torsdag 31 augusti 2017

Media fick inte som de ville - Carl Bildt sa nej!

Medias önskedröm om att Carl Bildt skulle bli ny partiledare för Moderaterna gick i kras! Detta måste vara en av de få gånger som Carl Bildt agerat klokt! För vem vill egentligen bli kapten på det redan sjunkande M-skeppet..?

Medias och en del moderats minne måste vara mycket kort. CB var en gång i tiden så inkompetent att han tvingades avgå som partiledare. Och de ville se honom igen som partiledare för ytterligare en katastrofperiod!
Frågan är inte om CB gjorde bort sig totalt när han hamnade i ett ord bråk om Sveriges invandringspolitik. Carl Bildt gick in i debatten mellan Sveriges och Norges migrationsministrar under tisdagen.
Carl Bild uttalande är märkligt:
”Sverige är ett välfungerande samhälle och vi har haft framgång i vår invandringspolitik.”
Är han blind?

Sedan kom han tydlige att tänka på och twittrade:
A quarter of all Swedish exports goes to our Nordic neighbours. Often forgotten how important these relationships are.

Björn Häger har gett ut en bok om Carl Bildt: Uppdrag Bildt! Boken handlar om B
ildt som CIA källa och folkfördrivare. Många anser att CB är en gåta. Det spelade ingen roll vad han gjorde som statsminister, krigslobbyist, folkfördrivare eller utrikesminister – han får ändå fortsatt förtroende. Mer info här! Ni kommer inte tro att detta är sant – det är mer än hårresande!
Nu när Hägers bok är aktuell, så hade han inte kunnat snacka bort landsförräderiet på 80-talet en gång till.

CB har alltid ”gillat” pengar! När han avgår som utrikesminister efter valförlusten 2014 söker och han får bidrag på 124 000 kronor i månaden från Statsrådsarvodesnämnden. Ersättningen utgår under högst ett år tills den före detta ministern hittar ett nytt jobb – och "fungerar som en ovanligt generös a-kassa.”
Samtidigt startar Bildt bolaget Bildt Global AB dit han slussar arvoden för sina föreläsningar och framträdanden världen runt. Bolaget har intäkter på 6 091 028 kronor under den period – oktober 2014 till oktober 2015 – han samtidigt får ut sin arbetslöshetsersättning på totalt 1 488 000 kronor.

Bildt tog inte ut några inkomster från bolaget, vilket gjorde det möjligt att få ut ersättningen från staten. "När journalister undrar kring detta, förmedlar han en bild av att han reser runt i världen och framträder gratis!"
Saxat från Carl Bildts blogg:
”Första dagen bakom skrivbordet igen, och den har dominerats av att gå igenom den nya listan med inbjudningar för hösten som kommit in under sommarens soliga dagar.
I sedvanlig ordning har jag som ambition att resa lite mindre, men det ser ut att bli rätt fullt i alla fall.”

Foliehatten skrev en kommentar på hans blogg om de synpunkter CB hade om Ukraina. Foliehatten ansåg att CB glömt bort att nämna att nazister var inblandade i kuppen 2015. Det tog exakt 2 timmar sedan var kommentaren borttagen!

Man får lätt den uppfattningen att CB fullständigt ”skiter” i vem och vad han jobbar för så länge han får bra betalt. 6 miljoner i inkomst under ett år är inte dåligt!
Som Björn Häger beskriver Carl Bildt i sin bok. Han är en gåta!

onsdag 30 augusti 2017

Godmorgon Sverige har ersatts av ”floppen”Morgonstudion!

För några dagar sedan gick en gammal trotjänare i graven Gomorron Sverige och ersättas av Morgonstudion. Gomorron Sverige startade 1993 och den hade sin utgångspunkt i de röda sofforna med olika gäster och paneler.
Följande personer är tänkta programledare i Morgonstudion:
Karin Magnusson (tidigare Aftonbladet)
Carolina Neurath
André Pops
Pelle Nilsson
Åsa Avdic (nyhetsankare)
Alexander Norén (nyhetsankare)

Foliehatten gick på premiär häromdagen och han blev stum! Det här är det absolut sämsta han sett på SVT någonsin. Chockerande låg nivå! Och sådant här ”mööög” vill de ha våra licenspengar till.... Ofattbart.
Foliehatten frågar sig, vad är det SVT vill uppnå med att bygga en studio som ser ut som en blandning av ett konferensrum och en halvsunkig radiostudio? Visserligen gav de gamla sofforna ett ganska stelt och trist intryck, men detta känns inte som ett steg i rätt riktning.

Morgonstudion är hela tiden en technovariant med snabba klipp! Med människor och flashande skärmar i bakgrunden, det är så störande, att det kan framkalla epileptiska anfall! Man ser ganska snabbt att SVT har haft Aftonbladets TV som förebild och utan att ta till överord, det är Aftonbladet-TV rakt av. Många undrar varför Aftonbladet TV visas på SVT? Ingen är väl okunnig om vem som var Jan Helins tidigare arbetsgivare! Som programmet är upplagt nu, är det rätt tydligt att deras starkaste tittargrupp, 60+ inte är något att bry sig om. Foliehatten tror att Morgonstudion kommer förlora den stora gruppen 60+ som tidigare tittat utan att locka särskilt många under 40. Vad är egentligen meningen med det hela? Varför vill de skrämma bort den gamla publiken?


När Foliehatten begick sin premiär tog det inte många sekunder innan detta "nytänkande" på SVT redaktion började orera och peka finger mot transsexuella, jämställdhet och ett litet utvalt inslag om "nazism." Genast satte programledarna igång den politiska PK-agendan. Nazismen är jordens största hot.

Morgonstudion riktas nu mot en yngre målgrupp. SVT=Helin har säkert insett att de yngre är mycket aktiva på sociala medier och inte bryr sig om public service och dess stela men ändå hetsiga morgonstudio. Helin vill ändra på detta och få bort dem från sociala medier och fake news! För att Helin skall lyckas med denna strategi måste nog Morgonstudion klämmer in än mer krystade åsikter, påståenden och svingamla memes än Aftonbladet/Expressen TV - tack för det, Helin! 

Ingen av programledarna (nyhetsankarna) andas mellan inslagen som flyger fram och tillbaka över deras bord. De alldeles för stora nyhetsflashen i botten tillför absolut ingenting och är enbart irriterande. Eftersom programmet helt och hållet saknar struktur så är det svårt att få grepp om vad som är på tapeten, vad är det som diskuteras? De hoppar som sagt kors och tvärs mellan olika inslag och händelser och går aldrig in på något som helst djup.

Foliehatten reagerade starkt över att väldigt många unga kvinnor är reportrar på plats i USA(måste kosta rejält). Lite märkligt att de då berättar om vilka bilder de hittat i sitt Instagram flöde. Det kunde de lika gärna sitta i Sverige och titta på Instagram.


Programpunkten Trumptisdag, där man skall summera Trumps arbete och gissningsvis skall de enbart lyfta fram sådant man kan raljera över. Att public service är vinklat är inget nyhet, med detta inslag har SVT lyft till en helt ny nivå – man spårar ur totalt!

Eftersom det är Carina Bergfeldt som ska rapportera om Trump så är det inte så svårt att veta hur det kommer rapporteras. Rapporterna kommer till störst del handla om rasism, nazism, flyktingar och Trumps twittrande.

Detta är helt absurt att SVT skall lägga mer intresse på USA:s politiska situation än Sveriges. Sverige ett land med väldiga problem, där det mesta inte fungerar, dödsskjutningar nästan varje dag och med en ”tvivelaktig” inkompetent regering, inte får en  egen programpunkt, är mer än märkligt!
Det är Sveriges
vardag, har public service missat detta totalt? De vill bara ha en mysstund med hat och likasinnade. Alla vet att studion kommer vara 100% eniga.

Årets fake news av Ygeman: hitta en lämplig lokal för att informera Löfvén.

Tur att Ygeman han avgå innan han hittade en lokal att informera Löfvén!
Är det någon som tror att Ygeman
letade? Detta är årets ”fake news!”

Affären ”Transportstyrelsen” avslöjar på ett brutalt sätt förvaltningskulturen på Rosenbad. Alla har från början fattat att det inte fanns en chans i världen att Löfvén inte hade vetenskap om denna röra. Han visste och höll ”tummarna” att affären inte skulle komma ut. Efter alla ”bondeoffer” runt omkring honom som är rätt intressanta – finns det bokstavligen talat ingen, inom S som kan ta över.

Är det någon som
fortfarande på fullaste allvar tror, att ”ingen” berättar något för Löfvén, bör snarast tänka om! Hela historien är så pass allvarlig, att det inte finns en chans i världen, att Löfvén inte blivit informerad direkt. Det är egentligen helt absurt att tro, när det visar sig, att att så många ansvariga sitter på information och är medvetna om lagbrott och säkerhetsläckage, utan att en enda av dem informerat Löfvén. Det har med 100% säkerhet diskuterats upprepade gånger under flera års tid. Trots allt handlar det om rikets säkerhet. Löfvén ljuger med 100% säkerhet!
Om vi nu ska tro på vad alla säger i regeringen. Statssekreterare, högre tjänstemän och ministrar pratar inte med varandra. Vad gör de egentligen på regeringskansliet? Gissar sitt jobb eller kanske en variant av ”Gäster med gester” som repriseras på en ny scen?
Eftersom ingen i regeringskansliet pratar med varandra, borde de kanske införa aktivitetsbaserade arbetsplatser alternativt kontorslandskap, som man har på flera myndigheter. Blir mycket lättare att ställa frågor och ta hjälp av varandra då!
Känns rätt tydligt att ingen förväntar sig att "regeringen" är något att lita på. Därför blir det inte livat i luckan. Dränering av det offentliga förvaltningsträsket, är kanske något som behöver diskuteras.

Hela affären visar också att Lennartsson är lojal med partiet, före sanningen. Såväl hon som Löfven insåg det ohållbara i att låta henne svara på frågor i KU, nu när en förbannad Maria Ågren, vars främsta lojalitet ligger hos henne själv, börjat prata.
Nu har
Lennartsson ingen skyldighet att svara på frågor från KU, vilket sossarna sannolikt hoppas räddar såväl henne som Löfvén. Ågren sparkades efter att det blivit en ”affär”? Om nu telefonen är moltyst hos Ågren och ingen fiskar efter hennes tjänster lär hon bli allt surare och hon kommer att slå tillbaks mot Löfvén.
Löfven visade sig ”handlingskraftig” och straffade ”syndaren”, men det kan slå tillbaks. Det ger inte intrycket av en stabil och pålitlig chef hos de toppfolk som ska rekryteras till hans fögderi.

Knappast troligt att Lennartsson skulle ställa krav på Löfven för att rädda ”oskyldiga” underhuggare i partiet. Hon har sen länge varit en av ”hjärnorna” bakom vägen till regering och regerande. Troligen har hon och andra kommit fram till, att hon måste gå, inte Löfven. Att de är extrainkallat regeringsmöte en söndag tyder på panik, här finns gravade hundar som Refaat el Sayed en gång sa.

Och MP eliten i regeringen sitter still i båten. De är ovanligt tystlåtna, inte det parti som Persson beskrev, ljuger och smäller i dörrar. Ormen Gustav, är tyst som en mus.

Om Alliansen haft lite stake, d.v.s. fortf
arande varit en faktor, hade de kunnat slå itu regeringens lögner och poserande och därmed tvingat fram ett extraval eller en brak valförlust 2018. Men det vill inte "oppositionen" för då måste man ta tag i det jobbiga...
Åkesson
är den ende hittills som anser att måttet är rågat och kräver Löfvéns avgång. Åkesson tror inte längre att Löfven varit så här ovetande. Som det ser ut idag lär inte Åkesson få med sig något av Allianspartierna på sitt försök att få bort statsministern. Ett av problem är att M står ledarlöst.

Egentligen är det underbart med lite turbulens. Det man kan hoppas på, är att vi kan få tillbaka lite riktig höger/vänster politik, efter allt detta ”skit” som pågår nu. Alla är så tröttamedias pushande av center Lööf.
Hela denna affär med alla turer visar att verkligheten överträffar dikten! När man inte trodde att det kunde bli värre så blir det än värre. Vad mer är att vänta? Snart är man inte förvånad över något som denna inkompetenta regering gör sig skyldig till.
Foliehatten började idag på allvar fundera över hur länge Sverige har styrts av denna typ av inkompetens. Är det därför landet befinner sig i den situation det gör idag?

tisdag 29 augusti 2017

Het derbymatch mellan AIK-Djurgården = slagsmål och bråk!

Söndag den 27 augusti var det återigen ett het derby mellan AIK-Djurgården på Friends arena. Polisen i region Stockholm hade innan matchen utarbetat en plan och en särskild uttagen polisstyrka för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.
Innan ens matchen hade börjat skedde det ett våldsamt upplopp. Ganska säkert hade det ”swingats” ett antal öl! Supporters kastade så kallade bangers med mera mot polis.

Polisen:
• En person greps för våld mot tjänsteman och har getts tillträdesförbud efter beslut av åklagare. Tillträdesförbudet är på sex månader.
• En person greps för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, försök våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.
• Två anmälningar om våld mot tjänsteman har upprättats men i de fallen är gärningspersonerna än så länge okända.
• En person brände innan matchen bengalisk eld och en anmälan om brott mot ordningslagen har upprättats. Personen har getts tillträdesförbud efter beslut av åklagare.

En person, 15 år, har avlägsnats från arenaområdet enligt Polislagen §13, och föräldrarna har meddelats. Personen har bränt bengalisk eld utanför arenan och en anmälan kommer att upprättas.
• En person har delgetts misstanke om narkotikabrott utanför arenan.
• Det har tänts bengaliska eldar inne på arenan och i halvlek beträdde ett flertal personer den s k pitchen, ett område mellan spelplan och läktare. Anmälningar kommer att skrivas om brott mot ordningslagen i dessa fall.
Efter matchens slut skedde ett våldsamt upplopp utanför arenan och initialt greps 171 personer i samband med detta.
Så långt från polisen.
I ett het derbymatch som denna vet man att det brukar bli bråk mellan fansen. Polisen är närvarande och ändå starter bråken. Det är inget annat än idioti från huliganerna, eftersom de måste inse att polis finns där och håller koll.
Man undrar om dessa "fotbollssupportrar" är vuxna människor? De " hjälper" dessutom till i samhället med kostnader, genom att belasta polisen! Väl investerade skattepengar! Sorgligt beteende av våldsverkarna.
Egentligen skulle de kunna stå för notan, istället för att den skickas till skattebetalarna! Självklart måste vi ha massiv polisuppslutning vid fotbollsmatcher. Och lika självklart ska samhället, d.v.s. skattebetalarna, stå för fiolerna
eller skall man utdöma böter för de som åker fast för skadegörelse, så att en del kostnader täcks? För vi minns alla vilket ramaskri det blev från föreningarna och deras stödtrupper i media häromåret, när föreningarna ålades att betala notan, för vad deras supportrar ställde till med.
I media kunde vi läsa:
"Det är ett samhällsproblem, inte ett supporterproblem", "Det är inga riktiga fans", "Några få förstör för alla", "Det är bättre med dialog än förbud" ... Ja jösse!

Bra att bråkmakare grips, men varför kunde inte samma resoluta ingripande ske, när Karolinska sjukhuset invaderas, härom veckan? Det borde vara minst lika självklart, att gripa alla bråkmakare där också.

Sedan att skattebetalarna ska stå för dessa utgifter som är fotbollsrelaterade är ju rätt snett och en bidragande faktor till att det kan fortgå. Om inte klubbarna har råd att betala för polisbevakning eller se till att ordning råder, kan de få spela inför tomma läktare.
Förhoppningsvis är detta startskottet på en mer offensiv strategi från polisen vid upplopp. Fotbollshuliganer, nynazister, rödingar... om de bråkar och kastar sten ska de bultas ihop och gripas.  Polisen visar här att det går att omhänderta stora folkmassor som antas bryta mot lagen.
Lek nu med tanken att ett gäng kända fotbollsligister/lagbrytare slog sig ner på Medborgarplatsen och protesterade.
Vad tror ni skulle hända?

När det
sker upplopp eller några andra våldsamheter i någon förort, så grips ingen.
Men när det är bråk runt en fotbollsmatchs så kan polisen bunta ihop 171 gaphalsar.
Det är
mycket märkligt att förorten kan stå i lågor och man griper... ingen. Inte ett enda gripande.
Det handlar om feghet från polisens sida. Det kostar för mycket att gripa en stenkastare i Rinkeby,
polisen får stryk eller värre. Polisen tänker på konsekvensen av ett sådant ingripande. Om de nu tog 171 st i en förort skulle varje gripen ha 10 kusiner och då skulle förorten bränna. Det är säkrare för polisen att plocka vanliga snubbar som sitter av några timmar och sedan drar hem.
Intressant att notera är att det nästan uteslutande är på fotbollsmatcher som bråk uppstår. Svensk hockey är förskonade!

måndag 28 augusti 2017

Det är fult att ljuga Magdalena Andersson!

Magdalena Andersson säger: ”Svensk ekonomi är urstark! Den här styrkan ska vi använda både till att betala av på statsskulden och investera så att den här ekonomiska framgången kommer alla till del.”
Att höja barnbidragen oavsett inkomsten är rätt meningslöst. Ta bort den orättvisa skatten för pensionärerna däremot, hade varit verkningsfullt och då kanske flera hade klättrat över EU:s gräns för fattigpensionärer!
Bara det att hon använder ett så kraftigt uttryck som "urstark" borde få alla att höja på ögonbrynen?
Om ekonomin är så urstark, varför chockhöjs alla skatter och alla samhällsfunktioner går på knäna? Vad är poängen med de skatter regeringen har infört och vill införa, om vår ekonomi redan går på räls? Någon skulle säga till Magdalena Andersson, att det är fult att ljuga och ljuga medvetet! Försköna och ljuga, det om något kan politikerna!

