torsdag 27 juli 2017

Superminister Hultqvist!

Socialdemokraterna går nu i kölvattnet från ”Transportgate” ut hårt i sociala medier med att tigga stöd (#BackaHultqvist) för försvarsminister Peter Hultqvist.

Alliansen och SD har väckt misstroende mot Hultqvist för att han i tron på, att det råder ministerstyre i Sverige. Han struntade i att försäkra sig om att ansvarig minister Anna Johansson och Löfvén var underrättade om hoten mot rikets säkerhet.
Hultqvist satt och tryckte på sin kammare med denna information i 8 månader innan Löfvén fick kännedom om ärendet.

S lanserar nu hårt tillsammans med ungdomsförbundet en kampanj för att stödja att Löfvén låter ministerodugliga Hultqvist få sitta kvar på sin försvarsminister-post, trots de grova fel han begått i sin roll som minister.

Socialdemokraternas "plan" med kampanjen är troligtvis att moderater, eller andra i alliansen, ska "dras med" i kampanjen för att på så sätt kunna hävda att det råder oenighet inom alliansen var de står angående misstroendet mot Hultqvist.

Kampanjens misslyckande bekräftas av att ingen i alliansen ännu har "gått på" kampanjen utan media lindar istället in det hela som att "enligt rykten" råder det oenighet inom alliansen angående misstroendevotum mot Hultqvist
Från Socialdemokraternas Facebook delas det flitigt och pliktskyldigt. Det desperata partiet gör inte ens ett ärligt försök att förstå och leva i verkligheten. Det socialdemokratiska partiets maktinnehav är överordnat lagen!
Peter Hultqvist har varit Sveriges försvarsminister sedan hösten 2014, när Stefan Löfven bildade regering. Nu vill de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna rikta misstroendevotum mot honom. Det är oseriöst.

Den här regeringen och Peter Hultqvist har investerat i försvaret, återinfört värnplikten och stärkt Sveriges försvarsförmåga. Det kommer vi fortsätta göra!
Dela! #BackaHultqvist #rörinteminförsvarsminister
Lite komiskt att det för ett parti som successivt monterat ned försvaret plötsligt blev viktigt med försvarspolitik och säkerhetspolitik. Fast det var det visserligen inte för Hultkvist heller så det går väl på jämnt ut.

Över en natt blev Hultqvist någon slags superminister som räddat Sverige. Ironiskt då han var delaktig i IT-skandalen och riskerade rikets säkerhet som försvarsminister. Hans förtroende är förbrukat och det är han själv ansvarig för och ingen annan.

Jag tar ansvar för Sverige!

Löfvén vill inte kasta in Sverige i en kris! Jaha! Vilken värld lever vår statsminister i? Sverige är på alla sätt i kris. Nästan all samhällsbärande verksamhet är i total kris. Vi har en polis som inte fungerar, vi har en sjukvård som går på knäna, vi har en förlossningsvården som tvingas använda Finland, våldtäkter som är en stor tragedi för de utsatta kvinnorna, Malmö som ser till att illegala migranter frodas med skattemedel, en miljon anhöriginvandrare på väg hit, invandrarkvinnor kommer aldrig i arbete, en kriminaliteten som inte polisen klarar av, svängdörrar för utförsel av stöldgods, vapen och granater kan föras in utan kontroll, barnäktenskap och könsstympning är numera vardag. 

Det är bara att gratulera SD. Nu har man en ännu fetare räkmacka att åka vidare på fram till valet. Att Löfvén själv klamrar sig fast vid statsministerposten med samma gamla floskler cementerar S under 25% och kanske till och med under 20%. Vilket självmord.
Löfven gav inte efter för alliansens krav annat än lite. Istället använde han all uppmärksamhet åt att, utan att bli avbruten, hävda att misstroendevotum är oseriöst och farligt för Sverige. Sedan ger han Alliansen chans att kunna dra tillbaka sitt utspel med hedern i behåll genom att rent formellt möblera om. Några inkompetenta politiker fick byta roller med varandra, och Löfven berättade för hela Sverige att han ser sej själv som en ansvarsfull och fantastisk person. Det är väl vad man kan sammanfatta det hela som.
Om en normal svensk hade läckt dessa säkerhetsupplysningarna, då skulle han
hamnat i fängelse.
Problemen i Sverige har denna regering själva varit delaktiga i att skapa.
Klart som korvspad att de då måste ta ansvar för sin egen soppa.
Det viktigaste är det politiska spelet om makten, det är uppenbart. Det svenska folket kommer som bäst i tredje hand.
Om Alliansen inte fullföljer sina hot så skjuter de inte bara sig själva i foten. De spelar även SD i händerna som då står ensamt kvar som ett stort oppositionsparti. Vi kommer vi nog få se ett M på under 10% i höstens opinionsundersökningar. AKB måste fullfölja om hon vill ha kvar sitt parti. 

Foliehatten ser bara två alternativ för Alliansen.
Gå vidare med misstroende mot Hultqvist.
Rikta nytt misstroende mot Statsministern som har räddat Hultqvist och halvräddar Ygeman. Ett tecken på att han inte anser de gjort något fel. Trots informationshaveriet.

I princip har han bara offrat Anna Johansson. Kommer Alliansen tycka det är tillräckligt?
Nu är det sannolika scenariot att Alliansen går vidare med misstroende på Hultqvist. De kan inte backa nu, men löser det genom att Hultqvist klarar sig i omröstningen.
Alla räddar ansiktena och Alliansen och SD har fått våt skalper. Löfvens regering är hårt sargad fram till valet 2018.

Tyvärr kan man konstatera att med denna lösning kommer Dan Eliasson sitta kvar.
Framtida partiledardebatter kommer att bli helt fantastiska att bevittna.

tisdag 25 juli 2017

Musfällor ett problem för EU!

EU har stoppat exporten av tjeckiska musfällor. KOVO team från Hlubočky nära Olomouc i Tjeckien är en ledande europeisk tillverkare av musfällor. De levererar främst till den inhemska marknaden och även utomlands. Exporten går till de flesta västeuropeiska länder och USA. Man exporterade 2,5 miljoner fällor till Ryssland. Nu har även musfällorna blivit föremål för EU:s stränga anti-ryska sanktioner.
Verksamheten har delfinansierats med EU strukturfonder.
Över 60% av de anställda i kooperativet Kovos är personer med funktionshinder och nedsatt arbetsförmåga. EU:s sanktionspolitik mot Ryssland kommer kanske att slå hårt med de anställda, vilket visar hur EU:s sanktionspolitik är mer än märklig!
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-ekonomika/295779/kovo-druzstvo-diky-rustu-populace-hlodavcu-zvysilo-vyrobu-pasti.html


Tror
verkligen EU:s byråkraterna på allvar att Ryssland inte kan importera dessa musfällor från Kina, Indien eller Turkiet? Är EU:s tjänstemän verkligen så ”korkade” eller ser de musfällor som hemliga strategiska vapen som sedan skall användas mot EU? Musinvation!
EU har också sedan tidigare förbjudit export av franska delikatess ostar och italienska delikatesser för åtskilliga miljarder Euro. Italienska jordbrukare är mycket irriterade över detta, eftersom de blir av med rejäla inkomster!
Utöver flyktingpolitiken som blir att svårare att lösa för EU kan också denna sanktionspolitik läggas till.
EU:s sanktionspolitik har inneburit en boom för ryskt jordbruk. Man är idag världens största producent av ekologiska produkter. Ryssarna har också börjat producera egna franska ostar som man bl.a. kan köpa i Finland!
När Foliehatten snubblar över sådan här information undrar man hur byråkraterna tänker? Han undrar om det finns en "rysk mullvad" i Bryssel?

söndag 23 juli 2017

Tiggeriets vara eller icke vara!

Ordningslagen och i allmänna lokala ordningsföreskrifter för varje kommun framgår det att det krävs tillstånd för insamling av pengar i bössor eller liknande, om insamlingen inte utgör led i en tillståndspliktig allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Offentlig plats inom detaljplanelagt område får inte utan polismyndighetens tillstånd användas på ett sätt som inte stämmer överens med det ändamål som platsen har upplåtits för, eller som inte är allmänt vedertaget. Om man skall följa svensk lag och ordningsföreskrifter är tiggeriet förbjudet.
 
Per Gudmundson frågar i en artikel: Var är polisen?
Det kan man verkligen fråga sig – varför struntar p
olisen struntar i dessa brott?
Är det verkligen fritt fram för polisen att storskaligt låta bli att beivra olagligheter? Gäller då denna rätt för alla brott?
Eller är det politiker och journalister som bestämmer vilka lagar som som ska följas?

Anledningen är att ett obegränsat användande påtagligt kan störa trafiken, den allmänna ordningen eller säkerheten.
Det finns inga offentliga platser som har tiggeri som ändamål. Tiggeriet är inte heller ”allmänt vedertaget!"
Problemet som man har blundat för alldeles länge är att Sverige har låtit tiggeriet gå för långt och det kommer krävas en rejäl plan för att på sikt kunna jobba bort det och faktiskt få resultat. Om det skulle efterlevs (som nu i Danmark där en jourdomstol petade in en tiggare i finkan i två veckor) skulle vi bli av med tiggarna, på några månader. Det blir alltför kostsamt för ligorna att skeppa hit folk som kan hamn i kurran, istället för på gatan och genererar kosing.

Åtgärden betalar sig själv genom minskad brottslighet och sanering där tiggarna dragit fram.
99.9% av medborgarna skulle uppskatta ett riktigt förbud och 0.1% (de mest aktiva ”gaphalsarna”) skulle ondgöra sig i media i några månader. Efter några månader blir det då ovanligt att se hitresta tiggare. Inte ens gaphalsarna skulle då sakna deras närvaro.

I princip alla ogillar tiggeriet. Det finns massor av politiska röster att vinna. Varför polisen inte gör något åt saken är för att politikerna inte vågar utmana vänstermedia, som skulle gallskrika och publicera drösvis med individbaserade snyftreportage om våra kära ”hej-hej” kamrater.
Det som är bedrövligt är att Malmö stödjer dessa tiggare på olika sätt.
 
Att Sverige har sådana enorma problem med tiggande romer har med grundlagsändringarna 2010 att göra. EU:s medlemskap innebär att man har "förstärkt medborgarskap", men Sveriges agerade är tvärtom. De styrande i Sverige anser att alla inom landets gränser, ska betraktas på samma sätt.
 
En dom i Södertälje tingsrätt för några år sedan, mål B 266-14 är märklig. Domen är tveksam, tingsrätten jämförde de åtalade tiggarna och deras koppar med hur gatumusiker samlar in pengar och domen har inte prövats högre instans. Man kan undra varför?
Att en åklagare vid Södertörn misslyckats med att få fällande dom – i lägsta instans – är knappast ett självklart prejudikat.

Foliehatten glömmer inte i första taget den behandling som en romska kvinna fick i Venedig för något år sedan. Efter ett par minuter när hon började tigga på Markusplatsen kom civilklädd polis fram och lyfte upp henne i skjortkragen och bar bort henne. Brutalt men det var enda gången Foliehatten såg en tiggare i Italien.
Kommer vi att se detta i Sverige snart?

torsdag 20 juli 2017

Jobb får man inte, det skaffar man genom att göra sig attraktiv på arbetsmarknaden!

Igår kom uppgifter från Arbetsförmedlingen som inte kom som någon direkt överraskning!

Trots myndigheternas ansträngningar är det nästan inga nyanlända med kort utbildning som sitter i skolbänken efter två år i Sverige.
Nya siffror från Arbetsförmedlingen som gäller början av 2017 visar att bara mellan tre och fyra procent av de nyanlända med kort utbildning går på vuxenutbildning efter två år med uppehållstillstånd. Det visar nya siffror från arbetsförmedlingen.
Det gör att deras chanser att få ett jobb minskar rejält, säger Annie Rubensson, integrations- och etableringschef på AF. ”

När man läser sådant här, så inser man på förhand att det är lönlöst att försöka. Trösklarna in på den svenska arbetsmarknaden är allt för höga, för att det överhuvudtaget ska vara lönt att satsa på någon invandrare från MENA, förutom de med lite högre utbildning som någorlunda snabbt kan lära sig duglig svenska och skaffa någon form av eftertraktad kompetens.
Skapa "enkla jobb" är också en återvändsgränd. Visst kan vi anställa alla att gräva gropar och sedan fylla igen dessa, det är enkla jobb, men det ger såklart inget.


Varför blundar politikerna för att Sverige är ett högteknologisk utvecklad land, där väldigt många är välutbildade eller har bra yrkeskompetens och de som inte uppfyller arbetsmarknads krav har svårigheter att ta sig in på denna marknad. Lönsamhetskraven har också medfört att robotar eller digitaliserad verksamhet, har medfört att enkla jobb har tokslaktats!

Sverige står inför ett enormt stort dilemma, det finns hundratusentals människor som inte är gångbara på arbetsmarknaden. Gemensamt för alla dessa är, att de flesta har ingen utbildning och en dålig svenska.
Politikerna har sjösatt ett antal projekt för att få dessa människor i arbete med samma dåliga resultat = katastrof! Tänk om det inte finns någon lösning på detta problem?
Vad gör politikerna då?


Vad som behövs är en rejäl rensning i bidragsdjungeln. Hanif Bali har visat att
det lönar sig ekonomiskt att leva på ersättningar, istället för att arbeta. Foliehatten vill betona att dessa föreslagna reformer, inte kommer lösa integrationen.


På twitter skrev Bali: Här och här!

En familj med fyra barn i Storstockholm med genomsnittshyra kan plocka ut 33 000 kr netto i olika bidrag via socialen och Försäkringskassan. Gissa hur mycket de får ut om en i familjen börjar jobba med en normal ingångslön på 18 000? 33 000 kr. Trots 160 timmar mer slit.

Gissa hur mycket de får ut om båda vuxna i familjen börjar jobba med en ingångslön på 18 000?

34 000. Så +1000kr för 320 timmars mer slit,exklusive kostnader för arbete som lunch, transport.”
”PS. När jag publicerade dessa uppgifter igår på Twitter utan källhänvisning (med flit) så framträdde ett otroligt intressant fenomen från vänster. ”Lögnare", "Varför ljuger du?", "rasist propaganda", "Brunt siffertrix", "husblatte" var några av kommentarerna. Till och med några kändisar som Soran Ismail gav spridning till lögn anklagelserna mot mig.

Jag visste ju att detta skulle ske, en klassisk politisk fälla. Så idag publicerade jag mina källor (se bifogade skärmdumpar från socialstyrelsen och försäkringskassan uträkningar). Tystnaden är total. Vi har alltså så höga bidrag i Sverige att t.o.m vänsterfolk som vill ha höga bidrag inte tror på det.”

Now thats ironic.

(Hyran på 12515 kr är enligt Försäkringskassans föreskrifter om acceptabel genomsnittshyra för 4 barn i Storstockholm)Thomas Gür påpekar i en text om det etniska utanförskapet att det har under lång tid vuxit fram ett sysselsättningsgap mellan inrikes och utrikes födda. I dag är detta gap rekordstort. Infödda svenskar klarar sig utmärkt medan arbetslösheten och bidragsberoendet bara växer bland personer med utländsk härkomst. Detta kan lindras med vissa reformer, men det är oerhört svårt att se hur det ska kunna besegras. Enligt Tomas talar allt för att vi, även med drastiskt minskad invandring, kommer att ha en mycket stor grupp som under en generation kommer att leva i utanförskap.
Sakförhållandet är att Sverige sedan mer än två decennier tillbaka har överskridit sin ”integrationspotential”. Tomas påpekar också att USA på 1920-talet införde kvoter för att inte rubba den etniska balansen i sin befolkning, uppgick andelen utlandsfödda till cirka 15 procent av befolkningen. I Sverige uppgår den i dag till cirka 18 procent.
 

Vi har nu facit i hand: utbildningsinsatser, offentligt finansierade anställningar och framtvingade enklare arbeten bekostade med skattemedel. LO spådde om en superekonomi som migrationen skulle skapa i Sverige och den lär vi inte se röken av.

När skall politikerna inse att alla problem faktiskt inte har en lösning. Vissa problem kommer vi få leva med.
I artikeln från SR framgår att få studerar, men inte varför. Det låter som att de kan studera om de bara ville, orsakerna hade varit intressanta att ta del av? En mer sannolik förklaring kan vara, att många har extremt låg utbildningsnivå och har svårt att komma ikapp .

Att en 45-åring som inte kan läsa och skriva väljer bort svensk komvux bevisar inte att vederbörande är lat. Vi vet att många är lågutbildade, men det finns ingen ordentligt data på detaljerna. Hur många är exempelvis analfabeter?SVT Nyheter redovisade idag en sammanställning över extratjänster. En lika dyster undersökning som visade att 509 nyanlända hittills fått en extratjänst och mer än hälften av alla kommuner har inte en enda extratjänst till nyanlända.. Trots regeringens storsatsning har mer än hälften, 154 av Sveriges 290 kommuner, inga extratjänster till nyanlända.


Sveriges politiker ger dubbla budskap om pensionerna. Skall du få en rimlig pension, får du själv spara till den.
I nästa andetag hör man att med den stora invandringen, är äntligen pensionen räddad! Ungefär hälften av nyanlända är förgymnasialt utbildade, jämfört med en tiondel av sysselsatta svenskar. Eller för att använda Löfvens beskrivning ”Det är läkare, det är ingenjörer, det är sjuksköterskor...sen har vi några som har en väldig låg utbildning.” Räknefel av Löfvén = några är flera hundratusen!

Fredrik Reinfeldt ”klassiska” citat: "Jag flyger ofta runt över den svenska landsbygden. Det vill jag råda fler att göra. Det finns oändliga fält och skogar. Det finns så mycket plats man kan tänka sig. Den som hävdar att landet är fullt måste visa var det är fullt. Det ursvenska är barbariet, resten av utvecklingen har kommit utifrån", jag vädjar till svenska folket att öppna sina hjärtan", det råder knappt några problem med arbetslöshet om man bara tittar på etniska svenskar mitt livet”.

Dessa citat kan uppfattas på många sätt!

Samtidigt kan man konstatera att hela den svenska migrations och integrationspolitiken är ett haveri, bestående av gränslös naivitet och kravlöshet.

Ändå föreslår
politikerna kontinuerligt mer av samma misslyckade medicin. Det måste vara något fel på politikerna som inte ser de tidigare misslyckanden. Man blir så utmattad av att det varje dag skrivs om det ena misslyckade projektet efter det andra. Det är knappast någon nyhet, att det förhåller sig på det viset, det har sett likadant ut i flera decennier Vill de sänka Sverige totalt eller saknar de fattningsförmåga?


Sverige är ett land byggt på ett omfattande socialt medborgaransvar och ett förtroende för den rådande ordningen, det är så vi fostras sen dag ett. Politiken i Sverige drivs inte enligt en realism linje, om du nu tror det. Det handlar mest om önsketänkande istället. Katastrofer blir till "utmaningar", som man hoppas på ska lösa sig av sig självt, då det inte finns några realistiska lösningar.tisdag 18 juli 2017

Idén om att erkänna olikhet har överskridit fixeringen vid olikhet, vilket är lite paradoxalt.

