onsdag 25 november 2015

Inför klimatmötet i Paris!Climate challenge Paris 2015
Den 30:e november börjar den officiellt – den stora klimatshowen i Paris. 40.000 politiker, diplomater och journalister kommer till flygplatsen Paris Le Bourget.
Flygplatsen är till för privata flygplan. Passar bra med alla tusentals privata jetflygplan som kommer att landa här. För inte åker dessa ledare tåg för att begränsa koldioxidutsläppen, tåg är till för undersåtarna.
Att de ansvariga skall tänka på miljön istället för bekvämligt, existerar inte
hos dessa människor.
Själva konferensen äger rum i anslutning till flygplatsen vilket underlättar säkerheten väsentligt.

Denna klimatkonferens kallas COP21, den 21:a konferensen om klimatet.
COP = Conference of the Parties. Syftet är att få en fortsättning på internationella avtalet i FN:s regi känd som United Nations Conventions on Climate Change (UNFCCC). Kyotoavtalet, som gick ut 2012, är en delmängd av detta avtal. Mycket av COP21 är att försöka skapa ett nytt avtal – en efterföljare till Kyotoavtalet.

Officiella öppningen sker den 30:e november och det är då många av världens ledare ska visa upp sig.

På COP15 i Köpenhamn 2009 dök regeringscheferna upp i slutet och blev då associerade med fiaskot med brist på bindande avtal.
Hela COP21 avslutas den 11:e december. Agendan för COP21 hittar du här.

Många kanske tror att världens ledare flyger in nu på måndag, förhandlar några dagar om ett förslag, kompromissar och sen är det klart. Så går det naturligtvis inte till.
Förhandlingar har pågått en längre tid med möten i Geneve februari 2015 och tre möten i Bonn i juni, september och oktober 2015.
Förra konferensen COP20 var i Lima december 2014. Så avtalet/resultatet är nästan klart, det är bara lite finputsning och show off för världens ledare.

Regeringscheferna deltar naturligtvis inte i förhandlingarna. De är där för att plocka politiska poäng via medier. Det ger poäng i rödgröna medier om det ser ut som man lyckats rädda världen i sista minuten.
Vi kan redan se Åsa Romson gråta ännu en gång, när detta möte sluttar i ingenting!

Förväntningarna
Vad är förväntningarna? Vad kan man räkna med för resultat?
En stor skillnad mot tidigare COP  möten är att deltagande länder i förväg ska bifoga ett INDC dokument, där man skriver vad man lovar att åtaga sig. I oktober 2015 hade 126 länder kommit in med INDC.

President Obama har sagt att USA ska reducera växthusgasutsläppen mellan 26-28% och USA ska bidra med tre miljarder dollar till FN:s gröna fond.
Men i USA finns det en Kongress som kan motsätta sig Obamas beslut.
Obama kontrollerar inte Kongressen.
Kyotoprotokollet blev aldrig godkänt av USA:s senat så det blev inte bindande för USA
Redan nu kan vi se att Obama får problem. Senator Inhofe, ordförande i Senate Environment and Public Works Committee, säger att USA inte kommer att bidra med de tre miljarderna till FN:S gröna fond länk.

Senator Inhofe säger också att reduktionen av växthusgaser med 26-28% inte kan klaras. Det är så att enligt USA:s konstitution måste ett bindande avtal i Paris godkännas av Senaten. Ett komplicerat spel pågår nu inför COP21 där Obama och Demokraterna försöker få skrivningar så att COP21 avtalet ska slippa passera Senaten.

Utrikesminister John Kerry sa till New York Times att
”..inget avtal som nås mellan länderna som deltar i COP21 närmaste veckorna kommer att bli lagligt bindande.”
 
Detta uttalande gjorde ett antal andra regeringschefer upprörda.

Sverige skall alltid vara värst i klassen och har ju tänkt begå nationellt ekonomiskt självmord genom att bli den första fossilfria nationen i världen.
De flesta självmordskandidater vill gärna dra med sig andra i sin resa. Misslyckas den rödgröna regeringen med detta, som jag är säker på att den gör, så kan Löfvén alltid säga ”Vi har varit naiva”. Han får säkert medhåll av Åsa Romson.

Skrämmande uttalande
Christiana Figueres, generalsekreterare i UNFCCC  sa:
..”all indications seem to point toward success”.
Tidigare har hon sagt, att dagens kapitalistiska system ska förstöras:
”This is the first time in the history of mankind that we are setting ourselves the task of intentionally, within a defined period of time, to change the economic development model that has been reigning for at least 150 years, since the Industrial Revolution” 
Figueres pratar i klartext vad syftet med IPCC och UNFCCC är.

Ingen i svensk media har reagerat över detta uttalande. Media uppträder precis som en björn som gått i vinterdvala!
Resultatet från COP21
Vad tror jag om resultatet av COP21? Vill inte spekulera för mycket om detta. Det blir ett avtal, men frågan är hur hårt det binder länder som Indien och Kina att begränsa sina koldioxidutsläpp.
En massiv utbyggnad av kolkraft, över 3000 nya verk,  kommer att pågå närmaste 15 – 20 åren.
Sen är frågan om hur mycket pengar de rika länderna ska lova föra över till fattiga länder och speciellt hur bindande avtalet ska vara.

På COP15 var det en fond om $100.000.000.000 som beslutades och den är fortfarande nästan tom. Den har inte fyllts på, med andra de flesta länder lovar mer än de håller!

Länder som USA och numera Sverige lever på lånade pengar. Ska vi låna mer för att bygga upp globala ”klimatfonder”?

Det allra viktigaste är hur mycket makt som kommer att överföras från enskilda länder till FN. Detta sker i smyg och här kan det bli stora konsekvenser med överstatlighet som inte kan väljas bort.

Vi får hoppas på att Ryssland och Indien försöker stoppa detta men jag är inte helt optimistisk. Sverige skänker t.ex. gärna bort sitt land till FN:s makt.

Terrorattentatet i Paris tror jag inte kommer att påverka COP21. Säkerheten för politikerna var redan hög och hittills har ingen av de anmälda regeringsrepresentanterna backat ur. Säkerhetsproblemen finns snarare vid demonstrationer som klimathotsaktivister har tänkt att hålla. Stora folksamlingar är alltid en förhöjd risk.

Sveriges Television, statens propagandaorgan har redan gått all-in inför COP21. Borta är all objektivitet. Nu gör man egna Sifo-undersökningar om folkets åsikter. Frågorna i intervjuerna är helt ledande:
”tror du på forskarna om klimat hotet? Var en av frågorna!

Med rödgröna propagandachefen Hanna Stjärne som VD för Sveriges Television har alla hämningar släppt, precis som radion.
I
P1:s skrämselpropaganda:
Reportage om sjunkande önationer och klimatflyktingar i framtiden.
Hundratals miljoner barn kommer att drabbas av klimatförändringarna
genom torka och översvämningar.

Nu gäller bara subjektiv agenda journalistik, ljug så länge det tros gynna makten, krymp åsiktskorridoren ytterligare. Hanna Stjärne sa när hon skulle tillträda att ”hon tror på bärande historier”. Hon har också som merit att hon delade ut Guldspaden till vänsterextrema Researchgruppen.
Klimatbluffen rullar vidare med oförminskad styrka.
Hela denna konferens är ett stort obehövligt propagandajippo, Den uteblivna temperaturhöjningen skylls nu på att det finns en eftersläpning. Temperaturhöjningen uppges inte ha hunnit med de ökade koldioxidutsläppen. Ändamålet helgar medlen!

Om Åsa Romson kan slita sig från dom viktiga förhandlingarna någon dag,
kan hon studera lokalisering av flygplatser i Paris.
Le Bourget får Bromma att se ut som ett segelflygfält, och Charles de Gaulle ligger på promenadavstånd.

Romson kommer ännu en gång att gråta när temperaturen sjunker!
Vilket den lär göra när Arktis kyls när AMO vänder till minus:
http://www.woodfortrees.org/plot/esrl-amo/from:1900