onsdag 12 april 2017

Löfvéns retorik, ”fake news” och SVT är ett lydigt redskap!

Löfvén är totalt förutsägbar när han får besvärliga frågor eller problem att svara på:
Först bröstar han upp sig som en tupp, använder sin mest oroade min och uttrycker hur "väldigt, väldigt upprörd" han är.
Sedan kommer som vanligt de inövade flosklerna och han förvirrar sig långt ut i atmosfären, men till slut landar han och allt är Sverigedemokraternas fel.

Tala om att ha fobi! Sedan fortsätter han med sin bästa gren, att fixa till tillställningar där man kan träffas och samtala om något seriöst. Löfvens näst bästa gren är att utse någon som samordnar tillställningarna. Sedan finns det just inte några grenar eller löv kvar på statsministerns träd.
 
Löfvén har gått ut med att de inför valåret ska bekämpa faktaresistens och desinformation, med ”ryss nojan” som smått tveksam bevekelsegrund.
Samtidigt som de själva, liksom deras statliga kommunikationskanaler inom public service, gång på gång ertappas med vad som verkar vara medveten desinformation.

Exemplen är många:
Magdalena Anderssons som kallade nyheten om att vi behövt låna pengar till flyktingmottagande var en falsk nyhet, trots att det var hon själv som var källan!
Ylva Johansson som fick be om ursäkt för att ha trixat med siffrorna i en intervju med brittisk teve, trots att hon om någon, borde ha tillgång till rätt siffror.

SVT:s exempel är kanske en av de bästa!
Arbetsförmedlingen gick ut och meddelade att 244 000 fler personer är i arbete i dag jämfört med för nio år sedan och alla är utrikesfödda. Detta enligt en sammanställning gjord av SVT baserad på statistik som ryms i SCB:s arbetskraftsundersökningar,  AKU.

Den som är läskunnig kan redan i inledningen se att SVT svamlar. I rubriken anges ”244 000 fler i arbete” medan man i ingressen kan läsa att det är ”sysselsatta” det handlar om.

I SVT Nyheter kan vi läsa: ”Den svenska ekonomin har blivit en jobbmaskin. Totalt har sysselsättningen ökat med 244.000 personer de senaste nio åren – och hela jobbökningen har gått till de utrikesfödda.
 
Regeringen Löfven och regeringarna innan Löfven har skapat den här situationen där mängder av rotlösa, respektlösa ungdomar dödar sin egen framtid, med en svensk intifada. Det är ett politiskt svek mot alla, och det är ett hån att låtsas att lösningen kan hittas under en sten, efter lite gemensamt käbblande. Vi håller på att förlora en förortsgeneration. Ingen fritidsgård, ingen riktad satsning kommer lösa ”utmaningen”. Vilka som bär skulden behöver knappast debatteras eller diskuteras.

Sveriges riksdag har bestämt att vi skall ha mångkultur. Det man kan fundera över om denna mångkultur assimilerat sig i den västerländska kulturen sedan de kommit hit.
Turkiet står inför en folkomröstning den 16 april där Erdogan i slutändan vill få mer och längre makt. Turkarna har rest runt i Europa för valmötet. I både Holland och Tyskland blev det nobben.
I Sverige gick det bra att valtala.

Mohamed Omar :
”Något som slog mig när jag lyssnade på Leylani, är detta: om talaren nu menar, och av jublet att döma även de flesta av åhörarna, att turkarna är en överlägsen ras, att Turkiet är deras älskade fosterland och att den turkiska flaggan är den främsta av flaggor, vad gör de då i Sverige? Det är ju bara att säga upp sitt svenska medborgarskap eller uppehållstillstånd och resa hem till det turkiska paradiset och tillsammans med sina ”rasfränder” verka för att göra det ännu större och mäktigare.”

Fake news är idag politikernas vardag och undanflykt, för att behöva svara på besvärliga frågor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar