fredag 31 mars 2017

Permanent ”skattefrossa” hos den rödgröna regeringen!

De rödgröna tycks leva i en skattefrossa! Alla tänkbara möjligheter till nya skatter ses över. Redan idag har Sverige världens högsta skattetryck och med varje ny skatt ökas ”skattebördan” för svenska folket! 
I en ”sund” ekonomi ser man över sina utgiftsposter, om en post sticker ut, skall den ansvarige, kontrollera varför den bara ökar och ökar och föreslå åtgärder att blödningen stoppas.

Invandringens kostnader tycks vara ”en helig ko” som precis som den indiska, inte får vidröras. 
Lafferkurvan, den har passerat för länge sedan, dvs nya skatter ger inte de tänkta inkomsterna, de minskar istället.

Dags att ”slakta” den heliga kon och se över och minska kostnaderna annars kommer Sverige inte att överleva.

En av de nya skatterna som
införs den 1 juli är skatt på vitvaror- och kemikalier.
När budgetpropositionen för 2017 presenteras framgår att kemikalieskatten på elektronik
tillkom, för att minska användningen av farliga kemikalier, exempelvis flamskyddsmedel.

En dator blir 800kr dyrare. Såklart ett spel för gallerian för att få in extra pengar till statskassan. Elektronik och alla metaller i en dator återvinns på ett miljösäkert sätt. Sedan kan man diskutera hur länge elektronik håller idag till skillnad mot förr.
Ska det handla om skatt som gynnar miljön, så borde man lägga den på bilar istället. Nu brinner bilar som aldrig förr och hur mycket utsläpp av giftig rök ger inte det!


De rödgröna jobbar verkligen med hjärncellerna för att komma fram med nya ursäkter för öka beskattning på oss. Den nya skatten inkluderar plaster och material som behandlats med bromid, klorid eller fosfor. Bromid används i brandförebyggande syfte i FR-4 vilket är industristandard i dagens kretskort och används av alla märken:
Det löjliga i ”kråksången", är att om en tillverkare kan bevisa att deras produkter är 100% rena, får de enbart avdrag med 75% av miljöskatten. Rent logiskt ska de givetvis få dra av 100%!
 

Skatten är endast belagt på svenska konsumenter vid köp från svenska återförsäljare, så det blir inget tillägg vid import.

Undrar om ”snillen” hos de rödgröna har tänkt på, hur gynnas miljön av att det blir dyrare att köpa dator i Sverige och man kan importera exakt samma dator från utlandet? Det verkar som om svenskarna godtar vilka skattehöjningar som helst, om man hänger en skylt med "Miljö" om halsen på produkten.Det ”sjuka” med detta förslag är att de säger att syftet med skatten är att begränsa användning av kemikalier i elektronik. Men även elektronik som inte använder miljöfarliga kemikalier innefattas av skatten. Dock kan dessa få göra avdrag på upp till 75%. Det är som att införa en alkoholskatt på all livsmedel och sen säga att livsmedel som inte innehåller alkohol, kan göra avdrag på 75%.

Sedan är det ju också ganska märkligt att denna skatt bara gäller svenska företag. Importerar man från ett annat EU land slipper man skatten. Det lär bli betydligt mer import av dyr elektronik i framtiden. Prata om att ge svenska företag ett stort underläge mot utländska företag. Många danska och tyska företag har fraktfritt på
köp till Sverige över en viss summa. Att inte de rödgröna ”backar” lite tillbaka i tiden och tittar på ”succé skatternakassettband och DVD-skivor. Många importerade sina band och skivor från utlandet och skatterna försvann.

Sedan kan man också undra lite, hur man definierar elektronik. Datorer och elektronik hittar vi i allt fler produkter. En modern bil innehåller runt 10 små datorer som sköter allt möjligt. Eltandborstar, skrivare, termostater m.m. innehåller elektronik och datorer. Känns som att denna skatt snart kommer att innefatta allt.


Detta handlar bara om att dra in mer pengar till invandringen och skatten kommer att långsiktigt försvaga Sverige. Fler jobb kommer flytta utomlands.


Stackars elektronikbutiker i Sverige. Många fler kommer gå i konkurs efter detta beslut, eftersom många kommer att importera från utlandet. Sverige börjar verkligen bli ett helt värdelöst land för företag.

torsdag 30 mars 2017

Lex Schyman!

Gudrun Schyman är unik! Ingen annan har blivit ekonomiskt omyndigförklarad av riksdagen. En specialskriven "lag" som bara gällde för en enda riksdagsledamot - Gudrun Schyman.

Det var en i en unik överenskommelse under ekonomiskt förmyndarskap av riksdagsförvaltningen. Gudrun måste som enda ledamot av riksdagen lämna in sina flygbiljetter tillsammans med fakturan för tjänsteresor. Orsaken var att skattemyndighetens granskning av Schymans deklaration för 2001 avslöjat att hon krävt avdrag för flygresor som riksdagen betalat.
 
Vem tror på slarv och tidsbrist?
 
Gudrun hade i strid med reglerna behållit biljetterna och skickat in dem till skattemyndigheten för att styrka sina avdrag och hävdar att hon inte försökt lura staten på pengar.
 
Schyman har onekligen en mycket märklig meritlista med fylleri, offentligt urinerande, medverkan i dokusåpa, poserar i slöja och kallar män för talibaner, eldande av pengar och som kronan på verkat, har hon visat ”murvlan” i SVT. Bjuder in 300 personer till SpyBar på 50 år kalas och låter vänsterns partikassan betala. Schyman har dessutom ett fruktansvärt stort ego och ”talorgan.”
När Gudrun Schyman fortfarande satt i riksdagen motionerade hon om en skatt på män. Bland annat ställde hon frågan: "Har vi råd med män!?"
Hade någon ställt samma fråga om någon tärande grupp istället, vad hade media tyckt då!? http://www.riksdagen.se/sv/dokument-...nnor_GS02So616
Att hon utbildats av Sovjetunionens kommunistparti och att fadern till hennes första barn var en KGB-officer, känner väl alla redan till!?

Hon ger begreppet "dåligt omdöme" ett ansikte.

Tänk er tanken att ”tanten” haft partibeteckning SD... MSM
och SVT skulle ”go bananas” och Schyman skulle vara en följetong, i syfte att avskräcka från SD. Nu behandlar våra "oberoende" medier ”skräpkärringen” med silkesvantar.

Gudrun Schyman
gästade i förra veckan Aktuellt. Där togs F!:s
fullständigt vansinniga politiska program upp.
 
Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön
Höjt försörjningsstöd
Stärkt a-kassa,
Fri tandvård, mer resurser till vården
Höjda pensioner,
Bostäder till EU-migranter, ökat stöd till papperslösa…
Amnesti för alla flyktingar

Den kanske ”ende” normale reportern på Rapport och Aktuellt - Anders Holmberg frågade: ”Hur mycket kostar era förslag?”

Schyman: ”har inte summan i huvudet!”.
Holmberg: ”Är det 1 eller 50 miljarder?”
Schyman: ”Nej, det rör sig inte om såna siffror!”

Vilken annan partiordförande skulle komma undan med ett så nonchalant svar? Tyvärr gjorde Holmberg en "slät" figur i denna intervju. Han skull pressat Schyman, för att få ett svar!


F! känns som om partiet hör till något annat århundrade som om de lever i en idé värld som inte längre är aktuell.
En värld där poliser inte behövs i gator, där öppna gränser ska gälla, där mer kaos och icke disciplin ska gälla i skolan, där lägre fängelsestraff ska gälla åt kriminella.
Tror att till och med många radikalfeminister börjar känna av att F! jobbar för att göra situationen värre för svenska kvinnor.


Faktum är att Gudrun Schyman är en erkänt skicklig retoriker och otroligt vältalig. Hon känd för att kunna sälja in de politiska budskap hon vill förmedla. Man kan tycka vad man vill om den politik hon företräder. När Schyman var V ledare var hon förmodligen den bästa de haft. Foliehatten kan inte begripa att människor söker sig till en person som inte ens har ordning på sitt eget liv, hur ”f-n” tror de att en sådan individ skall kunna vara med och leda ett land….

Efter Schymans alla turer är det är en fullständig ”gåta” att hon går hem hos vanligt folk! Framsidan är F! är ett viktigt parti och har en funktion att fylla. Att splittra vänstern och ge lite mindre makt åt V och MP.

Foliehatten har svårt att tro att F! kommer att lyckas ta sig över 4% vid valet 2018.
F! har sedan partiet startade distanserat sig allt mer från gemene man som står för jämlikhet, vilket parti i riksdagen gör inte det? Istället har de ”snöat” in sig på tokig nyfeminism av amerikanska mått.
Schyman inser inte, att utifrån fakta verka för ett jämställt samhälle, så utgår de från att samhället är uppbyggt av vita män till den grad, att alla andra grupper i Sverige står underordnade och diskrimineras.

Det är ingenting som går hem hos folk i stugorna, för vi måste komma ihåg att F! är ett parti vars anhängare sticker ut och låter väldigt mycket, men de är inte så många som de verkar. För att ha en chans på 4% så måste de göra om hela sin politik från grunden, vilket knappast kommer att hända då de virrat in sig i verklighetsfrånvända begrepp och pseudoteorier. I Valet 2014 så var det många som trodde, att de skulle komma in med god marginal, medan SD skulle åka ut. Men år 2017 så har vi ju facit på hur det slutade.

F! är ett modernt bevis på att man inte kan bygga någonting hållbart på lögner och vinklande av statistik, förr eller senare så kommer sanningen alltid fram. Folk är mer trötta än någonsin på att höra skrik om glastak, rasism/fascism/nazism/, lönediskriminering, kvotering, "normkritik" och ogrundat hat mot vita män.

Jämställdheten i Sverige är bäst i världen och nu när allt fler partier vill ställa krav på utomeuropeiska invandrare, så står F! kvar som ett av få partier som fortfarande vill köra på med kravlös invandring. Vilket knappast går hem hos andra än de personer som aldrig skulle lämna F!, eller partier med liknande ideologi.

Visst, de kommer säkert att kunna knipa några fler stolar i kommuner runt om i Sverige, men någon representation i Sveriges riksdag tror Foliehatten inte på - oavsett vilka politiker som de väljer att sätta som ledare för partiet. De som röstade på F! 2014 var unga förstagångsväljare och folk som tidigare röstat på V eller MP .
Foliehatten är rätt övertygad om, att de personerna kommer att gå tillbaka till MP/V till valet 2018, eftersom MP tuggar på gränsen och behöver stöd för att inte åka ut.


En ekonom har gjort en beräkning på F!:s krav. Om de skulle få igenom sina krav så kom han fram till, att vi måste betala mer i skatt än vad vi får i lön.

onsdag 29 mars 2017

Ulf Johansson lämnar SVT Nyheter!

Ulf Johansson slutar som programchef och ansvarig utgivare på riksnyheterna på SVT efter fem år och blir projektledare för samhällsredaktionen i Göteborg.
Den 1 september övergår Ulf Johansson till tjänsten som projektledare på samhällsredaktionen i Göteborg, med ansvar för SVT Opinion och Opinion Live.

För SVT Nyheter berättar han att han ibland upplevt jobbet som ansvarig utgivare för program som Aktuellt och Rapport som obehagligt på grund av påhoppen.
Ulf Johansson: ”En sak som påverkat mig mycket är att det blivit ett sådant tryck från ganska mörka krafter kring frågor om terrorism, flyktingar, migration och integration. Ibland har jag gått hem från jobbet och känt mig smutsig av alla påhopp som kommer via telefon eller mejl. Det är obehagligt, men samtidigt något som hela redaktionen måste klara av att stå emot även i fortsättningen.”

Vad menar han egentligen, vilka är de mörka krafterna?
Kan inte vara vanliga, bekymrade, licensbetalande medborgare han menar i alla fall. Aldrig!
Man kan tolka detta som att han känner sig smutsig av att han låter sig tvingas till att ljuga i stället för att hoppa av och vara sann och ärlig. Men man kan förstå att Ulf känner sig smutsig nu när det har kommit fram, att han ligger bakom spridningen av en så omfattande mängd *fake news* som SVT:s nyhetsavdelning sprider.

Det finns kanske andra möjligheter till att han avgår med motiveringen att känna sig smutsig.

1. Han är genuint multikulti-troende och tycker att SVT inte alls ljuger, mörkar, förvränger och skönmålar invandringens konsekvenser och verkligen inte kan förstå varför folk hör av sig så ofta med så högljudda klagomål.

2. Han vet att nyhetsredaktionen är tvungen att ljuga och att han är ansvarig för de lögner som kablas ut. Detta under tryck av inflytelserika vänsterextremistiska politiska kommissarier både inom och utanför TV-huset. Han har haft svårt att fortsätta med det såväl utifrån samvete och med tanke på att lögnerna börjar avslöjas allt mer. Han inser att han kan bli måltavla för förödande kritik i framtiden, då SVT kanske kan ställas till svars, för att medvetet ha ljugit i åratal och spridit falska nyheter.

Hans uttalande i Journalisten går inte med säkerhet att tolka åt något av hållen, men att han talar om "mörka krafter" ökar sannolikheten för det första scenariot.

Det var ju bara häromdagen som SVT Nyheter ljög, dvs. spred både falska nyheter och alternativa fakta, när de påstod att invandrarna skulle ha räddat Sveriges ekonomi. Något de fick massiv kritik och hån för av såväl Tino S. direkt och senare av journalister och ledarskribenter i annan mindre regimtrogen media.
Att ha en sådan komplett idiot och vänsterextrem aktivist som Carina Bergfeldt som korrespondent i USA, i vilken egenskap hon det senaste halvåret nästan dagligen spridit sina egna åsikter, sitt Trump-hat och sin rasistiska (BLM-)propaganda, kan "f-n" inte vara lätt.

Ulf verkar inte ens förstå begreppet ”källkritik” det minsta lilla. Många har undrat hur en sådan person kan ha blivit ansvarig utgivare på SVT. Det förklarar också i viss mån varför SVT sprider en så stor mängd *fake news* som de gör. Ulf kanske inte riktigt förstår skillnad på ”fakta och åsikter?”


Det finns otaliga exempel på ”fake news! ” I Rapport påstod man att sexualbrotten minskat. Efter massövergreppen i Köln beskrev man det som "stökigt nyårsfirande." Andra exempel är när Granskningsnämnden fällde Aktuellt för påståendet att Fremskrittspartiet "drev fram" Breivik och den aktuella myten om 8 år till arbete för invandrare.

En specialité har varit att försvara invandringen till varje pris och framhäva att de flesta har hög utbildning, men vi har också begåvats med mängder av ”snyftreportage” under de senaste åren, alla med Ulf Johansson ”välsignelse.” Andras länders misslyckande tycks också varit högt på agendan. I ett inslag i Rapport påstods att Australiens hårda tag för att stoppa illegal invandring inte fungerar. När man granskade detta, visade det sig vara helt felaktigt och när man kontaktade Ulf fick man till svar: ”Du har möjlighet att anmäla det till Granskningsnämnden!”

På ett sätt verkar det som att han avgår för att han själv inte orkar mörka invandringens problem och följa SVT:s  PK agenda.
På ett annat sätt verkar det som att att enbart lämnar pga han tycker de är jobbigt med alla klagomål som han fått på mailen från tittare som tycker att han mörkar för mycket?
 
Om Ulf hade varit professionell hade han lyssnat och undersökt all kritik om SVT, om de missat någon väsentlig källa, för att sedan gå ut med nya uppgifter, om det funnits allvarliga brister i faktagranskningen.

All kritik har kanske gett Ulf en tankeställare och hans avgång som chef beror sannolikt på att han kanske inser sina klavertramp. Det finns inget sätt att slingra sig ur situationen och det gäller att kasta in handduken illa kvickt och försvinna in i anonymiteten, likt en gråsugga som flyr ljuset när man lyfter på stenen.

Är kanske "mörkerkrafterna" Ulfs egen rädsla för fakta. För att rädda sitt eget skinn, skuldbelägger han de som belyser SVT:s undermåliga rapportering. Kan det istället vara Ulfs samvete för propagandan som han drev under sina år som programchef i sann kommunistisk form som förföljer honom?


Hoppas detta är början på slutet för åsikts- och känslosvärmeriet på SVT. När verkligheten knackar på går det inte längre att blunda. Något säger Foliehatten att flera anställda på Rapport och Aktuellt
kommer att följa efter framöver.

måndag 27 mars 2017

Partistöd även till Feministiskt initiativ!

172 miljoner skattekronor ska fördelas i partibidrag under det kommande året. Mest får Socialdemokraterna med sina 45 miljoner och minst går till det enda partiet som inte sitter i riksdagen men som ändå får bidrag - Feministiskt initiativ med sina 999 900 kronor.
  
Många undrar säkert varför får FI bidrag? Är det bara att starta ett parti och ansöka så tickar det in en miljon kronor på kontot?

Statligt partistöd utbetalas till partier som är representerade eller som har varit representerade i riksdagen, eller som uppnått en röstandel av 2,5% i något av de två senaste riksdagsvalen.

Sorgligt men sant och gränsen borde ändras till 4 %.


Ansökningar om partistöd har kommit in från samtliga riksdagspartier och Feministiskt initiativ. Samtliga partier har försäkrat att de inte tagit emot några anonyma bidrag.
Partibidragsnämnden - som består av ordföranden tillika förutvarande hovrättspresidenten Gunnel Wennberg samt justitieråden Gudmund Toijer och Mari Andersson - beslutade att fördela partibidragen enligt följande:

Socialdemokraterna 45 313 650 kronor
Moderaterna 39 841 200 kronor
Sverigedemokraterna 18 659 400 kronor
Miljöpartiet 14 544 450 kronor
Centerpartiet 14 003 700 kronor
Vänsterpartiet 12 979 500 kronor
Folkpartiet 13 597 500 kronor
Kristdemokraterna 12 191 400 kronor
Feministiskt initiativ   999 900 kronor

Totalt 172 130 700 kronor

Annie Lööf den nya ”stjärnan” i skattehöjarligan!

Annie går från klarhet till klarhet. Hon syns i SVT och media hyllar henne som den nya ”stjärnan” och Centerns medlemmar "svävar" högt i skyn. Det senaste är att Annie blir Alliansens nya ledare tills alla upptäcker vad Centern och hon egentligen går för.
 
I SVT Nyheter kunde vi läsa att en skatt på bilar och utsläpp skall införas! Undrar om detta förslag kommer att göra Sverige till ett U – land? Om förslaget går igenom, kommer befolkningen att flytta in till våra städer och lämna glesbygden helt?

Påstående!
Det finns ingen
som vetenskaplig grund som säger att hybrid/batteridrivna bilar är bättre för miljön än vad bensindrivna/dieseldrivna bilar är. Ett ton batterier per bil, gör att det blir en viss miljöpåverkan.

Detta borde undersökas vetenskapligt innan det tas ut enorma drivmedelsskatter på bensin och diesel och innan så kallade enorma miljöbilspremie införs på batteridrivna bilar? Det finns inte något vetenskapligt underlag att kalla vissa bilar miljöbilar bara på grund av att de släpper mindre CO2. Det vore lämpligt med en vetenskaplig studie med en jämförelse mellan el/bensin/diesel bilar och deras miljöpåverkan, helst innan man inför straffskatter respektive miljöpremie på bilar.
Vi har i dag ingen som helst aning om bilar med batteridrift är bättre än bilar med förbränningsmotorer sett ur ett miljöperspektiv.

Lotta Gröning: Jag trodde faktiskt inte att regeringen skulle vara så ogenomtänkt att den utformar en skattepolitik som gynnar människor i städer och slår undan fötterna från människor på landsbygden.”
 
Magdalena Andersson till SVT Nyheter: ”Vi behöver minska klimatutsläppen. Det är en ödesfråga för vår generation.”
Lol, ja miljön är ju verkligen finansministerns bord.

Annie Lööfs senaste utspel är att ge 100.000 kronor i bonus till personer som köper miljöbilar med andra ord elbilar, med mycket låga koldioxidutsläpp!

Annie Lööf: ”Det här är en fråga som kommer att prioriteras av oss vid kommande alliansförhandlingar!”
Vem skall då betala för hennes fantastiska idé?
För att finansiera det hela föreslår Annie att de som köper vanliga diesel- och bensinbilar, och SUV:ar, det vill säga bilar med höga utsläpp, eller över 121 gram koldioxid per kilometer, få betala avgifter på 25.000 eller 50.000 kronor vid köpet.

Den som har en fot i verkligheten skrattar eller gråter och undrar vad Annie Lööf håller på med! Hon tycks leva i sin egen verklighetsfrånvända lilla värld, där hon tror att politiker skall styra marknaden.
Hon tycks tro att subventioner vid bilköp som håller uppe bilproducenternas priser på marknaden är lösningen, för att locka köpare att välja elbilar. Varför inte istället låta marknadskrafterna ordna till saken.

Undrar om Annie Lööf är medveten om verkligheten för elbilen.

Fakta om elbilen idag:
95% av alla elbilar som säljs. köps av det offentliga, dvs av våra skattepengar.
Väldigt dyr – medel Svensson har inte råd att köpa den. Priser på mellan 300-500.000
Batteriproblem. Batterierna har en begränsad livslängd och är dyra att ersätta, 50.000 för ett nytt litiumbatteri.
Begränsad körsträcka. Max 40 mil.Vintertid ännu kortare eftersom värme tar mycket på batteriet.
Att ladda hemma innebär att du måste installera 16 ampere uttag och därmed högre fast avgift. Cirka 9000 per år + installationskostnad på cirka 10.000.
Enligt Svenska Kraftnät behöver en utbyggnad av stamnätet genomföras om antalet elbilar går upp till en miljon, Kostnad 200 miljarder. Vem skall betala?
Förmodligen av alla på elräkningen.

Staten behöver intäkter oavsett fordonstyp. Så räkna med elbilar kommer få 10000~ i skatt per år. Inte imorgon. Men när elbilar påverkar skattebasen. Då slår staten till.

Ett faktum är att de som betalar upp till 45000 istället köper nollsummebilar? Om kostnaden i snitt blir 2000 extra för de som köper nybil med relativt höga co2 utsläpp så räcker det med att endast 1 av 20 av dessa istället köper en elbil för att staten faktiskt förlorar pengar på detta förslag.
Men visst, konspirationsanhängare och klimatförnekare går ofta hand i hand. 
Foliehatten är lite nyfiken på vad en klimatförnekare är för något. Är det någon som alltså förnekar att det finns klimat?

Äntligen visar miljömupparna i Centern sitt rätta jag i skattehöjarligan så att väljarna har en chans att säga sitt när den tiden kommer. Alla centerpartister som gått i ”spinn” den senaste tiden kommer att få en chock efter valresultatet 2018!

Koldioxidutsläpp
Hur vore det om miljömupparna tar det lite lugnt i sin strävan försöker göra Sverige till världens miljö smartaste land, när vi redan nu ligger i framkant i utsläpp av koldioxid per capita - internationellt. Sverige är en av de renaste länderna som finns när det gäller utsläpp. Skulle Sveriges industriutsläpp stanna i en vecka skulle det inte ens det påverka klimatet med 0,01%.
 
En avgörande orsak till detta är att elproduktionen i Sverige domineras helt av koldioxidfri vattenkraft och kärnkraft. Hela det svenska energisystemet har allt mer frångått användningen av fossila bränslen där det låga elpriset varit den avgörande faktorn vi omställningen.  Sverige har kraftigt minskat andelen fossila bränslen i energisystemet sedan 1970-talet. Trots massiva protester från miljömupparna att fortsätta driva kärnkraftverken så är just dessa som är nyckeln till att den stora andelen elanvändning, framförallt inom basindustrin som har bidragit till låga utsläpp i många sektorer eftersom kraftproduktionen är baserad på vatten- och kärnkraft.
Denna omställning har skett utan kraftiga skattehöjningar utan där i stället marknadskrafterna styrt utbudet där överproduktionen av el via våra kärnkraftverk och på senare tid en massa onödiga vindkraftverk har fått ner priset på elenergi som bidragit till det minskade fossila bränslen.
Det fungerade utmärkt för att få ner användandet av fossila bränslen utan varken skattehöjningar eller subventioner, utom för vindkraften, där man försökte gick förbi marknadskrafterna via subventioner.
Naiva centerpartister var en av dessa som trodde subventioner var lösningen på att lösa energiproblemet och komma ifrån kärnkraften på sikt. Inte minst lokala centermedlemmar ute i kommunerna som såg en chans att tjäna pengar på att etablera vindkraftverk på sina ägor än ett homogent klimatintresse som styrt Centern i vindkraftsfrågan.

Man kan ju fråga sig hur Sveriges utsläpp sett ut om Centern med flera fått sin vilja igenom att skrota kärnkraftverken på sin tid?


Men det viktigaste för att få en ändrad bilflotta med miljöbilar i Sverige är knappast att hålla fast vid ett högt inköpspris på elbilar via en hög subvention som gynnar bilfabrikanterna. Vi fick bort fossilanvändningen i Sverige med lägre elpriser som konkurrerade ut det fossila användandet. Varför inte låta marknadskrafterna styra även i fordonsbranschen där priset på fordonet, energivinsten för brukaren är det som bestämmer valet av fordon. Idag kan ingen säga hur lång livslängden blir på en elbil.
Livslängden kan bli en avgörande faktor för elbilens genomslag. Idag känner vi till att batterierna inte håller speciellt länge och är dyra att ersätta.

Att köra en bil med 127 CO2 i utsläpp idag, ligger på ca 2000 i skatt, med detta system så skulle skatten stiga till det dubbla. För en Volvo 90 d5 tex kommer skatten stiga från ca 5000-6000kr idag till närmare 15000kr.
Samt
idigt kommer höga politiker att sitta i sina tjänstebilar som vi betalar, klart att de inte bryr sig om skatten.

Svenska folket kommer som vanligt knyta näven i fickan och glatt betala in all extra skatt. Bara att gratulera svenska folket som röstat fram dessa politiker, nu får vi precis vad vi önskat.

Undrar om inte Annie Lööf glömt andra som använder bränsle.
Annie hur blir det för åkerinäringen... eller bönder som behöver nya traktorer.... eller skogsbrukare som har behov av maskiner....
Skall de också drabbas av nya höga skatter?


Men varför lägger politikerna fram detta förslag just före valet? Hade dom varit "smarta" så hade dom gjort som sist, lovat att inte höja skatterna, sen efter valet så hade dom gjort det ändå. 
Nu kommer ju Jimmie att få ännu mer röster.

söndag 26 mars 2017

Soran Ismails propagandaserie i SVT!

SVT har gjort en kortserie om den ”medieupplyfta” kurden Soran Ismail som programledare. Programmet går ut på att han som kurd känner en pliktkänsla och ansvarskänsla för sitt folk, eftersom de är i krig i främst Irak och Syrien.
 
Man kan verkligen fråga sig varför SVT sände denna serie? Hela serien är en enda stor uppvisning av nationalism, etnocentrism, folktillhörighet och etnisk känsla, något som är sunt och naturligt för alla folk.

Att SVT ändå gör denna serie är inte alls förvånande med på tanke det politiska ställningstagande som SVT tagit för kurderna. Om exakt samma serie skulle sändas med svenskt eller europeiskt perspektiv så skulle vänsterfolket på SVT bli rosenrasande, föraktfulla, svartmåla, smutskasta och ropa efter förbud och utestängning från all offentlighet. Det som är slående är hur Soran vurmar så mycket för kurdernas öde, samtidigt som han har noll förståelse för vad som händer i Sverige.

I serien samtalar Ismail med sin familj om hur han vill hjälpa till och känner en pliktkänsla att gå med i de s.k "peshmerga"-styrkorna, vilket då tydligen är namnet för kurdiska väpnande styrkor i regionen. Därefter åker Soran in i Kurdistan med sin familj, där han pratar om hur det är hans land och att hans förfäder levde, verkade och dog där. Det är hans hemland, där han har sina etniska rötter. Han går runt och söker kontakter i regionen för att prata med kurder, om de tycker att han som kurd måste åka dit och försvara och kriga för det kurdiska folket och dess överlevnad och självständighet. Alla är rörande överens om, att det är ett ansvar alla kurder har, att försvara sin etnicitet och sitt land.

För de som då kanske inte vet så är Soran Ismail extremt hatisk, föraktfull och hånande mot det svenska folket.
Det är anledningen till att han lyfts fram av media och SVT. Soran talar konstant om hur det svenska folket inte finns, och om hur alla svenskar som vill försvara sitt folk, sin kultur, sitt land och sin självständighet är dåliga människor som är onda och måste bekämpas. Soran anser att hela världens främmande folk måste få massinvandra till Sverige och göra svenskarna till en undanträngd minoritet som i längden utplånas. I en synnerligen ”magstarkt passage” i kortserien, så sägs det att Soran har en plikt att bevara sitt folk, eftersom det är utrotningshotat!

SVT tillsammans med övriga politiska och mediala Sveriges etablissemang bevisar än
nu en gång vilka otroligt vidriga hycklare de är. Ingen i Sveriges politiska och mediala etablissemang går ut och attackerar Soran med "rasism" och "nazism", istället så sänder SVT det "rasistiska och nazistiska" kurdiska nationalistprogrammet med sympatisk inställning. Soran som är kurdisk nationalist, åkte runt i Kurdistan betald av skattefinansierad public service och som ”grädde på moset” krävde han att etniska svenskar ska kalla honom svensk, annars hänger han ut dem i SVT som rasister!

Hur långt får det gå egentligen? Hur kan Soran ha mage att tala positivt, beundransvärt, uppmuntrande och plikt kallande om att kämpa för kurdisk överlevnad, men samtidigt ägna sin karriär åt att arbeta för att utrota det svenska folket och
samtidigt ondgöra sig och attackera alla som ens andas det minsta om svensk överlevnad eller ens svenska kulturens överlevnad?

Hur kan man väcka upp vanliga svenskar till detta grova hyckleri? När ska svenskar förstå att resten av världen tänker i etniska banor och allihopa är etno centristiska och arbetar för sina intressen och är mycket måna om, att se till att sin egen etnicitet överlever och bevaras intakt?
Apropå hyckleri... Att höra Soran resonera och våndas i frågan om han borde stanna och kriga i Kurdistan var nästan komiskt. Tror han att han lurade en enda tv-tittare med denna vånda? I slutet kom han fram till att han förde kampen bäst från Sverige med att syssla med det han var bäst på… 
Den kurdiske nationalisten Soran kommer aldrig någonsin lämna Sverige. Så hans övervägande är bara larv. Han kommer istället fortsätta sin antirasistiska kamp mot vita män som vill dra ner på invandringen här hemma i Sverige. Ja, Soran har två hemländer.
Vet inte hur kurdernas kamp mot IS blir lättare av att Soran häcklar SD på standup scenen. Tror effekten är marginell.
 
Programserien heter Sorans krig och i programmet tar han ett klart ställningstagande för Kurdistan och då kan man fråga sig - varför är han här?
Hela "dokumentären" visar att hans lojalitet ligger någon annanstans.

lördag 25 mars 2017

Opinionsundersökningar och SVT!

Varje månad presenteras opinionsundersökningar från ett antal institut. Väljarstödet varierar väldigt mycket mellan instituten.
Tittar vi på det senaste valet 2014 och jämför med valresultatet mellan instituten ser vi en väldigt klar bild.

Alla etablerade opinionsproffs utom hårt kritiserade norska Sentio underskattade SD. Sentio – som är väletablerat i Norge – har mer eller mindre mobbats av konkurrenterna i Sverige och har ”SD-stämplats”.
 
De telefonbaserade instituten Ipsos, Novus
(TV4), ST-Inzio (Aftonbladet), Sifo(SVT), Demoskop och Skop missade alla det verkliga valresultatet med mellan 15% och som sämst för Sifo med 33%. Det var framför allt SD siffror som underskattades och MP:s siffror som överskattades grovt.
Man vet ju inte längre om det går att lita på de opinionsundersökningar som presenteras
och att en del opinionsinstitut siffror speglar inte verkligheten.

Verkligheten tycks också vara svår att acceptera för SVT. SD har fått mycket bra siffror i Sentios och Yougovs opinionsmätningar de senaste åren. Det har medfört att SVT inte längre redovisar institutets siffror i sin nyhetsrapportering.

SVT:s rapportredaktör:
”Det är ett publiceringsbeslut som vi har fattat.”

Sentios arbetspartner Clints används
däremot flitigt av SVT när det gäller andra saker än just Sentios väljarbarometer. För två och ett halvt år sedan dök webbpanelen upp för att göra en nyhet om att "Tre av fyra svenskar har klimatångest" och så sent som i maj 2016 rapporterade SVT om en undersökning om svenskars arbetsvanor som genomförts med hjälp av Cints webbpanel. Det verkar inte beröra SVT i sitt beslut.

Nu är frågan vad som i det ena fallet som SVT använder i sina undersökningar anses som seriösa i sin metod undersökning i andra fall anses oseriösa, men metodiken är den samma för att komma fram till ett resultat. En förklaring vore nog på plats av SVT:s ledning hur man tänker i frågan.

För något år sedan kunde vi läsa följande på SVT Nyheter:
Policy för opinionsmätningar
Relevans

SVT Nyheter redovisar bara mätningar där minst en förändring jämfört med tidigare mätning är statistiskt säkerställd. Om vi för jämförelsens skull redovisar resultat för partier där förändringarna hamnar inom felmarginalen anger vi det.
Urval 
Det är bara undersökningar med ett slumpmässigt urval som kan sägas ge en statistiskt korrekt bild av opinionen. SVT Nyheter presenterar endast i undantagsfall resultat från självrekryterade paneler och aldrig när det gäller väljarundersökningar. SVT redovisar inte resultat om urvalet är för litet.
Bortfall 
Om mer än hälften av de tillfrågade inte svarat på frågorna publicerar SVT Nyheter inte undersökningen.
Öppenhet 
SVT Nyheter ska alltid redovisa relevant bakgrund, som till exempel vem som beställt undersökningen, hur frågan är ställd och när undersökningen är gjord.

Har man utgångspunkten att SVT försöker att neutralt återspegla verkligheten efter bästa förmåga verkar denna policy vara en aning ogenomtänkt. Inte bara för att de institut som bäst förutsett valresultatet för "vissa partier" plockas bort.
Det här ger ju den intressanta effekten att ett parti kan öka med en procentenhet i månaden under lång tid utan att det rapporteras överhuvudtaget.
Kommer SVT leva upp till sin policy kommer det nog bli mycket få mätningar som publiceras framöver.


Att SVT
nyhetsrapportering saknar omdöme har vi kunnat observera under en längre tid. Men att deras dumhet och idioti skulle vara så omfattande trodde man inte.
Det är otroligt patetiskt och genomskinligt eftersom både Yougov och Sentio gått alldeles utmärkt tidigare, i synnerhet när det visat på framgångar för MP. 
Det handlar alltså inte det minsta om metoderna utan är helt enkelt förtäckt propaganda precis som vanligt. Opinionen visar fel och SVT döljer den då med en gång - man har inte brytt sig om att dölja tidigare men nu gör man plötsligt det, knappast en slump.
F
rågan är om det inte ligger en medveten strategi bakom deras klantiga agerande.

Men
kan undra om de inte är så att de skjuter sig själva i foten. För när valet kommer 2018 så kommer ju alla korten att läggas på bordet. Var skall de då gömma sig?
Dessutom har man i en artikel på SVT nyheter skrivit om hur frivilliga väljarundersökningar ger skev bild av opinionen. Undersökningarna baseras inte på slumpmässiga urval– och är därför meningslösa rent statistiskt. I Sverige syns det på Sverigedemokraterna, som konsekvent är större i frivilliga mätningar än i de som görs slumpmässigt. Nyhetsredaktionerna måste ta större ansvar för att säkerställa korrekta metoder och resultat.
En deltagarfrekvens på 50 procent anses ur ett historiskt perspektiv vara katastrofala siffror. Men i ett internationellt perspektiv är Sverige ett otroligt bra undersökningsland. I USA är bortfallet i vissa fall över 90%, med andra ord är det där bara en tiondel som svarar på undersökningarna.
Deltagarfrekvensen är ett problem som inte skall underskattas. Men det som nu sker, inte bara på DN:s ledarsida utan även på nyhetsredaktionerna, är att problemet i stället överskattas – och det riskerar leda till en felaktig uppfattning om att tillförlitliga undersökningar inte kan genomföras.

SVT anser att Sifos mätningar är i högsta grad pålitliga och deras prognos var sämst i valet 2014.
Inga undersökningsmetoder ger ett säkert resultat... Enda sättet att utvärdera en metods pricksäkerhet är att jämföra undersökningarna med valresultatet.