måndag 10 april 2017

Socialdemokraternas kongress: Sverige är tryggare än någonsin!

Socialdemokraterna höll kongress i Göteborg 8-12 april. Parollen var: ”Trygghet i en ny tid!”
Sverige som tydligen är tryggare än någonsin verkar nu behöva en stor satsning för att motverka otrygghet och att organiserad brottslighet tar över.
Utan tvekan blir Foliehatten lätt fundersam, vill han lova. Schyffert och Löfvén har hamrat ut, att Sverige går bra och ingen är tryggare eller har det bättre än i dagens Sverige, med hundratusentals fattigpensionärer!

Lika förbannat så skrivs det i artik
lar att skatterna måste höjas och det kriminella tar över Sverige. Dessa PK-människor ger Orwells dubbeltänk en ny innebörd.
Och i vanlig ordning så berättar inte Löfvén vad konkret som skall göras för att göra det aldrig tidigare så trygga samhället tryggare, hur orkar folk ens lyssna på den där upprepningsmaskinen.

Stefan Löfven: ”Vi behöver nya initiativ för att stärka rättssamhället. Vi accepterar inte i vårt samhällsbygge att vi har organiserad brottslighet som tar över vissa bostadsområden eller delar av städer.”
Problemet är såklart att verkligheten inte stämmer överens med det politiska pratet. Det blir ganska märkligt när brottsligheten, som tidigare beskrevs som ett marginellt fenomen, numera hotar ta över hela stadsdelar.
Undrar om Löfn är nöjd med 149 skottlossningar och 12 mord bara i Malmö förra året? Varför har det tagit 20 år för politikerna att upptäckta, att vi har stor brottslighet?

Ungefär 4 procent av de inkomna motionerna behandlade migrationspolitiken. De flesta vill se en mer liberal migrationspolitik och en återgång till de regler som gällde före förra höstens stora flyktingvåg.

Att höra talarna när de diskuterade migrationspolitiken, där nästan samtliga talare lyfter in personliga argument som bygger på emotionella känsloyttringar, fanns det inte tillstymmelse till sakliga argument, ingen konsekvensanalys, är det så ”djäkla” illa hos sossarna i dag, att dom fattar sina beslut på emotionella argument och inte sakliga argument?

Resultatet blev:
"Ett kompromissförslag med en ökning av antalet kvotflyktingar och att Sverige ska trycka på i EU för permanenta uppehållstillstånd, tystade de interna kritikerna."

Partiledningen fintade kongressen totalt. Sannolikt är man fullt medveten om, att Sveriges röst i EU gällande asylpolitiken inte är särskilt stark. På det här sättet kan man säga att man är för permanenta uppehållstillstånd, förenkla familjeåterförening. När man i praktiken vet att det kommer övriga EU länder inte att gå med på. Däri ligger hyckleriet.
 
Beslutet var glädjande för ombuden som naturligtvis inte begrepp, att i praktiken kommer inte S kunna genomföra den politik, man säger sig stå för. De stramare regler Sverige har i dagsläget kommer bli mer eller mindre permanenta under överskådlig tid.

Det som klubbades igenom framstår som mycket diffust, dessutom fick tydligen ledningen igenom att man skall verka för en harmonisering med EU. Just därför kommer perioden fram till valet att domineras av "mycket prat och lite verkstad" från S i den här frågan.
Intressant var att ledningen och s-väljarna tycks ha liknande åsikter, men mellan ledet, s-ombuden, står för en annan politisk inriktning, när det gäller migrationspolitiken.

Sossarna håller fast vid nuvarande linje, men det är ett spel för ”galleriet! ” Man kommer att göra allt för att vi ska tro att det är EU:s lägstanivå. Och det verkar gå hem.

Sanningen är att nuvarande nivå inte alls motsvarar lägstanivån i EU. Tvärtom bland de högsta, och Sverige planerar i skälva verket för extremt hög invandring de närmaste sju åren. Med nuvarande regelsystem ökar Sveriges befolkning från nuvarande 10 miljoner till 11miljoner år 2024. Att Löfven lyckats marknadsföra detta som en restriktiv linje är anmärkningsvärt och att svenska folket ”sväljer” denna lögn!

Foliehatten anser att att S skjuter sig själva i foten om de just nu pratar om mer invandring. Det förstod naturligtvis inte kongressens röda majoritet. Men bland sosseväljarna finns ingen majoritet för mer invandring och då blir det ett lämmeltåg som vandrar ut från S. Första anhalt högerut är SD och går det riktigt bra tar SD 5%.

I valet 2010 så hade 40% av S väljare invandrare bakgrund. Partiets kärnväljare i övrigt är äldre som med tiden kommer att försvinna och kvinnor i offentlig sektor. Dom flesta som röstar S har liten, eller ingen, koll på vad S håller på med eller vilka förslag som kongressen kommer upp med. Så någon större effekt på opinionen kommer det nog inte att ha.

Däremot får nog regeringen som knappast kan ha undgått att notera följderna av invandringen, en del att fundera på.
Det är redan nu problem med i stort sett allt; bostäder, skolor, sjukvård, kommunal ekonomi... Det blir inte bättre att man tar in ännu mer invandrare.

Med tanke på hur det gick för S i Holland i valet nyligen misstänker Foliehatten att man kommer att tillsätta diverse utredningar om hur lagstiftningen skall ändras enligt kongress förslaget. Sedan kommer man att trampa vatten fram till valet. Även om ombuden på partimötet inte har någon koll, så har partiet strateger anställda som har det. Skulle tro att resan framåt inom S blir ganska ostrukturerad och skumpig med besked fram och tillbaka...

Hittills så har ju S och MP skyllt på föreningsfriheten för att inte kriminalisera terrorverksamhet. Det är förstås bara nonsens. Sanningen är att många inom S och framför allt MP sympatiserar med IS och islamism.
I andra länder med liknande lagstiftning så har det inte varit några problem alls, att förbjuda anknytning till terror organisationer. Men där har man ju å andra sidan, helt andra politiska mål än i Sverige.

Den förre detta S-toppen Thomas Bodström menar att terrordådet som skakade Stockholm kan jämföras med obotliga sjukdomar och att det inte finns anledning att göra för stor sak av det. – Vi ska inte demonisera det. Vissa saker behöver man inte vara rädd för idag, man dör inte längre av lunginflammation och blodförgiftningar. Det är borta. Nu är det en ny sak. Men man behöver inte göra det värre än vad det är, förklarade han i direktsändning.

För Stefan och vänstern har aldrig brytt sig om verkligheten och har inte kapacitet att tänka två steg längre och har ingen verklig kunskap om Islam, förutom kanske Fridolin som verkar vilja bli muslim.
Löfvén pratar och agerar efter hur han ska kunna sitta kvar vid makten. Så om tillräckligt många av hans väljare blir utsatta för mångkultur, så tvingas han säga att det är oacceptabelt och starta initiativ.
 
Politikerna, som borde vara de som arbetar för Sveriges bästa, är beroende av att vi tror att de gör sitt bästa. De använder sin ondska för att kunna behålla sin status och sina förmåner. De enda medel som de har tillgång till är beskattning, lögner, manipulationer och undanhållande av sanningen. De talar om för oss att vi i befolkningen inte förstår vårt eget bästa. De sår tvivel och missnöje och splittrar befolkningen för att kunna bibehålla makten.

3 kommentarer:

 1. Hej
  Har börjat läsa lite på din blogg som jag tycker är bra,,,men som jag förstår så sätter du din tillit till sd,,,,har du tänkt färdigt där ?
  Ser du inte något som är fel med sd,s ledning ?
  Vad tror du sd skulle kunna bidraga till om dom kom i maktposition ?

  SvaraRadera
 2. Hej! Tycker det är trevligt att du tycker bloggen är bra! Att jag favoriserar/tillit SD kan jag inte hålla med om!
  Däremot har de syn på klimathysterin som stämmer överens med den jag har. De andra partierna kanske också vaknar och då kommer de också att få ett erkännande om detta!

  SvaraRadera
 3. Jag tänker lite på när man pratar med folk så säger dom,,,nästa gång ska jag rösta på sd,,,,,i min värld så spelar det ingen roll,,,det är försent, vad tror du skulle hända om sd hade något att säga till om ?

  SvaraRadera