria vilja till uselhet, utan själva den mångetniska situationens eviga och självgenererande mekanik som skapar sina kuggar. Fortsättning i artikeln skulle ha kunnat hämtas från någon av hans romaner. BR är känd för att vara ordrik och hans beskrivning om hur Malmö såg ut under hans uppväxttid, är mer än briljant! Vi får en inblick från en tid, när svenska folket fortfarande var fattigt.

BR: ” Många av mina barn- och ungdomskamrater i Malmö hade tyngre skäl att känna sig frustrerade, förbannade och åsidosatta än nutidens flickor och ynglingar. De bodde trångt i omoderna lägenheter och ekonomin i många familjer var dålig, men ingen av mina hundratals bekanta, vänner och lekkamrater brände bilar, rånade gamla människor eller bar vapen. Efter skoltid spelade vi fotboll och lekte. Ingen var uttråkad. Tillvaron var fylld av möjligheter. Politiker i Sverige har skapat självuppfyllande profetior när de talar och skriver om särskilt missgynnade och utsatta bostadsområden i Sverige. Många människor som bodde på Kirseberg, i pinnakåkarna på Östra Farmvägen och Lugnet i Malmö var egendomslösa och förvisade till nödbostäder. Ingen där brände bilar eller hotade sin nästa med vapen. De sprängde inga butiker på Södergatan och de våldtog inga kvinnor i Kungsparken eller Pildammarna. Alla dessa familjer hade sämre standard i sina hem än individerna på Rosengård, i Rinkeby, Bergsjön och Biskopsgården i Göteborg, Storvreten i Tumba, Ronna i Södertälje och ytterligare cirka tjugo platser i Sverige. Här finns rent dricksvatten, toaletter, duschar eller badkar, elektriska spisar, kylskåp och tillgång till tvättstugor.
Jag känner flera hundra individer som kämpade i skolan och utbildade sig, trots att de och deras familjer levde under knappa förhållanden. Sverige är i behov av en andlig revolution i etik, moral och uppfostran av barn.”

Man kan också tillägga att fattigdomen då - i den sociala ingenjörskonstens högsommarblomning med sedlighetsrotlar och barnavårdsnämnder, steriliseringar och hela tunga påverkansarsenalen i topptrim - till skillnad från nu var djupt socialt stigmatiserande.

BR skriver om stöldligorna: ”Utländska stöldligor härjar i Sydsverige och de stjäl böndernas maskiner och dyrbara verktyg. Polisen har inte tid och resurser att söka efter tjuvarna. Det är tragiskt och oförlåtligt.”

Stiftelsen "Det goda samhället" har tillsammans med BRÅ tagit fram en rapport om brottslighet.

”För första gången begås numera fler brott – räknat i absoluta tal – av personer med utländsk bakgrund än av personer med svenskt ursprung. En tidigare inte särskilt uppmärksammad grupp är de ej folkbokförda, exempelvis medlemmar av utländska stöldligor, så kallade papperslösa, EU-migranter och turister. Denna grupp har under de senaste årtiondena kraftigt ökat sin andel av det totala antalet begångna brott från tre procent till 13 procent. Den mest brottsbelastade befolkningsmässiga undergruppen är inrikes
födda av två utrikes födda föräldrar. Denna grupps belastning ligger högre än de utlandsföddas och ökar över tid.”

Foliehatten kan bara konstatera att mångkulturen levererar. Enligt polisen anländer mellan 50 och 60 identifierade personer med koppling till internationella stöldligor varje vecka. Att stoppa stöldligorna från att resa in i landet borde vara en första prioritering. Polisen har också studerat hur deras finska kolleger jobbar för att förebygga stöldligornas verksamhet. Polisen vill även fördjupa samarbetet med Rumänien som är ett viktigt ursprungsland för kriminella ligor. I polisens utredning tas bland annat frågan om rumänsk polis kan placeras i Sverige upp.

Problem idag, är att varken kustbevakningen och tullen saknar befogenhet att beslagta stöldgods vid utförsel ur landet. Tullen kan som alla andra kontakta polisen om de upptäcker misstänkt stöldgods, men en tulltjänsteman kan bara hålla kvar en transport så länge tullkontrollen pågår. Hinner inte polisen fram i tid finns det inget att göra. Idag kan tullen upptäcka en hel lastbil full med stulna båtmotorer som man bara fått släppa förbi, för att polisen inte har tid att dyka upp. I praktiken prioriterar därför tullen inte att kontrollera fordon som åker ut ur landet.

Det är en politisk fråga, en fråga om gränser. Ingen svensk politiker vill nu ha gränser och när räven har fritt tillträde till hönshuset, så går det som det går.


Foliehatten applåderar verkligen Björn Ranelid, att han tar bladet från munnen och pekar på alla de problem som Sverige har och att svenska politiker, inte tar tag i problemen. Istället ägnar sig makten åt, att föra krig och komma med lagförslag, för att nazistiska organisationer, med på några hundratal förvirrade unga män i NMR, skall förbjudas.

3 kommentarer:

 1. Förvirrade är de knappast inom NMR. De flesta verkar väldigt insatta i frågor till skillnad från vanligt folk. Bara o lyssna på debatterna i Almedalen tidigare år. Verkar vara bland de som är minst lurade av all propaganda som spridits via systemet. De har förstått både maktstrukturer och vårt penningsystem osv som de flesta SD:are inte haft nån som helst vetskap om.

  SvaraRadera
 2. Hur smart är det att demonstrera utanför en lokal i Visby som visar en utställning av förintelsen? Vad vinner man på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den officiella versionen av förintelsen är ju av allt att döma en lögnhistoria. Iaf som vi känner den via Hollywood. De har försökt med sina "6 milj" sen urminnes tider. Långt före WW2. Det som enligt deras böcker ska ge dem rätten till Israel.
   Den här hypnosen man har befolkningen under bla mha den här historien måste brytas nångång. Av nån. På nåt sätt. Den används som en del i att förtrycka västs befolkning.

   Radera