Vi har ett val om nästan ett år och det gäller att komma med så positiva besked som möjligt och inte minst reformer, så väljarna ser vilken bra politik S för!
Magdalena påstår även att arbetslösheten ska landa på 5,9%. Låter spontant som totalt skitsnack! Arbetslösheten löser S i vanlig ordning med att arbetslösa deltar i de s.k. sysselsättningsprogram, så kan man dupera allmänheten, eftersom de rent tekniskt inte är arbetslösa. Arbetslösheten mörkas med låtsasjobb och låtsasutbildningar. 1 timmes "sysselsättning" registreras såsom jobb eller motsvarande. Det är en klassisk sosse lösningen på arbetslöshet. De har alltid skapat någon form av fiktiva jobb. Låtsasjobb för jobbens egen skull. Man kan hålla på, så länge det kommer in tillräckligt med skatter.
Det inte Magdalena vill tala om är att den egentliga arbetslösheten är minst det dubbla, d.v.s. över 10% och att alla arbetsmarknadspolitiska åtgärdsprogram räknas bort från arbetslöshetssiffran. Många av dessa låtsasjobb kräver kanske 10 timmars jobb i veckan, sedan svenska-studier. Och alla som går i låtsasutbildningar finns inte heller i arbetslöshetsstatistiken. Påhittiga sysselsättningar, som alla SL-värdar i sina västar som står och tittar i sina mobiler och längtar att arbetsdagen skall ta slut, finns det gott om. Egentligen om man räknar allt detta, är nog 15-20 % den reella arbetslöshets siffran.
Stolt annonserade Magdalena att det finns ett så kallat reformutrymme på 40 miljarder. Konjunkturinstitutets säger att vi har 12 miljarder och det väcker givetvis en hel del frågor.
Vi står inför en lågkonjunktur och var finns en beredskap för detta? "Inför stundande lågkonjunktur. Det är superviktigt och väldigt intressant. För lågkonjunkturen kommer...kanske en kollaps?Vad är det "Maggan" försöker att uppnå inför kommande mandatperiod. Vi har bara hört att "ekonomin " är stark... men varifrån kommer pengarna och tillväxten?
Sossarna står inför en utmaning och lite goodwill i form av att det går bra för Sverige är aldrig fel inför ett val. Främst handlar det om att löftet att " det ordnar sig". Bidragen kommer in och humlan flyger!
Det går så pass bra för Sverige att man nu ökar skatterna för företag, flygplan och att samtidigt sänka inkomstnivån för att betala statlig skatt, så att fler "höginkomsttagare" får betala skatt. Det går alltså så bra att man desperat måste öka sina intäkter till staten..
Socialdemokraternas och Vänsterpartiets affärsidé har alltid varit att: "rösta på oss så ska vi ta av de rika och ge till er!" Och det har dom varit väldigt framgångsrika med under decennier. Så varför skulle dom sluta med det.
Väldigt många anser sig höra till "er". Dvs nettomottagare. De där "dom" är direktörer och höginkomsttagare. Sådana anser vänsterväljare gott kan plundras hårdare.

Magdalena har varit väldigt tydlig på att det är omodernt med skattesänkningar. Och att det är skattehöjningar som gäller. Och det är gammal beprövad vänsterpolitik. Ingen borde vara förvånad.

När lågkonjunkturen snart ”knackar” på dörren skulle det inte förvåna om Sverige går samma öde till mötes som Grekland!

söndag 27 augusti 2017

Tror SVT att svenska folket består av korkskallar?

I veckan som gick sände SVT ett långt inslag i Rapport om Aurora 17.
Aurora 17 är en krigsövning som
huvudsakligen är förlagd till Gotland och Östkusten.
Foliehatten vred sig av skratt när han hörde reportern säga att övningen Aurora 17 "inte alls" är riktad mot Ryssland, utan endast mot en fingerat Stormakt A.
Undrar om SVT tror att svenska folket uteslutande består av korkskallar? Inslaget är ytterligare ett bevis på att SVT är ett måste för staten som om de ska möjlighet att styra folkets tankeverksamhet.


Aurora 17 är den största svenska militärövningen sedan 1993 som startar den 11 september. Det som gör övningen extra intressant och utmanande är det nya värdlandsavtalet med Nato som medger att Sverige kan användas som språngbräda för anfall mot tredje land.

I Aurora 17 deltar Sverige, Finland och med Natoländerna Norge, Danmark, Frankrike och Estland och USA. USA deltar med marin, flyg och landstridskrafter. Över 19.000 svenska soldater kommer öva på att försvara mot ett angrepp österifrån.
T.o.m. en blind kan se att Aurora 17 är tydligt riktad mot Ryssland.
Ryssland har också krigsövningar. Sedan 1999 har de en återkommande övning
Zapad och den senaste hölls 2013. Årets Zapad 17 sker sedan den amerikanska kongressen nyligen infört nya sanktioner mot Ryssland som ett svar på den påstådda ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet.
För övrigt kan man notera att bevisning för detta påstående är urdålig och ingen kan lägga fram några som helst bindande bevis för någon rysk inblandning i presidentvalet. Däremot finns det flera belägg för att USA intervenerat i val i Ryssland, senast i presidentvalet år 2012.

I den svenska propagandan kring Aurora 17 upprepas påståendena om Rysslands aggressiva rustningar. Här ljuger man ganska medvetet.
Det man vill undanhålla det s
venska folket är att Rysslands försvarsutgifter 2016 låg på den lägsta nivån sedan 2011. Helt nyligen aviserade Kreml nya sänkningar av anslagen i 2018 års budget och det är tvärt emot vad Sverige påstår - Ryssland arbetar för nedrustning.
Skärskådar man vad USA lägger på sin krigsmakt ser man att USA spenderar 10 gånger än vad resten av världen gör tillsammans.
Hultqvist går så långt att han beskriver Ryssland som en aggressiv och expansiv makt som "annekterat" Krim! Det syns att Hultqvist inte har någon vidare utbildning!
Hans historiekunskaper är rätt skrala! Hade han kunnat lite om historia hade han insett att Krim redan annekterades av Ryssland för flera hundra år sedan av Katarina den stora. Fakta här
Dessutom lotsas Hultqvist inte om den USA-stödda statskuppen i Kiev 2015.
Kuppen har medfört ett inbördeskrig i östra Ukraina och ett nazisttolerant Ukraina.
Ändå har Löfvén besökt Kiev trots att han hatar nazister! Hur får han ihop allt?
Varför blundar Hultqvist för USA:s terroriststöd(al-Quida) och brutala krig(Irak och Libyen) i Mellanöstern?
Hultqvist säger också att ett samarbete med Ryssland ”inte finns på kartan!”
Hultqvist är en hycklare!
Putin var nyligen i Finland där föreslog han tillsammans president Niinistö om ett avtal med Nato, att förbjuda flygningar utan transpondrar över Östersjön.
Nato svarade nej.
I Finland vädjade och föreslog Putin också om samarbete med "vissa neutrala länder" vid Östersjön. Var och en tänker till lite inser vem Putin menade!
Är det någon som tror att Sverige är ett neutralt land?

Försvarsmakten slår ifrån sig av kritiken och menar att den aggressiva grannen i öst som anfaller Sverige i övningens scenario inte alls är menad att likna Ryssland. Övningsledaren Bengt Andersson för Aurora 17: ”Fienden i övningen är A-land, som är ett helt fiktivt land som vi har skapat för att ge oss bästa övningen. Det är konstruerat för att vi ska kunna öva de mål som vi vill uppnå.
Denna Andersson tycks också tro att svenskarna är ”korkskallar!”
På en fråga från SVT: Kan du förstå att det med ryska ögon kan vara provocerande med den här övningen?
Andersson: ”Att ett land övar sitt territoriella försvar, och att försvara sig själv och sina intressen, det är inte en provokation för någon.”

Protesterna har varit stora från Fredsrörelsen som planerar en protestaktion i Göteborg.
Slogan för Fredsrörelsen är:
Kriget startar här – vi stoppar det här!
Den bidrar till försämrat säkerhetsläge kring Östersjön
Den innebär ytterligare närmande till kärnvapenalliansen Nato
Freden bevaras bäst genom diplomati, samarbete och samtal.
Aktionsgruppen Nej till NATO har beställt en opinionsundersökning av SIFO, som genomfördes mellan den 15-19 februari 2016.
Undersökningen visar att en bred majoritet av de tillfrågade avvisar värdlandsavtalet efter information om vad det innebär i form av närvaro av NATO trupper på svenskt territorium, eventuellt med kärnvapen, och hot mot vår alliansfrihet. Av de tillfrågade var 56 procent negativa till konsekvenserna av värdlandsavtalet, 26 procent accepterade det och 16 procent var osäkra. Efter uppvägning anges att 1000 personer besvarat intervjun.