Ingen debattör i den offentliga migrationsdebatten kommer nånsin beskriva det exakt rätta och enda svaret på morgondagens olösliga problem. Inte för att det inte finns några svar, utan för att det finns för många. Det har att göra med att makten att göra val, har gått oss ur händerna. I decennier har vi levt i föreställningen att samhällsdebatten går före utvecklingen och det har i viss mån varit sant. Vi har nu passerat ”peak” samhällsdebatt.
Det offentliga samtalet kommer nu i allt snabbare takt och med ökande eftersläpning följa den rullande snöbollen som ingen kan styra. De möjliga vägarna är många, men det är bollens studsande nedför sluttningen som styr. Stålhårda nödvändigheter i form av pareringar och hoppande ur vägen, avgör vad som sker.


Det finns definitivt en tendens att diskutera ords mening från journalister och politiker. När diskussionen om problem med stenkastning mot utryckningsfordon i förorter var som hetast, diskuterades själva problemet, dess orsaker och eventuella lösningar väldigt lite.
Istället fokuserade man på att det vedertagna begreppet för kritiker kommit att bli "nogo-zoner" och att det inte fanns några zoner i Sverige som man inte kunde "gå i". Ungefär. Det handlade i alla fall om semantik istället för problemet.
Det är en medveten strategi för att man vet, att det finns ett problem och man vet också, att man inte vill diskutera problemet eftersom dess orsaker går stick i stäv mot den egna ideologin. För att avleda uppmärksamheten och kväsa debatten lindar man in sig i definitioner och hårklyverier, så att man kommer att diskutera semantik istället för sakfrågan. Samma gäller med pratet om vem som är "svensk".

Det är märkvärdigt tyst om den italienska migrant krisen, ett tecken så gott som något på, att läget är ytterst allvarligt och att ingen har minsta aning om någon politisk lösning på problemet. Men snart kommer inga solskenshistorier på asylområdet eller aldrig så upphetsade rapporter om ryska posten i Vita Huset kunna täcka över det faktum, att Europas ödestimma är slagen. Om Italien släpper spärren är den perfekta skitstormen här, dags att agera. Österrike befäster sin gräns militärt, vad gör vi andra?I flera artiklar och böcker som kommit ut i år av både Ann Heberlein och Tino Sanandanij pekar bägge på problemen i dagens Sverige.
Sydsvenskan blåste efter Almedalsveckan upp det faktum att Heberlein framträdde på SD:s scen. Som om detta var en skandal.
Heberlein själv kommenterade sitt deltagande i samtalet hos SD: ”Jag tror på det demokratiska samtalet och på dialogen. Jag tycker det är viktigt att föra fram det jag tycker är väsentligt att tala om så mycket som möjligt i så många sammanhang som möjligt”. Det verkar ju rätt sunt, eller hur?

Som liberal ser jag individen, inte gruppen. Jag lystrar till människors ord och handlingar, inte till vem de sitter nära på en scen. Jag hoppas för demokratins skull att fler gör detsamma.I en intressant avhandling av Mats Wickström, The Multicultural Moment: The History of the Idea and Politics of Multiculturalism in Sweden in Comparative, Transnational and Biographical Context, 1964-1975 tar han upp att:
”Idén om att erkänna olikhet har överskridit fixeringen vid olikhet, vilket är lite paradoxalt. ” Det här har gjort svenska politiker stolta och höjt ribban för vad svenskarna uppfattar sig kunna göra och klara av.

Det här är ett arv som fortfarande hörs i svensk politik, där svensken uppmanas öppna sitt hjärta. Men Sverige idag är ett också paradoxalt land. Segregationen ökar och medan man säger att folk har rätt att bevara sin kultur, får de svårt att få jobb om de inte kan språket.
I avhandlingen framgår att Sverige var ett land med hög arbetskraftsinvandring. Behovet av arbetskraft lockade finländare och jugoslaver på 1960-talet. Efter kriget hade landet tagit emot såväl balter på flykt undan den sovjetiska ockupationen av hemländerna och judar som flytt eller överlevt förintelsen.

Idén om det mångkulturella samhället initierades av just ester och judar, av invandrade människor i ett svenskt politiskt sammanhang.

Den svenska mångkulturens fader, David Schwarz, konstaterade att en assimilation inte var möjlig för judarna i Sverige!

Man kunde inte låta Hitler vinna, assimilering skulle vara att ge nazisterna segern postumt, säger Wickström som i sin forskning undersökt bl.a. Schwarz tankar och gärningar.

Till en början lyckades man grunda några estniska skolor, men något omfattande kulturellt parallelliv var det inte frågan om. Judarna och esterna slog ihop sig med finländare och idén om mångkultur i en universalistisk anda tog fart på 1960-talet. Den kom allmänt att anses gagna såväl svenskarna och minoriteterna.

Man började prata om det mångkulturella samhället och alla minoriteters rätt att leva med svenskarna på förhållandevis lika villkor.

Såväl socialdemokrater och liberaler var till en början skeptiska mot det mångkulturella projektet. Världskriget hade lärt ut att inte odla rötter, att istället se framåt och emancipera individen från nationen och rasen.

De svenska socialdemokraterna styrde landet under de flesta år som det mångkulturella samhället tog form i Sverige.

Partiet hade svårt med tanken om att minoritetsgrupper skulle reproducera sig och skapa egna institutioner. Den finlandssvenska modellen kunde socialdemokraterna inte tolerera. Allt skulle ske på svenska inom ramen för folkhemmets institutioner. Till exempel fick de finska invandrarna inte grunda egna skolor, språkundervisningen kallades hemspråk, något som fanns för att kunna tala med sina föräldrar.
Wickström konstaterar att mångkulturalismen rotades i undervisningsväsendet samt i media. Tanken om rätt till sin kultur slog igenom snabbt sedan mitten av 70 talet.Det här gäller fortfarande och hörs i den retorik som såväl Fredrik Reinfeldt eller Stefan Lövfén för fram.

Wickströms avhandling pekar på ett par intressanta fakta. Vilka var det på 1960-talet som krävde införande av mångkultur i Sverige? Vilka var det som upplät sina medier som plattform för dessa etniska aktivister?
Har man varit med om att införa mångkultur i Sverige och det visar sig vara ett fiasko utan dess like. Ja, då vill man kanske av ren självbevarelsedrift lägga locket på? Eller så kan man också välja att bedriva häxjakt på alla som kritiserar invandringspolitiken, just för att invandringskritikerna petar på en varböld som man inte vill ska spricka.

Det som har hänt är att de som initierade mångkultur i Sverige har mörklagt och lagt locket på för all slags diskussion om invandringens kostnader. Det har man kunnat göra i kraft av att några få familjer har ägt nästan all "fri" media i Sverige.


Thomas Gür har i en artikel i GP om ”Ett etniskt utanförskap"
 och Tomas pratar klara ”verba” om vad som måste göras i landet på ett sätt som knappast hade varit möjligt bara för ett år sedan i MSM!

Tomas inleder med:
”Allt talar tyvärr för att vi, även med drastiskt minskad invandring, kommer att ha en mycket stor grupp som under en generation kommer att leva i utanförskap.”

Utan krusiduller och "pang på rödbetan" talar han till oss läsare om den bistra verkligheten. Men först måste vi komma till insikt om ett sakförhållande samt en politisk nödvändighet som det betingar.

”Sakförhållandet är att Sverige sedan mer än två decennier tillbaka har överskridit sin ”integrationspotential”. Men man kan notera att när USA på 1920-talet införde kvoter för att inte rubba den etniska balansen i sin befolkning, uppgick andelen utlandsfödda till cirka 15 procent av befolkningen. I Sverige uppgår den i dag till cirka 18 procent."
 
Tomas fortsätter med att beskriva vad Sverige måste gå igenom:
”Det som hastar mest är att återupprätta rättsstaten i hela landet – att ordningsmakten återtar allt förlorat territorium och också utverkar och verkställer kännbara straff mot dem som angriper poliser och räddningspersonal.”

Tomas slutsats blir nog inte lätt att smälta:
”Att genomföra allt ovanstående kommer också att dra ordentligt med resurser från folkhushållet. De föreslagna förändringarna kommer att bli mycket besvärliga att genomföra. Att inte genomföra dem kommer dock att leda till än större besvär, för att uttrycka det milt. Endast naiva personer kan tro att vi skulle ha en lätt resa framför oss. ”


Tomas text är viktig eftersom den landar i handfast erkännande om volymernas betydelse och kostnaderna. Texten åskådliggör därmed konflikten mellan "realisterna" i migrationsdebatten - och verkligheten. För - vad är hans recept annat än fromma förhoppningar om att Sverige efter en generations försörjning av 800 000 vuxna, på något sätt ska passera en punkt, där tingen blir bättre, istället för gradvis sämre?

Slutklämmen i Tomas artikel är intressant! Han säger rakt ut: sanningen är att detta gått alldeles för långt och det krävs helt andra metoder.


Vi borde också debattera varför Ygeman till exempel inte får några resurser till polisen och till att bygga ett nytt förvar med 5000 platser till de som ska utvisas, inklusive en piketstyrka som arbetar 24/7 med att identifiera och samla upp berörda personer och som även ser till att Herkules planen arbetar 24/7. Utlänningslagen tillämpas inte som det är just nu. Ingen vill ta i problemet.


Journalister kunde exempelvis ställa Ygeman mot väggen, varje intervju, och fråga hur det går med utvisningarna, hur många som utvisats och vad som konkret görs i frågan.

Det finns oändliga möjligheter för MSM att pressa politikerna, men det görs inte. Varför?


Ett lysande undantag är Huitfeldt som för några veckor sedan hade en strålande "Lördagsintervju" i P1 med sossarnas partisekreterare Baastad som H. fullkomligt tillintetgjorde med pålästa frågor.
De som har hört denna intervju t
rodde säkert att de drömde, äntligen en journalistik värd namnet. Tyvärr lyser denna händelse som en ensam fyrbåk i ett annars kompakt journalistiskt mörker.
För de som missat denna fantastiska intervju som handlade om sossarnas politiska lögner och floskler, lyssna och förundras. Någon direkt fördjupning av en lösning på migrationshaveriet var det inte, men ack så välgörande att lyssna till.


Den viktigaste utvecklingen är att allt fler journalister och programledare ställer motfrågor till debattörer som vurmar för mångkultur. Slöjtricken och handskakningsbråken fungerar inte heller längre. Allt mer byggs det upp ett nytt narrativ som politiker tvingas ta ställning till.

Tyvärr har diskussionen ännu inte landat i kostnaderna vilket är enormt irriterande. Sverige har snart 400 000 fattigpensionärer och det antalet lär stiga rejält. Snart befinner sig hälften av landets kommuner i samma ekonomiska situation som Malmö. I Sandviken är det katastrof.


I Proletären av alla tidningar drar man också sitt strå till stacken och kritiserar det som pågår i Sverige! Vad gör vänstern för fel när arbetare röstar på Sverigedemokraterna?

Proletären:
I sin gemensamma strävan byggde man en solidaritet mellan arbetarnas organisationer i olika länder och motsatte sig stormakters och storbolags försök att trycka ner och lägga under sig både länder och folk.
Idag ser det annorlunda ut. Medelklassvänstern har gett sitt stöd till den USA-ledda krigspolitiken mot bland annat Afghanistan, Libyen och Syrien, som bidragit till att slå sönder länder och fördriva miljontals människor.
"
 

Att Löfvén är underställd Wallenberg-familjen är ju inte direkt någon välbevarad statshemlighet. Det fattade krigskorrespondenten Magda Gad som i en syrlig kommentar från det svenska statsbesöket i Saudi-Arabien gav Marcus Wallenberg en känga när hon skrev nåt i stil med "marionetten Stefan Löfvén” skriver glatt på avtalet medan den verklige ledaren av Sverige - Marcus Wallenberg står i bakgrunden och applåderar diskret"...

Nu är det förstås Pirre Wallenberg som är den mäktigaste i Wallenberg-familjen. För det är han som styr Wallenberg-stiftelserna med en järnhand medan Marcus Wallenberg får springa omkring på möten som inte intresserar dom andra.

Proletären fortsätter:
"Därmed accepteras migration som en lösning på världens problem och orättvisor. Men migration kan aldrig lösa dessa problem. Folkfördrivning är den liberala lösningen där problem skickas vidare och någon form av osynlig hand till slut gör att arbetskraften hamnar där det finns någon kapitalist som är beredd att köpa den.
Sett ur elitens synvinkel fyller folkfördrivningen flera funktioner. Den möjliggör att ta färdigutbildad arbetskraft från fattiga länder. Den spelar ut orättvisor mellan länder till att sänka standarden i de länder där arbetarklassen har tillkämpat sig bättre förhållanden.

Genom migrationen upprätthålls ett arbetskraftsöverskott som ökar konkurrensen mellan arbetare och därmed håller tillbaka krav på löner och trygghet. Genom migration vill eliten även förhindra den omfördelning av rikedomarna i samhället som är nödvändig på grund av en åldrande befolkning.
Därför har företagens möjlighet att fritt importera billig arbetskraft släppts fri. Men inte bara det. Genom att använda humanitära argument – kamouflera en ekonomisk invandring som asyl- och flyktingpolitik – har eliten lyckats ställa invandringsfrågan bortom politisk diskussion bland MSM och politiker"


Proletärens artikel är givetvis ljuv musik i Foliehattens öron!!!


söndag 16 juli 2017

SMR i Almedalen och kravaller i Hamburg avslöjar svenska SVT och MSM:S agendor!

Alla som har följt med dessa händelser kan på en gång se hur vinklade dessa händelser är och samtidigt mycket avslöjande för vilka agendor SVT och svensk MSM har.
Höger får all uppmärksamhet, medan vänster aktiviteter beskrivs som stökiga!
SVT, Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen, Göteborgs-Posten och alla andra synkron medier hade fullt upp med att utmåla hela 17 svenskar som ”blodtörstiga terrorister” i förra veckans Almedalen, medan SVT-chefen Hanna Stjärnes gunstling Mathias Wåg obehindrat kunde ägna sig åt kravaller och dödshot mot journalister under G20-mötet i Hamburg.
Inte en artikel, inte ett ord har yppats från synkron media om Wågs förehavanden i Tyskland.
Vill man hitta någon info får man gå till alternativ media!

GunnarHökmark skriver så här på AB debattsida.
”Samtidigt har den svenska rapporteringen givit en direkt felaktig och vilseledande bild av våldets orsak och verkan.
Frågan som alla borde ställa sig är: varför hamnade skövlingen av Hamburg i skuggan av rapporteringen om några tiotal nazisters närvaro i Almedalen? De svenska mediernas och partiernas ovilja vid att markera mot våldsvänstern är ett problem, som riskerar att gynna precis de grupperingar man säger sig vilja bekämpa.

I Dagens Nyheter stod det att det var ”kriminella som inte ska placeras på någon höger-vänster- skala” och i SR Ekot beskrevs en situation där båda sidor hade skadade och hur ”polisens och demonstranternas version om vem som gick till attack skiljer sig förstås åt”. Samtidigt har socialdemokrater skrivit på Twitter att det inte är vänsteraktivister utan ”kriminella”.

LarsAndersson, Timbro, Smedjan skriver i en ledare så här:
En handfull nazister är fler än tiotusentals skövlande vänsterextremister.”
Skulle detta vara något lamt försök att påvisa svensk medias hyckleri och proportions löshet?
Lars uppvisar själv samma brist på distans och staplar faktafel exakt, såsom sina journalistfränder. Drar fram de certifierade flosklerna och klichéerna.
"Nordiska Motståndsrörelsens närvaro under Almedalsveckan visade också att den rasideologi som de flesta av oss hoppades hade hamnat på historiens sophög alltjämt existerar i samhällets marginaler. Nationalsocialisterna är få till antalet, men de har gång på gång visat att de inte drar sig för att bruka våld för sina politiska syften. Under den gångna veckan dömdes tre av rörelsens medlemmar för politiska bombdåd."
En rejäl grodda av Lars - de "dömda" var inte medlemmar av NMR. Detta är inget försvar för vad som hände i Göteborg utan skall man rapportera, så skall man göra det korrekt. Alla attentat skall fördömas oberoende, av vem som utför dom!
Studerar man vad som hände i Almedalen, ser man att SMR inte har något politiskt förstånd. De stod och skanderade nationalsocialistiska slagord, pratade om att man ska avrätta politiker och journalister, drog fram Nazi-Tyskland som ett föredöme, förnekade dålig behandling av judar och minoriteter i Tyskland på 30- och 40-talet och var dessutom påfallande lätt utmanövrerade, så länge motdebattörerna inte var i yngre tonåren. Nidbilden av deras organisation underströks och förstärktes mer än något annat. De flesta nyfikna stod bara och skakade på huvudet och smålog, åt den totala inkompetensen av att locka till sig nya anhängare. Motargument behövdes egentligen inte, eftersom SMR:s företrädare skötte sin egen idiotförklaring alldeles på egen hand.
Ändå rubricerar man sin dag som en ”
braksuccé! De har säkert lärt sig rubriksättning av Aftonbladet? Efter Almedalen kan man dra den slutsatsen, att de har gjort bort sig så kapitalt och att det tyder på att man är en sekt utan någon som helst verklighetsförankring!

G 20 mötet i Hamburg
Demonstrationerna under mötet blev väldigt våldsamma – Hamburg i lågor. Bilvrak och soptunnor kantade gatorna, vissa brann länge och röken låg tät!

I SVT och MSM matas vi med, att
de flesta demonstrationer var fredliga och så är det givetvis. SVT:s Rapport rapporterade om ”oroligheter.” Men de undvdk noga att berätta det faktum, att det i dessa stora demonstrationer mot makteliten, nästan utan undantag fanns en våldsam klick av vandaler och kriminella.

”Hamburgarna(he)” = innevånarna är väldigt ilskna över att 20.000 poliser inte lyckades stoppa vandaliseringen av staden.
Det måste vara en slump, att de kriminella varje gång, råkar vara vänster!

Svenska Dagbladet väljer att kalla autonoma för aktivister som visar fullständig brist på respekt för andra människor och andras egendom. Denna avgrundsvänster är samma sorts pack som slog Avenyn i Göteborg sönder och samman i början av millenniet.

AlexandraBoscanin,GP skriver om kravallerna i Hamburg och om Mathias Wåg.
Mathias Wåg - guldspade vinnare har en diger lista. Han var med och grundade vänsterextrema Antifascistisk aktion, som ligger bakom hundratals attentat, samt är en av drivkrafterna bakom Researchgruppen.
Sin bana som aktivist började han i miljörörelsen. I tonåren var han med om miljöaktioner och blev alltmer radikal. På 1990-talet var Mathias Wåg en av de drivande i Socialekologisk Aktion, ett radikalt nätverk av miljöaktivister, som bland annat utförde sabotage mot de stora trafikprojekten i Stockholmstrakten.
Vi var med och spräckte Dennispaketet, säger han i dag.
1993 var Mathias Wåg med och grundade nätverket Afa, Antifascistisk aktion, som under många år var den militanta utomparlamentariska vänsterns starkaste fäste. Även om Afa ville störta det kapitalistiska samhällssystemet och ersätta det med ”ett stats- och klasslöst samhälle” som det står på hemsidan, var de framför allt aktivister och gatukämpar.
Wåg bekräftat på Twitter att han var på plats i Hamburg. Där lade han upp en bild från protesterna med texten:
"Tack Hamburg för en fantastisk vecka av kamp och gästvänlighet. Nu vidare mot nya äventyr.” (8/7). Ordval som vittnar om att han knappast finner kravallerna särskilt problematiska.

Vilken roll de svenska vänsterextremisterna faktiskt hade i kravallerna är svårt att veta då det varit en omöjlig uppgift för polisen att omhänderta alla som varit delaktiga. Två svenska medborgare blev omhändertagna av polisen i Hamburg, även om misstankarna inte räckte för ett formellt gripande (SR 10/7).

Vad som står klart är att det finns grupper från vänster där politiskt våld är både normaliserat och romantiserat; som fyller bussar för att delta i protester som de på förhand vet, och hoppas, inte kommer att bli fredliga.

Extremvänstern står för minst 95% av det politiska våldet i Sverige, enligt uppgift i Uppdrag Granskning sedan något år tillbaka, här.

Hur tycker du att ett demokratiskt land ska handskas med det?
Om ett land tillåter oskyldiga medborgare att drabbas av
sådant våld, lever ett sådant land upp till sina skyldigheter gentemot medborgarna?

Efter kravallerna och upploppen i Hamburg, börjar de tyska politikerna tala om att det bästa nog vore att avveckla G20-mötena, eftersom det för med sig så mycket våld och skadegörelse. Dessutom vill Tyskland vill ha ett ”europeiskt register över vänsterextrema!
Tysklands justitieminister är tydlig:
"aldrig mer kommer ett sådant toppmöte att äga rum i en tysk storstad"

Tysk polis är kända för att vara ”tuffa” oxh 44 poliser utreds för brott i samband med kravallerna, de flesta av de brottsmisstänkta poliserna utreds för misshandel av demonstranter. 8 anmälningar gäller brott där polisen anmält sig själva för övervåld.

Noterat inför valet om några månader!
Senaste opinionsundersökningen ger CDU/SCU 40%, medans socialdemokraterna ligger på 24%, Martin Schulz har ingen chans i världen att vända detta fram tills valet den 24 september. Alla övriga partier ligger under 10%.
Merkel ligger i en så pass klar ledning att hon i lugn och ro redan nu kan fundera på vem hon vill regera tillsammans med!

Hanna Stjärne citat på SVT.se hemsidan:
”Flödet av information växer dramatiskt. Men detsamma gäller flödet av desinformation och rykten. Och det leder till att behovet av opartisk och saklig information, av public service, aldrig har varit större än nu.”
Vem tror henne?

P.S.
Löfvén kommer att hålla ett EU-toppmöte i Göteborg under november månad. Ingen kommer att bli förvånad, om det blir demonstrationer och som Ygeman brukar säga lite "stök!"
Redan nu är Foliehatten
orolig. Om tysk polis misslyckades med att hantera situationen i Hamburg, hur skall då svensk polis agera, ifall det "stökar" till i Göteborg.
Ja visst, Eliasson får mobilisera dialogpoliserna med kaffetermos, blommor genusböcker eller dela ut armband! Han fixar allt!

lördag 15 juli 2017

Svenska folket utsätts av ”rån” av elnätsbolagen med lagliga hjälp!

De flesta har säkert noterat att elnätsavgifterna de senaste åren har skenat! Elnätsavgifterna är orimligt höga. Monopolet i kombination med orimliga lönsamhetskrav är orsaken.

Beror de senaste årens kraftiga kostnadsökningar på nätavgifter på alla nya elledningar som måste dras till vindkraftverken? Finns i så fall dessa kostnader redovisad som en kostnad för vindkraft?
Man är naiv om man tror att det är nätbolagens utgifter som styr prissättningen. Det är bara svepskäl. Det som styr prisnivån är kundernas smärtgräns. Och den är ”mycket” hög när det gäller elleverans. Det bara visar hur absurt hela arrangemanget är!
Om man privatiserar infrastruktur som inte praktiskt kan konkurrensutsättas, då blir det så här.

Foliehatten vågar påstå att vi bara har sett början. Foliehattens nätavgift är för tillfället 40% högre än kostnaden för elförbrukningen.
Det är ju inte bristen på parallella nät som är problemet. Motsvarande problem, som med elnätet finns i många andra sammanhang. Det allmänna vägnätet är ett bra exempel.

Nu är Foliehatten tillräckligt långt från övertygad socialist att han knappast tror att förstatligande löser alla problem. När han ser hur elnätsoperatörernas monopol får den fullständigt barocka konsekvensen att dom höjer priserna bortom all rimlighet, så är ett förstatligande av hela elnätet kanske den lösning som behövs. Om det inte införs en reglering som sänker elnätsavgifterna till en rimlig nivå och tvingar nätoperatörerna att bli kundorienterade.
Kanske tvångsförsäljning vid missbruk av monopolet vore en lösning?

Var finns de beslutsfattande politikerna när dom behövs som bäst?
Har dom inte uppfattat att det är val om drygt ett år?
Så här skriver Svenska kraftnät:
"Drivkrafter bakom utvecklingen av stamnätet.
Vi bygger ut och förstärker det svenska stamnätet av olika anledningar:
Många av våra ledningar och stationer börjar närma sig slutet av sin livslängd och måste förnyas.
Vi behöver trygga elförsörjningen och göra det möjligt att bygga ut produktionen av förnybar el.
Det ingår i vårt uppdrag att skapa förutsättningar för en gemensam europeisk elmarknad."


Inte nog med att elkonsumenterna ska kraftigt subventionera vindkraften, utan även nätavgifter skjuter i höjden p.g.a. vindkraftsutbyggnad.
Avgiften som hushållen betalar för att kopplas upp på elnätet har ökat över hela landet och prisskillnaderna är stora. I fjol höjdes avgiften i snitt med 7,5 procent.
Medan nätägaren höjer nätpriset höjer regeringen subventionerna till icke lönsam eller ens behövd vind och solel. Allt betalat av skattebetalare och elkonsumenter.

Återigen höjer EON nätavgifterna från 170701 till 61 öre kWh. Förra höjningen var för ett år sedan och denna gång skyller på det förnybara.

Mail från Eon:
"Den ökande utbyggnaden av förnybar elproduktion kräver förbättringar av elnätet. För att uppfylla vårt viktigaste löfte till dig – stabila och pålitliga leveranser – fortsätter vi göra stora investeringar och måste därför höja priserna.
Vi arbetar ständigt med förbättringar för att möta de ökade kraven till ett fungerande elnät. Just nu fokuserar vi på att fortsätta vädersäkra landsbygden, tillgodose ett ökat elbehov i städerna och möta klimatomställningen.

Vi höjer priserna från 1 juli"
Lite siffror från den senaste publicerade årsredovisningen från Eon:
EON i korthet
Kort från E
ON:s årsredovisning från 2015:
Omsättning inklusive energiskatter: 37,1 miljarder
Balanserade vinstmedel: 27,7 miljarder
Årets resultat: 8,2 mijlarder
Utdelning till aktieägare: 6,2 miljarder
Man önskar att våra "kära" nätleverantörer vore lite mer öppna i sin redovisning.
Så att vi fick veta vad "nät-pengarna", som bl.a. ruinerar fattigpensionärer, går till.

Hokus-pokus i årsredovisning
Ett, IMO hokus-pokus i E
ON:s årsredovisning är att trots att verksamheten går utmärkt och ger ett mycket bra resultat, så är det minus på slutraden. Hur gick det till?
Jo, företagets tillgångar, främst elnät och kraftverk, skrevs ned med 16 miljarder i stället för 4,7 miljarder som det var året innan. Svarar det mot en verklig värdeminskning eller var det ett redovisningsmässigt "knep" för att få en resultat siffra som kan användas som argument för orimliga prishöjningar?
Var och en får dra sin egen slutsats...

317 miljoner, ca 1% av omsättningen, ca 3% av vinsten, räknas som investeringar i förnybart.
Förbättringen av leveranssäkerhet/distribution beskrivs bl.a. så här:
"EON har ett lagstadgat ansvar att hålla elnät och leveranser igång, och sedan stormen Gudrun 2005 har leveranssäkerheten förbättrats rejält. EON har vädersäkrat totalt 34 000 kilometer lokalnät och regionnät i skogsbygd, vilket motsvarar nära ett varv runt jorden."

Vem som helst kan utläsa att man inte behövde höja avgifterna den 1:e juli. Tittar närmare på EON:s lista ser man att många av punkterna handlar om ett kontinuerligt underhåll vilket inte borde motivera kraftiga prisstegringar. Det enda som motiverar är förstärkning av elnätet och förstärkningen föranleds av utbyggnad av en elproduktion vi inte behöver här i Sverige, för att kunna exportera den elen samt för att klara intermittensen. Alltså, på grund av utbyggnaden av vindkraften.
 
Vindkraft kan aldrig möta energibehovet eftersom vindkraft genererar mest el under natten då det oftast blåser mer och det finns inget sätt att ta tillvara den överskottsenergi som produceras av vindkraft under natten. Att man skulle kunna exportera det överskott som vindkraften producerar under nätterna är en myt som bara politiker och oinformerade gödslar.

Det finns ingen annan anledning för att bygga ut vindkraft kapaciteten?
Sedan borde man räkna in kostnaden för backupkraften eftersom tillgänglighetsfaktorn räknas till låga 6%. Men än så länge hanterar vattenkraften svängningarna i Sverige och vi behöver ju inte vindkraften för vår försörjning egentligen. Vid en kraftig utbyggnad av vindkraft och nedläggning av motsvarande kärnkraft kan ju detta ändras och i Tyskland bygger man kolkraftverk som backup. Då måste man räkna kostnad för vindkraft ihop med motsvarande backupkraft. För kärnkraft är tillgänglighetsfaktorn i Sverige 80%.

Varför stiger avgifterna för elnätet med raketfart?

"Statliga Vattenfall höjde förra året avgiften med 11,2 procent. Ellevio som tidigare hette Fortum ökade sina avgifter med 9,5 procent och E
ON slog till med en prishöjning på 9,3 procent."
Notera att under den perioden byggdes vindkraften ut måttligt. Huvuddelen av vindkraftsutbyggnaden har skett tidigare.
Foliehatten är övertygad om att konstruktionen, som i praktiken innebär att Staten gett monopol till enskilda företag, är dödsdömd. Situationen innebär att uttaxeringen kan öka hur mycket som helst, och det gör den. Därför att det ökar nätbolagens vinst.
Det är en politisk fråga som måste lösas av politiker. Hur vet inte
Foliehatten, men först måste den upp på bordet.
Det finns det flera faktorer som påverkar nätavgifternas rekordökningar, utöver monopolet?
Här är några tänkbara:
– Nätbolagen försöker ligga så nära smärtgränsen det går för att optimera sin vinst.
– Vattenfall måste kompensera för Nuon-affären på 89 miljarder som orsakade jätteförluster.
En affär som verkligen politikerna försökte mörka till varje pris med Maud Olofsson(ansvarig) i spetsen!
– Tillförlitligheten i näten måste ökas.
– Gamla nät måste moderniseras.
– Urbanisering och befolkningsökning i vissa områden förändrar belastningsprofilen.
– Ökad anpassning till transient produktion (t.ex. vind och sol).
– Ökad anpassning till export och import av el.
– Framtidens ökade krav på "smarthet" i näten.

Det är IMO svårt från bolagens årsredovisningar att sätta siffror på hur kostnaderna ska fördelas mellan punkterna ovan. En sak är dock säker. Det går bra för nätägarna! Tacka staten för det! Det är staten/våra folkvalda, som gett dom monopol!

Hoppsan! Det är riktigt lönsamt att distribuera el! Kan det bero på monopolet?

Noteras:
2017 t.o.m. vecka 19, TWh (jämfört med föregående år)
Vattenkraft: 23,5 (-15%)
Vindkraft: 6,79 (+30%)
Kärnkraft: 28,0 (+13%)
Övrig värmekraft: 5,4 (-13%)
Total produktion: 63,7 (-0%)
Kärnkraften har också levererat bra.
Magasinsläget är ok, strax under normalt, tack vare att vind- och kärnkraft levererat bra och trots att tillrinningen varit dålig.
Tittar vi närmare på siffrorna ser vi att vindkraft står för 6,79%. Man planerar utöka med lika mycket(4000) och då kommer man upp i bästa fall 14%. Kärnkraften står för 28%. Hur skall de rödgröna lösa detta?