söndag 23 april 2017

Nytt ”bokbål” av vänstern!

Foliehatten hoppas att alla vill leva i ett samhälle, där var och en har rätt till att framföra sin åsikt och yttrande! Han tror att de flesta av oss delar den uppfattningen, men det gör inte 127 författare.

Dessa 127 författare vill inte ställa ut på Bokmässan i Göteborg, eftersom andra utställare/förlag inte tycker som dom i olika frågor.
De författare som är mot yttrandefrihet, är en lång lista! De är så bra själva på polariseringen och de är inte ens medvetna om det. Många på listan är sådana som skriver regelbundet på Aftonbladets kultursidor. Eller är kompis med dom som gör det. Således ett mysigt kotteri av vänster i olika kulörer av rött.
 
De kallar Nya Tider högerextrem, medan det skall vara fritt fram för de vänsterextrema!
Som författare ska man vara för yttrandefrihet, inte emot. Dessa s.k. författare, gör alla en tjänst att de inte dyker upp på mässan. De har inte där att göra!
Foliehatten har analyserat ett antal texter och kollat vad de skriver. De har framgent diskvalificerat sig själva, att inte skriva om många "heta" ämnen, särskilt om dessa inte faller inom PK:s och åsiktskorridorernas snäva hägn.

Hur kan så många författare vilja snäva in det skrivna ordet och den fria tanken? Är detta inte vad författande går ut på, enligt dem själva? Att få skriva vad man vill, så länge detta kallas för konst?
Foliehatten tycker att vore tråkigt med en bokmässa, där alla höll med varandra.
Det är hyckleri i vanlig ordning, eftersom de antagligen tidigare inte haft problem med att medverka med kommunister och annat skräp!” Varför bojkottar de inte mässan när det finns förläggare som publicerat socialdemokraternas och tvångssteriliseringens Gunnar Myrdals texter?

De kan knappast stå upp för alla människors lika värde.
De är samma ”nyttiga idioter” som dagligen gapar om mångfald och allas lika värde, vägrar delta för att någon med en annan åsikt och verklighetsbeskrivning, ska få vara med. Mångfald är bra, så länge alla tycker och tänker som de. Alla är exakt lika mycket värda! Förutom x, y, z, dessa ska förintas/bespottas/hånas/hatas/hotas/ignoreras/bekämpas!
Är de vidriga hycklare?

Men naturligtvis så ska de få bojkotta en mässa. Bojkott som fenomen överlag brukar ha en karaktär av korkad populism, inte alltid med ofta.

Mässan som förvisso är en privat tillställning, men i egenskap av en litteraturmässa så för sin egen trovärdighets skull, bör
den vara öppen för alla publicister, så väl islamister, nationalsocialister, kommunister och dåliga dryga före detta kriminalprofessorer som berättar sagor. Det kommer troligen inte hända ett dyft denna gången, även om en del åsiktspoliser vill annorlunda. Förra årets debakel vill nog mässan undvika och en dum repris av det hela. Ifjol byte mässan åsikt i frågan lika ofta som någon i offentligställning myntar uttrycker, alla människor lika värde.

Frågan är vem som bryr sig och man får väl kolla upp, om nu Nya Tider får vara med och om de
127 fortfarande bojkottar mässan.

Sedan så är det antagligen mycket lätt att bojkotta ett evenemang, om man inte är aktuell med boksläpp och ha något viktigt att sälja in.

De flesta kan tycka, att bara för att vi går in i ett bibliotek, så stödjer vi inte allt som står i alla böcker där inne, inte heller stödjer vi allt som finns på internet bara för vi har en internetuppkoppling.
Intressant med listan är, att Peter Englund är med där! Han var Svenska Akademins ständige sekreterare under några år. Med sitt ställningstagande, kan man nu fråga sig, vad har han sållat bort under sin tid som sekreterare?
Foliehatten skulle inte alls bli förvånad om Englund sållat bort bra litteratur, som inte har fallit i god jord, med Englunds personliga politiska uppfattningar.

Med andra ord, Nobels litteraturpris f.d. ständige sekreterare bojkottar en bokmässa, för de finns en publicist som inte är av samma åsikt. Med Englunds ställningstagande skall litteraturen inte vara fri ur politiskt perspektiv!
Pinsamt
och det drar ett löjets skimmer över Englunds agerande,men även över Nobels litteraturpris. Frågan är hur politiserad kommittén är?
 
Dessa 127 är alltså emot yttrandefrihet. Det är någonting som börjar bli vanligt i västvärlden idag. Se bara på den nyss avslutade Berkeley free speech eventet. Där samlades människor som vill sprida budskapet om yttrandefrihet och de blir våldsamt attackerade av vänstern.

Vi lever i en ny värld där vänstern börjar agera mer och mer våldsamt, för att försöka stoppa yttrandefriheten. Kommer vänstern i Sverige också att anamma dessa våldsyttringar mot de som talar gott om yttrandefrihet? I och med att just Sverige är så infiltrerat genom media, så skulle det kunna ske.

Bra svar av Bokmässans VD Maria Källson:
”Vi beklagar att dessa författare inte kommer till årets bokmässa. Men vi respekterar fullt ut att de har en annan ståndpunkt än vår. Åsiktsfrihet gäller naturligtvis även de författare som avstår från att delta.”
https://www.svt.se/kultur/bok/127-fo...-vid-bokmassan

De 127 kan samlas vid bokbålet och bränna Nya tiders publikationer utan att de därmed begränsar tidningens yttrandefrihet, men det kommer ändå pga sin natur att vara en obehaglig handling i strid med yttrandefrihetens anda, och en handling som har mer besläktat med det de tror sig bekämpa än med motståndet mot det.

Med sitt agerande har listan gett ännu mera reklam till tidningen Nya Tider. Många kände inte till tidningen innan förra årets bråk. Men tack vare detta eller på grund av detta, är det nu många fler som känner till tidningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar