torsdag 30 april 2020

Är Anders Tegnell en mutkolv och psykopat?

Gårdagens presskonferens gav ”två” riktiga godbitar som Foliehatten avstod från att kommentera igår och de kommer här istället. 

Gårdagens pressträff visade med all tydlighet, att Anders Tegnell är psykopat och att han är ”röd” visste vi tidigare. Om han är en mutkolv är svårare att bevisa. Hans hantering av vaccinet Pendemrix, är mycket besvärande fakta!
Vem är då Anders Tegnell?
Han växte upp i Etiopien, där hans föräldrar arbetade med ett SIDA-projekt. Läste i Lund, där han utbildade sig till läkare. Efter avslutad AT-tjänstgöring, specialiserade han sig på infektionssjukdomar och arbetade därefter i Laos på uppdrag av WHO. Under Ebolautbrottet arbetade han i Kongo på uppdrag av Räddningsverket.
2004 avlade han en masterexamen i
epidemiologi i Storbritannien. Började på Socialstyrelsen, där han så småningom blev avdelningschef och sedan 2013 är han statsepidemiolog.
2006 tillsatte Tegnell som avdelningschef på Socialstyrelsen(SoS) en expertgrupp som skulle utreda om HPV-virus skulle ingå i det allmänna vaccinationsprogrammet för flickor i årskurs 5-6. Tre av sex experter i gruppen hade tydliga kopplingar till vaccinbranschen (bolag).
SvD skrev att Tegnell kände till bindningarna och han ”dukade” för jäv. SvD och SVT skriver 2009, att SoS upphandlade vaccin från läkemedelsföretaget Glaxo Smith Kline (GSK). 18 miljoner doser GSK:s prototypvaccin Pendemrix(svininfluensa-vaccin), till en kostnad på ungefär 1,3 miljarder kronor.
Enligt tidningskällor ska GSK ha gett felaktig information, att det behövdes en dubbel dos och GSK ändrade först efter inköpet, att det endast behövdes en dos. SvD granskade affären och att lagret med mer än sex miljoner överblivna doser Pandemrix avvecklades i all tysthet. 400 -500 skattemiljoner
gick upp i rök. Tegnell har vägrat att svara, vad som hände.
500 barn och unga drabbades av den neurologiska sjukdomen narkolepsi, med sömnstörningar och starka mardrömmar, hallucinationer och minnesproblem.
SR skriver 2013 att GSK anklagas för mutor i Kina, omkring 3 miljarder kronor till att muta läkare och tjänstemän för att pressa upp priserna. Mutorna gavs i form av resor men även i form av sexuella tjänster. Sedan 2007 uppges den verksamheten ha pågått, där bland annat pengar ska ha förts över till 700 resebyråer och företag.
SoS och Tegnell tecknade ett avtal med GSK, med specialklausul som fråntar dem alla eventuella skadeanspråk. Frågan är nu! Finns det kopplingar mellan Glaxo Smith Kline och Anders Tegnell
och har han blivit mutad?

Sveriges strategi är, att inte skapa katastrof för ekonomi, socialt och för sjukvården, att hålla en stadig hanterbar kurva beträffande sjukdomsfall samtidigt som samhället ska fungera hyfsat bra utan att stänga ned allt med allt vad det innebär. Man vill bromsa smittspridningshastigheten helt enkelt och bryta mot de mänskliga rättigheterna, eftersom man inte ger alla vård och låter äldre dö med svåra andningsproblem.

I den skattesubventionerade regimtrogna media försöker man vinkla, att WHO har givit Sverige "gott betyg!" Sanningen är att WHO starkt har ifrågasatt om Sveriges metod är den rätta. Få smittade utvecklar antikroppar och då faller hela iden med flockimmunitet ihop totalt som ett korthus. WHO har hela tiden förordat en helt annan strategi, än den som Löfven och Tegnell valt.
Se bara på munskydd som är obligatorisk i många länder.
Foliehatten finner det synnerligen märkligt att Anders Tegnell har valt den väg som han så intensivt försvarar. Trots allt befann han sig i Afrika och var med bekämpade Ebola och det borde ha gett honom sådana kunskaper, hur man hanterar ett virus. Foliehatten är 100%  övertygad om, att Anders Tegnell agerar på order från Stefan Löfven! Folkimmunitet har inte ens bekräftat vara en möjlig väg utan ett fantasifoster. Märkligt att svenska folket svalt detta!

När man har tittat på ett stort antal pressträffar, framstår det med all tydlighet att Anders Tegnells liv består av kurvor, statistik, analys och brist på väsentligt skydd, det är hans knark i tillvaron.

Det första som slogs Foliehatten igår på frågestunden, var att en reporter hade fått nyss om att Kronprinsessan Viktoria hade kontaktat honom och/eller FHM personligen. Givetvis passade Tegnell på i bästa sändningstid vidarebefordra kungafamiljens beröm. Man kunde riktigt se, hur han log lite blygt, efter att ha lyft upp sig själv!
Sedan kom ”pressträffarnas” absoluta klo, när stolpskottet till reporter från "Nyheter på lätt svenska" som hävdade att det kunde ge upphov till ”rasism” att FHM hade gått ut offentligt med sin rasprofilering på den etniska bakgrunden hos de folkgrupper som stack ut i dödsstatistiken i ett tidigt skede! "Afrosvenskar" och "muslimer" är de berörda grupperna. Tegnell nappade givetvis på den godbiten som starkt röd och höll med den inkvoterade journalisten, att det var problematiskt att de kunde ge upphov till stigma hos problemgrupper. Tegnell belyste efter att afrosvenskar och muslimer från "orten" som kvalificerar dem till en socioekonomisk svag grupp. De lever trångbott och har minskat sin tidigare frekventa närvaro i dödsstatistiken efter att FHM gått ut med sin rasprofilering för att skydda dessa grupper från smittan.

Det måste förstås kännas ganska konstigt att gå från att vara totalt okänd, till att bli intervjuad och få beröm av kungligheter. Han kan fråga Klimat-Greta. Hon har erfarenhet! Hon är nog lite avundsjuk, att ingen verkar bry sig om henne längre.
Vi ska inte heller förtränga, att han blev dragplåster i Skavlan med både allas våras
feminist Zara Larsson och stollen Carl Bildt! Tegnells namn innebär numera tyngd hos den vida breda allmänheten! Tegnell kommer leva sig kvar i vårt kollektiva medvetna ett tag till vare sig vi vill eller inte, därav Mästertrollet Tegnell! Från att vara anonym till Sveriges största kändis som inte i tid satte kraftiga restriktioner på äldreboenden.

onsdag 29 april 2020

Dagens Covid-19 onsdagen den 29 april!

