torsdag 31 december 2015

Året 2015 - en summering av händelserna

ÅRET 2015
Dags att summera krisernas år 2015 som tar slut ikväll.
Att svensk politik kraschlandade  under trycket av en växande folkvandring blev ett faktum. Men krisen var helt och hållet självförvållad.

Årets bild


Å
rets bröllop
Prins Carl Philip fick sin
Sofia Hellqvist den 13 juni 2015.

Årets värsta klant
Utan konkurrens får hon denna titel – Gustav Fridolin kommer god två!
Inte nog med att miljöminister Åsa Romson
målade sin båt i våras med giftig och förbjuden färg, blev hon även prickad av Konstitutionsutskottet för att hon lagt sig i myndigheternas arbete om vargjakt: “jag beklagar dagens beslut hos Naturvårdsverket om licensjakt i vinter”.
Åsa kritiserades också av KU för att hon som vice statsminister påstod att nyval utlyst av regeringen.
Åsa: ”Att Europa gör Medelhavet till det nya Auschwitz”!
Åsa: ” Det mycket allvarliga händelserna i Paris just nu kan försvåra för klimattoppmötet i dec då över 100 regeringschefer planerat delta”.

Årets värsta hyckleri
Titeln erhåller Gustav utan konkurrens.
Utbildningsminister Gustav Fridolin röstar i regeringen för att Sverige ska anpassa asylreglerna till EU:s miniminivå trots att han gick till val på att Sverige ska ha mycket generös invandringspolitik.
När han ska försvara sitt regeringsbeslut 26 november säger
Gustav:
“Jag tycker det här är skit”.
Gustav Fridolin dömer därmed ut sina egna beslut.  Man kan undrar hur väljarna kommer att reagera på politiker som går till val med budskapet “vår politik är skit”. Men sedan sitter kvar vid maktens taburetter!
Årets värsta blunder
Stefan Löfvén på ett torgmöte den 6 september då han stod framför en banderoll med texten: Refugees Welcome:
“Mitt Europa bygger inga murar”!

den 9 oktober;
“läget är allvarligt”

19 oktober:
“Sverige har varit för naiva”

23 oktober:
“Det går inte” att ta emot den mängd migranter som nu kommer.

30 oktober:
“i längden kommer våra system att braka ihop om invandringen till Sverige fortsätter på samma nivå”.

Regeringen gjorde en 180 graders kursändring på mindre än två månader.
De som tidigare anklagats för rasism och främlingsfientlighet blev plötsligt nödvändigt för regeringen.

Årets värsta flopp
Decemberöverenskommelsen, , skulle ge handlingskraftiga regeringar trots att inget regeringsalternativ fick majoritet i riksdagen.
DÖ kom dock att tolkas som att politikerna gick bakom ryggen på väljarna och att man slutade opponera mot regeringen. Partierna hade så svagt ledarskap att man inte lyckades förklara DÖ, därför föll den åttaåriga överenskommelsen inom några månader.
Årets värsta prognosmakare
Finansministern Magdalena Andersson varnade i augusti för osäker ekonomi: “Riskerna för att utvecklingen ska bli svagare än väntat är dock stora”.
Men så plötsligt, när migrationskrisen är i full sving, säger hon 21 december:
“Svensk ekonomi är väldigt stark”.
Bygger hon prognoser på fakta eller på att regeringen, av gammal vana, behöver försköna verkligheten?


Årets underhållare
Det går inte slå på TV:n utan att man får se Gina Dirawi leka kändis i rutan.
Public service har blivit lekstuga för ett inskränkt kotteri på vänsterkanten där nepotism och vänskapskorruption regerar och kompetens inte räknas.
Gina Dirawi har blivit en symbol för skräp-TV.
Läs mer: Välkommen till vänster-SVT, i Dirawi hyllar antisemiter och förintelseförnekare eller Konkurrensutsätt public service.

Årets värsta minister
Behovet av nya bostäder är mer än akut, men bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) ägnar sig åt att attackera de liberalare reglerna för andrahandsuthyrning som ändå utökat utbudet av lägenheter.
Hans enda förslag är “modulhus” som döms ut som de sämsta och dyraste bostäder som någonsin producerats i Sverige.
2015 kommer att gå till historien med sällan skådad politisk klantighet som slagit alla rekord. Risken är tyvärr överhängande att klantigheten blir än värre nästa år.

Gott Nytt 201
6
!

måndag 28 december 2015

Koldioxid höjer inte värmen! Beviset för detta är ett enormt slag i ansiktet på klimatalarmister!Det är fysiskt omöjligt för koldioxid att göra något märkbart åt värmen!

Denna slutsats har Mike van Biezen kommit fram till i en ovanligt klar redovisning av fakta.
Mike är en mycket kunnig och allmänbildad forskare, som lagt ner mycket arbete på klimatet. Han är professor i fysik, matematik, astronomi och geovetenskap vid Compton College, Santa Monica College, El Camino College, och Loyola Marymount University i Kalifornien.

Mike har bevisat att vattenångan förekommer i mångdubbelt högre koncentration och har mångdubbelt högre förmåga att absorbera strålning. Inom koldioxidens smala spektralband “stjäl” vattenångan den energi, som koldioxiden skulle kunna absorbera.
Detta kan gälla endast nära marken, eftersom den uppgående strålningen sedan är helt absorberad.
Detta gäller om man vill tro att absorption av strålning i luften är en viktig faktor för “växthuseffekten”.

När man tittat närmare på detta visar studier av planeternas atmosfärer att den effekten bestäms av atmosfärens massa, vilken visas av trycket vid marken:
Energibalans med rymden uppstår på den höjd, där trycket är c:a 0,1 bar, 11.000 meter på Jorden. Det gäller oberoende av gasblandningen. Det spelar ingen roll om där finns koldioxid eller inte.

Molekylernas temperatur är ett mått på den hastighet de susar omkring med i ständiga krockar med andra. De som då boxas neråt får ett energitillskott av gravitationen, vilket ökar hastigheten och därmed temperaturen.

Detta stämmer helt med gaslagarna:
En gasvolym som komprimeras blir varmare.

Slutsatsen är bedövande klar:
Tror man på en “växthuseffekt”, kan koldioxid inte göra så mycket att det märks. Vattenångan är så mycket mäktigare.
Tror man på fysiken, finns inget som rätteligen kan kallas “växthuseffekt” och följaktligen finns inga “växthusgaser”.

Skolornas nedvärdering av kunskap har nu nått sådana nivåer för forskare, journalister och ministrar.
Man kan bli miljöminister utan att förstå betydelsen av koldioxid för livets existens. Åsa Romson vill dammsuga bort koldioxiden från atmosfären. Då skulle livet på Jorden dö ut.
De flesta journalister tycks ha valt jobbet för att åstadkomma stordåd med att “rädda världen” genom att frälsa publiken i någon idealistisk tro. Bra exempel är att koldioxid är farlig eller att vänstern anser att kapitalismen måste krossas.

Samma motiv tycks även ha gällt många forskare. De har haft en övertygelse och har sedan valt att forska i avsikt att finna argument för dess genomförande.
Sedan har många insett att politikerna fördelar anslagen, lönerna, till projekt som söker bevisa vad politikerna önskar:
Att utsläppen måste bekämpas. Detta har gått så långt, att det förekommer att de som arbetar med andra, riktiga och kritiska fakta, mobbas ut från institutionerna. Detta har hänt även i Sverige. Forskningen bestäms av politiker som inget begriper.

Övertygelsen om det ädla målet och ivern att nå det har motiverat fusk och bedrägeri, som numera nått de högsta nivåerna inom ledande institutioner som NASA, GISS, NCDC, m.fl.

I stor skala ”justerar” de råa mätresultat, så att de som är 50 och 100 år gamla blir lägre, medan de därefter blir högre. Så kan man hävda att den globala uppvärmningen är större än den faktiskt är. Fusket har redovisas av professorerna Wibjörn Karlén och Ole Humlum.

Detta är grunden för de sentida rubrikerna om rekordvärme för året 2014, flera månader av 2015 och förväntningarna om att 2015 slår historiskt rekord:

Förfalskade data.


Riktiga forskare drivs av nyfikenhet och önskan att förstå naturen. De välkomnar kritik, eftersom sådan är en viktig faktor för vetenskapens framsteg.
Den gammaldags moralen att främst “göra ett bra jobb” har blivit omodern. Normal anständighet har fått stryka på foten för:
Politisk Korrekthet och inkompetenta politiker.

Ett samtal i regeringen:
A: Väldigt vad växterna mår bra här.
B: Hur kommer det sig?
C: De får mycket gödsel här
B: Vad då gödsel?
C: Ja, så mycket skitsnack om sker i det här rummet.


söndag 27 december 2015

Är Miljöpartiet svikarnas parti?

MPs totala missbedömning av politik och svikarnas parti?

I valrörelsen 2
014 hade partiet satt som mål att bli tredje största parti. Gustav Fridolin var mycket öppen med detta i intervjuer och framträdanden. Kampen mot Sverigedemokraterna var partiets huvudfokus.

Gustav Fridolin
:
”Sverigedemokraterna betalar helsidesannonser i rikstidningarna. Det lär ha kostat en hel del, men det gör dem inget. Genom att sno åt sig kommunstöd som skulle gått till lokalt demokratiarbete till partikassan i Stockholm har man med skattepengar lyckats bygga upp en av de största valkassorna, mer än dubbelt så stor som Miljöpartiets. Och nu använder man pengarna för att i ett påkostat öppet brev ställa flyende mot pensionärer”.
http://nyheter24.se/debatt/775634-fridolin-mp-lat-inte-sd-satta-agendan-for-valrorelsen

Gustav Fridolin:
”Det var ett misstag att i valrörelsen så tydligt ta spjärn mot Sverigedemokraterna.
Ja, det var naturligtvis en usel idé att göra kampen med SD om att bli landets tredje största parti till en huvudfråga i valspurten. Partierna konkurrerar ju knappast om samma väljare”.


Miljöpartiet gjorde en total missbedömning av det politiska läget. Vårens höga opinionssiffror gjorde att ”tuppkammen” växte och partiet var övertygade om att de skulle bli tredje största parti!
SD blev nästan dubbelt så stora som MP, men miljöpartisterna kunde i alla fall trösta sig med att de nu för första gången fick ta plats i en regering. Hela sex statsråd blev de tilldelade, däribland för de brännande frågorna skolan och bostadspolitiken.

Birger Schlaug hävdar att:
MP:s stora misstag
var att de redan under valrörelsen i förväg låste upp sig vid ett samarbete med Socialdemokraterna. Förhandlingsläge blev därför onödigt svagt. Deras enda mål var egentligen att ingå i en regering.

Det gjorde att Socialdemokraterna visste att de kunde driva Miljöpartiet ganska långt.
Misstagen fortsatte, både under regeringsbildningen och senare, i MP:s förhandlingar med S i olika sakfrågor.
Man måste veta i förväg var gränserna går – när kompromisserna blir kontraproduktiva. Det ser man inte under resans gång, utan man måste sätta upp de interna spelreglerna innan förhandlingarna.

Birger Schlaug gissar
att nästa stora fråga blir NATO
MP kan tvingas att kompromissa med sina grundvärderingar. Det blir i vår, när riksdagen beslutar om ett värdlandsavtal med Nato.
Det stora steget formellt är att man för in begreppet Nato i svensk lagstiftning.
Detta sker under en Miljöparti-regim. Schlaug tror att det blir fruktansvärt marigt för många miljöpartister.
Faktum är att MP gick till val på att Sverige inte ska gå med i Nato och att MP prioriterar konfliktförebyggande arbete. Ännu ett svek eller…. ?

Miljöpartiets alla svek
I fråga efter fråga har MP fått lägga sig platt. I de flesta frågor är det bra att det har blivit så, men det säger en del om vad partiet är berett att offra för att få sitta kvar vid makten. För alla borde det nu vara tydligt hur naivt och oförberett detta parti är för att ta ansvar.

