måndag 31 december 2018

GOTT NYTT ÅR!

Foliehatten vill tacka alla som läser hans blogg! Bloggen skall spegla samhällsutveckling som visar att den väg politikerna valt, har inneburit försämringar på alla plan! Foliehattens inlägg under året har också speglat detta.

Vi lämnar snart 2018 och vi har lagt ännu ett år bakom oss! Utan tvekan är valet och efterspelat, årets största händelse. Det också visat, att vi har politiker som inte är vuxna sin roll. Annie Lööfs alla charader har visat, att hon är en tragisk figur!
Man skulle tro att vi lämnar 2018 och firar det nya året i lugn och ro! Men icke, feministerna är så kränkta, att Mikael Persbrandt får läsa upp nyårsdikten vid 12 slaget? Det som retat upp feministerna är, att det är en man som har fått uppdraget, att ringa in det nya året på Skansen. Ett hundratal kvinnliga skådespelare spelar in en egen nyårsfilm i protest. Flera kvinnor har tidigare fått göra det bland annat Malena Ernman och Pernilla August.

Det har också startats en kampanj på Instagram med titeln; "Ring samtid ring!" Det är feminister som Gudrun Schyman, Cissi Wallin, Elaine Eksvärd och Nina Rung som läser upp "Nyårsklockan" i en video som kommer att läggas upp strax före tolvslaget på nyårsafton. Ett helt fantastiskt team. Nästa projekt bör vara en feministisk version av Gökboet.
Det som är rätt fascinerande, är att feministerna inte själva inser, att de undergräver sin egen ideologi, när de bråkar om rena skitsaker.
 
Vad som händer under ett nytt år, är svårt att sia om!
Två val är i alla fall säkra, den 16 januari har vi kanske en ny regering eller ett extraval och ett EU-val i maj. Det har hittills varit mycket tyst om de förhandlingar som pågår. Ett tecken på, att det kärvar rejält. Det skall bli intressant att se, om sossarna viker sig och förändrar arbetsrätten.
Det skall bli mycket intressant att se om "oberoende" SVT, kommer att bannlysa SD i EU-debatten inför valet, precis som man gjorde i valet 2014.

Det skulle förvåna Foliehatten enormt mycket, om vi får en likadan varm sommar 2019 som 2018. Det som också glädjer Foliehatten, att det är allt fler som inser att koldioxiden inte påverkar temperaturen. Det är en saga som klimatalarmisterna skapt för vuxna, för att de skall kunna beskatta befolkningen till max. Pengarna behövs till den sanslösa invandringen. Över 400.000 har kommit 2016-2018! Enligt SKL kommer nu kostnaderna att explodera de närmaste åren.

Foliehatten önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!

söndag 30 december 2018

Den svenska vänstern och MSM har fått ”spel” för att USA drar sig ur alla krig!

Är det inte märkligt, hur vänstern och MSM gapar sig hesa, om USA:s krig och har nu helt plötsligt fått ”spel", för att Trump drar sig ur alla krig!
Är vänstern konsekvent i en enda åsikt? EU, USA:s krigspolitik och storföretag? Det är som att de lider av obotlig sinnessjukdom!
Trump ger nu besked om, att USA verkligen drar sig ur alla sina krig och konflikter som de har startat på grund av deras groteska maktspel, samt kamp om andra nationers tillgångar(olja).
Nu fattas bara, att Trump sänker bidragen till det korrupta FN. Då får flera ”dryga” länder som gnält och hade åsikter om USA:s inblandning i världspolitiken, ”hosta” upp lite mer pengar.

Vem har egentligen bett USA, att vara världspolis? Det är en roll som de har tagit på sig själva. När USA har lagt sig i andra länders angelägenheter, så har det alltid bara blivit värre. Foliehatten kan inte komma på ett enda tillfälle, mer än WW2, där det blivit bättre för folket i landet efteråt. I Sydkorea blev det kanske bättre för folket, men på bekostnad av Nordkorea, där det blev mycket värre än innan. Vietnamkriget, vad var det egentligen för mening med det?

Irak var kanske det sista landet USA kunde ”köra” över. Världsopinionen kommer inte, att tolerera, att något liknande får hända igen. Att ”köra” över Iran skulle inte fungera. Händelseutvecklingen i Irak efter USA:s överkörning förskräcker. Irak har närmat sig Iran och parlamentsledamöterna ropar "Yankees go home" och det är ingen överraskning att 90% av de hyser väldigt stor ilska och hat mot USA.

Ett regimskifte i Syrien som varit ”hett” efterlängtat av vänstern i Sverige, har nu blivit en ny fin axel: Iran-Irak-Syrien. De bygger just nu, en järnväg tillsammans. Ryssland och Turkiet bevakar att allt fungerar!
Det är rätt komiskt, att USA fortfarande är allierade med Saudiarabien. Ett land som fört en grymt krig i Jemen och kungahuset förtrycker invånarna, mer än någon annan plats på denna planet. Samma land som sprider wahhabismen och den extrema tolkningen av Islam som en löpeld och samma nation där de islamistiska terrorgrupperna får mest finansieringen ifrån. I Sverige har saudierna bekostat flera moskéer!
De stora flyktingströmmarna vi har haft i Sverige från Iran, Irak, Syrien och Afghanistan är till stor del, på grund av amerikansk destabilisering i Mellanöstern.

Trump går från klarhet till klarhet, för det amerikanska folket. USA klarar inte hålla tempot uppe, de behöver ta ett steg tillbaka och se över sitt land i första hand. USA har inte råd att leka världspolis. Det vänstern aldrig kommer att begripa, att USA har stora ekonomiska problem och att Kina innehar större delen av USA:s statsobligationer.
Det krävdes tydligen en affärsman för att komma fram till den självklara slutsatsen. Det behövs en Trump tydligen, så vissa lär sig att saker kostar! Foliehatten undrar när vänstern och övriga migrantvurmare skall inse, att den sanslösa invandringen till Sverige kostar skjortan och den kommer att eskalera, de närmaste åren enligt SKL!

Trump visar ännu en gång, att han är USA:s bästa president genom tiderna. Socialisterna gråter nu över, att han drar ut soldaterna ur länderna i Mellanöstern. Trumps mål är att krossa socialismen och Trump är bästa medicinen.
USA har satsat enorma summor på meningslösa krig i Mellanöstern de senaste åren, medan Kina har via handel flyttat fram sina positioner i världen, speciellt i Afrika. Det som har hänt, är att Trump inser att USA inte har ”råd” att stanna kvar i Mellanöstern och agera världspolis, anledningen är simpel, dollarn börjar förlora sin status som världsvaluta.
USA kommer fortfarande vara världspolis genom NATO. Trump har uppfyllt ett av sina vallöften, när han tvingade medlemmar i NATO, att betala mer och komma upp i de summor som de ska betala till sin egen militär.

Frågan som alla ställer sig är: vad ska den amerikanska militären sysselsätta sig med? Kommer deras budget att dras ner? Eller kommer man enbart satsa mer på vapenindustrin?

Hur ser det ut för Israels del, nu när USA drar sig ut från Mellanöstern, har de muskler nog att klara sig själva över tid, om Ryssland hjälper Bashar al-Assad i Syrien? Bara för några dagar sedan skickade Israel raketer mot Syrien. Var det ett test, för att se reaktionerna?
Sedan kan man fråga sig om kurderna kommer stå emot Turkiet och rivaliteten mellan Saudiarabien och Iran. Med USA:s uttåg, har en stor maktfaktor lämnar spelplanen och frågan är: vem kommer att ta denna plats?
 
USA har världens mäktigaste militärmakt, men är kanske det land i världen som har minst behov av ett försvar. I norr gränsar det till Kanada, i söder till Mexiko och ingendera, är något hot. I väster skyddas de av en vattengrav bred(Stilla havet) som ett halvt jordklot och i öster av en annan bred vattengrav (Atlanten).
USA skulle kunna göra som Costa Rica, lägga ned försvaret och klara sig bra ändå. Dessutom skulle USA spara enorma summor! Man förstår varför Israel, Turkiet, Ryssland eller Sydkorea har försvar, men varför USA? Det är helt obegripligt.

Efter Trumps tillträdde, började han omedelbart sätta press på Kina för deras maktspel och handelsmissbruk av väst. Nu har Kina gett med sig och gått med på att sluta utnyttja väst, att sluta stjäla teknik, att sluta kopiera allt, manipulera sin valuta och kolonisera vissa världsdelar. Troligtvis har Trump lyckats övertyga Kina och andra länder att minska sina dollarreserver genom att öka importen från USA. ’
I dagarna meddelar Kina, att de kommer köpa det ena efter det andra från just USA! Men som med alla förhandlingar ligger något i den andra vågskålen. Troligtvis Kina och andra stormakter tryckt på, för att USA i sin tur ska dra sig tillbaka militärt från delar av världen, något som Trump gladeligen ger med sig, då han inte verkar ha något som helst intresse av att göra militärlobbyister nöjda.

Frågan är bara vad diverse militärföretag och andra förlorare tycker om det här? Kanske har de fått lite lugnande besked om att istället bevaka den södra gränsen, vem vet.
EU skapades i fredens tecken och inte för ett handelskrig med Ryssland, USA eller Kina. Nu vill EU ha en egen arme. Frankrike fick de gula västarna, tack vare idioten Macron i Vive la France. Han satte in en speciell styrka märkt med EU. Ett förtecken att militär kommer att sättas in mot folket. Sveriges media har som vanligt inte rapporterar något. Global world order.

Trump har infriat nästan alla sin politiska löften, mer än någon annan president, sedan JFK. Den av svenska media groteskt hyllade och fredsnobelpristagaren Obama, är den president som startat flest krig och fördubblat USA:s statsskuld. Obama anses vara en av de sämsta presidenterna i USA!
 
I Sverige har vi ett politiskt kaos vilket var väntat sedan länge. Annie Lööf och Stefan Löfvén har Bilderberg i ryggen. Sverige har utnämnt sig själv till världens humanistiska stormakt.
Det är tragiskt att titta i svensk media eller SVT. Dagligen ser man mängder av artiklar om Trump, allt vinklat och negativt! Det värsta av allt, de inser inte, att Trump arbetar för det amerikanska folket, till skillnad för de svenska politikerna som sätter det svenska folket i andra hand!
Foliehatten rekommenderar starkt boken "I skuggan av det amerikanska århundradet" av Alfred W. McCoy, för den som är nyfiken på mer.
Det amerikanska imperiet har hållit på att falla sönder ett tag nu. Det höll inte ens ett århundrade, vilket britterna lyckades med.lördag 29 december 2018

Jätteras i förtroende för Annie Lööf – hur länge kan hon sitta kvar?

Partiledarförtroendet är intressant ur ett blockperspektiv. Hur stort förtroende har partiledarna i förhållande till samlade förtroendet för blocket de tillhör? Väljarrörelserna sker mestadels inom blocken. 

Lööf har fortfarande större förtroende än miljöpartisterna, men där talar vi om bottenskrapet som nu Lööf har anslutit sig till.
Att folk har störst förtroende för Stefan Löfvén är mycket märkligt, men det är Aftonbladet som har genomfört undersökningen som ger många frågetecken!
Stikkan Andersson sa en gång: ”folk är inte så dumma som man tror - folk är dummare!”

Man skulle kunna resonera som att "förtroende" speglar vad folk tycker om Annie Lööf och vad hon säger säger för tillfället. Det är förstås inte samma sak som "Vem skulle du rösta på idag", den vanliga opinionsfrågan.

Annie Lööf har ett stort gigantiskt problem! Att inte hjälpa (indirekt) SD att få vara med på ett hörn eller att (mer direkt) stödja S, båda stora viktiga vallöften.
Rätt vad det är inser säkert både C och L, att man kan göra som S, man litar på att SD väljer det mer gynnsamma/mindre skadliga alternativet. SD samarbetar inte i bildandet av en regering, man förhandlar inte centralt (SD ingår som bekant, inte i Alliansen), utan sköter allt sådant i utskotten. Mycket intressant läge, vi står inför! Men det är inte helt olikt förhållandet till V, för det andra blocket.

En slutsats är, att C måste få ett slut på raset och det snabbt och de har inte råd, med ett extra val. Men sedan kommer ändå frågan hänga i luften, kan de behålla Annie Lööf? Hur det än är, har hon gjort bort sig totalt och ett bra bevis på detta är förtroendesiffrorna!

2010 fick C fick 6,6 % av rösterna.
Fjamåt tillsattes 2011 som partiledare.
2014 fick C 6,1 % av rösterna.
2018 fick C 8,6.
Lööf verkar inte direkt vara en röstmagnet. 2 % upp på 7 år. Enligt alla måttstockar ett mycket klent resultat. Jimmie ökade 12 %, från 2010 till 2018 som en jämförelse.

I dagens regeringsbildning är det två nollor som ska förhandla med varandra, om att styra det svenska folket. Två verklighetsfrånvända personer som var och en på sitt sätt kan uttala sig grötmyndigt om vad som helst.
Som Strindberg skaldade; "det är synd om människorna!"
Och då inte minst de svenska som begåvats med så klent omdöme och politisk medvetenhet. Ett S som gjorde sitt sämsta val på 100 år och ett parti med enbart 8%, av rösterna.
 
Det konstiga har hela tiden varit att fjamåt Annie haft så extremt höga förtroendesiffror. Vad är det för fel på svenskens förmåga att bedöma folk? Varför skulle det behövas denna cirkus, för att folk ska ”begripa” hur stollig och verklighetsfrämmande lilla Annie är?

Lika märkligt att EBT rusar i förtroendesiffrorna, en person som svenskarna i gemen, troligen inte vet ett smack om, vad hon verkligen står för eller vad hon är för person bakom mediebilden.

Aftonbladet har nu tagit ställning: ”Om turordningsreglerna tas bort ur lagen förlorar drygt fem miljoner svenska löntagare i praktiken sitt anställningsskydd. Det handlar inte – som somliga politiska kommentatorer inbillar sig – om fackets makt. Det handlar om vardagen för enskilda människor.”

Kan detta vara spiken i kistan för ett S + C samarbete?

Har Sverige passerat DDR i angiveri?

Anmälningar för ”hets mot folkgrupp(HMF)” på nätet, har stadigt ökat och antal åtal har fördubblats sedan i fjol. Enligt makten pågår hetsen helt öppet på nätet och det mycket märkliga är, att det bara är en bråkdel av domarna som kan härledas till utredningar som startats på rättsväsendets initiativ. Bakom anmälningarna står i stället privatpersoner och ideella föreningar som Juridikfronten och Näthatsgranskaren.
Under 2017 fick Näthatsgranskaren 600.000 kronor i statligt stöd av MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
Vänsterextrema Expo har i år beviljats nästan fyra miljoner kronor i bidrag av bidragsmyndigheten MUCF. Drygt en miljon är öronmärkt för ett projekt som ska utbilda "utredare, åklagare och domare" i att jaga invandringskritiker på nätet.
Svenska staten har via institutioner beviljat anslag till organisationer som på nätet skall hitta svenskar som inte kan uttrycka sig korrekt och anmäla dem för HMF. Det är ren och skär statsunderstödd och privatiserad underrättelse- och spionverksamhet i sin renaste form. Stasichefen Mielke i DDR, hade varit mäkta imponerad, det är en sak som är helt säkert. Detta landet har med ljusår, lämnat DDR bak efter sig, med angiveri!

HMF är en
mycket märklig lag och ju förr den avskaffas, desto bättre. En i princip bortglömd lag från 1948 som plötsligt dammas av 50 år senare, har Foliehatten svårt att se, skall fungera i dagens samhälle. Den fyllde säkert en funktion efter 2:a världskriget, men idag är det ett totalt annorlunda samhälle vi lever i.

Vi bör slopa den helt, för att sedan ta fram något som är mer anpassat till dagens förutsättningar. Idag finns det många fler grupper i Sverige, än det fanns på 40/50-talet. Idag kan afghaner kränka somalier som kränker albaner som i sin tur kränker romer som sedan kan få för sig att kränka någon annan grupp.
Absolut inget händer!
HMF fungerar inte, om man ska spela raspoker och se vem som trumfar vem hela tiden. Inte heller fungerar det, att endast svenskar ska kunna fällas för HMF och få annorlunda straff än övriga grupper. Och självklart skall i så fall även svenskar inkluderas och skyddas av lagen.

Vill man skydda människor från att utsättas för kränkningar och hot p.g.a av etnicitet, så vore detta något alla skulle kunna vara överens om att fixa, men olika grupper(vänstern) verkar vilja ha kvar lagen i sin nuvarande form, då den kan användas i politiska syften, för att tysta, skrämma och stigmatisera motståndare.
Den enda funktionen lagen har, är att få
svenskar att inte kritisera invandring/invandrare.
Lagen innebär, att domstolarna bedömer samma handling på olika sätt, beroende på vilken (godtyckligt definierad) folkgrupp den riktar sig mot, är värsta sortens Lidbommeri, aktivistisk lagstiftning när den är som sämst.
Att HMF lagen kommer att försvinna, finns inte på kartan för vänstern. HMF är en lag som funkar i ett stabilt land med få inre politiska konflikter, men som blir livsfarlig om landet går i en mer auktoritär riktning. Då slutar det med att det kommer användas för att tysta hot mot den sittande makten. Yttrandefrihet måste klara av även hatfulla åsikter. Lagen är en gummiparagraf som har tänjts ut rätt mycket. Nu fälls ”pensionärer” när dom skriver negativ om islam eller invandringspolitiken på FB!

Migranter som blir avvisade, har både Migrationsdomstolen och Migrationsöverdomstolen att överklaga till. Många anser, att det räckte med Migrationsverkets beslut.
Tvärtom är det med DO. Inga klara riktlinjer, en låtsasdomstol som dömer utifrån, några politiska extremisters vilja.
DO och HMF är en skam för Sverige. En svensk som döms för HMF är rättslös. Ingen invandrare i Sverige har någonsin dömts för HMF.

Frågan är ju varför det är fullt tillåtet att trakassera
en vit heterosexuell blåögd svensk man? HMF innebär egentligen att det är ok att säga vad som helst om "heterosexuella", men ”de” ska passa sig extra noga för vad "de" säger om "andra!" Det rådande svenska feministiska synsättet förstärker bara det hela och separerar ut svenska blåögda hetero män som den grupp som kollektivt ska ta på sig alla andras missgärningar och den enda grupp man uttrycka sig negativt om, utan att bli anklagad för hets/homofobi/rasism/islamofobi!
Det kanske snart är dags att makten hittar på någon symbol liknande judestjärnan som alla blåögd
a hetero män tvingas bära, undantaget förstås de som offentligt deklarerat att de är feminister.

De flesta normalt funtade mänskor vill avskaffa HMF. En lag som så uppenbart dömer personer olika inför lagen är rättsvidrig.
Svennehora = friad
Svennejävel= friad
Äckliga somalier=
fälld
Judehora = fälld
Negerhora = fälld
Vad är skillnaden?
Enligt identitetsvänstern kan en majoritet aldrig förtryckas, förföljas eller mobbas av en minoritet. Verkligheten intar dock en helt annan ställning i frågan. Paradoxalt är att en minoritet vita förtryckte en majoritet svarta i Sydafrika. Det borde inte gå enligt identitetsvänstern. Men i Sverige har man gjort ett undantag, vita är förtryckare, oavsett hur det egentligen förhåller sig.

Dagens juridik refererar till en dom i Norrköpings tingsrätt. TR anser att svenskar som majoritetsgrupp omfattas av bestämmelsen om hets mot folkgrupp. En invandrare har i blogginlägg uttryckt sig nedsättande mot svenskar, men enligt TR gick invandraren inte över gränsen, över vad som får skrivas.
I mars förra året publicerade en invandrande bloggare ett inlägg där han skrev att ”nära varje svensk är en potentiell sexualförbrytare”, att svenskar ”inte hyser respekt för judar och andra” och att de ”beter sig som djur”.
Mannen ”vill gå så långt som att säga att svenskar – såväl etniska som kulturella svenskar – jämförda med andra folk, är ohyra, vidrig ohyra.” Mannen blev friad!

En kvinna har skrivit kritiskt om invandrare, efter att ha blivit utsatt för våld och hennes reaktion anses av beslutsfattarna vara att ”ta det på fel sätt.” ”Christina 65 år” dömdes till tre månaders fängelse för sin skrivaktivitet på Facebook.

En 83-årig svensk blev åtalad och fälld vid Hudiksvalls tingsrätt för att två gånger på FB skrivit nedlåtande om muslimer.
Personligen tycker Foliehatten, att det är fel att rättssamhället ger sig på äldre som i sin frustration skriver olämpliga kommentarer. I det här fallet finns inget brottsoffer, det är 2 generella kommentarer. Även om det här fallet inte kostar samhället stora pengar, är det en sned prioritering då alla pengar bör läggas på brott som har offer, där människor verkligen lider.

83-åringens
kommentarer tar Foliehatten avstånd från. Vad man än tycker om andra, ska man som svensk kunna föra en debatt, utan att nedvärdera andra. Foliehatten tycker synd om mannen. Det fosterland han en gång var med och byggde, har på ett avskyvärt sätt demonterats på alla plan. Det "brott" han sägs begått, är bara ett sista rop på hjälp, där han hoppas någon där ute, kan förstå hans frustration över hur landet misskötts.

Fundera på en sak, om Heil Hitler är HMS så borde kommunisters och socialisters politiska "kamrat" hälsningar vara HMS. Stalin, den store kommunisten, utrotade 7 miljoner ukrainare, jämfört med Hitlers 6 miljoner judar. Som politisk hälsningsfras är den tydligt förknippad med kommunismen och socialismen. Men det är vänsterns ideologi. Det är socialdemokraternas ideologi, då finns inget problem. En Hitler hälsning däremot. HMS är den godtyckliga lagtillämpningens moder

I USA existerar inte lagen om "Hets mot folkgrupp". Är USA nazistiskt?


fredag 28 december 2018

Pär Holmberg, klimatskojare och charlatanen, har kammat noll i sina spådomar!

Pär Holmberg är jämte Johan Rockström galjonsfigurer för de hårt profilerad i klimatfrågan. Pär Holmberg är också numera EU-kandidat för MP i valet 2019.
Om Pär har tur och blir vald till EU, kommer han att flytta till Bryssel och där finns inte så många som kan påminna honom om hans pinsamheter och totalt felaktiga spådomar. Då kan Pär i lugn och fila på sin rockmusikal, han drömmer om och en bra pension från EU!
 
När alarmisterna
som Pär Holmberg kommer med sin pekpinnar, ser de alltid allvarligt arga ut. Precis som en papegoja upprepar han, samma sak gång på gång, Det alla alarmister propagerar för, är i själva verket en överstatlig världsregering som kommer att styras av globalisterna själva, det vill säga bankirfamiljerna i USA.

Köttätande måste minska inte p.g.a. utsläpp som de påstår, utan för att ”Big Food” vill ta större marknadsandelar med sina processade produkter, med högt sockerinnehåll och lågt näringsvärden som gör oss sjuka. ”Big Pharma” är i symbios med Big Food  som därmed ges utrymme för nästa gren på samma träd, att växa och de tillhandahåller diverse kemiska preparat kallat mediciner som för dyra pengar ska motverka Big Foods usla livsmedel. Angreppen mot köttproduktion och köttätande på bred front, är en attack av skojare som alla trogna har svalt.
Klimatfrågan är ytterligare ett ben på den mångfasetterade propagandan mot allt det som de facto är bra och för sin efterlängtade revolution ett maktövertagande över allt och alla på denna planet. FN:s IPCC:s enda uppgift är att visa på, att våra utsläpp leder till klimatförändringar som kokar oss till förintelse, hot som kräver överstatliga institutioner för att rädda oss.

Klimatforskare har utbildat sig i åtta år och forskat i x år, men trotts detta, är de okunniga om grundläggande statistisk och vetenskaplig metodik som folk lär sig på första metodkursen på universitetet.

Klimat är något ytterst komplext och det finns mängder av faktorer som spelar in. Tidigare i Jordens historia har vi haft mycket större koldioxidhalter, men temperaturerna varit avsevärt lägre än idag. Det finns solfläckar som sprider ut olika mängder värme under olika perioder. Jordaxelns lutning spelar en viktig roll för istidernas cykler. Vattenströmmar ändras och lägger om kurs. El Niño(uppstår utanför Perus kust) är ett väderfenomen som någon aldrig har lyckats förklara. Den pågick även innan industrialismen tog fart. Fast Pär har lyckats koppla den till växthuseffekten. Pär har svar på allt!
Klimatutvecklingen är en icke fråga, då finns det betydligt andra frågor som är mer angelägna att lägga pengar på.
   
Sveriges och övriga världens framtida energiförsörjning, kommer att behövas se över, eftersom det förnybara har visat sig vara ett mycket dyrt sidospår. Tyskarna har investerat otroliga mängder Euro på förnybart, utan att det fungerar. För tyskarna är det dessutom pinsamt, att de har ökar utsläppen, eftersom kolreservkraften ökar detta, när inte vindkraften levererar!
Det förnybara kan aldrig ge den stabila energiförsörjning vi behöver, eftersom de är beroende av vind och bra väder. Nya generationers kärnkraft är ett måste för att klara framtida energibehov och som samtidigt gör av med det utbrända kärnbränslet som nu måste förvaras i 100 000 år.
Det märkliga har nu inträffat, att även FN:s IPPC nu har insett samma sak.
Pär Holmberg hävde 2006, bland annat att Vasaloppet inte finns om 20 år. Ifjol var man tvungen att ”hyvla” av snömassor i spåret, för det var för mycket snö. Idag är Vasaloppsspåret finfint preparerat och det var längesedan man kunde åka ”öppet spår”, innan jul! Det är för övrigt rekordmånga anmälningar till 2019. För tretton år sedan yttrade Pär det klassiska: ”Om tjugo år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och Vasaloppet är ett minne blott”. Sju år kvar! Hur ska det sluta?
Klimatoraklet och Vasaloppsexperten får väl maka
sig iväg till Mora och berätta för dom som kommer i mål, att det tyvärr är slutåkt från Sälen till Mora. Allt annat är fake news!
Här i Skåne hade för första gången på många år snö på julafton och enligt Pär:”Varma vintrar utan snö kommer vara helt normala!”

Per Holmgren är också känd för att i likhet med andra domedagsprofeter aldrig möta skeptiker i en öppen debatt.
När Södertörns högskola bjöd in honom till en debatt om media rapporteringen om klimatet, ville han inte möta någon kritiker och debattera detta.
Holmgren vägrade debattera med Wibjörn Karlén, professor i naturgeografi vid Stockholms universitet från början på 1980-talet, medlem av Vetenskapsakademien sedan 1992 och som ägnat hela sin vetenskapliga karriär åt att studera historiska klimatförändringar. Pär Holmgren har en akademisk grundexamen med met
eorologi som huvudämne och anser att Karlén är "ovetenskaplig!"

För 14 år sedan skrev TT att det var tio år kvar till klimatkatastrof, alltså 2015. ”Det är en ekologisk tidsinställd bomb som tickar”, bakom detta påstående stod Per Holmgren!
Den 25:e januari 2005 kunde man i UNT läsa följande rubrik till morgonkaffet: ”Klimatkatastrof närmar sig. Växthuseffekt snart oåterkallelig.” Det var en liten TT-notis som den dagen publicerades i många dagstidningar runt om i Sverige.


”Senast om tio år” (2015), fortsatte artikeln ”når vi en punkt utan återvändo. …vid en koldioxidhalt i luften på 400 ppm (= 0,04 procent) blir den tvågradiga temperaturhöjningen oundviklig. Konsekvenserna kan bli omfattande missväxt, vattenbrist och utbredd torka, ökad sjukdomsfrekvens, havshöjning och skogsdöd.”
Många
satte säkert kaffet i halsen och tänkte: ”Jävlar, var det så illa.”  Nu vet alla hur läget är, inklusive beslutsfattare. Pärs spådomar var bara fabler!
Nu har 14 år gått sedan Pärs påståenden och kunskapsläget är egentligen inte förändrat.
Förutom graden av säkerhet och finmaskigheten i prognoserna. För svenska politiker är det ett problem och deras kunskapsnivå är skrämmande låg!
Problem 1. Inget har hänt.
Utsläppen av växthusgaser har fortsatt att öka. Även de svenska om man räknar in utsläpp från konsumtion av importerade varor, vilket är hederligast. Och koldioxidkoncentrationen ligger i år och svajar runt det magiska 400 ppm strecket. Om ett par år ligger vi stadigt över det.

Problem 2. En två grader varmare värld är en gräns vi inte får överskrida, säger FN:s IPCC!
Det kom det internationella samfundet fram till i Köpenhamn 2009. Men enligt deras nuvarande trender är vi snarare på väg mot tre eller fyra graders uppvärmning och de anser att vi redan nu, har betydande och ökande problem vid en 0,8 grader hetare planet. Det så kallade tvågradersmålet enligt IPCC, är dessutom verkligen ingen nöjestripp. Enligt IPCC ger det ett klimatologiskt högst instabilt läge som ökar risken för ännu större temperaturhöjningar via de självförstärkande effekterna som exempelvis ökande metanutsläpp i ett smältande Arktis.
Pinsamt för IPCC är att isarna aldrig tidigare på 10.000 år varit så tjocka som idag! ”Klimatexperterna” i MSM, anser nämligen, att isen är inne i en ”dödspiral” och att det smälter med 14000 ton i sekunden och att den nästan har försvunnit. Vi närmar oss med raska steg en Rockströmsk tipping-point.
Läser man det finstilta i IPCC-rapporterna riskerar vi dessutom en 30-procentig utrotning av världens arter.
Det är inte den största massutrotningen i Jordens historia, men med mycket stor sannolikhet den snabbaste. Det är alltså upphöjt till politiskt mål, att ta den risken. Och det framgår inte av IPCC-rapporten om människan är en av de hotade arterna.


Problem 3. Det finns mer att gräva upp.
Några invänder kanske att så mycket fossila bränslen finns inte, så att de värsta klimatscenarierna kan bli verklighet. Det kan nog stämma, när det gäller oljan, men kol och gas finns det, så det räcker och blir över. I runda slängar en tiondel av de kända fossila reserverna kan vi elda upp, vilket då motsvarar utsläpp av ytterligare 500 gigaton koldioxid, och antagligen hålla oss under två graders uppvärmning. Men hittills har inget land beslutat om sådana begränsningar, inte ens Sverige.

Den avgående rödgröna regeringen har inte lagt många strån i kors, för att något ska hända. Givetvis glömde Foliehatten elcyklar för 1 miljard som gynnar, just det, cykelförsäljarna som nu täljer guld!  Sverige inväntar lugnt att de stora utsläppsländerna Kina och USA ska komma överens, vilket de hittills aldrig gjort. USA har genomskådat klimatbluffen och hoppat av! Sverige är ett så försvinnande litet land, så våra utsläpp spelar i alla fall ingen som helst roll.

Tack vare Donald Trump har inte FN lyckats med att höja bensinskatten eller införa klimatdiktaturen självmord på industrin eller beskatta el! USA har fortfarande en grundlag som skyddar befolkningen från köpta politiker!

Det är ju ingen hemlighet att ”kvällsblaskorna” gör allt för att folk ska köpa skräpet. Vädret går alltid att locka med, helst ska det vara riktigt snaskigt eller föra fram Jesu efterträdare på Jorden - Greta Thunberg som blivit en idol för många unga!

Pär Holmgren,
Johan Rockström och Jerzy Sarnetski är tre bra bevis på varför förtroendet för gammelmedia och stats-TV faller fritt.

Det är inte ofta Foliehatten blir förbannad, men när det gäller Pär Holmberg, är han en stor jävla hycklare och han törs inte debattera för sin sak, för han vet att han blir mosad direkt. Han har dessutom insett, att allt han har påstått, har avslöjats som fabler. Vi får hoppas att svenska folket har förstånd och inte röstar fram denna charlatan till EU och en bra framtida pension!

Försämra arbetsrätten och få regeringsmakten – det är frågan!

Idag ska talmannen få rapporter från både Löfvén och Kristersson, hur det går med den kommande regeringsbildningen. Nu är det definitivt klart, att Annie Lööf inte kan bli statsminister.

Idag har vi inte en aning om vad Kristersson kan rapportera. Antingen har han ingenting att rapportera eller så har detta hållits i tysthet. Ingenting har läckt.

Löfvén har läckt att förberedelser pågår för att fortsätta förhandlingar med C. Politiska tjänstemän jobbar för fullt på båda sidor. Lööf har på Instagram konstaterat att i januari 2019 kommer Sverige, att ha en ny regering. Utan att specificera vilken. Där står vi idag.

Att C har fått en så central roll beror på att S, MP, och L har valt att ge dem den rollen. Det finns ingen naturlag som säger, att ett 8%-parti ska ha nyckeln till regeringsbildningen i något demokratiskt västland. Samma sak med MP under förra mandatperioden. Då var det Alliansen som tillät detta ännu mindre parti, att få så mycket att säja till om. Unikt är, att den enormt stora skaran invandrare på bidrag, har sett till att S, fortsatt är ett stort parti. Inte tillräckligt stora, för att inte behöva samarbetspartners, men stora. Utan dessa röster, hade S varit ett parti under 20%!

