måndag 30 april 2018

Svenskarna vill ta emot färre flyktingar!

Politikers skandalösa hantering av migrationsfrågan, utan förankring hos folket, är det som hotar demokratin, inte vad folk skriver på nätet om invandringen. 7 klöverpolitikerna har valt, att Sverige ska bli världens ledande mottagarland för asylsökande, sett till befolkningsmängden. Idag finns det en stor väljaropinion och en förkrossande riksdagsmajoritet, för ett kraftfullt stopp i anhörig- och den ekonomiska flyktinginvandringen. Tyvärr finns det ingen förmåga att verkställa detta önskade och demokratiskt förankrade majoritetsbeslut, eftersom den styrande rödgröna regeringen inte bryr sig. Snarare är det så att sossarna spelar ett dubbelspel, men säger stopp utåt, men bakom kulisserna händer inget. Senast var det eritreanerna som får främlingspass, för att komma hit! De behöver dessutom inte styrka sin identitet!


Det är mer än hög tid att våra politiska ledare beter sig som ledare. Tyvärr måste vi konstatera att utsikterna inte är särskild bra efter gårdagens duell mellan M och SD.
JÅ: Om Nord- och Sydkorea kan prata och förhandla. Dags att kliva ur sandlådan, vilket UK inte har något intresse av att göra.

Att extremistpartiet MP fått diktera immigrationspolitiken beror på, att de "statsbärande" partierna tillåtit det som S och som M gjorde.
Nu skaffar sig 30-miljonerspartiet C genom Annie Lööfs sympatier för kaoslagen om undantag för de "ensamkommande afghanerna", rollen som kommunisternas allierade eller historiens vågmästare i dödläget efter valet i höst. Är C sociopater?
Andelen som vill ha en mer generös politik uppgår bara till 12%, medan gruppen som vill ta emot färre flyktingar uppgår till 60 %, varav flertalet vill strama åt mottagandet betydligt. I princip totalstopp för all invandring(anhörig)!
Resultaten av undersökningen, har beskrivits som en dramatisk förändring av den svenska opinionen. Det är sant, om man jämför med stämningsläget för tre år sedan. Det finns ett före och ett efter höstens koas 2015.

Men det är också sant, att andelen som vill ta emot färre flyktingar har varit större ända sedan mätningarna startade år 1990. Det har aldrig funnits något
folkligt brett stöd i väljarkåren, för den migrationspolitik som Sverige har bedrivit de senaste decennierna.
Det finns säkert flera förklaringar till detta, men ett uppenbart skäl är blockpolitikens dynamik med S och M som motpoler. Den har gett småpartier på båda sidor ett oproportionerligt stort inflytande över migrationspolitiken.

För att Sverige skulle reagera och åtgärda missbruket med svenska pass(skandal egentligen), var USA tvungna att hota med att kasta ut Sverige, ur det viseringsfria "Visa Waiver/ESTA"-programmet, för att MP till sist skulle gå med på att åtgärda missbruket med svenska pass. Det är först nu, efter propositionsstoppet i slutet av mars som S spottar ur sig förslag, på invandrings-/integrationsområdet.

Man kan också fråga sig vilken demokratisk legitimitet som veckans uppgörelse om att 9 000 unga vuxna utan asylskäl ska få stanna i Sverige har. Lagrådet har sågat förslaget och i praktiken vilar det på två småpartiers engagemang, MP:s och C:s.
Vill man spetsa till det kan man säga att det inte spelar någon roll vilket parti svenska väljare röstar på, resultatet blir ändå att MP och/eller C sätter sin prägel på migrationspolitiken. En röst på S är en röst på MP
eller C. En röst på SD är en röst på ett parti som ingen vill befatta sig med.

Nu når oss alarmerande rapporter om en ny jättestor migrantvåg till Europa som gör 2015 migrationsutfall till en liten aptitretare.

FN:s livsmedelsprogram David Beasley till The Guardian: ”IS-ledare försöker skapa en ny migrationsvåg till Europa som de planerar att infiltrera Europa och resten av världen med. De måste vakna upp.”
Islamiska statens starkaste fästen i Syrien och Irak har kollapsat. Men enligt David Beasley samarbetar IS-ledare med extremistgrupper som Boko Haram och al-Qaida för att försöka skapa en ny migrationsvåg.

Enligt David Beasley utnyttjar grupperna bristen på mat i Sahelområdet för att få afrikaner, att ta sig till Europa.

David Beasley till The Guardian: ”De delar upp områden och resurser att infiltrera och destabilisera, i hopp om att skapa migration till Europa, där de kan infiltrera och orsaka kaos. Ni kommer att möta liknande mönster som för flera år sedan, men nu kommer fler från IS och andra extremistgrupper att infiltrera migrationen.”

David Beasley fortsätter: ”Europa fick ett problem som resultat av kriget i Syrien, med 20 miljoner människor. Destabilisering och konflikter var anledningen till migration. Vänta bara till att Sahelregionen, med 500 miljoner människor har blivit mer instabil. Europa och resten av världen måste vakna upp!”
Migrantvågen från Syrien kan vi tacka USA och Israel för som ville få bort Assad!

söndag 29 april 2018

Hur långt kan man köra med en elbil?

Fabrikanterna för bensinmotorer lovar låg bensinförbrukning och fabrikanter av elbilar lovar lång körsträcka! Det är löften som inte alls stämmer överens med verkligheten. Fabrikanterna döljer att de värden de uppger, är under optimala förhållanden.

Körsträckan för en elbil, är en enda stor bluff. I verklig körning kommer man inte speciellt många mil, på ett fulladdat batteri. Det stora problemet för elbilen som fanatikern blundar för är, den usla räckvidden, de höga priserna och den dåligt utbyggda infrastrukturen för laddstolpar. Det gör att elbilen idag, inte är ett intressant alternativ för den stora allmänheten, utan snarare en nischprodukt för en liten skara fanatiker. Dessutom har elbilen en stor miljöpåverkan, fastän fanatikern hävdar motsatsen. Elbilen är mest en marknadsföring för elbolag och vissa politiska partier (MP). Tittar vi på vilka som köper elbilar, är övervägande delen, från den offentliga sektorn! Svensson har inte råd att betala 1 miljon för en Tesla!

Foliehatten har aldrig trott på elbilen om inte elbilens prestanda förändras radikalt och att priset hamnar i nivå men fossildrivna fordon. Dagens elbilar lämpar sig i speciella miljöer som inomhus, citykörning och med på förhand vetskap kortare turer. Elbilarna slåss mot ett fantastiskt drivmedel = oljan! Oljan har ca 100ggr högre energiinnehåll/kg än det bästa kommersiella batteriet. I framtiden kanske, får vi 10ggr energieffektivare batterier, men vem vill åka med typ TNT=sprängämne under baken? Idag finns inga vetenskapliga undersökningar på strålningen från de jättestora batterierna. Är de cancerframkallande? Alla som har släp av någon typ, kan inte koppla dessa bakom en en elbil, eftersom de är så tunga!
Det som däremot fungerar utmärkt är hybrider där el är en driftsform. Men de har dock, ännu kortare kör
sträcka på elen. För miljön är det bättre att jobba på bränslet och avgasreningen. Tyskarna har kommit långt med avgasreningen och är nere på fantastiskt låga nivåer som är långt under EU:s krav. De nya avgasrenarna monteras nu in från årsmodell 2018. De som ”dömer” ut fossildrivna bilar, får nog tänka om! Sverige har en regering som är så insnöad i sin politik, att de inte vill invänta vad som händer på marknaden. Ett bra bevis för detta är dieselbilar. Bara för något år sedan var dessa miljövänliga, att bara något år senare bli förklarade som miljöbovar. Foliehatten anser att den rödgröna regeringen är totalt inkompetent och de gör sådana tvära kast som går ut över den egna befolkningen ekonomiskt! När Foliehatten ser något uttalande från någon av de ansvariga i MP, vänder sig det i magen på honom! Att sådana politiker släpps fram och får bestämma, är mer än en katastrof!
 
En annan sak med dessa elbilar är slitaget som batteriet utsätts för för varje laddning. Man vill inte ladda ur den helt heller. En seriös tillverkare har det inbyggt. så det inte syns utåt mot konsumenten, att batteriet aldrig töms och aldrig laddas upp helt. så att livslängden blir längre. Elbilen är byggd för besvikelse, tandagnisslan och svordomar, det ingår i paketet.
Om vi jämför med en mobil och batteriet. Det står i bruksanvisningen för en mobil, att vid full laddning skall det räcka i cirka tre dagar, men verkligheten med alla appar, gör att en dag är mer sant.

Elbilindustrin förutspår att inom 10 år finns en ny generation av bilbatterier som skall vara klara för massproduktion. De skulle i ett slag, komma att slå ut dagens förbränningsmotorer till förmån för el-drift. Den var roliga prognoser från industrin! Låter som en företagsannons. Då är alltid gräset väldigt grönt och det behöver aldrig klippas. Det är sannolikare, att vi kan köra bilar och flygplan på vatten om 10 år. Problemet sitter i detaljerna. Om batterierna är klara för massproduktion om tio år, dröjer det ytterligare tio år innan produktionen nått full fart.
De fabriker som byggs idag, har dagens batteriteknik och man undrar om de hinner skrivas av, innan det är dags för tillverkning av de nya som också ska ha betydligt lägre pris till kund. Det hela liknar Ebberöds bank, men kan säkert locka till sig investerare som inte handlar, för sina egna pengar(svenska pensionsfonder).
De nya batterierna skulle ge en aktionsradie på mellan 100-130 mil på en laddning. Laddningen kommer att ta i stort sett lika lång tid som det tar att fylla en tank med flytande bränsle. Om/när det blir verklighet och den svenska bilparken börjar byta skepnad kommer det att ta cirka 25-30 år innan bilparken är till fullo elektrifierad, beroende på om staten bidrar med några morötter för att höja takten. Fabrikanterna har inte meddelat något pris, men vi kan räkna med att det inte blir billigt!

För att elektrifiera hela den svenska fordonsflottan till el kommer det att krävas lite drygt 11 Twh / år och med dagens elproduktion klarar Sverige detta. Men de rödgröna har bestämt att flera kärnkraftverk skall läggas ner och då får vi problem med elen. Man ser att den ena handen inte tänker vad den andra behöver!
Ett bra typexempel på hur de rödgröna tänker, om du nu tänker överhuvudtaget. Undrar om branschen inser att kemiska batterier är ingen lösning!

Självklart utgör elbilar en större fara, än de fossildriva. Li-ion-batterier är känsliga och en krock behöver inte vara särskilt allvarlig för att det ska skapas en kortslutning i en battericell vilket snabbt kan eskalera (thermal runway) med extrem värmeutveckling och brand. Det förekommer att vanliga bilbatterier vid kraftig laddning skapar knallgas som gör att det kan ske explosions brand, hur är det vid kortslutning av ett så kraftigt batteri som det som är i elbilar, som ju kan uppstå vid en krock. Det har också varit ganska många explosionsbränder med Tesla.
När man drar upp elbilarnas usla räckvidd brukar fanatikerna skrika "Tesla" som har en teoretisk räckvidd på upp till 63 mil, problemet är bara det att den kostar mellan 1,2 till 1,7 miljoner kronor och att räckvidden i verkligheten ligger på runt 40 mil, enligt Teknikens värld. Dessutom gäller nybilsgarantin i max 8000 mil, vilket är ett riktigt stort skämt, inte minst med tanke på att bilarna kostar över miljonen! I värsta tänkbara förhållande kommer man inte 40 mil nej, utan när det är vår, sommar och höst, utan värsta regnovädret.
En Tesla klarar inte av 40 mil, i spöregn med torkarna och defroster/värme igång och dåligt vinterväder. Man måste också vara säker på att att före eventuella 40 milen hitta en laddstation! Vad gör man om inte hittar någon?

Det finns ju även reportage från långturer med elbilar, där det beskrivs att det inte är så himla lätt att planera, var man ska ladda, ankomsttider, för det tar ju rejält med tid att ladda och det kanske är kö till att ladda.


På pappret lovar många elbilar en räckvidd på både 30 och 40 mil, men verkligheten ser minst sagt annorlunda ut.
Den teoretiska räckvidden är en enda stor bluff, i verklig körning kommer man inte speciellt många mil på ett fulladdat batteri.

På Renault.se kan man räkna ut räckvidden på elbilen Renault Zoe, Renault gör reklam för att nya Zoe ska ha en räckvidd på 30 mil, men enligt kalkylatorn kommer man max 18 mil om man håller 120 km/h vid fint väder och det är 20 grader varmt!
Och andra elbilar är inte bättre, Nissan Leaf som är den mest sålda elbilen ska ha en räckvidd på 38 mil, men när mestmotor.se testade Leaf i vintras. så kom man max 19 mil.
Vid sämre väder sjunker räckvidden naturligtvis ännu mer, då kommer man definitivt inga 18 mil! Regn, kyla, värmesitsar, AC, vindrutetorkare, vinterdäck - ja allt som drar ström eller tar energi drar ner räckvidden.

För att inte riskera att bli stående utmed vägen, måste man alltså leta upp en laddplats efter max 13 mil!
Ett stort skämt med andra ord.
Vad händer när man vill dra en släpkärra
eller hänga på en cykel efter bilen? Innan en elbil blir intressant skall den kunna gå 50-60 mil med släpkärra, på vintern och i mörker med bra värme inne i bilen och laddas upp på 6-8 timmar som mest.
Skall elbilarna slå igenom skall de ha bättre prestanda än bensin/dieselbilar. Man kommer än en gång inse att elbilar är en återvändsgränd. Kruxet med elbilar i dag är,
att de inte är anpassade till vädret och
människors behov i Sverige.

lördag 28 april 2018

Sossarna ljög om flyktingkrisen 2014/15!

Vi kan tacka den rödgröna regeringen för det kaos i samhället som vi har idag, där nästan ingenting fungerar. Hade de agerat redan 2014, hade Sverige sett annorlunda ut idag. Tyvärr måste vi konstatera, att Löfvén & Co inte hade något som helst intresse av detta. Löfven försökte och hoppades i det längsta, att EU, polisen, MV skulle få till ett blocköverskridande, för att han skulle slippa ta ansvar.

Stefan Löfvén visade prov på ett fullständigt obefintligt ledarskap, i ett läge, när även en obegåvad ledare, skulle kunna ha visat lite handlingskraft. Det är nog den främsta orsaken till Löfvén, är direkt olämplig att vara statsminister ännu en period. Egentligen om vi hade en opposition som var värt namnet, hade de sett till att avsätta honom direkt. Med då hade de fått ta över istället, vilket de inte hade minsta intresse av att göra.

Stefan Löfvén visade en sådan feghet och valhänthet i ett krisläge som man inte ens accepterar i en syförening. Ett grundkrav på en statsminister är, att denne ska kunna agera när det är kris, det må vara helt rätt eller inte och grundläggande politisk inriktning på regimen kan kvitta om detta inte uppfylls. Socialdemokraterna det nya ”Arabetarpartiet!”
Redan i september 2014 hade regeringen full insyn om flyktingkrisen. Skuldfrågan villar tungt över Löfven och vi kan tacka de rödgröna för den stora flyktingkris Sverige upplevde 2015. De hade all den information som visade, att Soros och Erdogan satt igång, en massrörelse mot väst av välfärdstörstande muslimer. Riksrevisionen och utredaren Gudrun Antemar har i sina utredningar konstaterat samma sak: regeringen agerade inte på den information de fick, från Migrationsverket, om att trycket på Sverige ökade mer än befarat.

2014 kom det 84 000 och för Migrationsverket(MV)
blev det ett  enormt stort problem, med att anordna logistiken. KO Feldt som såg MV:s rapport till regeringen november 2014, där MV närmast var desperata och sa att vi klarar inte det här, vi behöver hjälp. Då insåg Feldt att det höll på att gå åt skogen. De hade alltså redan ett problem som var övermäktigt men ändå ignorerar regering och media detta. 
 
I slutet av juli 2015 var mottagandet mycket större än till och med det övre scenariot i MV:s juli prognos. Där och då, hade en ansvarsfull regering agerat. Ändå dröjde det till den 12 november innan gränskontroller infördes. Det dröjde till den 17 november innan ID-krav på färjor infördes.

Om regeringen hade agerat i tid hade inte 163 000 människor kommit till Sverige, från säkra länder de passerade på vägen. Varför i hela fridens namn väntade regeringen så länge?
Stefan Löfven stod på Medborgarplatsen den 6 september 2015 och parollen var "Refugees welcome: "Vi ska aldrig bygga murar för att skilja människor från människor. Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig. Mitt Europa bygger inte murar. Då visste hans regering att migrationen till Sverige var ohållbar.
Löfvén är utan tvekan den största hycklare, vi någonsin har haft. Han hade full information om att Sverige befann sig i ett totalt kaos, men man låtsades inte om det utåt. Löfven ville hellre sjunga med änglarna och "de goda."
En vecka senare, i regeringsförklaringen 15 september, nämnde inte sossarna med ett ord, något om en ansträngd situation eller behov av särskilda åtgärder, för att ordna logistiken för det stora antal människor som hade börjat komma till Sverige.
Under hösten när budgetpropositionen presenterades, när situationen blivit ännu mer än akut, utgick regeringen, fortfarande från juli prognosen, prognosen som Löfvén visste var felaktig. I realiteten påstod man, att migrationen minskade, eftersom det var vad prognosen visade, samtidigt som den största migrationen till Sverige i landets historia pågick.
 
Stefan Löfven, Ann Linde, Anders Ygeman och Morgan Johansson har alla drivit samma linje. De väntade och väntade, istället för att genomföra verkningsfulla åtgärder som gränskontroller.
Ett protokoll från ett möte mellan statssekreterare i september, kunde man se dagordningen att gränskontroller var med.
Nu lever vi med konsekvenserna. Det är svårt att dra någon annan slutsats, än att sossarna ljuger och de har fört Sverige till randen av konkurs.

fredag 27 april 2018

1:a maj plakaten klara för S – svenska äldre är en belastning och inte invandrarna!

Klara besked från sossarna via Annika Strandhäll: ”Äldre belastar vården – inte flyktingar.” Sossarna har nu lämnat ett klart besked till svenska folket och då är ett plakat med detta besked, en självklarhet i alla 1:a majtåg! Alla andra plakat är bara lögner och löften.

Inför valet kommer sossarna att ”knacka” dörr som en sista desperat åtgärd. Ni äldre som trots detta klara besked från sossarna, ändå tänker rösta på dem, kan passa på och fråga. Vi som har arbetat hela vårt liv och betalat skatt och de äldre flyktingarna som troligtvis aldrig kommer i arbete, varför är vi en belastning och inte dom?
Ökar man antalet invånare i ett land med cirka 1 miljon invandrare, under några korta år, så ökar naturligtvis belastningen på sjukvårdssystemen, så att de blir överbelastat. Det som gör Strandhälls uttalande ännu mer märkligt, är att det är först 2025 som problemen börjar, 7 år i förväg!

Det är ännu ett skamlöst påstående av en socialdemokrat. Denna minister ser alltså äldre svenskar som ett problem. Snacket om ”alla människors lika värde” är tydligen bara snack. Sossarnas förakt gentemot det svenska folket är tydligt. Foliehatten ifrågasätter det mentala tillståndet hos den som tänker rösta på S. Strandhäll är tydligen en rasist, i den bemärkelsen att hon skyller på de äldre. De flesta över 60 besöker ingen sjukvården, mer än andra. Äldre blir inte äldre idag än för exempelvis 40 år sedan. Dessutom var årskullen runt 1900 större än de "hemska" 40-talisterna. Så regeringens logik är helt fel.

Fattar du ej att nyanlända kostar oss miljarder i understöd. Ja, som kunde gå till sjukvård, skola etc.

Invandringen har ökat befolkningen med
över en miljon sedan 2010. Många kommer med sjukdomar och förslitningar som inga svenskar är i närheten av. Alla de som besökt vilken folktandvård eller akutmottagning som helst, ser hur verkligheten ser ut, till skillnad mot socialisten Strandhäll. Så vården har problem nu? Stod inte hon i en debatt rätt nyligen och sa att svensk sjukvård är i världsklass?
Dessutom är de demografiska prognoserna kända sedan länge och som sossarna skulle lösa med alla nyanlända läkare och sjuksköterskor. Det gick så där. Ett tips : sluta läs den vänsterextremistiska
TrollfabrikenAB.
Vi har inte råd med att ta hand om de som byggde upp vårt land och betalat skatt varje år som idag är äldre och kanske även sjuka. Dom har via den skatt de betalat in, finansierat den sjukvård dom ska få. Men vi delar med oss frikostigt till de som kommer hit och aldrig lagt en arbetstimme eller skattekrona här och de har oftast större "inkomst" via bidrag, än vad de som alltid bott här och betalat skatt, här ser vi problemet.
En liten
men mycket viktig detalj som de flesta glömmer, är att de flesta svenskar som nu blivit gamla, har under sitt arbetsliv varit med och betalat, en av världens högsta skatter, i tron om att det ska kunna kännas tryggt att åldras i Sverige, men tji fick de! Deras inbetalade skattekronor var icke avsedda, att ta hand om de som byggt upp vårt land, nä, de pengarna behövs till mycket viktigare saker.
Verkar inte finnas några gränser för politikers lögner. Strandhälls uttalande är en stor skymf mot alla äldre.

Den offentliga sektorn ägnar en oproportionerligt stor andel av sina resurser åt att serva invandrare eller se till att invandrare inte skadar samhället. Inte underligt att sjukvården, skolan och andra verksamheter drabbas av problem när de är dimensionerade för en befolkning runt 8-9 miljoner
och i dagsläget har vi en befolkning på över 10 miljoner. En importerad befolkning där det förekommer analfabetism och som generellt uppvisar ett sämre hälsotillstånd.

Detta samtidigt som vi har sjuksköterskebrist och få som vill bli lärare. För att inte tala om polisväsendet. De enda inom rättsväsendet som tjänar pengar är tydligen de jurister som hanterar asylfrågor. Medelklassen flyr de yrken som har att hantera detta, samtidigt som de mån av ekonomi flyttar, så att de och deras barn kan undvika den kommande samhällskollapsen och undvika beröring med "utanförskapsområden."
Nu verkar vissa partier ändå äntligen vilja begränsa de ekonomiska rättigheterna för nyanlända invandrare och att dessa istället måste arbeta och förtjäna att få ta del av svensk välfärd och få PUT i Sverige. Det är sjukt att man som invandrare kan segla in i Sverige och få hela sin försörjning ordnad med bidrag och bostad på skattebetalarnas bekostnad. Detta är dock inte invandrarnas fel utan naiva och aningslösa politiker som låter detta ske. Det är just detta generösa upplägg som uppmuntrar till migration. Fattigpensionärerna med rullator som röstat sossarna i hela sitt liv, får
nu betala när de inte är lika röststarka som förr. Sossarna söker nytt valboskap och har gett klara besked: äldre svenskar är en belastning, men inte invandrarna!

Många skikt av samhället upplever nu en ytterst stressad tillvaro. Notan för migrationen skickas till skattebetalarna och kommunerna. De i sin tur lägger ned just äldreboenden och vårdcentraler för att just finansiera de nya "åtaganden" som staten vältrat över till dem.

torsdag 26 april 2018

Har Sverige Europas våldsammaste djurrättsaktivister?

Gravskändning, dödshot, medhjälp till mordbrand och yxattack. En sysselsättning som Europas våldsammaste djurrättsaktivisterna sysslar med och gruppen bedöms vara den mest militanta djurrättscellen någonsin. De attacker djurbönder och bryter sig in i djurstallar och minkfarmer, för att filma påstådda missförhållanden eller släppa ut djur. Aktivisterna attackerar också jägare och frågan är varför det inte ifrågasattes av samhället, eftersom jägarna har laglig rätt till att jaga? Aktivister riggar upp fällor för jägarna. De sågar av benen på jakttorn, så att de skulle falla ihop om någon står eller går upp där, de hänger upp påsar fyllda med stenar, så att de ska falla ned på jägarna, gräva hål och täckte över med löv och grenar, så att jägare skall trilla ner. Så man kan förstå ilskan hos dessa herrar.

Djurrättsaktivister är högljudda fanatiker som håller upp blodiga bilder, skriker ”mördare” och hotar sina meningsmotståndare med våld. Är det amerikanska abortmotståndare? Nej, det är svenska djurrättsaktivister som trakasserar bönder.
Var fjärde svensk bonde är orolig för att bli utsatt för hat och trakasserier, enligt en undersökning från Land
ia Markanalys. De har fog för oron. Lantbrukare vittnar om hot på sociala medier, men också om påhälsningar och skadegörelse på gården. Det har till och med hänt att aktivister sökt upp och hotat djurbönders barn, skriver LRF:s ordförande Palle Bergström i Aftonbladet.

Djurrättsaktivisternas brott hotar inte bara enskilda bönders levebröd och nattsömn, utan kan få allvarliga konsekvenser för hela samhället. Fram till 90-talet var Sverige självförsörjande på baslivsmedel. I dag importerar vi hälften av allt vi äter. Vi har inte heller kvar några beredskapslager, så vid en eventuell kris tar det bara dagar innan maten i butikerna är slut. Sverige behöver bönder. Men hur ska de orka, när de inte bara har låga mjölkpriser och tuffa lagkrav att tänka på, utan dessutom drabbas av hot, våld och brandbomber? Både riksdagen och polisen måste ta hotet från djurrättsextremisterna på allvar. Utöka straffskalan, prioritera utredningarna och täpp till kryphålet som gör det lagligt att demonstrera utan tillstånd på andras gårdar, bara för att de ligger utanför planlagd mark.

I Sverige finns drygt 40 000 organiserade aktivister som arbetar för att motverka djurhållning på kommersiella grunder
och att det är färre än hundra som ägnar sig åt våldsamheter. De allra flesta delar ut broschyrer på bokbord och försöker få andra att sluta äta kött.

I folkmun kallas djurrättsaktivister för terrorister. Det är svårt att se att Sveriges regering skulle terrorstämpla djurrättsaktivister, då deras handlingar oftast innebär olaga intrång eller olaga hot.
De allra flesta militanta djurrättsaktivister finns vänsterkanten, .
Definition av terrorism:
Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp.
Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd.
Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer.

Frågan om djurrättsaktivisternas framåt, har inte påverkat 7-klövern överhuvudtaget. Det enda parti som tagit upp frågan är SD! SD vill ha en bred kartläggning av Sveriges alla djurrättsaktivister och skärpa straffen för alla dessa vänsterextrema våldsverkare.
RunarFilper, landsbygdspolitisk talesman: ”Det är inte rimligt att djurägare och jägare ska utsätts för brottslighet på grund av sitt naturintresse."
Sverigedemokraterna värnar både för ett starkt djurskydd, god djurhållning, en nyinrättad djurenhet inom polisen och bättre transporter för djuren. Men också jägarnas intressen som lagenligt och skötsamt bedriver sin verksamhet inom alla regler. Dessa ska inte drabbas av våldsamma kriminella "aktivister" som attackerar personer, egendom och folks boenden. Detta ska självklart beivras och lagföras. Ingenting konstigt med det. Tvärtom är det väldigt bra politik.
Detta hade varit en självklarhet redan på 1980-talet, om det inte hade varit för M
P och miljöorganisationer Greenpeace och Naturskyddsföreningen. Skulle MP åka ur riksdagen i september, så kanske möjligheterna öppnar sig för att normalisera rätt mycket av svensk lagstiftning efter hand. Detta borde vara ett prioriterat område.

Det finns i alla fall vissa djurrättsaktivister som anser att det är värre att äta griskött än nötkött, för att grisarna har mer utvecklade hjärnor än kossorna, så där överlappar en del av djurrätten med Islam.
Idag finns det ingen grupp som är lika extrem som djurrättsaktivister, AFA inkluderat.

onsdag 25 april 2018

Kommer bensinpriset att stiga med raketfart?

För ett par år sedan hörde vi Stefan Löfvén säga att det fanns marginaler att höja bensinpriset, för det var så lågt! Inför valrörelsen 2014 säger Magdalena Andersson: ”det är dyrt att tanka!”

De rödgröna
med MP i spetsen har slagit fast, att skatten på drivmedel ska höjas med "inflationen + 2%" varje år. Till Expressen säger Magdalena Andersson, att det var MP som drev det i budgetförhandlingarna och fick igenom det! De som förväntar sig att priset skall gå ner, kan sluta drömma! Istället kan vi förvänta oss, att det stiger över 20 kr/l.
Med den automatiska årliga skattehöjning med två procent utöver konsumentprisindex kommer Sverige ha världens högsta skatt för drivmedel omkring 2021 och det kan bli ännu tidigare.

Det som håller på att hända, är ett skräckscenario för svensk ekonomi. Oljepriset fortsätter uppåt i dubbel bemärkelse. Oljepris i USD stiger och den svensk krona faller som en sten.
För att alla skall förstå, hur dålig den svenska KR är, kan vi jämföra med Danmark!
Danmark 1970: 0:69 kostade en dansk krona. Idag kostar den 1:40.
Det säger allt hur misskött det här landet är! Magdalenas Anderssons prat om starka finanser är inget annat än just ”snack" och att sossarna döljer verkligheten! I själva verket är Sveriges finanser en katastrof! Anledningen: Invandringens kostnader!

Idag kostar en liter bensin över 15 kr och det förväntas stiga kraftigt. Anledningen är att oljepriset nu börjar stiga. Hur många är det som känner till vilka skatter som finns inbakade i bensinpriset på 15 kr?
Energiskatt = 4,08
kr. Foliehatten har försökt leta vad detta innebär, men kammat noll! Koldioxidskatt = 2.66 kr.  Moms på skatterna och mackägarens pris som idag ligger runt 5 kr! Den som kan räkna, inser att på varje liter bensin, är skatterna strax under 10 kr!

Igår låg oljepriset på USD 75,10 och priset har på ett år stigit med 44,8%
. Om oljepriset blir riktigt högt, så är det sannolikt, att vi kan se framemot en ny finanskrasch. IMF informerade häromdagen om världens rekordskuldsättning. Återigen kommer det visa sig att många inte klarar av att betala sina skulder när oljepriset blir för högt. Vid ett av 80 USD, så påverkar det transportkostnaderna rätt mycket. Vi kommer bl.a. att få dyra mat, varor m.m. Skulle inte förvånas om vi står vid $100 om ett år eller så.
 
Om oljepriset stiger till USD 100 kan vi räkna med att bensinen kommer att kosta över 22-23 kr litern! Vad det innebär för svensk ekonomi, är inte svårt att räkna ut!
Oljan håller inte på att ta slut och det är inte därför oljan stiger. Det är helt andra faktorer som gör detta racet som vi ser just nu.
Sverige är så mycket större än bara storstäder. Ska man kunna leva ett hyfsat liv norr om Uppsala måste man ha bil, oavsett om man har råd eller inte. Har man inte råd med bil där, får man sluta sitt jobb, om man har ett och gå på bidrag istället.
MP vill att vi skall åka kollektivt. I dagens Sydsvenska finns en insändare om de höga biljettpriserna på kollektivtrafiken och är man flera i familjen blir det billigare att "leasa" en bil än att åka kollektivet. Region Skåne höjde priserna för att täppa till sjukvårdens kostnader(underskott) - en hel del till den mer eller mindre gratisvård som invandrarna får (sjuk- och tandvård).

Glöm inte att Sveriges utsläpp av koldioxid är några promille av världens. Alla skatter som höjas och plockas ut av svenska folket, är inget annat än ett rån med klimatet som alibi! Kina håller på att bygga 1600 kolkraftverk! Där kan vi prata om miljö!
Sverige är bland de länder som har minst utsläpp av koldioxid per capita! 
De rödgröna politikerna passar bättre i en skämttidning, än att leda Sverige.
Om de gröna mupparna med MP i spetsen, får som de vill kommer fossildrivna fordon att förbjudas 2030. Att försöka hitta en konsekvensbeskrivning över detta, är som att leta efter en nål i en höstack.
Frågan är vilka skatter kommer att höjas för att kompensera det stora bortfallet av bensinskatterna.

tisdag 24 april 2018

Lööf + Löfven = sant!

Annie Lööf har med dagens beslut om de ensamkommande, blivit Sveriges mest avskyvärda, lögnaktiga och hycklande person, alla kategorier. Man trodde aldrig att Reinfeldt skulle få en värdig efterträdare.
Det finns en hygglig risk att C åker ut valet. Snacka om politiskt självmord. Samtidigt får man får gratulera KD och L ,för nu lär dom definitivt hamna över 4%.

Enligt källor på nätet som gör gällande att en ganska mätbar del av Centerpartiet varit emot ett JA. Personerna som knuffat igenom detta haveri är:
Annie Lööf, Johanna Jönsson, Johan Hedin, Rickard Nordin och ett par andra extremister. De som varit mot är i princip de som har förankring på land
sbygden och ibland tar del av verkligheten, men dessa har blivit överkörda.

Centerpartiet är i dag Sveriges mest toppstyrda parti. För övrigt borde
MSM känna till att Annie Lööf personligen såg idéprogrammet om månggifte och godkände det, innan hon åkte på semester. Något hon senare påstått inte varit fallet. En flagrant lögn.

Kan enskilda centerpartister rösta mot partilinjen i protest i riksdagen? Hur många proteströster behövs för att förslaget ej ska gå igenom? Med C:s "JA", blir det 11 mandats övervikt för propositionen. Det räcker alltså att sex personer röstar emot partilinjen, för att det ändå inte ska gå igenom. Och sådant har ju hänt förr.
Den enda som man tror skulle kunna gå mot partilinjen i den här frågan hos C är Staffan Danielsson, men man gissar snarare, att han avstår att rösta eller att låter sig bli utkvittad från denna omröstning. Partilinjerna är starka när det kommer till omröstningar, att gå mot kostar och kan för en ledamot leda till att man blir av med viktiga positioner, samt att man kan bli struken från riksdagslistan i nästa val.
Kulturen i riksdagen är sådan att de som inte vill stödja sitt partis ståndpunkt i en fråga försöker bli utkvittad från omröstningen, dvs personen hävdar att
man inte kan närvara vid omröstningen och då har partierna ett system där de kan kvitta ut en ledamot från annat parti. Om detta inte skulle medges så röstar man "avstår". 
 
Det folk inte förstår är att Annie har varit inbjuden i Bilderberggruppmötet 2017. Innan dess var det ju våran statsminister!
Foliehatten tror inte Annie gör detta beslut självmant, hon blir blivit dikterad, vad som ska sägas av globalisterna.
Varför tror ni
Ungerns Orban, är så hatad av EU? Han går emot Bilderbergarna. Om bara folk visste vad som händer bakom stänga dörrar, hade det skett fackeltåg redan ikväll mot de styrande i de flesta länder. Det hade varit uppror och revolt.

Centerns Jonsson i Aftonbladet: ”Sedan ser vi en helt ny grupp inte minst i storstäderna, kvinnor i övre medelåldern med akademisk utbildning som i dag söker sig i ökad utsträckning till C.” Han tror att en förklaring är att partiet har "en otroligt stark" partiledare som därtill är kvinnlig akademiker.
Jonsson tror också att Centerns tydlighet i värderingsfrågor lockar kvinnorna. Han pekar på att C tog tydlig ställning för en generös asylpolitik 2015 och tycker att hans parti varit tuffast i debatten mot S
D. Tanken på ett öppet Sverige lockar alltså kvinnor till Centern om man får tro partiledningen. De vill verkligen vara öppna, empatiska, humana... En röst på Centern ger dem vad de önskar.

Annie Lööf har med dagens besked, avvecklat sig själv från Alliansens framtidsplaner.
Hon är opålitlig och vårdar just nu bara sina opinionssiffror oavsett vad det betyder för Alliansen.

Tilltron till Sverige kommer sjunka ytterligare ett steg och vi kommer få se, kronan försvagas ytterligare. 
Dessa ensamkommande, om de klarar skolan, kommer komma ut precis lagom till nästa lågkonjunktur och kommer inte få några arbeten och kommer bli fast i bidragsberoende.

Glöm inte vilka som är skyldiga till detta elände. S, MP och C

"Världens bästa sjukvård" stänger vårdcentraler i Region Jämtland/Härjedalen!

Igår säger Stefan Löfvén i en intervju i Metro: "Sverige fortsätter vara ett av de länder som har absolut bäst vård i världen."
Löfvéns retorik är intressant, när man väl ser på det - "bäst vård i världen" - den repliken utesluter helt, att svensk vård är otroligt dålig, då han säkert syftar på världen i helhet som består av 80% utvecklingsländer.
Löfvén svamlar för sanningen är, att det stängs vårdcentraler och sjukhus som inte kan leverera vård till de som behöver. Patienter dör i väntrum.
Löfvén begriper inte, att det har hänt som många befarat, att välfärden har börjat nedmonteras. Rättssäkerheten och äldrevården var först och nu är det sjukvårdens tur. För de som behövt söka vård det senaste året, oavsett om det gäller nageltrång eller cancer, har blivit varse, hur även denna del av samhällskontraktet brutits.

Flera vårdcentraler stängs nu i
Region Jämtland/Härjedalen och cirka hundra anställda sägs upp och man räknar med att spara 100 miljoner på denna åtgärd
Det rör sig om att minska antalet medarbetare med cirka 100 personer och det berör framförallt anställningar som är tidsbegränsade. Samtidigt införs anställningsstopp i hela regionen med undantag för att ersätta inhyrd personal. Asyl- och flyktinghälsan avvecklas och att deras uppdrag fullföljs inom andra verksamheter. Torvalla hälsocentral stängs till sommaren, Kälarne hälsocentral omvandlas till en filial och distriktssköterskemottagningen i Ås avvecklas. Lokalerna i Göviken ska fyllas med befintlig verksamhet.

Regiondirektören skriver: "Det här är omvälvande och kontroversiella förslag och jag vet att många kommer att bli upprörda. Men vi ska se till att patientsäkerheten hela tiden upprätthålls."

Allt detta händer i en extrem högkonjunktur och flera landsting går redan back med miljarder, med dopad ekonomi, minusränta etc…
Det är främst praktikanter, vikarier och inhyrd personal som får gå. Det påverkar inte heltidsanställda. Inhyrd personal kostar landstingen runt om hela Sverige hundratals miljoner, med alla stafett läkare och sjuksköterskor, då det inte finns något som reglerar stafett verksamhet. Sjukvårdspersonal arbetar hellre som stafett personal, eftersom det ger mycket bättre lön än ordinarie anställning. Ett problem som landstingen inte klarar av att hantera. Det enda som hjälper för att behålla personalen, speciellt sjuksköterskor, är rejält höjda löner. Asyl- och flyktinghälsan kostar landstingen stora pengar och här försöker man rationalisera verksamheten!

Landsbygden blir först i ledet att offras. Sedan tidigare straffades landsbygden av ”pumplagen” - resultat 1200 mackar på landsbygden försvann. Jämtland/Härjedalen består mest av mindre orter, där de flesta unga drar iväg, så snabbt de kan, kvar blir äldre och skatteintäkterna sinar. Såklart kan man knappast hålla med den servicen om pengar saknas, att det ska ligga en vårdcentral i varje mindre ort.

Klart det handlar om en medveten styrning från centralt håll, att inte folk fattar detta. Politiker (S o MP) har medvetet valt att satsa pengarna på okända män, istället för att satsa på välfärdsservice i glesbygden. Att patienter får åka, kanske 10-15 mil, för ett besök på en vårdcentral, är inget politikerna bryr sig om.
Sedan pratar man om att Sverige är ett rikt land, men ändå har vissa primära saker inte fungerat på väldigt många år. Sjukvården håller på att rasera sönder och samman just nu. All service kommer att centraliseras till regionernas större städer och kommer knappast kunna leverera den kapacitet som krävs. Resultatet blir att kvarvarande personal får slita ännu hårdare, vilket knappast är nyttigt. Vården skriker efter personal, vårdplatser stängda över allt, då det är brist på sjuksköterskor och då väljer man att stänga och sparka personal.

Svenskarna är inte beredda på sämre välfärdsservice, för de trodde inte att sjukvården skulle drabbas. De har trott på sossarnas löften och på det sociala skyddsnätet.
I Jämtland/Härjedalen kommer befolkningen kanske påverkas, att de till slut kanske förstår, att det inte går att rösta rött.
Det bästa av allt är, att Jämtland/Härjedalen har kämpat hårt, för att ta emot extra flyktingar. ”Vi behöver de här människorna!” Varför diskuterar vi nedmonteringen av Jämtlands välfärd? Istället kanske vi kan skicka dit lite fler asylsökande så att Jämtland äntligen kan komma på fötter.

I Skåne löste Region Skåne underskottet i vården med att låta de som reser kollektivt betala för kalaset, med gratisvård för en del. Man sänkte rabatten för de som reser med JoJo kort per resa, ifrån 20 % till 10 %.
Samtidigt så vill S/MP, att flera ska åka kollektivt, men det är väl så att de kan föra över pengarna till de skenande vårdkostnaderna.
Sverige har blivit fattigare men ändå ökar skatterna och andra avgifter som ursprungsbefolkningen måste betala.

Foliehatten har tittat på Region Jämtland/Härjedalens ekonomi och regionen har haft underskott: 2008: - 95,9, 2009: -26,7, 2010: -67,8 , 2011: -118,2, 2012: -92,1, 2013: -170,9, 2014: -161,8, 2015: -232,3, 2016: -116,2, en ackumulerat skuld på 771 miljoner t.o.m. 2016. Siffror för 2017 har inte redovisats, men man ana att desperationen spred sig och därför stänger man flera vårdcentraler. Det framgår inte tydligt hur stora statsbidrag Regionen har fått.

2010 köpte Regionen ett vindkraftverk utanför Kalmar i Mortorp! På Google finns mängder av uppgifter om dessa verk i Mortorp. Det framgår inte hur stor förlusten är för detta verk! Men det måste vara åtskilliga miljoner! Knappast något ett landsting ska hålla på med. Det är inte den första gången som de rödgröna politikerna drabbats av denna sjukdom: förnybart som bara leder till förluster för skattebetalarna!

Tittar vi i Timbros vårdköer och väntetider ser vi följande:
Variationerna mellan landsting och regioner är betydande. I mars 2017 kunde till exempel Östergötlands läns landsting ge 98,6 procent av patienterna en höftprotesoperation inom 90 dagar, medan Västerbottens läns landsting inte mäktade med mer än 31,5 procent av sina patienter inom samma tidsrymd. Statistiken för genomförda knäprotesoperationer visar vid samma tidpunkt att Örebro län klarade av att ge 97,2 procent av sina patienter i tid. Västmanlands läns landsting klarade endast 3,7 procent och Region Jämtland Härjedalen 8,3 procent.

Det är alltså inte ovanligt med rena sammanbrott i tillgängligheten i vissa landsting och inom vissa operationstyper.
I Jämtland/Härjedalen får för närvarande endast 18,7 procent av behövande patienter en operation för gråstarr inom 90 dagar. I Sörmland – för att ta ett sista exempel – klarar man inte av att ge mer än 33 procent av patienterna en operation inom 90 dagar inom kärlkirurgisk vård.
Timbros sammanställning ger en dyster bild av vårdköer och väntetider, något Stefan Löfvén borde ha sett och läst, innan han svamlade om – världens bästa sjukvård!