måndag 30 september 2019

Budget är ett erkännade av ett monumentalt misslyckade av den förda ekonomiska politiken

Innan Magdalena Anderssons presenterade statens budget, gick JÖK-gänget ut och slog sig för bröstet och ropade ”hurra” vad bra vi är, vi fick igenom våra favoriträtter. Hur det verkligen ser ut med Sveriges ekonomi, reagerade de inte över överhuvudtaget, bara de fick igenom sina favoriträtter.

Ekonomen Sven Larsson* häpnar, efter att ha läst Maggans finansplan.
”När jag satte mig och började läsa Magdalena Anderssons finansplan upptäckte jag något sensationellt. Hon medger, rakt ut i kristallklara siffror, att regeringen kommer att monumentalt misslyckas med hela sin ekonomiska politik. Den här upptäckten, som ingen i svensk media ens nämnt, förtjänar en rejäl djupdykning.”
 
Säga vad man vill, men det är en prestation att lyckas fördärva ett land på så kort tid! Framtiden ser oerhört dyster ut. Den svenska globala bankomaten äter upp vårt land. Resan mot bananrepublik går med hög fart, rakt in i fördärvet. Allt detta görs med vilje, för att ansluta oss till EU:s valuta. Något man kommer att säga. Vi har inget val.
 
Larsson tillskriver detta som en utbredd inkompetens inom media. Foliehatten undrar hur många ekonomijournalister som har studerat, analyserat och läst igenom regeringens budget? Då hade de också upptäckt vad vad Sven Larsson har gjort. Ekonomijournalisterna borde ha granskat regeringens budget, både upp och ner.
Vi kan bara konstatera, att vi befinner oss i den situation, där media tillsammans med riksdag och regering ingått en sammansvärjning, för att köra landet och ekonomin i botten.

Det är slående hur media just betonar det här med att utlandsresor blir dyrare när kronkursen faller. Men detta är inte det som huvudsakligen berör svenska hushåll. Alla importvaror, många livsmedel, elektronik, läkemedel etc. etc., kommer att bli dyrare i svenska kronor, det är detta som media, borde framhäva.

Återigen bekräftas Stefan Jacobssons konstaterande i Almedalen 2014:
"Systemet är ansvarslöst". Istället för att ta ansvar skyller man ifrån de allvarliga problem som nu cementeras på externa faktorer, samtidigt som interna orsaker slätas över och ignoreras.

80% av journalisterna har inget konsekvenstänk, de presenterar vänsterpropaganda dagligen i SVT och MSM. Svensson tänker inte längre än så. Kanske skottsalvorna på gator och torg kan väcka Svenne ur törnrosasömnen och att den ekonomiska eliten som nu blivit utsatta för en omfattande rånvåg enligt DI, också tar bladet från munnen och säger enstämmigt! Nu får det vara nog!
 
Larsson fortsätter: ” Först i Tabell 1.3 på sidan 9 smäller det till. Här förutspår finansdepartementet att svensk BNP inte ska växa med mer än 1,4-1,9 procent de närmaste åren. De här siffrorna är i sig själva värda uppmärksamhet. Här medger man kort och gott att svensk ekonomi kommer att de facto stå stilla framöver. Som jag förklarar i min bok Industrial Poverty – en analys av orsakerna till den ekonomiska stagnationen i Europa, är en tillväxt under två procent detsamma som att levnadsstandarden i ett land står stilla eller sjunker. Men det är bara början. Fallet i svensk levnadsstandard kommer att bli kraftigare, och finansdepartementet säger de facto rakt ut att man inte tror sig kunna göra något åt det.”

Intressant är, att det finns två saker som är väsentliga och det är BNP / capita och växelkursen mellan SEK och valutor från andra nationer med vilka Sverige gör affärer. Båda dessa variabler ser förskräckliga ut för Sveriges del.
Foliehatten besökte Stettin i helgen, tors-söndag och om man ser till ekonomisk utveckling och valuta, så har Sverige tappat 20% mot Polen på 1år. Det som slog Foliehatten mycket, var att minsta lilla grönsaksstånd, hade mobila kortläsare.

Magdalena är en mycket beläst dam, men tycks dölja sina kunskaper i någon form av självpåtagen socialdemokratisk retorik. Med denna politiska retorik, så försöker hon dölja vilka enorma problem Sverige står inför, med en slutlig krasch á la 90 - tal.
Vad nu ser, är att den totalt misslyckade regering, ligger i startgropparna/förbereder sig att lämna över till oppositionen och vältra över, den pågående ekonomisk - politiska härdsmältan. Detta scenario har tidigare varit mycket lyckosamt för socialdemokratin och därefter återigen komma in på scenen som en räddare i nöden likt en "white knight!"