Bromma flygplats
På begäran av lokalpolitikerna i Stockholm, med MP i spetsen, tillsattes en utredning om Bromma flygplats framtid. Senast 2022 var tanken, att flygplatsen skulle ställas om till bostäder. Men efter två tillkännagivanden från riksdagen tvingades regeringen nyligen fatta beslut om att lägga ner utredningen. Bromma flygplats blir kvar och en ombyggnad och modernisering är att vänta.
Egentligen borde MP insett att denna fråga är att anpassa sig till den jobbiga verkligheten - en riksdagsmajoritet som de inte kan styra över.
Förbifart Stockholm
I regeringsförhandlingarna med S fick MP igenom att motorvägsbygget ”Förbifart Stockholm” skulle frysas.
I stället skulle pengarna satsas på kollektivtrafik. Men det borgerligt styrda Stockholms läns landsting gick inte med på att föra över pengar från Förbifarten till kollektivtrafiken. Stoppet beräknas kosta 700-900 miljoner kronor.
Det var oansvarigt av regeringen att skjuta upp byggandet av Förbifarten.
88 procent av väljarna i Stockholms län har röstat på partier som vill bygga Förbifarten. Miljöpartiet försökte stoppa projektet och skickade notan till skattebetalarna.
Kostnaden för skattebetalarna blev 4 miljoner kronor om dagen. Det är lika mycket som nettokostnaden för hela Stockholms stads trafiknämnd.


Försvaret
Före valet ville MP minska försvarsanslagen och sa nej till fler Jas-plan. Men i regeringsförhandlingarna tvingades partiet acceptera Försvarsberedningens tidigare beslut om nya stridsflyg och ubåtar. I gengäld fick man en nedläggning av Försvarsexportmyndigheten och skärpta regler kring vapenexport.

10.000 mer till lärarna
Miljöpartiets löfte om 10 000 kronor mer i plånboken för lärare inte genomtänkt.
Gustav Fridolin, MP, pressades hårt i SVT:s studio om vallöftet:
Löftet var i själva verket bara 2000 kronor från statligt håll och resterande 8000 skulle komma från de kommunala löneförhandlingarna.
Det är väl inte så att lärarnas avtalsrörelser avbryts för att vi går in med statliga medel, försvarade sig Fridolin efter sändningen.


Vattenfalls brunkol
I valrörelsen sågs språkröret Gustav Fridolin ofta med en kolbit i handen. Han ville stoppa det statliga energibolaget Vattenfalls kolbrytning i Tyskland. De skulle inte få säljas eftersom köparna då skulle fortsätta den miljöfarliga kolbrytningen.
MP lovade att lägga ned Vattenfalls kolgruvor. I stället blir det en försäljning. Det visade sig vara mer komplicerat än partiet trodde i valrörelsen.

Flyktingarna
"Vi kommer aldrig att göra det svårare för människor att komma till Sverige", står det i MP:s valmanifest”.
I oktober ingick MP i den migrationsuppgörelse mellan regeringen och den borgerliga oppositionen om bland annat skärpta krav vid anhöriginvandring och tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel.
I november stod språkröret Åsa Romson vid statsministerns sida och presenterade en rad nya tuffa förslag på migrationsområdet, bland annat ålderstest på ensamkommande flyktingungdomar, id-kontroller och ytterligare skärpningar av anhöriginvandringen. Åtgärderna syftar uttryckligen till att minska antalet asylsökande.
Att behöva ge upp det allra heligaste – migrationspolitiken för MP var nog inget scenario som var tänkbart för partiet.

Men
sitter man i en regering som inte bara stramar åt asylpolitiken markant utan också lade förslaget att ge regeringen makt att stänga Öresundsbron, var detta säkert besk medicin.
MP hade 2 val:
”svälja” förslagen eller avgå.
MP ansåg att om de valt att kliva av regeringen hade det kunnat bli en ännu hårdare flyktingpolitik.
För de miljöpartistiska gräsrötterna måste det snurra i de små hjärnkontoren efter alla svek.

Massövervakning
I opposition var MP oerhört kritiskt mot FRA-lagen och massövervakningen. I regeringsställning har partiet inte opponerat sig ett dugg utan i stället agerat dörrmatta åt det övervaknings glada Socialdemokraterna.

Några år i regeringsställning kommer kanske ge MP en inblick i hur verkligheten egentligen ser ut. Men det är dyrköpta erfarenheter både för partiet och för Sverige.

Frågan är vad MP ska gå till val på nästa gång – och vad vallöftena är värda.

lördag 26 december 2015

Har Assad infört allmän amnesti i Syrien?

Assad har fått dåligt rykte i västmedia. Enligt media dödar han sitt folk med gas och dödar fångar.
Ett krav från väst är att Assad skall bort. Ett problem är att väst glömt att fråga Syriens befolkning. Många älskar honom.

Syrien och Ryssland har en avtal som undertecknades 1949. Med ryssarnas inträde i Syrien är det dom som sätter agendan!


Rebeller kapitulerar och överlämnar sig till Syrien
Myndigheterna har utfärdat allmän amnesti utfärdat av president Bashar al-Assad.

Den syriska regeringen har lovat att förlåta alla som lägger ned vapnen frivilligt och har hållit sitt löfte så här långt.

En av dem som överlämnat sig har uppmuntrat andra att ge upp kampen med regeringstrupperna, säkerhetsstyrkorna (NDF) och Hizbollah, eftersom de får flygstöd av de syriska och ryska flygvapnet som har haft stora framgångar i striderna.
För en månad sedan har 86 Takfirien grupp muslimer som anklagar vissa andra muslimer för kätteri. Detta är en beteckning för religiös sekterism, lagt ned sina vapen och vänt sig till den syriska armén i Aleppo och Damaskus provinser.

Syriska armen:
”Efter segrarna för armén och dess allierade runtom i, speciellt i Aleppo-provinsen i norr och vid Damaskus, har minst 86 militanta fastställs överlämnat sina vapen och till de behöriga myndigheterna”.
Fram till förra året så skedde de flesta kapitulationerna i Homs och Damaskus-provinserna, men nu har ett växande antal militanta grupper lagt ned vapnen också i andra delar av landet. När armén vinner fler segrar så kommer fler militanta grupper att lägga ned vapnen för att rädda sina liv.

Vecka
n innan jul överlämnade sig ytterligare 136 Takfiri militanta till den syriska armén i Homs-provinsen.

Enligt uppgifter har den karismatiske Zahran Alloush för den så kallade Islams armé - Jaysh al-Islam - samt några av hans män i östra Ghouta nära Syriens huvudstad Damaskus dödades av ryska flyganfall på juldagen.
Jaysh al-Islam var den grupp som främst bar ansvarat för de dagliga granatattackerna mot civila områden inne i Damaskus.

Gruppen är en av de starkaste rebell-organisationerna och har bl.a. fått stöd av Saudiarabien. Den bildades genom sammanslagning av tiotals organisationer för ett par år sedan. Vissa av dem hade en religiös bas i salafismen, liksom Saudiarabien och IS.
Uppgifterna har bekräftats från olika håll, bl.a. av syriska statliga media och Londonbaserade Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Vi ser nog en total vändning av kriget i Syren!
Assad med hjälp av Ryssland sitter med trumf i handen!
 

fredag 25 december 2015

Skall man lägga ner Skåne!

Skall man lägga ner Skåne?

De styrande i Region Skåne – Socialdemokraterna och Miljöpartiet har gått ut
med ett gemensamt politiskt ställningstagande:
Ett ”fossilfritt Skåne 2020”

Detta fullständigt absurda mål kommer från Skånes länsstyrelse.
Det framgår av bilagan ”Vårt nya Öresund” i Dagens Industri den 4 december http://dagensindustri.se/vara-tidningar/bilagor/

I praktiken innebär detta att Skåne kommer att avfolkas och läggs ner till 2020.
Bara fyra år kvar för Skånes 1,3 miljoner invånare, hälften så många hushåll och nära 140.000 företag!
Liksom övriga Sverige klarar sig Skåne nämligen inte utan energi från kol, gas och olja i olika former.
För elektricitet alstrar länet visserligen nästan bara vindkraft – men bara när det blåser lagom. Ändå ”räcker” inte vindkraftselen!
De styrande kanske skall sätta sig på cyklar med dynamo för att alstra el!

Skåne behöver fyra gånger mer elenergi än den egna produktionen – främst från övriga Sverige som vatten- och kärnkraft.
Eller dansk fossil- eller vindkraft beroende på om och hur det blåser.
När fler svenska kärnkraftverk stängs, får Skåne det knepigt – om det inte redan lagts ned.
För uppvärmning och varmvatten får Skåne främst fjärrvärme från värmeverk.
Dessa eldas med kol, olja, ved och avfall. Hur mycket som är avfall respektive fossilt redovisar inte officiella ”regionfakta.com”. Försöker man dölja fakta?

Men drygt hälften är kraftvärme, som även ger elektricitet.
För vägtransporter är Skåne nästan helt beroende av befintliga mackars bensin och diesel.
Etanol spelar en marginell roll och gas en ännu mer marginell. Elbilar är en opraktiska och en dyr lyx för de flesta. Även i Skåne är landsbygden glesbygd med allt färre tankställen.
Skånes lantbruk gynnas däremot av mer koldioxid i luften. Koldioxid är nämligen växternas livsnödvändiga näring och tillför genom fotosyntes lika livsnödvändigt syre till atmosfären. Det glöms lätt bort i debatten.

Förnybart på El Hierro
Jag tycker att de styrande Socialdemokraterna och Miljöpartisterna skall titta på
på vulkanön El Hierro, en av Kanarieöarna.
Då kanske det går upp ett ”ljus”för de styrande!

Idag bor där ca 11.000 innevånare. Under 30 år har man byggt ett energisystem med syfte att göra ön 100% fossilfri. Projektet bygger på fem vindkraftverk som kan leverera 10 MW tillsammans.
Den vindenergi som inte brukas direkt lagrar man genom att pumpa  havsvatten till en naturlig vulkanisk damm , 682 meter över havet.

Med turbiner kan man ta tillvara vattnets energi, när det blåser för lite eller för mycket. Systemet är konstruerat för att leverera 48 GWh per år.
Ursprungligen tänkte man använda energiöverskottet, för att avsalta havsvatten så att jordbrukets behov av sött vatten skulle säkras. Tanken var god men även ”de bästa datorsimuleringar” kan vederläggas av verkligheten.
”För alla eventualiteter” finns det dieselgeneratorer som kan leverera 11,36 MW. Anläggningen invigdes den 27 juni 2014, men den första gång systemet producerade 100% förnybar energi var den 9 augusti 2015. Under några timmar slapp man köra dieselgeneratorerna.


Det finns inget skrivet dokument som säger att anläggningen skulle generera mer än 70% av elproduktionen på ön. De två tekniskt ansvariga för projektet uppskattar att man inte når upp till 55% av elbehovet ens vid gynnsamma vindar.

Förhoppningen var att man skulle spara några miljoner € varje år genom att inte bränna dieselolja. Konstruktörerna av systemet menar dock att framtida kostnader för systemet kommer att bli 14,9 miljoner €, varav 7,8 miljoner € för dieselolja och 7,1 miljoner € för driften av det nya systemet.

Efterfrågan av energi kommer att öka när man bytt ut de 6.400 fordonen på ön till elektriska. De kommer att förbruka 8GWh per år. Dock hoppas man att systemet skall klara behoven fram till 2030.
I media beskrivs El Hierro alltid som 100% ekologiskt med 100% förnybar energi. Sanningen är förstås att dieselgeneratorerna kommer att stå för minst 50% av energibehovet.


Om man har problem med fossila bränslen, återstår bara en åtgärd, att halvera befolkningen. Få platser på jorden har så goda förutsättningar som El Hierro att vara självförsörjande på el. Bättre än så här blir det aldrig. Man måste nämligen alltid ha en energikälla som kan balansera efterfrågan, en energikälla som dessutom kan leverera 100% av den efterfrågade energin, när vädrets makter är ogynnsamma.
Jag tycker att de styrande i Region Skåne Socialdemokraterna och Miljöpartisterna skall åka på en studieresa till EL Hierro!

Där kommer de att inse att deras projekt  är en ”dröm” och en utopi!

Deras agerande spär på politikerföraktet med detta helt sanslösa förslag!
Skåne skall bli ”fossilfritt” 2020!

Idén är lika korkad som om månen skall trilla ner!