Inrapporterade + 107 döda +47 IVA + 681 nya fall och totalt 2472 döda i Sverige. Enligt platz.se: 20354 konstaterade fall och 1162 tillfrisknade. För er som är intresserade kan ni hitta statistik om antalet döda i Stockholms stadsdelar och kommuner.
Dagens siffror för våra nordiska grannar:
Danmark +157 fall 9 döda
Finland +166 fall 0 döda
Norge +41 fall 0 döda
Island 0 fall 0 döda
Tegnell måste givetvis måste föra fram Danmark!
Det blir inga pressträffar torsdag, fredag, lördag och söndag. En trött Tegnell, kanske efter gårdagens ”mangling” i SVT, Aktuellt säger: "leva med detta virus länge" och "detta är inte över på länge!" Tydligen har Tegnell glömt vad han sagt bara för en vecka sedan: "flockimmuniteten i Stockholm i maj!"
Tegnell idag: "Ökad frekvensbortfall" – vad betyder det?
Andelen sjuka under 50 år har ökat betydligt sedan starten. Betydligt fler mellan 18-40 är får IVA och som man kallar för "svårt sjuka!" Hur många av dessa som nu hamnat på IVA kommer att få men för livet eller väldigt långa rehab perioder efter IVA vården om de nu överlever ?
Kristian Borg, överläkare på Danderyds sjukhus rehabiliteringsklinik: "För svårt sjuka covidpatienter som överlever intensivvården väntar nästa utmaning – en lång, tuff rehabilitering. Svårt att äta, förlamning, aggressivitet och förvirring är några av de komplikationer som kan vänta dem som tillfrisknat. Det här är ett helt nytt panorama för oss!”
Sosseregeringen har avreglerat krisberedskapen.
IVAplatser med respirator:
1993                  2018
Civilt 1300       Civilt 534
Militärt 900      Militärt 40
Buffert 2100     Buffert 0
Totalt 4300       Totalt 574
Bara 7,5% har antikroppar i Stockholm enligt en studie som inte har fått någon större uppmärksamhet. Det är långt kvar till flockimmunitet. Testet visar att av 454 personer hade enbart 7,5 procent antikroppar. Det handlar då om 34 personer.
7,5% har antikroppar och 1319 döda i Stockholm och så missar FHM enligt egen utsago en tredjedel - 1978 stycken, till flockimmunitet minst 70 % => 18.461 döda och i hela landet => 101.537 döda. Om detta stämmer så låter det inte bra alls. Vår ambassadör i USA påstår i amerikansk media häromdan, att 30% redan hade varit infekterade i Stockholm!
Makten har talat: Barn har en rätt och en skyldighet att vara i skolan.
Socialstyrelsen säger att barn med föräldrar i riskgrupper ska skickas till skolan och de som håller sina barn hemma gör fel. Vem tror att dessa föräldrar håller sina barnen hemma från skolan och sen gladeligen går på Lekland med ungarna och tar dem till olika aktiviteter för att träffa folk. Vill man hålla ned kurvan är det väl bra om folk håller barn hemma och tar ansvar för deras utbildning i hemmet. Föräldrar i riskgrupp får inte ens ett lycka till. Frågan är vad som är värst för barnen, att riskera att förlora sina föräldrar som är i riskgrupp, att de hamnar på IVA i flera veckor. Eller missar ett par veckor i skolan?
Gravida kvinnor med riskfaktorer ombeds att vara extra försiktiga. Det kommer in rapporter om ett antal gravida kvinnor som ligger på IVA.
Sverige är som osänkbara Titanic. Beräkningarna säger en sak, verkligheten en annan. Många regimtrogna vetenskapsmän tror mer på sina modeller än på sunda förnuftet. Det är som en religion, finns sekter som tror att dom inte kan bli bitna av ormar för de tror på gud och bevisar detta genom att hantera ormar vårdslöst. Med dödsfall som följd. Samma märkliga tankesätt som Tegnell. Tegnell begrep säkert redan som liten pojke att det enklaste sättet att stoppa sjukdomar utifrån är att stänga gränsen, men sedan har han fått lära sig att allt är så superkomplicerat att det inte går att stoppa smittor.
I Sverige är det inte mycket som vi göra nu. Varken viljan hos makthavarna eller resurserna finns. Tegnell har i princip motsatt sig alla förslag som hade kunnat minska smittspridningen från första början. I stället hoppas FHM på, att det planar ut av sig själv. Samtidigt säger Tegnell att vi kommer att få leva med Covid-19 i all framtid.
Nu har en frisk 22-årig gått bort efter att ha drabbats av viruset. Amir vårdades för feber, halsont och huvudvärk i 3 veckor sedan orkade inte kroppen längre. Detta blir bara värre och värre. Barn får allvarliga inflammationssjukdomar och vi vet inget om immunitet uppstår samt det verkar som om permanenta kroppsskador uppstår i många fall. Löfven tycker fortfarande det är helt OK med folksamlingar 50 personer!

Larmet från vården: ”Vi räcker inte till!” Iklädda skyddsutrustningar vädjar sjuksköterskorna på Karolinska universitetssjukhuset till allmänheten.
Belastningen är fortfarande hög – både fysisk och psykiskt.
Sabine Gustafsson: ”Det är svårare etiska beslut. När ska man ringa in anhöriga? När tror man att någon är i livets slutskede? Man kanske väntar för länge att ringa in anhöriga.”

Nämnas kan läkaren i Åre som inför sportlovet gick ut med en vädjan om, att stockholmare och andra, inte skulle komma dit. Det är inte deras jobb att gå ut i media och klaga, utan de har ett långt viktigare jobb! Det är makthavarnas jobb! På så sätt låter man vårdpersonalen agera nyttiga idioter.

Att man fick in smittan på äldreboenden är en praktskandal och beror på flera saker. Man har okunnig personal och det saknas skydd. Sverige har som nästan enda land i världen avrått från att använda munskydd vilket i sig är fullkomligt obegripligt, om nu inte syftet är att smitta ner folk.
I gårdagens SVT, Aktuellt stod Tegnell och sa att han pratat med sina Italienska kollegor och utifrån det gjort bedömningar vad som behövdes i Sverige, med all säkerhet. Vad man förstår har han gjort ”sin” tolkning. Hade han läst brevet ordentligt från den italienska läkaren, hade han agerat annorlunda. För första gången ställdes han mot väggen och grillades för sina uttalanden och beslut. Det skulle vara intressant att veta, varför Tegnell inte redan den ”5 mars” tog beslutet, att förbjuda besök på äldreboende och rekommendera till regering att personal på äldreboende och hemtjänst skulle ha skydd för Covid19. Enligt FHM var det prio 1, att inte få få in smittan på äldreboende.
Så fort att smittan började närma sig Sverige, skulle det ha gått ut klara direktiv till alla äldreboenden exakt hur de skulle göra för att minimera spridningen. Det räcker inte med att FHM står och säger på en PK-
pressträff, att man skall skydda gamla. Makten "glömde/ville inte" stänga ner skolorna. Vårdpersonalens skiolbarn smittar vårdpersonal som sedan smittar äldre på äldreboende.

Expressen före valet 2018: ”Sverigedemokraterna spelar ut pensionärer mot invandrare i sin valfilm. I filmen ställs en skräckslagen äldre svensk kvinna med rullator mot en grupp burkaklädda kvinnor med barnvagnar.
Hets mot folkgrupp och lagbrott, anser TV4 som stoppar filmen.
Sveriges pensionärer riktar mycket stark kritik mot filmen och dess budskap. Flera pensionärsförbund fördömer den i skarpa ordalag.
- Det är osmakligt att ställa grupperna mot varandra. I det svenska samhället är standarden så god att välfärden kan omfatta båda områdena. Att göra en sån prioritering är att göra det väldigt svart och vitt, säger Jöran Rubensson, förbundsordförande i Sveriges pensionärers riksförbund (SPRF).
En sån motsättning är fullständigt horribel enligt vårt sätt att tänka, säger han.
Inte heller Pensionärernas riksorganisation (PRO) anser att det finns ett motsatsförhållande mellan pensionärer och invandrare.”

Covid-19 kommer mitt i en mandatperiod och det är inte fråga om någon valrörelse vare sig detta eller föregående år. Däremot definierade socialdemokratin "köttberget" som ett kostnadsproblem redan under Göran Persson. Det har förstås inte hindrat någon pensionär från att rösta på dem.


Skall oppositionen idag kritisera regerings vårdslösa hanteringen av Covid- 19 eller vänta?

Innan Covid-19 krisen var SD största parti och sossarna låg på siffror nära 20%. Under krisen har det blåsta folket höjt Stefan Löfven och sossarna till skyarna. De tycker tydligen att S har agerat perfekt. Det visar bara hur lätt det går att manipulera det svenska folket och hur obegåvade de är!

Alla partier tappar
i opinionen utom KD och för SD har raset varit stort och de är nu i nivå med M.
I en debattartikel i Aftonbladet ” Vi måste tänka på svenskarna först skriver Jimmie Åkesson(JÅ), att det har varit tydligt att många SD-väljare är missnöjda med hur Sverige har hanterat Covid-19 epidemin - otydlig kommunikation och svagt politiskt ledarskap. Folket vill att Sverige ska stänga ner samhället och införa en lockdown som våra nordiska grannländer har gjort, för att minska smittspridningen. Dessa krav har dock inte framförts från SD mot regeringen. SD har istället varit ganska tysta under krisen.
I debattartikel skriver JÅ att det är ett misslyckande att vi har dubbelt som fler avlidna än våra grannländer. SD kommer därför att "utkräva ansvar" från regeringen och myndigheter, men först när krisen är över. Märk dock att det inte framkommer några krav på en annan linje i debattartikeln.
JÅ: ”Samtidigt måste de offentliga utgifterna prioriteras till välfärdens kärna, som A-kassa och sjukvård. Effekterna av undermålig migrations- och integrationspolitik hör till de tydligaste områden som eroderat den offentliga ekonomin, men exemplen är många En storstädning behövs framöver i svensk ekonomi.”

Det är en perfekt strategi och det kallas att ta ansvar och inte börja föra partipolitik mitt under en pandemi. Sverige behöver inte käbbel nu. Vi behöver ledare som sitter still i båten och ror oss i land och alla behöver sitta i båten och ro åt samma håll. Att tjafsa i detta läget hade kanske varit politiskt självmord. Borgfred är en gammal svensk tradition. Vid WW1 utbrott 1914 befann sig Hjalmar Branting i Kisa. Han telegraferade samma dag till den opolitiske statsministern Hjalmar Hammarskjöld (i folkmun kallad för "Hungerskjöld") att allt partikäbbel nu skulle läggas åt sidan,och han gav regeringen sitt och partiets fulla stöd för att hålla Sverige utanför kriget.
 
Just nu rusar stödet för regeringen och ingen vet var detta slutar. Såväl SD, M och KD kommer agera opposition i framtiden - men hur och med vilken styrka beror helt på utgången och hur stora ”misstag” som kommer kunna associeras med regeringen. JÅs taktik och kanske Ms och KDs ,verkar vara att vänta ut sossarna och slå till mot Stefan Löfven, när krisen är över. M har inte legat lågt. De har passat på att presentera massa näringslivsstöd samt var de som stoppade regeringens förslag om att få carte blanche. Detta är rätt intressant. Ungern genomförde exakt samma förslag som regeringen ville genomföra. Ungern får nu höra av EU, regeringen och svensk slaskmedia, att de inte är en demokrati längre. I Sverige och EU ”andas” man inte en bokstav om detta!

SR: ”Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har varit en av Stefan Löfvens hårdaste kritiker. Men nu under coronakrisen sluter hon upp bakom statsministern.
– Just nu har ju vår borg, Sverige, ett tydligt yttre hot. Vi har allihop en gemensam fiende i coronaviruset. Och då är det inte läge att ifrågasätta befälhavaren på det sättet. Ebba Busch har profilerat sig som en av regeringens och Stefan Löfvens hårdaste kritiker. I mitten på mars skulle hon och moderatledaren Ulf Kristersson ut på en Sverigeturné under parollen ”Maktskifte senast 2022”. Men turnén ställdes in – och idag låter det annorlunda. Under en kris råder andra spelregler, enligt Ebba Busch.”

 
Kom ihåg att JÅ faktiskt misslyckades i förra valet, medan S vann. SD borde ha fått fler röster. Man undrar om JÅ egentligen har förstått det.
Många anser att SD måste agera nu, annars kommer den politiska ledningen för billigt undan. S plockar nu röster av SD. Att ligga lågt nu, signalerar bara att man inte har en politisk uppfattning om krisen och att man väntar på att kunna ansluta sig till den linje som visade sig ha bäst utfall, när krisen väl är över och förlusterna i liv, hälsa, kronor och ören är färdigräknade.

SD skulle ”trumpeta” ut sina förslag på hur de anser att Covid-19 borde bekämpas. Alternativmedia som har massa läsare hade gladeligen publicerat deras utspel och program. Kräva fler tester på äldreboendena. Överdödligheten är 20 % jämfört med antalet rapporterade Covid-19 fall. Sverige har minst antal tester per miljon invånare i Västeuropa enligt Worldometers statistik. De fattiga balt-länderna Estland, Lettland och Litauen tester 2,5-3,5 ggr fler personer per miljon invånare. Tanken med att testa mindre än i andra länder verkar vara att få så många oregistrerade Covid-19 fall som möjligt.

 
Hela tiden detta tjat om hur många döda. Den intressanta siffran är hur många döda vi har i förhållande till antalet smittade plus tillfrisknande. Men den siffran är det ännu ingen som vet. Tegnell vill inte tillåta att dessa siffror redogörs, så får vi helt enkelt dras med dagliga dödsrapporteringar ett tag till. Det verkar helt enkelt som om regeringen/FHM vägrar publicera dessa fakta. Vi kommer att ha facit när allt detta är över. Vi kan redan nu se att vår strategi dödar många fler. Frågan är bara hur många fler. Allt det här pratet om en "andra våg" för att försvara den Svenska linjen saknar vetenskapligt stöd.

En minst lika intressant siffra är hur många det är som har dött p.g.a. idiotiska råd och rekommendationer från FHM. Helt "onödiga" dödsfall, individer som fortfarande hade varit i livet om FHM hade rekommenderat att ta det säkra före det osäkra.

Expressen: ”I minst en månads tid har man alltså känt till denna möjliga smittväg men avfärdat den, gissningsvis för att man inte tyckt att bevisen är tillräckligt starka. Samtidigt påstod FHM länge att man skulle undvika att besöka äldre om man kände sig det minsta sjuk, vilket förmodligen har lett till att intet ont anande ”friska” släktingar under andra halvan av mars besökte sina äldre, som kanske nu kämpar för sina liv eller redan lämnat oss. I nuläget styrs vi av ett stelbent forskningsmaskineri som är utformat att ge god forskning över tid, men inte att ta rätt beslut i en akut kris.”

Covid-19 krisen har dragit ner byxorna på Sverige och EU. EU har varit helt handlingsförlamat och flera länder stängde på eget initiativ sina gränser och vägrade hjälpa varandra med sjukvårdsutrustning.
Det är inte precis så att det saknas saker att kritisera. Med krisen framkom det att Sverige inte överhuvudtaget hade någon beredskap överhuvudtaget och att sjukvården i princip stod utan utrustning, läkemedel, avvecklad beredskap, avvecklad välfärd, aktiv/passiv ofrivillig dödshjälp, att vi inte längre är självförsörjande.
Istället har
Sverige lagt hundratals miljarder av skattebetalarnas pengar på 2 miljoner migranter. Listan kan göras väldigt lång och poängen är, att nästan allt hänger samman med invandringen och kulturmarxismen.

Oppositionen behöver sätta sig ner och bena ut hur de ska informera folket och vilka åtgärder man kan ta att kritisera ansvariga och eventuellt hålla dem juridiskt ansvariga och de kan utan vidare ta upp att regeringen kallsinnigt bryter mot de mänskliga rättigheterna.
En debattartikel skriven av: JD Katinka Svanberg och gästforskare i internationell rätt vid Melbourne universitet.
Katinka: ”Sverige bryter mot mänskliga rättigheter när de offrar de äldre
Debatt. Den starka internationella kritik mot Sveriges strategi mot coronaviruset har stöd i de mänskliga rättigheterna som slår fast att alla människor har rätt till liv och hälsa. Sverige bryter mot dessa när de inte inför bindande restriktioner för att rädda så många som möjligt. EU:s grundläggande rättigheter innehåller också ett allmänt förbud mot diskriminering. Äldre får inte diskrimineras och ska behandlas värdigt. Europadomstolen för mänskliga rättigheter har tolkat in rätten till hälsa i rätten till liv i EKMR. Domstolen fann att rätten till liv kräver att sjukvården är utformad så att ”patienternas liv är skyddade” med adekvat utrustning och att den inte är underfinansierad samt att en viss grupp inte får ges sämre tillgång till sjukvård. Svenska statens sanktionslöshet mot pandemin, trots medvetenhet om att det saknas beredskapslager av medicin och skyddsutrustning, är ett brott mot rätten till liv i EKMR. Detsamma gäller om sårbara grupper prioriteras bort, för att medicin och utrustning inte räcker till.”

Socialstyrelsens styrdokument som instruerar sjukvården att göra vad experten på Internationell rätt hävdar är olagligt: ”Socialstyrelsen och regionerna arbetar för närvarande hårt med att öka landets samlade intensivvårdskapacitet. Detta för att skapa en beredskap för ett ökat antal allvarligt sjuka i covid-19. Om behovet av intensivvård ändå skulle överstiga de resurser som finns har Socialstyrelsen tagit fram nationella principer för prioritering, som stöd för hälso- och sjukvården.”

Media har redan rapporterat om olika former av "prioriteringar." Allt från gamlingar på "hemmet" som inte ens får syrgas utan får ligga och dö utan möjlighet till akutvård och njursjuka som nekats intensivvård.
Frågan är om oppositionen gör fel när partiet åser detta under tystnad. Det hela är så otroligt allvarligt att deras nuvarande tystnad kommer att ifrågasättas, när de väl tar ton.

PRO borde "
skrika” högt över alla otroliga orättvisor mot de äldre, men sosseorganisationen PRO håller lydigt käften. Om PRO skulle öppna ”käften” och kritisera regeringen skulle det mötas med total tystnad, men förmodligen skulle det få upp ögonen på en hel del gamla sossar.

tisdag 28 april 2020

Dagens Covid-19 tisdagen 28 april!

Inrapporterade +695 nya fall, +35 IVA + 91 döda och totalt 2380 döda. Det kan tillkomma fler döda och man varnar för en ökning. Hittills så har siffrorna stigit i mitten av varje vecka och varit som högst på torsdagar och fredagar.
Tegnell: ”Jag vet inte riktigt varför eftersläpningen ser ut så, men det är nog lite för tidigt att ropa hej än.”
För alla som inte förstår hur Tegnell presenterar siffror och som tror det är på väg att gå över, så betyder "nedgång i IVA vård i Stockholm, att det börjar fyllas upp i övriga landet." Helt enkelt för att de inte har plats i Stockholm och skickar patienter till andra regioner för IVA vård. Media skrev om detta redan igår och det är ett dåligt tecken, men Tegnell får det att låta bra.
Dessutom får sjukvårdspersonalen lite ”andrum.”

Att
Tegnell redan öppet säger att eftersläpning från helgen finns och att dom imorgon ska kontrollera och ge mer korrekta siffror. Det kommer troligen bli en uppgång i rapporterade döda. Dagens siffror kan vara i rejäl underkant.

Klart alla vill att det ska peka nedåt, oavsett vad man tycker om
maktens strategi. Det är precis faran med, att lyssna på dessa presskonferenser. Man får intrycket att allt ser bra ut, så länge man fortsätter tvätta händerna. Tegnell har sagt exakt samma sak från att vi hade 1 dödsfall till 160+ rapporterade en dag, ingen skillnad, det värsta han sagt är väl "det är värre än en influensa". Problemet är alla eftersläpningar som gör att framförallt stockholmarna börja slappna av och ökar smittspridningen. När Tegnell rapporterar stabil platå, när det uppenbarligen inte är så. FHM har verkligen manat till allvar inför kommande helg.

Först när det slutat öka veckovis kan man säga vi nått en platå, inget pekar på att vi är där än.
Det känns som att vi inte kommer någonstans? Det är hela tiden ”nästa vecka.” Det är agendan ser ut från regeringen/FHM och det är en taktik från alla . Skjuta upp problemet, skjuta upp obekväma frågor, få människor att hoppas.
Regimtrogen media tonar ned läget och låtsas ställa "relevanta" frågor för att inge en falsk trygghet hos folket, politiker håller käften, Löfven gömmer sig. Tegnell ljuger rakt ut och myndigheter backar upp politiker. Sjukvårdsledningar jobbar med mörkläggning. Regeringen/myndigheter och med stöd av regimmedia bedriver systematisk massmanipulation av befolkningen, de bedriver systematisk "dödshjälp" utan godkännande av anhöriga. Detta visar hur illa demokratiskt Sverige är idag!
Sjukvården fyller inte upp platserna ifall någon yngre som är sjuk behöver vård. Ännu ett sätt för svenska regimen att frisera siffrorna och fullfölja ättestupan på gamla och sjuka.
SVT 17 april 2020: ”Vårdpersonal i Stockholm larmar om att vissa patienter inte får intensivvård trots att det finns lediga platser. Nu inleder Inspektionen för vård och omsorg (IVO) en tillsyn av Karolinska. Enligt tipsen som inkommit till IVO ska bort prioriteringen dock ske på flera sjukhus i regionen. Bland annat uppges det att patienter nekats intensivvårdplats för att patienter med bättre prognos kan komma att behöva den senare.”
Epoch times 18 April 2020 : ”I ett av tipsen som tv-kanalen (SVT) har tagit del av står det att man ”vid upprepade tillfällen upplevt att de patienter som bedöms kunna behöva respiratorvård under lång tid” har blivit nekade intensivvård ”med argumentet att en yngre patient med bättre prognos kan komma att behöva platsen om några dagar, när intensivvårdsplatserna i regionen tar slut.”
Sverige hade inte ens personal till sina ordinarie 526 platser när
Covid-19 startade. Då pratade man om 3 dygns uthållighet. Idag över 1000 platser.

AB: "Busstrafiken i Jönköping står still sedan lunchtid i dag, efter att fackförbundet Kommunal lagt ett skyddsstopp på grund av smittorisk för chaufförerna, rapporterar Jönköpings-Posten." Andningsskydd, andningsskydd, andningsskydd ! Det börjar bli dax i att ta tag i det där nu, går inte att låtsas som det regnar hur länge som helst.
FHM/
Tegnell har sagt att det är en kontaktsmitta och droppsmitta som absolut inte sprids genom luften. När han har bestämt att något är en droppsmitta så kan det bara genereras stora droppar som omedelbart faller till marken när folk hostar och nyser. Därför behövs inga andningsskydd. Skydd i form av "tvätta händerna" räcker.
Från och med denna vecka är det obligatoriskt att bära munskydd i butiker och i kollektivtrafiken över hela Tyskland. Nere i Berlins tunnelbana säljs enklare munskydd via automaterna som annars saluför läsk, godis och kontaktlinser.
Nyheten var ute i utländsk press häromdagen: ”Covid misstänks orsaka inflammationer hos barn. Experter i Storbritannien och Italien utreder en eventuell koppling mellan Covid-19 och ett oväntat stort antal barn som drabbats av en ovanlig inflammatorisk sjukdom. Några av dem har avlidit.”
Om detta stämmer måste vi stänga ner skolor och förskolor.

Hur kan svenska politiker och FHM ständigt komma undan med "att ingen vet vilken strategi som är bäst" och att "med tiden har vi svaret"? Svenska myndigheter har aldrig bekämpat någon pandemi tidigare, varken Sars eller Ebola.
När man inte känner till ett virus egenskaper eller hur det ska bekämpas, varför inte då ta det säkra före det osäkra och vidta så mycket skarpa åtgärder man kan från början?
För Foliehatten känns det som regering och myndigheter kommer undan med så mycket "rundsnack" i den här pandemin, att det inte är sant. När ska någon börja ställa de spetsiga frågorna?

Sverige har i dagsläget 5 ggr högre dödstal än Norge och Finland i förhållande till befolkning. Om det visar sig i pandemins slutfas, att de övriga nordiska länderna handlade rätt med kraftfulla restriktioner i tidigt skede och att dödstalen blev lägre än i Sverige, samt att ekonomin inte blev nämnbart bättre i Sverige, ligger regeringen riktigt pyrt till.  Kommer Löfven att erkänna att de agerade fel?
Varje dödsfall i Covid-19, i vilket land det än uppträder, är ett stort misslyckande om man inte har gått all in i åtgärder för att förhindra smittspridning.
Finland (och Island) kommer klara sig bäst ur denna pandemi av de nordiska länderna. Regeringen borde efter denna pandemi avsättas eftersom de agerat vanvettigt från "Dag 1" och inte agerade för att Sverige skulle vinna tid och bromsa spridningen i denna dödspandemi och största kris i svensk modern tid.

Tegnell är låst i sina positioner. Han bestämde sig tidigt för att att Covid-19 var en överdriven skitgrej som aldrig skulle få spridning utanför Kina, eftersom det gällt en del andra virus. Han har bara gjort avsteg från den linjen när det blivit absolut nödvändigt efteråt.
Allt finns på nätet svart på vitt och Tegnell kan inte springa ifrån det han sagt.
16 januari: ”Folkhälsomyndigheten bedömer risken för att smittan sprids till Sverige som mycket låg” skriver Folkhälsomyndigheten, som uppmanar personer som besökt Wuhan och fått hosta och feber att söka vård.
Tegnell understryker att det inte är fastslaget att coronaviruset kan sprida sig från människa till människa.
– Nej det är inte fastslaget, det är möjligt att det har en liten sådan kapacitet men för att bli riktigt stort och allvarligt i sådana utbrott så måste virus vara ganska bra på att sprida sig från människa till människa och det är det helt uppenbarligen inte, säger Tegnell till Sveriges Radio.
Tegnell säger till Sveriges Radio att människor som reser till berörda områden i Kina inte har någon anledning att tänka på något särskilt.
– Nej, det tycker jag inte. Det är ju som alltid att man ska vara noga med handhygien och sådant men allting talar väl för att man har lyckats bli av med källan till infektionen just den här gången i de här delarna av Kina också.”
Problemet är att det dels inte finns några bevis att det går att ”utrota” viruset och dels är omöjligt att säga hur lång tid det skulle ta. Visst Nya Zeeland kanske tillfälligt kan göra det p.g.a. sitt geografiska läge, men vad händer så fort de öppnar gränserna igen? Att ett fattigt land som Vietnam säger sig ha gjort det ska man nog vara mycket försiktig med, det är nog lite som att Nord Korea aldrig haft det.

Idag kom en strålande nyhet!
Ett vaccin utvecklat i Oxford har bland annat testats på apor som utsattes för stor mängd coronasmitta men aldrig blev sjuka och man räknar med att ha vaccinerat 6000 personer i maj. Om allt går som det ska kan detta  vaccin vara klart redan i september i år, uppger New York Times.  Forskarna hade en fördel, de började arbeta med vaccinet mot ett annat coronavirus redan förra året.