söndag 30 april 2017

Litiumjonbatterifabrik i Sverige?

Åtta orter i Sverige och två i Finland kan få ge plats åt Europas största fabrik för framställning av bilbatterier som kan kosta upp till 40 miljarder kronor att bygga och att 2000-3000 ingenjörer skall arbeta i fabriken.

Northvolts vd Peter Carlsson: ”Det här är det största industriprojektet i Sverige sedan bygget av kärnkraften.”

De åtta kommunerna i Sverige som valts ut är: Malmö, Västerås, Göteborg, Luleå, Skellefteå, Norrköping, Gävle samt ett kommunsamarbete mellan Mariestad och Skövde. Även kommunerna Vasa och Kotka-Hamina i Finland finns med i urvalsprocessen.


Northvolts vd Peter Carlsson: ”Målet är nu att vaska fram två slutkandidater innan sommaren.”

Litiumjonbatterier består av en eller flera celler som alla har en positiv och negativ pol. I Sverige finns företaget Alelion Energy Systems, som sätter ihop litiumjonbatterier av celler som produceras utomlands, främst i Asien.


Lars Avellán, som i många år har arbetat som industriforskare på Swerea IVF, är positiv till Peter Carlssons initiativ. Men han är kritisk till utformningen.

Lars Avellán: Jag tror att det finns större förädlingsvärden att sätta ihop celler till batteripack med den elektronikövervakning som krävs i packen, än att göra celler.
Jag tror att Carlsson siktar både för högt och inte mitt i prick. Så jag tror inte att han kommer att lyckas. Ännu har ingen bevisat att det går att bedriva kommersiell och lönsam produktion av battericeller utanför Asien.”

Han anser också att Peter Carlsson har valt fel teknik för stationära batterier som kan användas som energilager i elnätet.
Lars Avellán: ”Det är inte litiumjonbatterier man ska ha i stationära tillämpningar, där är flowbatterier mest lovande. Det är ganska vedertaget.”
Flowbatterier är en typ av batterier där elektrolyten lagras i en positivt laddad och en negativt laddad tank. Elektrolyten får flöda genom battericellen varpå den positiva sidan oxiderar en elektron från den negativt laddade elektrolyten. På så sätt lagras energin. Lars Avellán tycker att Peter Carlsson i första hand borde satsa på ett mellansteg: att bygga en fabrik som sätter ihop celler till hela batterier.
Lars Avellán: ”Batterimarknaden är tveklöst en svår marknad att slå sig in på. Det behövs en jättestruktur kring underleverantörer och kontakter med forskare. Allt det där har man byggt upp i Korea, Kina och Japan.”Realistiskt projekt?

Den uppblåsta retoriken bör få varningsklockorna att ringa. Projektet är ett stort risktagande! Att bygga fabriken kommer att kosta 40 miljarder kr - det är orealistiskt mycket pengar.
2000 - 3000 ingenjörer i en batterifabrik, luktar ”
fanerdun” lång väg.

Man blir alltid misstänksam när det ska startas jätteprojekt från grunden, utan att någon förstudie tycks ha gjorts eller att kontrakt med kunderna skrivits. Teslas förre logistikchef jobbar för att en batterifabrik ska byggas i Sverige. Är karln ett av världens största genier kanske?
Batterifabrikens tillkomst bygger på att elbilen skall slå igenom och ersätta bensin- och dieselbilarna. Det är det som är problemet. Inget vet idag om elbilen, kommer att ersätta dagens bilar.
 

Om man ska slå sig in på en hårt konkurrens utsatt marknad så får man ha någon edge. Vad har Sverige för edge.

Vi har ganska låga elpriser, men våra arbetskostnader är väldigt höga.

Vad det gäller kvalificerad personal så ligger Sverige inte direkt i topp här.

Vad det gäller underleverantörer ligger vi rätt risigt till med.

Distributions kedjor... inget vidare där heller.

Det är inte omöjligt att framgångsrikt producera batterier i Sverige. Men om man ska ha en chans på marknaden får man nog ta och producera något som har en "edge" på marknaden.


Tesla tar
idag drygt 5000:-/kWh för sina bilbatterier. Teslas 100KWh batteri kostar 500.000;- utan moms eller tull. Antag bilen fungerar bra i 25.000 mil utan batteribyte.

Då är ändå det skattefria batteriet förutom elkostnad dyrare än motsvarande extremt överbeskattade drivmedel. 20:-/mil bara i kostnad för det oskattade batteriet...

Många anser att hybrider med billigare batterier per lagrad KWh är vad som gäller. En bil med 10 kWh batteri och en verkningsgradsoptimerad förbränningsmotor är och blir det optimala utom för golfbanor ren stadstrafik och andra begränsade regioner.
Märk att en Tesla redan där kostar mer än en modern diesel eller en modern bensinbil i drift för att inte tala om en modern hybrid som BMW i8 eller en billigare, Outlander.

Till det närmar sig den tyska versionen av frikolvsenergi omvandlare marknaden och därefter är inte heller bränsleceller ett resurs ökande alternativ.


Bygget av batterifabriken ”luktar bidrags auktion”, låta länder och kommuner bjuda över varandra. Påminner lite Victor Muller och SAAB. Hela projektet bör nog skärskådas av oberoende realistiska ekonomer och industrifolk. Något kommunpolitiker inte klara av, när de är bländade av jobbtillfällen. I Norrland har det startats många företag genom åren för att komma åt etableringsstödet. Sedan försvinner dom igen. 2500 låter som Lasse Dalkvist låten om mister Swanson som kommer hem och ska bygga "the biggest her in sweden". Ingenjörer för att limma ihop blyplattor. Det bästa sättet att "solochvåra" en kommun är att lova stor satsning med många arbetstillfällen och/eller många besökare.

Alla fabrikssatsningar numera i Europa handlar väldigt mycket om bidrag för att kunna finansiera starten. Om marknadskrafterna hade fått råda så skulle en sådan här fabrik hamna i Polen eller Baltikum. Skall vi gissa att Carlsson har planerat att ha ett svenskt och ett finskt alternativ kvar i slutrundan för att kunna gå från en regional till en nationell bidragsbudgivning. Han vet nog redan var han vill ha fabriken, de andra är bara där som nyttiga idioter för att hjälpa till och minska kostnaderna för etableringen.
 

Givetvis är det bra att någon vill starta upp en fabrik i Sverige. Men är affärs idén bra borde man kunna göra det utan våra skattepengar.
Vattenfall, EU, Energimyndigheten och Vinnova har tydligen gått in med pengar. Sen kommer antagligen den kommun som vinner tävlingen om fabriken på något sätt att subventionera detta.

Foliehatten tycker det är skrämmande att våra skattepengar riskeras på detta sätt. Offentliga medel ska användas för infrastruktur m.m., inte satsningar som gynnar enskilda bolag. Det slutar nästan alltid med att kommunen=skattebetalarna betalar först och sedan drar sig den kvarstående intressenten/finansiären ur eller går i putten, Alternativet ät att räkningen blir mångfalt högre än beräknat och projektet går inte att backa eller avbryta, varpå skattebetalarna sitter med Svarte Petter som alltid…


Anders Sundström är inbl
andad och det är en garanti för att projektet misslyckas. En omvänd Kung Midas som förvandlar allt han rör i till ”skit.” Avdankad Norrbottens-sosse som lyckats nästla sig in i styrelser genom sina S-kontakter och helt plötsligt tror att han kan något om företag. Nästan Maud Olofsson klass på hans inkompetens, vad gäller affärsverksamhet.

Att våra industrijobb har försvunnit utomlands finns det en anledning till= världens högsta skatter! Skulle vara intressant om Peter Carlsson kunde förklara för oss,varför just han skulle lyckas när inga andra klarar det?


Plötsligt börjar Foliehatten förstå den svenska paradoxen!

Lägg samma skatt på elbilar och alla borde inse hur snett det teknikspåret leder.

SVT Opinion kör in i vägen igen!

Återigen visade SVT Opinion sin ”neutrala” agenda när man ska åsiktsbilda svenska folket med en låtsasdebatt. Man debatterar Nya Tider, men Nya Tider fick ingen chans att bemöta kritiken. Att den som angrips inte får möjlighet att försvara sig bryter mot en väldigt grundläggande journalistisk princip som SVT är mer än väl medvetna om.

Det är ett extremt etikettsbrott som SVT Opinion begår. Den här gången är det för en gångs skull inte en gråzon eller tolkningsfråga, utan antingen är den som diskuteras med eller inte. Det är en journalistisk grundregel och att SVT struntar i den, bara visar hur politiserade SVT är!

Journalisterna som sysslar med det här, vet att hela deras liv och allt de gjort ligger i händerna på stiftelsen Expo och Researchgruppen. Ett felaktigt ord räcker för att de ska petas ned från ”gräddhyllan.” Den som kontrollerar media styr också politiken.


De härskar och SVT bryter ju mot alla regler "för den goda sakens skull". SVT riskerar absolut ingenting. Cheferna på koncernen har systematiskt bara anställt kulturmarxistiska anhängare i decennier, vilket närmast nästan kan ses som en statskupp.
Mest problematiskt är att politikerna helt accepterar detta och närmast är rädda för att ifrågasätta vad som händer och ske
r med SVT. 
Den som ifrågasätter stämplas och "ropas ut" som "nazist", "neo-fascist"
eller att Facebookgrupper hängs ut som extrema. Allt detta sker helt i samförstånd med medieoligarkerna i Stockholm. Utan "nazismen" kan de inte rättfärdiga sitt maktövertagande. Nazismen är deras blod och kitt. Den skall och måste ständigt närvara.
Politiker kommer och går. SVT:s agenda består. SVT lever sitt eget liv.


Debatten handlade om om den ”nationalistiska” tidningen Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg, som lett till att ett stort antal författare valt att bojkotta mässan. Vänsterextremister och konkurrenter får uttala sig om Nya Tider och gärna göra helt mentalsjuka utfall!

Dror Feiler: ”Diskussion med vem? De som vill döda mig?”
Att kommunisten Dror Fieler tas in som debattörer säger en del om SVT. Dror har saboterat en hel del SD möten genom att spela saxofon och han är utbildad fallskärmsjägare från IDF (Israeli Defence Forces).
Foliehatten har svårt att förstå varför just han togs in i studion. Han är inte ens författare! Vad har han med bokmässan att göra? Det finns ju en hel del andra debattörer som lätt trumfat ut honom intellektuellt. Sedan hänvisade SVT även till Expo som "ofelbar myndighet!" Detta sammanslaget gör SVT totalt amatörmässiga. Att ingen sedan fick försvara Nya Tider skapar en aura av desperation hos SVT. Duktiga idioter åt Expo.

Sedan är det ju inte ens 200 mer eller misslyckade "författare" som skall bojkotta mässan. Egentligen är detta extremt uppslaget i medierna. Att DN ens tog in listan på debatt är anmärkningsvärt. Nu skall dessa goda människor ha "alternativa" mässor exakt samtidigt för att sabotera för arrangörerna. Detta istället för att skapa en egen mässa på ett annat datum, där de kan fritt kan orera om nazismens snara maktövertagande av Svea rike, politik, lyssna på fallskärmsjägaren Dror Filers saxofon, istället för att tala om litteratur. Allt dirigerat och 100% godkänt av Expo och Södermalm.


Svensk media är enbart intresserade av att veta vad svenska media tycker om saker och ting. De är en ekokammare där 99% tycker likadant!


I en SOM-rapport framgår att Aftonbladet och SR/SVT utmärker sig genom att ha en skillnad på hela 30 procent i förtroende/misstroende mellan höger- respektive vänstersinnade. För övriga media ligger skillnaden bara runt 10 procent.


Mailade Vavra på Nya Tider skickade mail och frågade hur det låg till. Han sa sig ha meddelat SVT sitt intresse av att delta i programmet, men att SVT avböjde.
Det verkar som om SVT medvetet valt att inte låta Nya Tider deltaga i debatten. Det väcker en del frågetecken kring SVT:s opartiskhet. 
 

Sedan får man tycka vad man vill om Nya Tider, om de ska vara på bokmässan eller ej, men man är glad att yttrandefriheten fungerar såpass väl i Sverige, att de får vara med.

lördag 29 april 2017

Franska presidentvalet rond två den 7 maj!

När det återstår 8 dagar till den avgörande valomgången den 7 maj och spänningen stiger. Marine Le Pen har börjat knappa in något på Macron, men fortfarande en klar ledning för honom.
Att Macron tappar i opinionen visar att han verkligen inte är Frankrikes val nummer ett, bara att många fransmän inte vill rösta på Le Pen.

Ett av problemen som de flesta fransmän är medvetna om, är om de lägger sin röst på Len Pen ,är det ett val där väljarna åtminstone vet vad som väntar. Med Macron kan det gå hur som helst politiskt, därav osäkerheten.
 
Marion Marechal-Le Pen påpekade i en intervju igår och hon påtalade att Macron med hög sannolikhet kommer tvingas regera med stöd av socialisterna. Hollande och socialisterna har blivit grymt impopulära, och nästan alla verkade vilja välja bort dem. Men sen får de istället en person som i mångt och mycket är en Hollande-klon, och som tycks komma att fortsätta regeringsmakten med den förra presidentens partibas. Ganska vinnande argument för Le Pen, det där. Med Macron blir det väl högst troligt ”status quo” sett till den aspekten, men då möjligen mer osäkert vad han nu kommer ställa till med inrikespolitiskt.
 
Här om besöken i Amiens av Le Pen och Macron
Från France 24, vilket är nyheter på engelska om främst Frankrike, men också andra utrikesnyheter. Intressant video, eftersom den framställer det hela som en PR-katastrof för Macron, som sitter och häckar på ett konferenshotell, medan Le Pen kramar om strejkande arbetare.
Det verkar ha varit ett impulsartat möte med arbetarna på nedläggningshotade Whirlpool som Marine gjorde. Macron hade aldrig tänkt möta arbetarna utan bara träffa facken. Macron möts sedan av arbetarnas vrede. Smart av Le Pen. Marine som gör en Trump-stunt
Detta i den statliga franska TV:n där de flesta av journalisterna säkert sympatiserar med Macron och avskyr Le Pen!


Macrons program:
Skapa en 5 000 man stark styrka av EU-gränsvakter
Gör flerspråkighet i franska till huvudkrav för franskt medborgarskap
Ge alla religiösa ledare omfattande utbildning i Frankrikes sekulära värderingar
Ett stärkt EU och ett stärkt Nato
Avskaffa 36-timmarsvecka
Höja pensionsålder
Sänkta förmögenhetsskatter

Många fransmän hartt misstanken att hela Macrons politiska karriären delvis är motiverad av ett liknande behov av att spela en karaktär och det är lika intressant som en klocka, och lika förutsägbar. Macron är en totalt ointressant figur eftersom han representerar globalisterna och etablissemanget. De flesta känner till vilken slags politik det blir, ungefär samma politik som med Hollande. Högre skatter, mer invandring, mer terrorism osv.
 
Macron skrev 2016 något som liknade ett slags program/bok för presidentvalet, "Revolution. C'est notre combat pour la France." Innehållet är ganska intetsägande. Han vill leda en "demokratisk revolution" och överbrygga den traditionella klyftan höger-vänster.
Är det egentligen inte han som är populisten, snarare än
Le Pen? Hon säger ju rätt tydligt vad hon vill, medan hans retorik länge varit ytterst luddig. Han säger också att han inte kommer presentera något "program" i sin bok, utan går mest igång, på hur man måste vara optimist, tro på Frankrikes framtid, och förnya hela det politiska livet.
Ganska förmätet, dessutom, att tala om en "revolution", vilket ju per definition är ett makttagande medelst våld.

Marcon pratar en hel del om sin kärlek för Brigitte, och "deras" 7 barnbarn. Fine. Det mest talande karaktärsdraget hos honom tycker jag på något sätt är hans upptäckt av teatern i ungdomen. Det var så han mötte Brigitte, hon var hans dramalärare. Tydligen ”diggade” han verkligen att stå på scen och visa patos och deklamera vers. Man skulle kunna få misstanken att hela den här politiska karriären delvis är motiverad av ett liknande behov av att spela en karaktär och kanske har mindre att skaffa med en genuin politisk vilja att förändra samhället till det bättre.
Här visar han sin skådespelartalang:
https://www.youtube.com/watch?v=WoLZYEO2-FQ
 
Macrons ”snack” om nytt tänkande är det många som inte ger  mycket för. Ungefär lika mycket som Hollandes löfte om tillväxt i samband med sin valkampanj innan han blev president. Mycket skitsnack!
Man har börjat omvärdera Macron efter första valrundan, när man börjat analysera hans tal. Marcon beter sig som en korsning av Martin Luther King och Hitler. Herregud vilket patos, han drar på med, sånt hör man aldrig i svenska sammanhang. Om man vill förstå fenomenet Macron, måste man betänka hans passion för skådespeleriet.
Macrons målade visioner i stora flummiga penseldrag och upprepande gång på gång att han vill bli Frankrikes näste president, är märkliga. Många får känslan av att driften är större, än att han faktiskt kan göra något med Frankrike. En del fransmän börjar få dåliga ”vibbar” av honom!
Han var arrogant under i sitt segertalet. Hela eliten "endorsade" honom. Han mötte inte arbetarna… Ja, det kan:
1. hetsa upp Le Pens väljare = mycket högt valdeltagande bland hennes supporter
2. ge Macron "Establishments" Black Spot = Mélenchons och Hamons väljare stannar hemma eller rent av röstar på Le Pen.
 
Macron är en ”tvättäkta” populist. Det är så sorgligt, det som händer i Europa med massinvandringen och hur populister likt Macron ständigt talar om tvär öppna gränser, inga kontroller, total uppblandning och likgiltighet inför problemen.
Men det är en kampanj som syftar till att skrämma bort vänster anhängare från att våga rösta på Le Pen. Att de ska stanna hemma på valdagen alltså, och inte rösta.
Det har inte att göra med någon skepsis mot "liberalismen".

Det är ju ganska uppenbart en kampanj ledd av Macrons valstrateger. De vill med det stödja Macrons kandidatur, genom att förhindra vänsteranhängare att ens komma på tanken att rösta Le Pen.

Angående stödet för Le Pen så noterar
man, att hon faktiskt har högst stöd från de franska kvinnorna, samt från ungdomen.
Det är
intressanta uppgifter med tanke på hur massmedia har rapporterat det - att det skulle vara de "världsvana" ungdomarna som gillade Macron bäst.

Le Pens program:
Avbryta all laglig invandring, återställa gränskontroller och begränsa invandringen till 10 000 årligen
Automatiskt utvisa alla utländska brottslingar och utlänningar med islamistiska kopplingar
Bevilja asyl endast till personer som ansöker om det vid franska diplomatiska beskickningar utomlands
Lämna Euro
Folkomrösta om Frexit
 
Hon benämner sina motståndare i etablissemanget som bl.a. oligarker. Som tagit ut segern i förskott. Här beskriver hon hur Macron ser Frankrike som ett territorium med en population inte som ett land med ett folk
 
I en diskussion just om det uttrycket på fransk TV, brukade Mélenchon prata mycket just om "oligarken"; medan exempelvis Jean-Marie Le Pen hade "etablissemanget" som sitt favorituttryck, och Philippot "den politiska kasten". Så det verkar vara en medveten strategi av Le Pen att försöka locka över lite Mélenchon-väljare.
Verkar som många politiska kommentatorer tycker
Le Pen börjat denna andra kampanj bäst, just för att Macron verkat ta ut segern i förskott, och suttit och softat på nån restaurang.
Enligt uppgifter i fransk media kommer 60% av proletariatet eller arbetarklassen att rösta Le Pen.
Le Pen ”flörtar” nu också rejält med Mélenchons väljare. Hon vet att många av Melenchons väljare för allt i världen inte vill se Macron som vinnare och det kan nog bli fler än prognostiserade 12% av Melenchons väljare som röstar på Le Pen. Le Pen söker stöd vänsterut.

Svensk
och EU oro för Le Pen-seger i Frankrike
EU-minister Ann Linde: ”Jag hoppas verkligen att Le Pen – som dessutom är starkt främlingsfientlig och partiet är antisemitiskt – inte vinner, men jag tycker inte man kan vara helt säker på hur det går."

SVT utmärker sig som vanligt! Le Pen är främlingsfientlig, högerextrem och antisemitisk. SVT har i sina vinklade reportage mer eller mindre ansett att hon är chanslös i valet. 

Vidrigt att se EU etablis
semangets kommentarer och involvering att påverka den franska demokratiska processen. Det om något måste väl ändå vara en varningssignal för varje tänkande individ, att vi genom EU har skapat ett maktmonster som vill vara med och bestämma, när fel kandidat kan vinna.

Valfusk?
Det har rapporterats i fransk media om valfusk. Det gäller inte bara utlandsfransoser, utan det är över hela Frankrike som folk fått två röstkort. Tydligen är det så att kommunerna har slarvat med att meddela flyttar till INSEE (den franska motsvarigheten till SCB) alternativt att de helt har struntat i att stryka före detta kommuninvånare, vilket har lett till att röstkort skickats både till den nya samt den gamla adressen eller att två röstkort skickats till den nya adressen. 95% av alla franska kommuner är drabbade av detta problem:
http://www.lemonde.fr/election-presi...8_4854003.html
Kolla sedan på utlandsrösterna och jämför med övrigt.
Le Pen fick sämst där till och med sämre än Hamon. Knappt 6,48%. Macron fick hela 40%, följt av Fillon med 26% och Melenchon med 15%.
 
Kunde ju annars vara kul att se Steffe stå och smila obekvämt omgiven av Trump på ena sidan och Marine Le Pen på andra!

fredag 28 april 2017

Är det maffian som styr i Sigtuna?

Man häpnar över vilka avslöjanden Uppdrag Granskning kommer med sitt inslag om Sigtuna.
Man kan bara ana hur många Socialdemokratiska lokalorganisationer det är ute i landets kommuner som förbigår förvaltningslagen och sitter mandatperiod efter mandatperiod och skänker bort svenska folkets välstånd och välfärd till etniska minoritetsgrupper som "paradoxalt" nog alltmer tycks komma från andra majoritetssamhällen!
Är det så sossarna bygger sin makt, genom att suga ut det etniskt svenska folket och ersätta det med "befolkning" från omvärlden som man behandlar på ett sätt helt tvärtemot Per Albin-Hansson vision om det Goda Folkhemmet?

Per Albin Hanssons folkhemsidé:
”Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet. Tillämpat på det stora folk- och medborgarhemmet skulle detta betyda ned brytandet av alla sociala och ekonomiska skrankor, som nu skilja medborgarna i privilegierade och tillbakasatta, i härskande och beroende, plundrare och plundrade.”
 
Timbro presenterade nyligen en rapport om varför muslimer inte röstade borgerligt. "SAP har använt kassan för att köpa ledarna för invandrargrupperna och därmed fått invandrargruppernas lojalitet?”
SAP har alltid varit utmärkta taktiker vilka absorberade 68-rörelsen och invandrare samt lyckades framstå som i opposition till det samhälle de själva byggt upp. Nu ser vi hur SAP sadlar om till att företräda den icke-arbetande delen av Sverige - gamla partimedlemmar som gått i pension, långtidsarbetslösa samt asylsökande utan kompetens för svensk arbetsmarknad. SAPs taktiska förmåga har dock varit förödande för Sverige på sikt genom stopp för nödvändiga reformer, dyra röstköp m.m.

Den intressantaste frågan i svensk politik just nu, är om LO-ledningen kommer kunna behålla kopplingen till SAP, eller om medlemmarna kommer lyckas bryta sig ur denna destruktiva koppling.

Vad gäller Sigtuna får vi hoppas att Löfven blir riktigt förbannad, om det är över korruptionen eller över att den upptäckts är egalt och korsfäster de lokala sossarna.

Kommunstyrelsens ordförande (KSO) rapporteras även strunta i de beslutsordningar som gäller och fattar egna beslut, utan att förankra dem bland de folkvalda politikerna. KSO Khalifa har försökt kringgå de upphandlingsregler som finns för att ge ett lukrativt byggkontrakt till ett byggföretag som syrianer äger - Ismet Karademir delägare. 
Att förtroendevalda utnyttjar kryphål, att det förekommer vänskapskorruption och nepotism är ju mer regel än undantag. Korrumperade tjänstemän inom facket, politiker som agerar nickedockor åt diktaturer är vardagsmat nuförtiden.
Ibrahim Khalifa, kommunstyrelsens ordförande! Det var länge sedan
man såg en person ljuga så brutalt mycket!
 
Moderaten Peter Kockum var tidigare kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna och han skräder inte orden:
”Det finns en kultur här att den här Karademir rusar runt i kommunhuset och får olika typer av förmåner och gentjänster. Det är ju korruption... ”

Syrianen Ismet Karademir pekas ut som central i det syrianska klan väldet
=maffia. Den syrianska maffian kopplas även till våldsamma personer som agerar aggressivt, hotfullt och skapar otrygghet i kommunen.

Syrianerna har tagit med sig seder och bruk från sina hemländer, inget konstigt med det. Så fort man skaffat sig politisk makt använder man den till, att gynna den egna stammen/klanen/folkgruppen. Just detta är anledningen till att demokrati funkar så dåligt i M
ellanöstern!

Likt andra kulturer och folkslag i MENA-området - egentligen alla - funkar personer med rötter där, sällan bra i vår typ av demokratiska tradition. Den politiska traditionen i MENA-länder är i grunden extremt långt ifrån vår.

Att köra politik via klanbusiness, som syrianerna tycks göra, är sanslöst primitivt och lågt, till och med somaliska klan politiker, som vi sett i Sverige, skulle sköta själva korruptionshanteringen bättre än syrianerna i fråga. 

Att syrianer som Khalifa och Karademir m.fl. gör sig själva till skämtfigurer och den syrianska klankulturen till åtlöje och fars är en sak, men när svenska socialdemokratiska politiker och socialdemokraterna köper denna usla skrattprodukt har det ”faan” gått för långt.
S
ossarna har bara glatt sig åt alla nytillkomna bidragsröster(inte minst i Malmö), men inte funderat över de långsiktiga konsekvenserna. De har inte fattat att en klan från valfritt MENA-land lika gärna hade röstat MP, M eller C om det hade gett dem inflytande. Det har inte så mycket med ideologi att göra, det handlar som sagt om att skaffa klanen fördelar oavsett partifärg. S har en hemläxa att göra, beträffande hur maktkampen går till i en mångkultur.

Assyrier och Syrianer är etablerade till skillnad från många andra invandrargrupper.
De ingår dessutom inte i "agendan" som MSM bedriver, det gör enbart muslimer.
Deras etablering har också som ett brev på posten medfört att: korruption, fiffel, svart jobb, riggning av fotbollsmatcher, assistansbedrägerier, andra former av massbedrägerier mot myndigheter och en herrans massa annat, fått fotfäste i denna grupp.  
Det finns såklart bra syrianer också, men deras talang, intelligens och fallenhet för att upprätthålla ett civiliserat, framgångsrikt och ödmjukt samhälle tycks alldeles för ofta vara vacklande.
Mycket tråkigt när den här typen av dominanta pajasar trycker in sin giriga snabel i det allmänna. Väldigt tråkigt för alla skötsamma och seriösa syrianer.


En röd tråd i programmet var en klubbstuga. Det visade sig, att man tvingas flytta två hela årskurser pga otryggheten från stugan. En man från klubbstugorna ger sig på en lärare och misshandlar henne och mordhotar henne.
Bilarna utanför klubbstugorna behöver inte lappas, då området anses som otryggt för P-vakterna. Illegal spelverksamhet i klubbstugorna! Och ingen gör något!
Alltså ”herrejävlar.” Den svenska flatheten slår nya rekord.
 
Folk verkar förvånade av programmet. Det finns skarpa granskande journalister på lokaltidningarna som skrivit om de här problemen i Sigtuna i mer än ett decennium.
Det framgår att i Sigtuna kommun har Syrianernas framfart varit känt sedan många år. De flesta kaféer i Sigtuna och Märsta samt många restauranger ägs av dem. De har också fotfäste ute på Arlanda. De kan göra så, eftersom de har tillgång till mycket pengar, det mesta svart från olaglig verksamhet. Banden mellan Märsta och Södertälje är tunga och kraftfulla.
Bagerier, restauranger och kaf
éer som inte har passat dem, fel ägare, har bränts ner genom åren. Det gamla fina anrika stationshuset i Märsta brann upp, för att en ”svensk” skulle sätta upp sin restaurang där. Det verkar som de i programmet glömt att nämna den/de grova våldtäkterna som skett i Märsta-Valsta i närheten av "klubb stugan" som de så fint kallar den.

Politiker
och polis är totalt handfallna, de kan inte göra ett ”skit” och det som kom fram i programmet är bara toppen på ett isberg. Det nämndes lite om spel verksamhet och droger, men faktum är att drogimporten är en av deras största inkomstkällor och det är väl ingen slump att de vuxit sig starka runt Arlanda. Allt hålls inom familjerna, inte bara den som nämnts i programmet och våldskapitalet finns där tills hand när det behövs och inte långt borta.
Det finns många svenskar som är skyldiga dem tjänster och pengar och de har inget val annat än att vara hjälpsamma när det krävs, en blandning av falsk lojalitet och direkt rädsla för vad som kan hända.

Sverige måste ha bland de dummaste politiker och poliser som går att hitta. De är lättutnyttjade, enkla att blåsa och förvilla samt att de har ett PK tänk som gör att de hellre accepterar grov kriminalitet än att stöta sig med
invandrare och riskera att bli kallade rasister.

Gamla kommunalrådet Anders Johansson som är öppet homosexuell, något som de flesta Syrianer avskyr, var bedårad
över det bemötande han fick av dem och sålde sitt partis heder för deras röster. Fribrevet om hyran för klubbstugan är helt sanslöst!

Vid nästa val vore det klokare att belöna andra politiker, tillhörande andra partier än "S" i kommunen med röster så att de korrupta sossarna kan utredas.
Det är därför inte konstigt stt S på 2000-talet lyckades få så många fler röster i kommunvalet jämfört med riksdagsvalet i denna kommun.

Otroligt tyst i media efter programmet, man kan ju undra varför?
Kan det vara så att
MSM vill inte sprida sanning. MSM har sin egen agenda.
Uppdrag Granskning brukar ju skapa rubriker, det här är ju en mindre atombomb.
Ska alla stoppa huvudet i sanden o
ch tro att dom undkommer radioaktiviteten?

På Sigtuna kommuns hemsida har man lagt ut frågor och svar gällande programmet som sändes. Bl a: "Vilket företag har fått uppdraget att bygga bostäder på fastigheten Valsta 3:50, Bureängen?
Kommunen har inlett ett planläggningsarbete tillsammans med Sigtuna Bo AB som kan resultera i en markförsäljning. Inget beslut om försäljning är fattat och ingen har fått uppdraget."
Gör man en
Ratsit sökning på det företaget så kan man se att det är ett dotterbolag av.... Två vingar! Ägare..... Just det!