tisdag 18 april 2017

Nordkorea skramlar med tomma tunnor!

Tomma tunnor skramlar bäst! Är ett ordspråk som passar väldigt bra när det gäller Nordkoreas politik. Nordkorea har inga internationella vänner av rang. Inte ens Kina kan längre räknas dit.

Hela situationen i denna region är självfallet av modell "krutdurk."
Nordkorea
är en sekteristisk och ”sunkig” kommuniststat som sjunger på sista versen, men det innebär inte att man kan acceptera, att USA ska leka världspoliser ännu en gång!

Att Nordkorea vill ha vapen som kan nå USA är för övrigt inte ett dugg märkligt. Det befinner sig en massa amerikanska soldater vid den nordkoreanska gränsen samtidigt som USA är allierade med Nordkoreas ständiga ovänner Sydkorea och Japan.
Om USA går till angrepp mot Nordkorea så finns det en rimlighet i att Nordkorea
kommer att gå till motangrepp. Efter Nordkoreas senaste hot är flera amerikanska hangarfartyg, men även ett ryskt krigsfartyg på väg till området.
Tror någon att Kim Jong-Un är så pass galen att han skickar atombomber mot hangarfartygen som är på väg till känsliga områden?
Ett krig med N
ordkorea kommer aldrig att ske. Varken Sydkorea eller Kina har något som helst intresse av att få drygt 20 miljoner flyktingar vid sina gränser.

Kim Jong-Un
"Denna obegripliga köttklump" passar bra in som beskrivning på denna diktator.
Han har det senaste åren ökat sin vikt från 89 kg till 109 kg. Tittar man på bilder av honom de senaste 4-5 åren ser man att festandet verkar ta ut sin rätt på hans hälsa.
Baserat på riskbedömningar är det knappast något försäkringsbolag som kan ge honom en livförsäkring.
Den 8 januari 201
7 blev han 34 år. Han festar enormt, röker och dricker hejdlöst.  Han sägs älska filmer med Jean-Claude Van Damme och basket. På Kim Jong-Uns födelsedag den 8 januari 2014 blev han firad av den amerikanske ex-basketstjärnan Dennis Rodman, som spelade en uppvisningsmatch för ledaren. Besöket var Rodmans fjärde i den slutna diktaturen.

Han är den tredje generationen av familjen Kim Jong-un, en dynasti som styrt Nordkorea sedan 1948.
Det var hans farfar och Nordkoreas grundare som med stor brutalitet styrde landet fram till sin död 1994. Man trodde att Kim Jong-un, som tog över makten efter sin far Kim Jong II död, från 2011 att Nordkorea skulle ha en mildare politik eftersom han utbildats i Europa och Schweiz.
Tyvärr har denna förhoppning grusats rejält eftersom han visat sig vara lika brutal som sin farfar.

Kim har rensat ut många ur familjen och medlemmar ur den inre cirkeln.Detta bör inte vara förvånande eftersom Kims ”nyckfullhet” otvivelaktigt har lett till många av Pyongyangs elit tenderar att bli alkoholberoende. De vet att de själva kan bli föremål för eliminering.
 
Det är inte den sjuka Nordkoreanska regimen eller ens kärnvapnen som är det farliga med Nordkorea, utan det maktvakuum som uppstår efteråt, om Kim försvinner.
Kim Jong Un är säkerligen föraktad av alla och några till, men vems soldater ska komma in och styra upp när regimen en dag faller?
För Sydkorea kan inte ensamma ta hand om nord, det har landet absolut inte resurser till. Och hur djupt sitter hjärntvätten i befolkningen?

Kina har under alla år hållit Nordkorea under armarna. Kina har hittills varit väldigt tysta utåt, vad man tänker göra. 
Bara för någon vecka sedan träffades Trump och Xi och säkert var Nordkorea uppe på dagordningen. Vad som beslutades är inte känt, men för kineserna är säkert Kim Jong Un en ständig huvudvärk.

Frågan är om Kina vågar ta itu med hårdhandskarna och störta Kim. Med Kims alla utspel och hot, är det väldigt instabilit i hela regionen. Alla väntar på nya utspel och hot från Kim. Men det kan också vara en utpressning, för att få större och mer bistånd!
 
USA:s plan är säkert att Nordkorea skall tillfalla Sydkorea, och att de kommer garanterat få ekonomiskt och militärt stöd från USA. Den stora frågan är vad och hur tänker Kina om nord tillfaller Sydkorea. Kina kommer då att få ett enat Korea som gräns. Kommer de att acceptera detta? 

Foliehatten är mycket tveksam till detta. Faktum är att Nordkorea har ett överflöd av naturresurser. Sedan är nord troligtvis en av de bäst placerade strategiska platserna för USA i Asien. Nära till Kina och Ryssland, enda anledningen att Nordkorea ens finns idag är, för varken Kina eller Ryssland vill ha amerikansk-kontrollerad mark så nära sina gränser.

Kina ser nog till att en annan ledare blir tillsatt som mer går i kinesernas ledband!
Det Kina allra minst vill ha, är en konflikt så nära sig.

Vad gäller befolkningen så är de inte så hjärntvättade som många verkar tro, utan de är snarare förtryckta och för undernärda för att orka göra motstånd. Många är medvetna om att världen utanför är bättre. Det är därför så många försöker fly till Kina eller Sydkorea. Det uppskattas att upp emot en halv miljon har lyckats fly från landet sedan Koreakrigets slut. Låter kanske lite, men att fly världens mest isolerade land är nog ingen lätt uppgift.
Fortsättning följer säkert i detta område!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar