måndag 31 augusti 2020

Rödskrikan är tillbaka och har vevat upp grammofonen och tror att det är hon som bestämmer!

I dagens Sydsvenska och i flera andra tidningar såg Foliehatten en helsida från Centern. Rödskrikan Annie Lööf stod där med korslagda armar: ” Framåt genom krisen:”

Den rödhåriga Rödskrikan ska börja "hemsöka" svensk politik igen. Det har varit lugnt och skönt länge nu, men nu märker man att hon är tillbaka. En hemsk människa som inte kommit framåt i utvecklingen under mammaledigheten, helt blind för vad som skett det senaste året! Ekonomisk nystart? Ungefär lika dumt som när Löfven säger sig nödsakad sitta kvar, för att bygga upp det land han själv fördärvat.

Rödskrikan ger Foliehatten bara kväljningar. Hon är sannerligen ingen lösning, utan bara ett symptom på det sjuka svenska tillståndet. Annie Lööf  har en av flera kriterier för att uppfylla diagnosen narcissistisk personlighetsstörning och är ett skolboksexempel på detta. Hon är en person som har en grandios känsla av att vara en betydande.

SVTNyheter: "Efter mammaledighet är centerledaren Annie Lööf tillbaka igen. Hon har också tagit ett kliv in i influencer världen och startat en egen Youtube-kanal."
Kan passa Blondinbella-folket.  Hennes Youtube-sida, Teleprompter, känns lika genuint som Nancy Pelosi ungefär.
Inte ett ord om hur vi ska komma till rätta med sanktionerade vägspärrar eller tortyrattacker på ungdomar utförda för nöjes skull eller kravaller pga att "muslimer" ogillar yttrandefrihet etc. Hon vet mycket väl vad som händer i Sverige och vems fel det är. Men det bekommer henne inte.


Istället en massa påhittat pladder om hur människor påverkats av
Covid-19 och hennes graviditet. Den enda konkreta politiken var att C vill sänka arbetsavgifter för yngre arbetstagare, sänkta skatter (90 miljarder) samt en massa diffusa satsningar för att nystarta Sveriges ekonomi.

Foliehatten gick in på hennes tub – kanal av ren nyfikenhet. Av andra kommentarer framgick, att hon raskt raderar och blockerar alla som kommer med minsta lilla kritik. Hon får nog det rätt jobbigt!
Foliehatten är helt övertygad "om" att snart ser vi snyftartiklar i regimmedia där Rödskrikan gråter ut över hur hemska nazisterna är! Kanske något för
Näthatsgranskaren att jobba vidare med

Såg att Expressen redan dissar verklighetsfrånvändheten rätt hårt i.a.f. När Sveriges innanför tullarna i Stockholm, har blivit lite mer som Culiacán och Kabul kommer det inte vara lika trendigt att vara som Rödskrikan längre och då kommer MSM att vända sig mot henne.

I gårdagens SVT Agenda kommenterade Rödskrikan den politiska utvecklingen under sin frånvaro.
Rödskrikan:”Jag är sorgsen över det beskedet” att
Ms öppnande för en mer pragmatisk hållning. Den hycklande Rödskrikan inser inte, att hon övergav Alliansen och lovade att hellre äta upp sin sko, än agera stöd åt sossarna.

Rödskrikan: ”M var väldigt tydliga med att de inte ville samtala eller samarbeta med SD i politiska frågor och nu gör de tvärtom. Jag är ganska bekymrad över att man väljer att sätta statens finanser i händerna på ett främlingsfientligt populistparti som jag tycker att SD är, säger hon och tillägger: ”Jag hoppas att de tänker om, att vi kan hitta en gemensam plattform som vi gjort nu det senaste åren, och agerat i riksdagen. Samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet tycker hon har ”funderat över förväntan.”

SVT har inte något intresse av att bedriva objektiv journalistik och det hade varit rätt intressant om de frågat henne hur många väljare M och KD skulle förlora, om de inte ville samarbeta med SD, utan istället med C! KD skulle åka ur riksdagen och M halveras i storlek. SD skulle få långt över 30 %.

Få politiker har förstört landet som hon och Fredrik Reinfeldt då han gick in i partnerskap med MP 2011 om fri invandring ivrigt påhejad av Centern.

Alla tror att det är MP som varit pådrivande i den konkursfärdiga vindkraften. Det är Centern(Maud Olofsson) som har stora intressen i branschen som sett tillra  den st utbyggnaden, där i stort inget verk idag går ihop ekonomiskt, trots att de är kraftigt subventionerade.
Varje år betalar alla på sin elräkning över 10 miljarder till vindkraften.
Idag pågår också en intensiv kampanj från samma partier att bygga ut havsbaserad vindkraft och de vill att de skall få större bidrag, om det överhuvudtaget skall bli ekonomiskt lönt att bygga.

Glöm inte heller att var Annie Lööfs maktambitioner att bli statsminister efter sista valet som givit S och MP regeringsmakten, vilket blev historiens största svek mot borgerligheten. Vi får hoppas att inte detta svek glöms bort av väljarna.

Foliehatten funderar över är, hur kan en person som Annie Lööf överhuvudtaget bli partiledare. Hon har aldrig arbetat en dag i hela sitt liv för att få erfarenhet av arbetslivet, men ändå har hon tidigare blivit suttit som näringsminister.

Annie Lööf anser att Sverige "lätt" kan ta emot fler miljoner migranter och ta hand om dem samt menar då givetvis att nuvarande migrationspolitik måste blir mera generös för att uppnå detta mål. Vad svenska folket tycker om detta, är naturligtvis ointressant för henne.

Man förstår att Annie Lööf tittar framåt och inser att MP inte kommer att klara spärren till riksdagen i nästa val. Hon siktar kanske på, att träda in i MPs ställe i regeringen - den gamla S + C modellen skall uppstå igen. Problemet är kanske att C som idag har 8% och det skulle vara en mindre sensation om de skulle öka till 15-20% som behövs att det skall bli en S+C regering. Foliehatten tror att C kommer sjunka ännu mer i mätningarna, så fort hon öppnar käften.

Det som förvånar är att C accepterar att Rödskrikan styr partiet med järnhand och hon ser till att rensa ut alla som har minsta lilla opposition. Rödskrikan är en marionett för globalisterna. Hon var på Bilderberg mötet och kom tillbaka och trodde hon var "No 1" och skulle bli den första kvinnliga statsministern. Efter Bilderbergmötet har det blivit total kortsluttning i korkskallen!

Angreppet på SD är en ryggmärgsreaktion som sitter i sedan SD kom in i riksdagen och går nog aldrig bort hos något parti som en gång anammat den och det visar fortfarande att liberalvänstern står in målade i sitt hörn, utan att kunna komma ut tills SD-färgen torkat och det gör den aldrig hos dem. Så det blir till att bita i det sura äpplet, klampa ut i färgen och färga ner sig.


 

Allt har vänts upp och ner tack vare Covid-19!

Går man in på nätet och läser på sajter eller bloggar inser man snabbt att missnöjet med svenska politiker har nog sällan/aldrig tidigare varit så stort som nu. Vi har en regering som internationell sett, har en sådan sällan skådad låg utbildningsnivå som kan jämföras med länder i tredje världen. Lägg dessutom till en ganska obefintlig opposition(med något undantag) som inte vågar ta till storsläggan och vägra prata med JÖKEN, har gjort att skandalerna/felbesluten/handlingsoförmågan avlöser varandra. Det verkar som svenska folket sväljer vad som helst och många godhetsknarkande dårar säger: "Vad som helst men aldrig SD." De som röstar på vänstern har en helt annan verklighetsuppfattning och fortsätter att rösta på sin egen undergång.

Kriminaliteten skenar, otryggheten ökar, skolresultaten rasar, vården går på knäna, bidragsfusket är mer utbrett än någonsin, landet plundras av såväl EU, utlän
dska storföretag och importerad brottslighet etc. Vi har en liberalvänster som bokstavligen öser pengar över muslimska organisationer och som försvarar deras religion.
Det enda området politikerna varit
mycket framgångsrika på, är att förse sig själva med förmåner och pensioner. Efter Covid-19 befinner vi oss i en lågkonjunktur och arbetslösheten når nu nya toppar.

När
får Sveriges medborgare nog och när brister det? Tyvärr måste Foliehatten konstatera att det aldrig brister för svenskarna, vilket är vårt problem. Vi sitter och tittar på, förfasar oss, medan vårt land sakta men säkert faller sönder och samman och inget kommer att hända, bara små mesiga röster som gnäller.

Hela tiden fyller man på med nya invandrare som innebär ännu mer problem. Det man kan verkligen ifrågasätta varför Migrationsverket beviljar ca 8000 nya uppehållstillstånd/månad. Varför lyfter ingen den ultimata frågan om varför Sveriges ekonomi ser ut som den gör idag och framtiden är mycket osäker och trots detta har vi fortfarande massinvandring och det saknas pengar till vård/omsorg(äldre) m.m.

Det Foliehatten är rädd för, att det kan brista hos en galning som Breivik och då kan det bli ministermord eller något liknande. I mer organiserad form har han svårt att tro, att det kan bli mer än en handfull som brister på sådant sätt.

Efter Covid-19 är den ekonomiska situationen ohållbar och även om inte världsekonomin totalkollapsar inom kort, så kommer kanske den svenska garanterat göra det. Många nya småföretag är tveksamma med, att våga starta upp under överskådlig tid, vilket gör att inte heller jobben kommer tillbaka.
Större delen av landets befolkning kommer upptäcka att de inte var så oumbärliga trots allt och tvingas gå från välstånd till överlevnad. Detta resulterar i en mycket lägre skattebas och det lilla som är kvar av välfärden rasar ihop fullständigt. Bidrag kommer att dras in, brottsligheten kommer 10-dub
blas mot dagens och mängder av människor kommer fly landet, svenskar såväl som migranter.

Covid-19 har gjort att många arbetar hemifrån i Sverige och många kommer att göra så långt in i nästa år. I USA händer det saker. Foliehatten läste en blogg för ett par veckor sedan, av en man som bott hela sitt liv i New York och som skrev att ”this time is different.”
New York kommer inte att komma tillbaka till sin forna storhet. Vad han främst såg som orsaken var bredbandskapaciteten. Co
vid-19 hade tvingat folk att jobba hemifrån och företagen, speciellt på Wall Street såg snabbt att det fungerade lika bra. Du kan ha ett jobb på Wall Street och sköta det helt och hållet från en bostad i Maine eller Connecticut och varför ska man då betala dyra kontorshyror på världens mest attraktiva adress? Han påstod att de flesta kontorsfastigheter i New York nu som mest hade 60% beläggning. Kanske ser vi samma sak i Sverige snart!

Så här långt har 60 % av alla restauranger i USA slagit igen pga Co
vid-19 och han trodde det var värre i New York. Själv ägde han en comedy club i New York som hade haft Jerry Seinfelt och andra storheter på repertoaren men som nu naturligtvis stod helt öde.
Men det är inte bara Co
vid-19 och bredbandet som driver dessa trender utan även mångkulturen. USA liksom Sverige närmar sig raskt ett stadium där landet blir helt oregerligt. I Chicago flyr skattebasen(den vita befolkningen) staden för att flytta ut till villaförorterna för att undkomma brottslighet och upplopp. Tittar vi på Malmö så är de ganska snart i samma sits som Chicago. Svenskar med bra jobb flyr Malmö och främsta orsaken är, att deras barn skall slippa gå i kaosskolor och skattebasen kommer att svikta. De lämnar Malmö för upploppen och en stor brottslighet.

Svenska folket är så nedbrutna mentalt av åren med Fredrik Reinfeldt att det inte ser ut att finnas någon återvändo. Det finns fortfarande repressalier kopplat till att säga att man röstar på SD, vilket måste vara unikt för hela Europa. Det är ett resultat av 20 års psykologisk krigföring mot svenska folket.
På 1990-talet var det helt legitimt att rösta på Ny Demokrati, men 30 år senare är det fortfarande illegitimt att rösta på SD trots samhällsförfallet däremellan. Det visar på vilket sjukt land vi lever i.

 

söndag 30 augusti 2020

Har polisen tappat kontrollen över brottsligheten i Sverige?

På sin hemsida går polisen ut med ett meddelande och varnar för våldsutvecklingen i Sverige. Enligt myndigheten har det skett flera allvarliga händelser och grova våldsdåd den senaste tiden.

Den senaste tiden har det skett allvarliga händelser och grova våldsdåd med kopplingar till kriminella nätverk där flera personer mördats och andra skadats svårt. Samhället måste sätta ner foten för att bryta utvecklingen.
I Stockholm har det under den senaste veckan mördats två personer och i Göteborg har kriminella grupperingar försökt demonstrera makt genom att kontrollera fordon som har åkt in i vissa stadsdelar. Tidigare i augusti mördades en oskyldig 12-årig flicka i en kriminell uppgörelse och även på andra platser i landet pågår konflikter mellan olika kriminella nätverk och annan hänsynslös kriminalitet..……..”

All heder åt de poliser som sliter med kriminaliteten. När polisen varnar, då är det 10 gånger värre och de har inte kontroll över händelserna.
Det
Foliehatten saknar är krav på politiska åtgärder. Att de som grips faktiskt kan lagföras och får kännbara straff. Att politiker och media inte daltar med kriminella som begår upplopp och brott, utan att de faktiskt straffas istället för att tvångsmässigt prata om "goda krafter."
Så länge det är lönsamt att vara med i ett kriminellt gäng kommer det locka en viss grupp av människor oavsett hur mycket skattepengar som strös över "goda krafter". Det är först när man märker att de kriminella vännerna sitter inne på väldigt lång tid som personer i riskzonen kommer fundera på att avstå kriminalitet.

 
Är det tänkt att man ska känna sympati för den sönderpolitiserade sossemyndigheten som under så lång tid mörkat om invandrarrelaterade brott och hållit käften om vad problemen egentligen beror på.
Foliehatten vill aldrig mer höra Ann Linde och andra sossehycklare anklaga andra länder som Vitryssland, för övergrepp mot icke önskvärda åsikter. De senaste dagarnas händelser är spiken i kistan för Sverige som rättsstat. Polisen tar till vilka övergrepp och konfiskeringar vad som helst och bara hänvisar till utredningen, när de agerar. Sådana tilltag som kommit fram, är vad man förvänta sig i totalitära stater. En fullständig katastrof för ett land där regering kallar sig för den humanitära feministiska stormakten. Vi är inte längre en humanitär feministisk stat, utan en socialistisk stat, där regimen går hand i hand med muslimerna och kväser protesterna mot muslimer. I Malmö bevisades det när polisen deltog i ”Manifestation mot koranbränning” tillsammans med en Imam kopplad till Muslimska brödraskapet. Det M oppositionsrådet Tenghammar deltog och han säger: "Mångfald är Malmös största styrka" om en kommun som behöver mer än 5 miljarder i stöd varje år, för att ekonomin någorlunda skall gå ihop!
"Mångfalden är Malmös största styrka"? Bra!! Dra in vartenda
försörjningsbidrag och andra bidrag! Sedan kan vi få vi se, hur stark den där "mångfalden"är?

Det finns mängder av vittnesmål på nätet hur polisen i Malmö likt åsiktspolis i smyg dokumenterar människors uttalanden. Det vi har fått bevittnat i Malmö är oerhört tragiskt, att polisen byggt upp politiska enheter, för att tysta svenska folket och gripa dem som är kritiska mot invandring och försöka få det till HMF. Dessa hatbrottsgrupper är en skam för demokratin och för ett civiliserat samhälle med yttrandefrihet. Hot och andra våldsbrott är reglerade i Brottsbalken, så dessa grupper är genompolitiserade med en uppgift, att tysta all kritik som riktas mot Islam och att se till att Koranen inte bränns. Ringer det några klockor? Sverige är inte längre en demokrati, den är värsta sortens kommuniststat med fascistiska inslag.

Problemet är inte att den politiska viljan saknas. Problemet är att regeringen inte har en susning om, hur situationen ska tacklas. Stefan Löfven var noga med att inga statsråd fick vara intelligentare än honom själv vid tillsättandet. Nu ser vi resultatet.

Sverige har drabbats av en vänsterpsykos, man driver åt vänster och vi har sedan länge kravlat i vänsterdiket och kan inte komma upp. Hela tiden dras vi ner, varje gång vi försöker komma på det torra.
Vad som nu krävs är en extrem omläggning av politiken, om vi överhuvudtaget skall komma tillrätta med allt som händer i Sverige.
Den stora korkade massan av socialt beroende väljare måste inse, att de inte kan rösta som de alltid gjort, S måste utsättas för massflykt, för att det skall hända något i Sverige.

 

Danmark har plötsligt blivit ett föredöme för Sverige!

SVT Rapport hade för ett par dagar sedan ett inslag om de somaliska gängmedlemmarna i Dödspatrullen som fått mycket hårda/långa straff för de avrättningar de genomfört i Köpenhamn. Givetvis nämnde aldrig SVT den etniska tillhörigheten, men de gav sådana ledtrådar att det inte var svårt att förstå varifrån de kommer.
Med de 20-åriga straffen har i princip ledningen för Dödspatrullen försvunnit.
I inslaget intervjuades advokater och poliser och den danske polisen berättade att med straffskärpningen har man fått bukt med gängen. Försvarsadvokaten tyckte att straffen var för långa, speciellt för en av gängmedlemmarna, eftersom som bara var medhjälpare.

Sofia Nerbrand i DN: ”Välfärdsstatens trotjänare ska inte behöva fungera som kanonmat en enda dag till .

Lärare, jurister, skattmasar, poliser och socialsekreterare behövs alla för att knäcka de kriminella gängen. De måste skyddas bättre för att kunna göra sitt jobb.
Omkring 5.000 våldsbenägna brottslingar saboterar för 10 miljoner svenskar. Det är vettlöst. Nu gäller det att sätta tydliga gränser för att få tillbaka en rimlig ordning.
Utvecklingen i Danmark visar att det går att genomföra. Genom samordnade och målinriktade insatser har antalet gängmedlemmar minskat med en tredjedel där, berättar Lasse Wierup (DN 29/8). Längre avtjänade fängelsestraff, kronvittnen, mer omfattande avhopparprogram och en utredning om kriminalisering av att ingå i gängen kan behövas även i Sverige.”

Det är rätt roligt att Danmark nu framställs som ett föredöme. Det har man inte varit bortskämd med i Sverige under de senaste 15 åren.

Nerbrand har iallafall någon sorts insikt om hur politiken fungerar. Hon vänder sig direkt till den styrande byråkratklassen och säger att det ligger i dess eget intresse att reformera - att den själv är hotad av invandrarna.
Frågan är om det kommer att funka. Byråkratklassen kommer endast vilja genomföra reformer om den själv känner sig hotad, det är korrekt. Men de känner sig knappast så hotad av invandrare att de är beredda att ändra något. De är helt enkelt mycket mer rädda för svenskarna.
Antirasismen (=det rasliga hatet mot vita människor) kommer fortsätta att ha högre prioritet. Först när svenskarna är så organiserade och självmedvetna att de på riktigt hotar att ta över kommer byråkraterna vilja förhandla, och eventuellt kompromissa. Fram till dess är alla försök till medling meningslösa.

Den som har ett bra komihåg för vad som hände för cirka 15 år sedan. Lars Leijonborg åkte med hela liberala Sverige i ryggen - dvs totala maktapparaten - till Köpenhamn för att i svensk/dansk tv tala Pia Kjaersgaard i Dansk Folkeparti till rätta om dansk flyktingpolitik och anpassa den efter svensk.

Foliehatten gissar att den gröttige dumskallen Leijonborg förträngt detta idag. Men den totala maktapparaten har inte gjort det. Den lille kelgrisen för liberala medieimperiet fick gå men för Sverige blev det bara värre och värre. Vad är det för farsot som genomsyrar det här landet? Tankarna förs till en illasinnad Demiurg som opåverkad och oavlåtligt förbrukar landet, men såna finns bara i sagorna, eller?

 

lördag 29 augusti 2020

Politiken fungerar inte längre skriver Anders Lindberg

Allas vår Anders Lindberg på Aftonbladet har twittrat om en artikel i Expressen: ”Känns spontant inte som politiken fungerar längre!”
Där kom det. Erkännandet att
det är politiken som är felet för denna mångkulturkonsekvens från Aftonbladets främste politruk.

Expressen:Hela bostadsområden låg folktomma och öde sedan gängkriminella uppmanat invånare att hålla sig inomhus. Föräldrar i flera områden i Göteborg höll barn hemma från förskolor. Allt medan beväpnade och maskerade män kontrollerade infarter, där även kommunpersonal stoppades och kontrollerades. Det framgår i dokument från stadsledningskontoret som GT tagit del av.– Det är en maktdemonstration, säger Göteborgs polischef Erik Nord."

Ett av svaren: ”Strindberg skrev En Dåres Försvarstal 1888. Är detta början på din uppföljning?”

Läs kommentarerna till denna tweet som med all rätt, inte är nådiga. Den som vill fördjupa sig i ett öppet hån och närmast förnedring av en av vänsterns största mediala profiler inom MSM har en högtidsstund framför sig.

Som alltid väcker Anders fler frågor än vad han ger svar på. Vilken politik är det som inte fungerar? Invandringspolitiken i form av att vi tagit emot fler än vad vi mäktar med? Integrationspolitiken i form av att vi inte ställt tillräckligt hårda och tydliga krav? Eller är det hela vårt fel för att vi inte lyckats med att betala av "integrationsskulden?" När slutade politiken att fungera? Av vilken orsak? Har politiken någonsin fungerat när det gäller invandring de senaste 40 åren? Hur då i så fall?


Polisen är närvarande och gör taktiska avvägningar vid kravaller - de tittar på!

Polisens agerande under gårdagen har givit så starka och tydliga signaler, att det inte längre går att undgå att förstå, att makten drar i trådarna. Det går inte heller att undvika att förstå, att alla inte är lika inför lagen. Vänsterextrema/muslimer får härja fritt och polisen tittar åt annat håll, medan högerextrem utvisas och får 2 års inreseförbud.
Den svenska polisen borde fira ordentligt med saft och bulle, för en av deras bästa dagar de senaste åren!

I Stockholm fick ett 50-tal vänsteraktivister från Extinction Rebellion, med en vägspärr bomma igen Norrbro och Vasabron. De hade klätt av sig till underkläderna och oljat in sig och fastkedjat sig, så poliserna har bekymmer med att samla in dårarna.
Det finns många vittnesbörd om, att runt Norrbro fanns stora mängder av polispiketer, med mängder av poliser som satt helt passiva och såg på. Sedan flyttade pöbeln till Kungsgatan med åtföljande trafikkaos, medan polisen bara iakttar...
Polisen på sin hemsida:"Polis klassar det som en allmän sammankomst. Polis är på plats och för dialog med demonstranterna."


Hyckleriet fortsätter…
På frågan om varför man inte griper deltagarna svarar polisen att "Vi arbetar inte så" Nog så sant,vi medborgare har facit i handen sedan länge. Vidare säger polisen att man kan inte ingripa mot vad som är grundlagsmässigt skyddat.......alla måste ha rätt att uttrycka sina åsikter. Även om man saboterar för ett samhälles funktioner.

Med dialog med samhällsomstörtare skall landet byggas. Någon som tror att dom ens blir åtalade för brott...? Polisen hänvisar åter till den grundlagsskyddade åsiktsfriheten som dom själva satte ur spel i Malmö.
TV4 Nyheter kallade det för " Fredlig civil olydnadsaktion !"

Den danske politikern Rasmus Paludan bränner en Koran i Skåne och muslimerna får bokstavligen ”spel.” Muslimerna svarar med att jag ska knulla din mamma" och "jag ska döda dig" och kravaller.
Demonstrationsrätt och yttrandefrihet skall naturligtvis gälla alla, men borde man inte kräva att man känner något slags respekt för denna rätt? Flera har häktats för HMF. Svensk polis i all sin prydnad. Givetvis på order av regimen!


Har svensk polis eller regimen förstått vilka extremister Extinction Rebellion (XR) är?
Utåt framhåller XR att de är en opolitisk icke-vålds-rörelse som arbetar för klimatet. Klimatfrågan används som en förevändning för att få driva skrikvänsterns favoritfrågor. Eftersom extremistiska uppfattningar inte har fått många anhängare använder man sig istället av klimatfrågan som en trojansk häst.
XRs förebilder är Mahatma Gandhi och Rosa Parks. Skillnaden är att vi inte är ockuperade av en främmande makt eller lever i apartheid, utan i ett demokratiskt samhälle där alla får göra sin röst hörd.

All svensk media tiger. Foliehatten tog sig tid igår och tittade på SVT Rapport för att se om de sände något inslag om XR, men blev inte besvikna på SVT. -
XR sysslar med destruktiva aktioner av ett slag som gör dem till nästkusiner till "de autonoma" och anarkisterna. XR är en socio- politisk rörelse med det uttalade målet att använda civil olydnad och icke-våldsamt motstånd för att tvinga regeringens åtgärder mot klimatnedbrytning , förlust av biologisk mångfald och risken för social och ekologisk kollaps

Vid det högt rankade University of Bath, har en en grupp psykologer som arbetat med ungdomar/barn, påstått att de klimataktivist-föräldrar skrämmer sina barn. I ett stort antal växande antal sjukdomsfall, har det visat sig, att barn är "livrädda” för en klimatkatastrof och har "eco-ångest."

The Climate Psychology Alliance (CPA) driver en kampanj för att barns
rädsla för planetens framtid” ska erkännas som ett psykologiskt fenomen. CPA vill inte, att det ska klassas som en psykisk sjukdom, till skillnad från vanlig ångest och att orsaken till denna ångest, är"rationell!"
CPA:s
Caroline Hickman: "Många föräldrar ber om hjälp för barnen och det har eskalerat mycket i sommar. Symtomen är desamma som klinisk ångest, känslorna är desamma, men orsaken är annorlunda. Rädslan är planetens under gång och att alla ska dö."
I rapport
en citerar de specifikt Greta Thunberg, för sitt stöd för Extinction Rebellion. ”Gruppen vill öka klimatmedvetenheten genom “döds-protester” och fingerade begravningar för mänsklighetens framtid.”
CPA rekommenderar att föräldrar använder en fyra-stegs-strategi för att förklara klimatförändringarna för sina barn utan att skapa "eco-ångest."

The Telegraph om Extinction Rebellion: ”Föräldrar bör först gradvis introducera dem till kända fakta och sedan fråga dem hur de känner sig innan de säger att det slutliga resultatet är obestämt. Slutligen bör föräldrar vidta praktiska åtgärder för att hjälpa,  till exempel genom att minska icke-återvinningsbart avfall och välja mat med ett bättre klimatavtryck.”

 XR informerar också till sina soldater:
tatjana
8:42 PM 9 Apr
Vi lärde oss en del av aktionen, bl.a. att kalkspaya staden betraktas som skadegörelse, även om färgen inte är permanent. Vill man bara måla för att få ut sitt budskap, men slippa polisen, spaningsregistret, böter etc, så är det bra att måla så att så få så möjligt ser. Annars kan man göra en aktion som går ut på att bli arresterad för att ha målat med kritor. P.S. när man för hand tvingas tvätta bort röd färg ser det ut som blod som flyter på marken, vilket är ganska effektfullt. Om man dessutom har med sig massa ungar som målar med kritor och hjälper till att tvätta bort, får man ganska mycket sympati från allmänheten (dock blir barn rädda av att se sina föräldrar behöva argumentera med polisen). Se alltid till att ha folk som filmar, gärna press på plats. Var förberedda på att polisen kan komma. I så fall uppträd lugnt, respektfullt, förklara varför ni gör det ni gör (berätta hur det känns, vad du är rädd för etc.) och visa att ni har förståelse att de gör sitt jobb. ”

En historia som Foliehatten fått av en dansk bekant:

"Vet du vilken likhet det är på, eller rättare sagt: vilken gemensam nämnare har ett svenskt Pride tåg och ett socialdemokratiskt 1:a majtåg och den vänsterextrema gruppen Extinction Rebellion som blockerar vägar vilket resulterar i att trafiken bromsar in och stannar? Jo, alla dessa går på bromsmediciner."