I en artikel i SVT Nyheter skriver om man protestaktioner. När Foliehatten läste denna artikel funderade han på om det fanns två falanger inom SVT – en som är för och en som är emot! Är det krig i SVT:s vänsterfalang?
Karin Utas Carlsson, talesperson för kampanjen Stoppa Auro17:
”Vi ser en våldsam upptrappning av retoriken. Man utser fiender och det är Ryssland som är fienden. Och så samarbetar man med sina vänner, och det är jättefarligt om man ska ha fred. Då måste man se till allas perspektiv och inte trappa upp genom att skrämmas som man ju gör med sådana här krigsövningar.”
Flera aktörer skriver att övningarna kostar miljardbelopp och sänker aktivt Sveriges säkerhet och för oss närmare militär konflikt! Många undrar också varför främmande makt skall öva på svensk mark.

Är det rimligt att SVT basunerar ut vänsterextrema Karin Utas Carlssons budskap? Stoppa Auroras laguppställning ser ut som många vänsterrörelser, alltifrån kristna "älska din nästa"-typer till anarkister.
Hade de gjort samma sak om det varit en högerextrem organisation som protesterat? Borde SVT inte representera Sverige snarare än eventuella motståndsrörelser?

Är det SVT:s uppgift att ifrågasätta försvarets övning med "Kan du förstå att det med ryska ögon kan vara provocerande med den här övningen?" eller borde SVT:s eventuella ifrågasättande snarare handla om varför försvaret inte övat såhär under de senaste åren?


Man får väl acceptera att även sådana medborgare har yttrandefrihet och att de representerar Sverige lika mycket som försvaret gör? Eller ska vi inte låta dem få komma till tals?
Tyvärr är det ofta så här en rapportering går till. Journalisten får bestämma och söker givetvis upp någon med åsikter liknande sina egna.
Reaktionen bland vanligt folk blir att journalister kan man inte lita på. De vinklar.
Och det gör de. Är någon förvånad? Hela TV-huset är vänsterextremt! Någon beskrev det hela som: 68 rörelsen tågade in i TV-huset och har inte gått ut än!

Det är beklagligt att SVT inte behandlar högerextrema / nationalister på ett objektivt sätt. Foliehatten tycker det är fel att SVT gör så, men det är inget försvar för att börja censurera vänsterrörelsen och inte granska försvarets olika beslut. Framför allt kan man med fog ifrågasätta om det är riktigt att samarbeta med NATO.

lördag 26 augusti 2017

För vem blir det en mardrömshöst?

Enligt flera tidningar kommer det att bli en mycket spännande höst i svensk politik! Den senaste veckan har ett par tidningar titulerat det hela som ”mardrömshösten”. Det kan också vara så, att det är ”drömhösten” på tidningsredaktionerna. Något att skriva om och spinna runt.

Men samtidigt måste vi inse, att misstroendet mot Johansson och Ygeman känns mest som ett desperat försök från en splittrad
Allians, att visa någon slags handlingskraft, mer än något de verkligen ville göra, vilket mest slutade i favör för Löfvén.
Alliansen är inte redo att ta makten förrän moderaterna har ”fäktats” färdigt och valt en ny partiledare. Problemet för Alliansens fyra, är att de drar åt olika håll och
inte göra något som kan innebära, att de blir förknippade med SD eller behöva ta ett reellt ansvar. Björklund försökte igår påverka M i valet och påpekade att det varit interna slitningar i Alliansen om M:s samtal med SD. Väldigt "liberalt" av Björklund å lägga sig i andra partiers angelägenheter.

I Svensk politik vill alla (utom SD) sitta still i båten och inte röra om för mycket.
Det är den känsla man får och dessutom är nog nuvarande Allians måttligt sugna på, att ordna upp det, de la grunden till efter sina 8 år vid makten.

Låt oss
i alla fall spekulera lite, för se vilka/vem som kan bli med ”Svarte Petter!”