Oppositionen bör sitta still i det sjunkande fartyget RMS Sverige och tidigt sätta sig livbåtarna och se på, hur JÖKen sänker sig själv! För både C och L kommer deras "skutt" över till det röda gänget, att kosta mycket. L kan förberedda sig på, att få sitta på läktaren tillsammans med MP, efter nästa val.
Foliehatten lyssnade häromdagen på debatt mellan en högt uppsatt tjänstekvinna inom Akademikerförbundet, Ursula Berger och statsvetare Stig-Björn Ljunggren. De debatterade om vad som skulle hända om Greta-effekten skulle bli verklighet. Ljunggren förklarade att det kommer att bli ett helt nytt fattigt samhälle medan socialdemokraten Ursula bara pladdrade på, att vi kommer att ha det precis som idag, men att vi måste ha ett hållbart samhälle och utnyttja teknik. Det nya modeordet efter allas lika värde och värdegrund är nu ”hållbart.” Allting går att förklara med att vi skall jobba ”hållbart.” Vilket pladder!
 
Foliehatten undrar om detta också är hållbart, JÖKen har kört grön skatteväxling ett tag. De röda drömmer nu om, en röd skatteväxling, vilket innebär, att alla dina pengar växlar plats från din plånbok till statens bottenlösa hål.
Svensk ekonomi går bra enligt Steffe och det är hållbart. Jag har nyss varit i FN och skänkt 8 miljarder till miljöprojekt. Då får Sverige lägre temperatur och havsnivån sjunker. Hälsningar från feministen Steffe.
 
*Sven Larson, Ph.D., Political Economist
Larson är utvandrad från Sverige till USA, forskar inom ekonomisk politik och har skrivit ett flertal böcker, bl.a. Industrial Poverty om den europeiska välfärdsstaten och The Rise of Big Government.

lördag 28 september 2019

Varför får USA vara världspolis och döma ut dryga böter?

Etableringen av petrodollarn har lett till att USA är tvunget att bibehålla petrodollarn som världshandelsvaluta, för att inte själva hamna i trångmål. USA har idag problem med sin ekonomi och de är på väg, att motarbeta petrodollarn som världshandelsvaluta, men priset är mycket högt och orsaken är USA:s stora statsskuld som fördubblades under Obamas tid. Framförallt Kina, men även Ryssland börjar nu starkt ifrågasätta petrodollarn och Kina har redan sett till, att man kan betala olja med renminbi, istället för petrodollar. Den dag Kina vill att USA skall lösa in Kinas c:a 85% innehav av statsobligationer, får USA stora problem. Detta känner Trump till, även om han nu vill ”spänna” musklerna mot Kina i det handelskrig som pågår. Foliehatten tippar, att en kompromiss förvandlas fram, för tiden är inte riktigt mogen än, att Kina och Ryssland tar över som världens starkaste nationer ekonomiskt.

Det som är oerhört märkligt, mycket typiskt och oerhört förväntat är, att MSM eller SVT inte ifrågasätter USA:s rätt att bötfälla företag och banker i västvärlden. Här ser du ett av de klaraste exemplen på imperieanspråken och den faktiska makt som kan utövas.

USA ifrågasätts nu alltmer som världspolis. USA har en strikt lagstiftning mot korruption i internationella affärer och så snart en skum affär, har den minsta lilla anknytning till USA, så anser sig USA, att de har rätt att bötfälla företag och banker på miljardbelopp. EU har länge sett mellan fingrarna på detta, alltmedan USA har kunnat inkassera enorma bötesbelopp. Rimligare vore om Sverige eller EU istället lagstiftade mot korruption och istället inkasserade pengarna, när det gäller europeiska bolag och banker, istället för USA. Det intressanta är, att USA inte kan bötfälla kinesiska och andra asiatiska företag, samt ryska företag. USA startar då istället handelskrig mot dessa länder, eftersom de inte kan komma åt dem, på annat sätt.

Vi har sett Telia och Ericsson bötfällas kraftigt och Swedbank väntar på sin tur, när utredningen är klar.  De har bötfällts med miljardbelopp för påstådd eller verklig korruption och bedrägerier vid upphandlingar och transaktioner utanför USA. Anledningen är, att affärerna sker i dollar och på något vis blandar in amerikanska banker i affärerna. Bolagen och bankerna sitter reellt fast i illusionen om dollarn, för att mäkta göra något och de skulle behöva stöd av kritiska journalister i Sverige.

Intressant och avslöjande var att höra en svensk expert och verksam i internationell ekonomi och juridik på området uttala sig i frågan för någon dag sedan i SR, P1 och föga förvånande försvarade han USA:s suveräna jurisdiktion i Sverige. Utan kritiska följdfrågor från reportern på Public Service.

Intressant är att se om USA bötfäller sina egna amerikanska företag och banker, För det måste också förekomma korruption och bedrägerier där vid köpavtal och kreditgivande inom och utom landet? Intressant är att notera, att Lehman Brothers fick ett litet bötesbelopp och att VD:n R. Fuld gick närapå helt opåverkad, ur den gigantiska härvan och kunde dra sig tillbaka till sina gigantiska lantegendomar, lagom överskrivna på sin fru.
Att bötfälla europeiska företag och banker, är ett effektivt sätt att reducera amerikanska konkurrenter på världsmarknaden. Det finns belägg för, att USA ger sig på mindre och välutvecklade länder(Sverige) som är inblandade i affärer på världsmarknaden, inom speciella områden som kan utgöra en irritationsmoment för USA, i den globala offerten, mellan beställare och leverantörer.
Större länder i EU som Frankrike, Tyskland och GB, ger sig
inte USA på, även om Deutsche Bank fick böta stort miljardbelopp, men det var väl ett undantag.
Övriga
stora globala aktörer på världsmarknaden kan ”monopolvalutan” dollarn inte ger sig på, eftersom de är ”lame duck!” Det är ganska sensationellt på sätt och vis, att USA:s kroniskt dåliga ekonomi som är i det närmaste är bankkrutt, fortfarande håller ställningarna som världsvaluta .

Det här kommer USA få betala för och det ganska snart och
Foliehatten tippar att det kanske blir Frankrike som går i täten, istället för Kina, mot det barocka och obegripligt västligt sanktionerade systemet. Kanske går världen över i renminbi eller digital valuta och då kommer jänkarna att stå där med sitt konkursbo. Om/när dollarn blir den skräpvaluta den (nästan) de facto är, faller börserna i NY ihop som korthus.

Varför skriver
inte DN, SvD och kvällstabloiderna och statens nyhetsorgan SVT och SR inget om denna absurda och ännu tillåtna bedrägeriverksamhet från USA. Bötfällningarna ger svåra konsekvenser för svenska företag och följden kan bli nedskärningar och ökad arbetslöshet i Sverige? De är svenska tidningar och skattebetalarnas ägda tv- och radiokanaler som skall värna svenska intressen och inte aktiemogulerna i London och New York.
MSM och Public Service(PS) är så hårt uppbundna av den globalistiska klanen, samtidigt som PS är livrädda för, att fjärma sig sin gigantställning på medieområdet, inte av ekonomiska skäl, men väl för det kotteri, med kampanjandet mot högerkrafter.
Det
svenska medialandskapet hade varit mycket bättre att leva i, om PS hade varit en balanserande faktor mot Bonnierimperiet.
Enligt sändningstillståndet skall PS vara opolitiskt oberoende, men detta finns numera bara skrivet på ett papper, där PS överhuvudtaget inte bryr sig, att ens vara oberoende. De är idag en förlängd arm till regeringen och vänstern, men på seenare tid har vi kunnat se små smärre sprickor i fasaden, inte minst i de avslöljande reportagen i Uppdrag Granskning om invandringen.

Har man hört Mearsheimers föreläsning om ”Why China can not rise peasefully” får man en inblick i, hur en supermakt agerar, när man börjar konkurrera med en annan supermakt på allvar. Sedan det kalla kriget avslutades, har imperiet utkämpat inte mindre än sju blodiga krig i den globala liberalismens namn.

Det är försörjningsstöden som knäcker kommunernas ekonomi!

Det totalt oansvariga invandringen har medfört, att i stort sett samtliga kommuner, går på knä ekonomiskt, p.g.a. de enormt stora utbetalningarna av försörjningsstödet. Staten med sin vansinniga politik, vill inte ta ansvar för sin egen politik, utan har vältrat över kostnaderna på kommunerna, precis som de också har gjort, med många andra förpliktelser. Foliehatten tillsammans med en sosse skrev kommunens vård- och omsorgsplan och kunde se hur staten, när invandringen startade, undantog sig ansvar på många områden och förde över ansvaret på kommunerna.
 
Försörjningsstöden skenar i Malmö. Årets första månader är kostnaden hissnande 736 miljoner, vilket blir 1,12 miljarder på årsbasis. Till dessa kommer skenande kostnader för hemlöshet, stöd till unga kriminella och insatser för missbruksvård.

JÖKregeringens prioritering i senaste budget, talar sitt tydliga språk. 5 miljarder till de konkursande kommunerna, 62 miljarder till bistånd till utlandet och FN. Med EU-avgiften är siffran över 100 miljarder. Pengar som bara försvinner ut, ur landet till korrupta politiker i andra länder.

Det värsta av allt, Sverige har ingen plan. Vi har tagit emot 1,5 miljoner invandrare på kort tid. Ytterligare drygt en halv miljon kommer de närmsta 2-3 åren. Kommunerna är skuldsatta upp över öronen. Landstingen är skuldsatta upp över öronen. Befolkningen är skuldsatta upp över öronen. Sverige har bland den högsta arbetslösheten i EU. Kommuner som drar in kaffe för gamlingarna. Kommuner som vill sänka värmen på äldreboendet och säger att åldringar minsann får klara sig med filtar. 

Alltmedan Stefan Löfvén till FN:s gröna fond, ger bort ytterligare 8 miljarder(tidigare 4 milj.)  som är FN:s svarta hål. Sverige är den absolut största bidragsgivaren och många länder betalar överhuvudtaget inte in, ett enda dugg. Löfvén & Co har drabbats av total hybris!
Den enda plan som JÖKen har för Sverige, är att ta in som många migranter som möjligt, man har lovat 10 miljoner turkmuslimer i Kina PUT och att klimatbeskatta sönder en hel befolkning.
 
Socialdemokraternas "starka" kvinna Katrin Stjernfeldt Jammeh begär mer pengar av staten, medan moderaten Nanne tycker att Malmö måste börja använda pengarna mer ansvarsfullt och inte vara så generösa med försörjningsstöd. Intressant är att Katrin helt vill stoppa möjligheten för asylsökande att bosätta sig i Malmö. (EBO-lagen) En slags lokalt invandringsstopp.
 
Katrin Stjernfeldt Jammeh: "Lagen om eget boende (EBO), innebär att den asylsökande löser boendesituationen på egen hand, är den stora förklaringen till Malmös höga mottagande. För 80 procent av alla nyanlända som kommer till Malmö gör det som en följd av EBO. Ett system ”riggat för social misär.”
Samtidigt som sossarna i alla år tidigare sagt att EBO är lysande för integrationen; då familj och bekanta bor nära eller tillsammans. Sossarna är tamejfan inte kloka någonstans!

Malmö är sedan tidigare känt för att slösa skattepengar på vänsterliberala vansinnesprojekt. Man har t.ex. en heltidsanställd skateboard-samordnare. Vidare har man mångmiljonprojekt om att "utmana inomhusnormen" och att "uppmuntra till ”menskonst” på offentliga platser". Man har tidigare lagt över en halv miljard på hotellrum till nyanlända och illegala invandrare på lyxhotell.

Hans Jensevik på SwebbTV tar upp att muslimerna har börjat rikta in sig på de institutioner där pengar finns, för att själva ta över ansvaret, att delegera pengarna och hur det här är hur klansamhällen agerar. Han nämner även, en misstänksamhet över Malmös enorma kostnader och förklara att han väldigt gärna skulle vilja åka ner och ta reda på, om det inte är så att de har delegerat socialbudgeten till socialsekreterarna där, vilka inte sällan består av en stor andel muslimer.

För rättvisans skull, finns det också invandrare som har både vilja och förmåga att betala skatt, men ett problem är, att alla invandrare klumpas ihop. Inom den somaliska invandrargruppen i Sverige som är bland de största, är arbetslösheten permanent c;a 80% och tolken Abdulahi Mohammed beskriver orsaken till att det är en bristande vilja, att stå för sina egna levnadskostnader så länge "någon annan" gör det.
Tolken Abdulahi Mohammed i GP: ” När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden - socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?”
Men, säger Abdulahi Mohammed, placera samma människor i England eller USA, då kickar nomadsystemet in och de blir väldigt företagsamma.
Sveriges välfärdssystem är inte designad för vissa grupper såsom exempelvis somaliska nomader. Tolken Abdullahi Mohamed har helt rätt. Men den stora frågan är: Varför envisas Sverige (dom senaste 25-30 åren)med att ge massa somalier PUT? Än idag kommer det in årligen tiotusentals somalier. Inget annat land I EU tar emot mer somalier än Sverige/per capita. Finns ingen som helst "Somali community" i Tyskland. I Länder som Österrike och Tyskland så är somalier exotiska. Är det kanske inte så att vänstern vill ha och önskar sig massa mer somalier till Sverige?
Något mycket intressant i sammanhanget är att samma invandrargrupp klarar sig bättre (om än dåligt) i andra länder, kan det ha något att göra med hur relativt lätt, det är att uppbära arbetsfria inkomster?

E
n gång i tiden företrädde socialisten arbetarnas intressen och på ett märkligt sätt har man kapat detta intresse. Istället har socialisten gått från "lika lön för lika arbete", via "lika lön för olika arbete" till "lika lön oavsett arbete." Förr eller senare får socialisten slut på "någon annans" pengar. Socialistens nya livsblod är "utsatta" som är beroende av socialistens "välvilja" och därigenom utgör ett lydigt valboskap. Detta framgår med all (icke) önskvärd tydlighet av senaste valresultaten, i de särskilt socialistiskt utsatta områdena. Socialisten strävar nu efter, att så många som möjligt skall vara och förbli "utsatta." Svenska "utsatta" för att säkra socialistens räcker inte till, utan socialisten har istället sett till att importera utsatta. De skall få plats vid och köttbidragsgrytorna, allt för att tömma de konton som strävsamma svenskarna byggt upp under årens lopp. En vän på FB som varit försäkringsläkare berättar nu , etter det att personen gått i pension, att mängder av utländska pensionärer vallfärdar till Sverige och får ÄFS – 12700 i månaden. Skenskriver sig på en adress i Sverige och åker sedan hem till sitt land och lyfter 12700 varje månad. Personen uppger att myndigheterna känner till detta förfaringssätt.
 
Hela systemet kommer totalhaverera snart. Sverige är förstört och bort all räddning! Det går fruktansvärt fort nu också, för att vilseleda den naiva svensken så mycket som möjligt, så pratar media nu enbart om Greta och att isen i Antarktis smälter fortare nu. Man skapar dimridåer och klimatångest så glömmer den pantade svensken allt annat och går runt med oro i kroppen för att brinna upp.

Att Sveriges kommuner är konkursmässiga p.g.a, av den hänsynslösa invandringen och att kriminaliteten är skyhög, är sånt man inte vill visa nu. Så fort det skjuts och bombas lite mer, så kastar dom in stora reportage om hur isarna smälter och hur det är skillnad på isen mellan 1818 och nu. Är det någon som tänker på den kvinnliga läkaren som fick huvudet bortskjutet i Malmö nu? Nä, trodde inte det heller... glömt redan. Däremot Greta som sitter och gråter och är fullständigt panikslagen och isarna som smälter,
ser Steffe till att vi inte glömmer.

fredag 27 september 2019

En fördumning av svenska skolelever!

I Skolverkets översyn av läroplanerna kommer en drastisk nedskärning av historieämnet. All undervisning om forntida civilisationer, antiken och medeltiden ska bort ur högstadiets läroplan. Undervisningen ska börja på 1700-talet och större vikt ska istället läggas på efterkrigstiden efter 1945. En beprövad marxistisk idé. För att fullfölja folkmordet på svenskarna, ska deras historia bannlysas. Foliehatten antar att sossarna sett till, att de lämnar ute hur ett sosse/centerstyrt Sverige basically var nazister med rasbiologi och tvångssterilisering och att de faktiskt hjälpte nazisterna avsevärt. Undervisningen idag är utan fokus på kunskaper, utan istället fokus på en sinnessjuk "värdegrund", där alla måste delta.
 
Anna Westerholm, Skolverket: ”Vi vill minska risken för så kallad baklängespedagogik som innebär att lärare lägger upp undervisningen utifrån kunskapskraven. Vi vill också minska risken för så kallade tröskeleffekter, att elever inte ska kunna få ett visst betyg för att de misslyckats i någon mindre del. Vi vill bidra till ett helhetsperspektiv i undervisningen.”
Vi vill minska risken får ”baklängespedagogik” skriver de. Ordet är uppfunnet av vänsterradikala progressiva pedagogen Ingrid Carlgren som var ansvarig för kriget mot Jan Björklund. 
 
Jenny Wallensten, forskare i antikens kultur och samhällsvetenskap vid Svenska institutet i Aten, kallar förslaget absurt. Hon pekar på att förslaget anger att ett syfte med historieundervisningen är att elever ska få ”långa historiska linjer med relevans för samtiden. Har man ingen kunskap om forntiden kan man inte ha någon respekt för framtiden heller.”
Är de här pedagogerna på skolmyndigheten på riktigt? För er som inte vet så är ”baklängespedagogik” en effektiv, beprövad och normal inlärningsmetod. De svenska progressiva pedagogerna på Skolverket är dock överens om att lärarna skall prata om allting i klassrummet utom just vad som är relevant till provet. Progressiv pedagogik är så pass extremt att Sovjet redan på sent 1920-talet tog avstånd från den. I Sverige har de progressiva pedagogerna släppts in på verken och i skolorna.

Expressens Ann-Charlotte Marteus citerar en av bedömningsformulering; ”Eleven visar grundläggande kunskaper om förhållanden och strukturer i samhället.”

Skolverket vill att bedömningen av elevers kunskaper i den svenska skolan skall fortsätta vara lika rättsosäkert som det varit i decennier. Med den här typen av luddiga betygskriterier kan en lärare, sätta vilket betyg som helst, vilket leder till en lång rad problem. Centraliserad och standardiserad bedömning och betygsättning, är fortfarande inte är implementerat i det här landet. Det kan göras helt datoriserat, precis som teoriprovet till körkortet. Det skulle ge oss svart på vitt, på vilken nivå våra barn befinner sig, samt ge analytiska datoriserad hjälpmedel till lärarna, för att förbättra elevernas resultat. Skolverket, lärarnas fackförbund, lärarprogrammen, vänsterlärarna och pedagogikprofessorerna har blockerat denna förändring mot standardisering, rättssäkerhet, ordning och meritokrati i decennier.

Det pedagogiska etablissemanget undergrävde till och med Jan Björklunds rätt, att med modesta förslag, få tillstånd förändringar. Ann-Charlotte Marteus läste om ämnet samhällsvetenskapen i Skolverkets nya förslag, men det är lika illa i de andra ämnen. Det är intet för intet, att våra ingenjörsstudenter vid universiteten, knappt kan multiplikation. Detta nämns inte i Ann-Charlotte Marteus artikel, men det försåtliga ordet "förmåga" i kunskapskraven finns kvar. För att stanna vid samhällskunskapen.
Ordet ”förmåga” är vägledande eftersom det användes i tidigare och det är ett mycket försåtligt ord, eftersom det inte har något med kunskap att göra. Vad är förmåga? Kunna snacka? Eleverna sitter inte med SPSS och Matlab program eller har tillgång till databaser. Det är kvalitativa analyser de ska ägna sig åt som sedan ska bedömas av lärare.

Om ni läser de nya (och gamla) betygskriterierna skall läraren bedöma elevens ”förmåga” (kunna prata, för sin sak). Hur ska du bedöma detta? Ni som inte läst Skolverkets kommentarsmaterialet som är till för lärare, bör göra det. Det räcker med att snabbt bläddra igenom materialet, för att snabbt konstatera, att läroplanerna är fruktansvärt ologiska. Det finns inget instrumentellt syfte i dem, annat än att skolan skall socialisera eleverna i vänsterliberala värderingar. Kunskap är nära helt irrelevant för myndigheten. För ett högre betyg föra ett ”välgrundat resonemang!” Vem vet vad det betyder. Ni som har träffat lärare. Hur många av dem, kan föra ett välgrundat resonemang? Faktum är, att det är subjektivt precis som när det kommer till lärarnas bedömningar av våra barn.

De flesta av oss inser, att det räcker med att de elever pluggar till ett standardiserat nationellt prov och de får rena faktakunskaper för att klara det. Det finns ingen mening med skolbarn skall ägna sig åt "resonemang" och "analys" och i synnerhet inte, när ingen vet vad som avses med detta och när sådant inte kan bedömas.
Kvalitativ analys är inte analys och lärarna kan ändå inte bedöma vad som är bra och dåligt givet de hjälpmedel som finns. Det blir inte bättre av att lärarna har rätt små ämneskunskaper vilket inte hjälper dem eller eleverna. Lärarna sätter konstant för höga eller för låga betyg på elever beroende på deras tillfälliga "känslostämning" och vad de tycker om eleven. Skolan är en myndighet och myndigheter skall inte ägna sig åt allmänt tyckande. Det undergräver förtroendet för staten och offentlig förvaltning. Den svenska skolan praktiserar inte "good governance". Det har blivit så här eftersom politikerna inte vågar stå upp mot de progressiva pedagogerna.
 
Debatten har dock handlat om annat. Det har handlat om hur pedagogikvänstern nu har fått fullt mandat av sossarna, att gå i krig mot vår historia. Nu när sossarna har full kontroll över Skolverket, finns det ingen som förhindrar de progressiva pedagogerna, att fortsätta att förstöra den svenska skolan.

Histori
eundervisningen skall börja är 1700 och sedan är det kritik av slaveriet och onda vita människor tills USA 1945 besegrade nazisterna och det blev fred på jorden. Det är så här Skolverket ser på vår och mänsklighetens historia. I årskurs 1-6 så skall tiden 800-1500 ingå. Skolverket har passande nog plockat bort Antiken och Rom. Hur religionskunskapen ska kunna bedrivas om barnen inte kan något om perioden är bortom mig men hur som helst. Detta är vad ditt barn skall lära sig i skolan om tidsperioden 800-1500;


Ann-Charlotte Marteus nämner i sin artikel i Expressen att den pågående socialiseringen skall stärkas och kunskaperna ska bort. Från Ann-Charlotte Marteus artikel;
”Skolverkets nya förslag till läroplan i historia är Antiken struken. Tanken att svenska högstadieelever ska bli bekanta med Platon och Sokrates, Caesar och Marcus Aurelius, demokratins vagga och filosofins guldålder, tycks fylla Skolverket med fasa. Enligt förre utbildningsministern Jan Björklund (L), som snabbt var ute på Twitter, försökte verket med samma tilltag när dagens kurs- och läroplaner skrevs. ”Det satte jag stopp för.” I stället för en djupdykning i den västerländska civilisationens vagga föreslår Skolverket att eleverna ska bekanta sig med kolonisation och slavhandel. Det förstås inga oviktiga ämnen, men hur kan slavhandel vara ett mer prioriterat område än Antiken för uppväxande EU-medborgare? Är det för mycket vita gubbar i Antiken, är det där skon klämmer? Är det för etnocentriskt, för postomodernt? Det är så illa. Grundproblemet tycks vara att utbildningsväsendet har fjärmat sig från målet att bilda ungdomar och i stället lagt fokus på att fostra dem, inpränta rätt demokratiska värderingar och känslor. Som om känslor var ett bättre skydd mot totalitära strömningar och andra civilisatoriska hot än bildade individer som kan tänka komplext och självständigt.”
Mångkulturalism, internationalism och feminism är vägledande. Barnen skall också ägna sig åt social kritik av den här perioden. Hur ”vikingar framställs i populärkulturen”. Hur är detta relevant för den tiden? Skall barnen sitta i skolan och fördöma vikingarna för att de inte var HBTQ-certifierade?

Att Skolverket och de här progressiva pedagogerna får fortsätta med sin krigföring mot våra barn är helt bortom mig. Allt fler verkar dock reagera. Detta är ingen ideologisk fråga eller en fråga om att vara "höger" eller "vänster". Progressiva pedagoger är ett hot mot allas barn och ingen vill ha en genomkorkad befolkning.
Foliehatten anser att Ann-Charlotte Marteus har rätt att skolverket behöver läggas ned och att vänstern röstas bort. Vänstern har aktivt arbetat för ett fördummande av svenska folket och liberalerna hakar på och instämmer.

Världen idag: ”Sverige på 1600-talet hade Europas och världens högsta läskunnighet, alltså mer än i dagens Somalia och Afghanistan. I Leksand vid slutet av 1600-talet kunde 80-90 procent av invånarna läsa, kvinnorna inräknade!
En av kyrkans viktigaste kulturgärningar har alltid varit att bygga upp skolsystem. För svensk del kan man konstatera, att detta skett vid inte mindre än tre tillfällen.
Den första skolepoken började i tidig medeltid. För att kyrka och församlingar skulle fungera behövdes präster, och präster behövde utbildning. Åtskilliga kloster blev viktiga lärdomscentra. Likaså kom alla domkyrkor med större eller mindre framgång att fungera som skolcentra. Mot slutet av medeltiden fanns det skolor i alla Sveriges städer.”

onsdag 25 september 2019

Gretas kampanjande ger barn psykiska problem!

Greta Thunberg hyllas världen över i framför allt vänstermedia för sin kamp, mot att förhindra en klimatkatastrof. Det media totalt blunder för, är att Greta Thunberg skapat en "tsunami av unga människor som söker hjälp" och att hon skrämt slag och förorsakat psykiska problem för många ungdomar/barn, med sitt agerande.
 
Enligt The Telegraph har "protester från grupper som Extinction Rebellion, de senaste bränderna i Amazonas, är det de apokalyptiska varningarna från Greta som är anledningen. Hos vissa ungdomar/barn, är störningarna så allvarliga, att men ger dem lugnande medicin.
Extinction Rebellion är en socio- politisk rörelse med det uttalade målet att använda civil olydnad och icke-våldsamt motstånd för att tvinga regeringens åtgärder mot klimatnedbrytning , förlust av biologisk mångfald och risken för social och ekologisk kollaps.


Vid det högt rankade University of Bath, har en en grupp psykologer som arbetat med ungdomar/barn, påstått att de klimataktivist-föräldrar skrämmer sina barn. I ett stort antal växande antal sjukdomsfall, har det visat sig, att barn är "livrädda” för en klimatkatastrof och har "eco-ångest."

The Climate Psychology Alliance (CPA) driver en kampanj för att
barns “ rädsla för planetens framtid” ska erkännas som ett psykologiskt fenomen. CPA vill inte, att det ska klassas som en psykisk sjukdom, till skillnad från vanlig ångest och att orsaken till denna ångest, är"rationell!"
CPA:
s Caroline Hickman: "Många föräldrar ber om hjälp för barnen och det har eskalerat mycket i sommar. Symtomen är desamma som klinisk ångest, känslorna är desamma, men orsaken är annorlunda. Rädslan är planetens under gång och att alla ska dö."

I en rapport citerar de specifikt den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg som i år skapade rubriker, för sitt stöd för Extinction Rebellion. Gruppen vill öka klimatmedvetenheten genom “döds-protester” och fingerade begravningar för mänsklighetens framtid.
CPA rekommenderar att föräldrar använder en fyra-stegs-strategi för att förklara klimatförändringarna för sina barn utan att skapa "eco-ångest."


The Telegraph: ”Föräldrar bör först gradvis introducera dem till kända fakta och sedan fråga dem hur de känner sig innan de säger att det slutliga resultatet är obestämt. Slutligen bör föräldrar vidta praktiska åtgärder för att hjälpa,  till exempel genom att minska icke-återvinningsbart avfall och välja mat med ett bättre klimatavtryck.”
Kanske kan man underlätta och bota barns eco-ångest genom att berätta för dem, att det Greta säger är sagor och att hon (och hennes sekt) sprider en förödande skrämselpropaganda om något som inte finns: klimatkris och klimatnödläge. Man skall också säga till dem, att inte oroa sig, för det kommer aldrig att hända, att planeten kommer att gå under.

Den liberala världsordningen kommer snart att övertas av asiaterna till något annat!

Expressen fick nästan "blodstörtning" när de upptäckte kinesernas stora annons i DN om Hongkong.  Peter Wolodarskis försvar i Public Service, notera gärna rundgången, denna eviga slutna krets, var övervägt, övertygande och PW lyckades, tränga undan det kommersiella intresset på tveksam demokratisk grund, för liberalismens heligaste urkund, den om fri yttranderätt.
 
DN anpassar regelbundet demokratibegreppet, värdgrunden och fri åsiktsrätt efter vad agendan, för stunden kräver. I slutet av annonsen slutar den: Den råder oordning i Hongkong nu men det klarar vi upp. "Det har vi alltid gjort."

Undrar om det är en ny migrant attack mot Sverige under uppsegling? Ska Kina kanske "straffas", genom att landets 11 miljoner turkmuslimer av liberalhumanitära skäl transporteras till Sverige? Tonen mot Kina har skruvas kontinuerligt upp och den ”dementa” liberala världsordningen, använder anklagelser om brott mot mänskliga rättigheter som ammunition. Sverige ska som vanligt vara absolut bäst i klassen och förkunnade redan i mars, att alla kinesiska muslimer har rätt till asyl. Kanske börjar det bli dags, att få svar på detta utrop? Har Sverige ingenting lärt sig, av de uigurer som redan kommit, vilket kaos de har ställt till med?

I Washington Post tillåts en kinesisk turkmuslim göra varumärkesintrång på  ”Den
särskilt skyddsvärda minoritetens allra heligaste domän” och få en stor spridning för detta, genom en av världens mäktigaste propagandadistributörer.
Den kinesiska turkmuslimen som ogenerat gör anspråk på likvärdig offerstatus, bor givetvis i Sverige
(Jämtland). I Kina betraktas dessa turkmuslimer som potentiella terrorister, i Sverige ses de som legitima klienter, till ett slags svenskt ”World Wide Welfare Office.”
 
SR skriver: ”Migrationsverket har beslutat att uigurer och andra muslimska minoriteter i Kina som söker skydd i Sverige ska betraktas som flyktingar. Det innebär att de i större utsträckning kommer att beviljas asyl. Redan i september 2018 stoppades utvisningar av uigurer och i ett nytt ställningstagande slår MV fast att det räcker med att vara uigur i sig för att det finns en risk för förföljelse och att asyl därför ska beviljas.”

Kinas styrka inte är en oherrans massa individer, utan snarare dessa individers gemensamma stolthet över sin historia och sin kultur. Kina har en mångtusenåriga historia som högkultur och den avfärdades bara för några decennier sedan som slentrianmässigt och som världens bakgård. Idag världens rikaste land.
 
Om man vill, kan man också dra en parallell med Iran som de obegåvade i vår regering sannolikt uppfattar som ännu en barbarisk, men oljeproducerande, islamsk state som man kan sälja svenska appar och genusvetenskap till. Känner de till hur stolta iranierna är över Persiens historia? Känner någon i regeringen till akameniderna? Persepolis? Zarathustra? Omar Khayyam? Utöver Ardalan Shekarabi, sannolikt ingen. Den svenska JÖKen är ett gäng hästskojare, uppklädda i oproportionerligt dyra kostymer och har alldeles för höga löner.
 
I Vita husets stab hetsas det mot Iran. Trump vill definitivt inte ha krig. Istället tänker han införa nya sanktioner mot den iranska centralbanken. Detta kommer efter en attack mot ett saudiskt raffinaderi, för någon vecka sedan. USA, EU, Saudierna och Israel skyller på Iran. Det som får Trump, att tänka till, är att Kina och Ryssland, backar upp Iran. Dessa bägge länder är redan på väg att lämna dollarn och har tillräckligt med ekonomiska resurser, för att blockera en amerikansk sanktion.
Kina sitter med drygt 85% av USA:s statsobligationer. Foliehatten har besökt Kina och rest runt i landet. Glömmer aldrig den kinesiska tolken som sa, att Kina när som helst kan försätta USA i konkurs, med att sälja alla obligationer. Tolken som studerat i Sverige ansåg, att Sveriges regering bestod av en ”bunke” idioter!

Det ser ut som USA,
EU, Israel, UK och kungahuset Saud har fått en rejäl örfil från Kina och Ryssland. USA vågar inte starta ett krig mot Iran. Ett krig med Iran skulle kosta tiotusentals amerikanska liv och alla iranska "sleeper cells" i USA skulle kunna utföra blodiga terrordåd. Iranier som USA har släppt in i ”globaliseringens” namn de senaste femtio åren. Notera också att Saudiarabien inte är med i NATO. Det är inte heller en officiell allierad till USA. Saudiarabien är en diktatur som styrs av kungafamiljen Saud, vars makt hålls upp av primärt USA.
Det saudiska kungahusets makt vilar dels på, att de låter imamerna bestämma över sedligheten i landet, men också på att de är uppbackade av amerikanerna. I detta skedde ägnar sig också Saudiarabien åt ett mindre folkmord i Yemen uppbackat av USA och EU och som Iran motsätter sig. Det finns få amerikaner som vill dö för saudiska familjens räkning och frågan är hur många saudier vill dö för det saudiska kungahuset. Det politiska stödet i USA och EU för en militär intervention är mycket lågt, eftersom ett krig med Iran för saudierna är politiskt omöjligt. Få amerikanerna vill nog slåss för en brutal islamistisk-monarkisk diktatur, mot en persisk teokratisk semi-demokrati.

Ekonomiska sanktioner kommer inte få Iran att vika isig. I alla fall inte så länge Ryssland och Kina hjälper dem. Iran (notera att
Foliehatten inte stödjer mullorna överhuvudtaget) har varit ett av de sista länderna som motarbetat den liberala världsordningen. Vidare är de av olika anledningar fientliga till de sunnitiska Gulf-staterna och Israel. Både Israel och Saudierna har krävt krig med Iran i decennier. Flera länder hetsar, för att få igång ett krig med Iran. USA och västvärlden är försvagat av den liberalism som de vill sprida till resten av världen. De icke-liberala länderna däremot är inte försvagade på samma sätt och kan därför blockera en supermakt som USA.
 
Den västerländska liberalismen är tack och lov på väg att spela ut sin roll. Dess enda vapen även sett på ännu litet längre sikt, är mjukvaran, men när kineser, indier och japaner hinner ikapp inom kort, på egen forskning och inte genom plagiat som hittills, är även den strängen som globalt kontrollorgan brusten för USA och dess utvalda. Den liberala världsordningens pågående död är fascinerande att beskåda.
 
När förstörelseinstrument i den oss påtvingade liberala verktygslådan som individen före nationen och genusköret samt livmoderns herravälde över framloben i feminismens Sverige och andra liknande provkartor rostar sönder, när verktygen inte längre efterfrågas i den nya världen och tiden, är loppet kört för västs egendomliga utveckling sedan 1960-talet. Man har dessutom påskyndat väst undergång med en ohämmad invandring.

När finanseliten i NY, London, Paris ser sina tillgångar tappa i värde på börse
n och de sista försäkringarna i fastighetsegendomar rasar i priser när Asien ostoppbart tar över mer och mer av världsmarknaden, återstå den stora frågan: Armageddon eller inte?
På något sätt skall de nog kunna gå att hitta ett motiv för de utvalda, en sådan utan makt, anseende och pengar är fullkomligt meningslös, att övertala en torped i Vita Huset att trycka av.

För att återknyta till kärnmeningen i den kinesiska annonsen i DN om att resa sig: "Det har vi alltid gjort!"