Vi har en rödgrön regering utan stöd i kammaren och en majoritet för en annan politik!
Spelet har redan börjat och hur allvarligt detta spel är, avslöjas ganska snart. Vi har följande på agendan om man skall sammanfatta det som sagts från partierna:
Anna Johansson och Anders Ygeman har redan tvingats lämna efter skandalen på Transportstyrelsen. Peter Hultqvist har en majoritet emot sig och riskerar att tvingas bort genom en misstroendevotering i höst.
Per Bolund, Mikael Damberg och Tomas Eneroth riskerar misstroendeförklaringar emot sig, om förslag om skattehöjningar drivs igenom mot majoriteten i riksdagens vilja.
Ett tänkbart scenario är följande:
1) Peter Hultqvist förlorar en misstroende omröstning. Löfven vill inte backa och det kommer faktiskt att gå till omröstning.
2) Flygskatten kommer att läggas in i budgeten (men inte 3-12 reglerna). Då Alliansen inte vill fälla hela budgeten, blir det misstroende mot Mikael Damberg. Löfven kräver blocköverskridande förhandlingar om hela budgeten eller så avgår han. Hela Alliansen, utom kanske KD, ställer solidariskt upp och DÖ 2.0 blir officiellt när valåret drar igång.
3)
Aftonbladet satte igång ett drev mot Anna Kindberg-Batra för att dra bort blickarna från Löfvén katastrofpolitik och de lyckades. AKB lämnade ganska snabbt och M söker nu en ny ledare!
4) Jan Björklund vinner partiledarstriden. Birgitta Ohlsson lämnar partiet tillsammans med några ytterligare politiker. Det blir en stor media cirkus. Feminism av den typ som V förespråkar var inte särskilt populär bland väljarna. Efter Björklunds utspel igår, borde han nog istället tänka på riksdagsspärren. Den är nära nu!
5) Om M väljer att ansluta fullt ut till Alliansen ser vi ett DÖ 2.0. Om M för första gången får ensiffrigt i en opinionsmätningar, lämnar de samarbetet och Alliansen spricker. C och L "tar ansvar för Sverige" och "håller rasisterna borta från inflytande=SD"och går över till de rödgröna.
6) Sprucken Allians med M och KD är nu fria att angripa de övriga borgerliga partiledarna
och det leder till en riktigt smutsigt politisk strid inom borgerligheten. Samtidigt börjar M stiga i opinionen efter partiledarbytet,samtidigt som KD ligger stabilt och valrörelsen drar igång, med två tydliga regeringsalternativ Röd-grön-rosa röran mot ett konservativt block.

Sverigedemokraterna har redan meddelat att man stödjer alla sätt att få bort regeringen, SD stödjer alla misstroendeförklaringar mot ministrar som nämnts och mot själva regeringen och statsministern själv därtill. Sverigedemokraterna vill till varje pris fälla regeringen och ligger på främst M att ta sitt ansvar och vara med och försöka fälla regeringen. Danmark(Dansk folkeparti) ligger minst 10 år före Sverige, där SD:s motsvarighet är fullt accepterat!

En kort kommentar till Anna Kindberg Batras avgång:
Ett av Moderaternas största misstag i efterdyningarna efter stridshingsten Reinfeldts avgång har varit att partiet har försökt sitta på två stolar samtidigt. Sådant håller aldrig.
Dels har de försökt blidka de SD kritiska med en vanvettig DÖ som i all praktik ledde till att M blev ett stödparti till Socialdemokraterna. Dels så har AKB gläntat lite på dörren emot SD, för att blidka de mera Sverigevänliga moderatväljarna.
I framtiden så måste M välja sida. Antingen så börjar man samarbeta fullt ut med SD eller också så måste partiet på nytt stänga dörren och istället satsa på att blidka Centern och Liberalerna.
För M torde det vara som att välja mellan pest eller kolera, men närmast oavsett vilken sida de väljer, så kommer partiet ändå att vara svårt manglat i framtiden. Det finns inte utrymme att vinna i mitten i svensk politik och samtidigt har nu SD inmutat den tidigare fria högerflanken.
Förr eller senare kommer Moderaterna att tvingas att välja, om de vill ha ett omfattande samarbete med SD eller ej. Om inte så, kan partiets relevans helt upphöra inom svensk politik.
Idag framförs Lööf som trolig statsminister. Lööf deltog på Bilderberggruppens möte tidigare i år. Lööf vägrar att tala om vad mötet handlade om. Vi har ett val om ett år. Låt valresultat bli vägledande för vilken regering vi får! Foliehatten tippar att det blir ett "skrällval" där flera partier åker ut!


Hur det än blir, har vi några intressanta veckor att se framemot!
Aftonbladets läsare fick igår ställa frågor och här är två frågor som de inte svarade på:
#1: Varför är det så hiskeligt svårt för partiledare att vara mer människor? Känslan är att alla har gått hos samma talpedagog och medietränare.
#2: Var är visionerna i svensk politik? Plakatpolitiken? Var är talet om morgondagen som kan samla stora grupper människor? Istället handlar det mesta i politiken om några miljarder hit eller dit eller enskilda småfrågor. ”

Är det någon som har ett bra svar på dessa frågor?

Tillägg: Annie Lööf tar nu på lördagen tillbaka hot om misstroende mot regeringen! Kommer att kosta C en hel del!