Stefan Löfvén står inför ett stort dilemma! Försämra arbetsrätten och få makten igen eller låta den vara och gå i opposition! Att sossarna är ”maktkåta” råder det inget tvivel om, men att försämra arbetsrätten, ett av vänsterns heliga kor och spotta arbetarna i ansiktet, kan komma att kosta rejält mycket i tappade röster i kommande val.

LO skriver om arbetsrätten: ”Makten på arbetets marknad är ojämnt fördelad mellan arbetstagaren och arbetsgivaren. Företagen ska sträva efter högsta möjliga vinst, arbetstagaren behöver goda villkor och ökad lön. I konflikten mellan arbetstagare och arbetsgivare har arbetsrätten vuxit fram.
Lagen ger spelreglerna för hur kollektivavtal ska ingås och vad som händer vid oenighet. Lagen ger parterna riktlinjer, men också en stor frihet när de ska komma överens om villkoren i kollektivavtalen.”
Vik inte ner dig om arbetsrätten, Löfven säger LO!
LO: ”Vi kan inte kompromissa om trygga jobb, schysta löner eller satsningar i välfärden.”
LO-ekonomer: Samarbeta med M och inte C, Löfven.”
Problemet med S är att de gång på gång visar att de är beredda att slopa det egna partiprogrammet för att behålla makten. Man stjäl SD:s politik, man stjäl Centerns politik.. osv. Makten och härligheten är viktigare.
Foliehatten undrar om S kommer de förespråka månggifte och kusingifte, när väljarna består av islamister?
 
Begriper inte sossarna att de borde undvika Centern? Förra året blev Annie Lööf invald i Trilaterala Kommissionen. De är en global privat elitorganisation. Tanken är att medlemmarna skall träffas i en informell miljö, utan insyn från media. Syftet är att bakom kulisserna påverka och därmed styra de beslut som regeringar tar. Långt ifrån värden som kännetecknat till exempel socialliberaler. Sverige behöver inte en statsminister eller ens ett statsråd som är medlem i en privat global organisation som bakom stängda dörrar har som syfte att leda världen.
 
C kommer välja statsminister efter vem som kommer erbjuda mest vad gäller turordningsreglerna i LAS. Lite märkligt kan man tycka. Dels för att det gör frågan till centerpartiets enskilt viktigaste fråga. I valet var det annars ”framåt” och nej-till-SD som var de viktigaste frågorna. Det var ju inte direkt så, att det drällde av ”Avskaffa LAS nu!” på centerns valaffischer. Därför är det mycket märkligt att C nu tycker, att  turordningsreglerna är det enskilt största problemet på svensk arbetsmarknad. Det finns andra frågor C borde fokusera på svensk arbetsmarknad.
C har gått ut hårt med att alla migranter skall ut på arbetsmarknaden så fort det går, men de har totalt blundat för, det stora problemet med kompetens på de arbetssökande, gentemot kompetenskraven på de jobb som är lediga. En annan sak som C också blundat för, är svårigheter att snabbt fixa en bostad, om man vill ta något av de jobb som finns i storstäderna. Istället har Lööf koncentrerat och det verkar vara högsta prio, på att försämra anställningsskyddet för i princip samtliga som redan har ett jobb.
C:s högsta ledning tycks tro, att svenska folket är kompletta idioter, om de tror att detta trixande, går hem hos svenska folket!

C kommer att tvingas att kompromissa ganska hårt för att blidka S-tefan och för att inte riskera att LO eller V sätter sig på tvären. Just att C ligger risigt till i opinionen och det talar för, att C är angelägna om att göra upp och undvika extravalet.

Det lutar åt, att vi får en S ledd regering med C och L samt V som stödpartier. Det blir nog varken marknadshyror eller någon ändring av turordningsreglerna. Kanske skrivningar som kan tolkas hur som helst, enligt känt mönster. Eller någon utredning som kan begrava meningsskiljaktigheterna några år. Allt för att de skall se bra ut!
Om Lööf mot förmodan får igenom sina krav om hyror och arbetsrätt lär kommunisterna, rösta nej till detta. Lööf kan man aldrig veta var man har och detta kanske ingår i hennes plan? Hon vill kanske knäcka Löfven på samma sätt som han vill knäcka Alliansen. Det är så skruvat och ingen vet väl vad som ska hända. Förhoppningsvis gräver Lööf och Björklund sina gravar och mandaten blir lätträknade. Frågan är om alla Centerväljare förstår sig på Rödluvan. Det blir mycket spännande att följa, vad som kommer att hända i januari.

Om V släpper igenom en S-C-regering så kommer de att kollapsa. Inte nog med att V, kommer att helt stryka kravet på EU-utträde, så finns det inte på kartan, att V kommer att släppa igenom en regering, där de inte har något att säga till om. Från DÖ som gynnade dem, hamnar de i ett nytt DÖ, där de neutraliseras helt. Då kommer nog V att utraderas eller åtminstone halveras till valet 2022. Det kommer att kosta för S och C en hel del att få V:s röster.

Bedömare förklarar gärna V:s framgång med, att det är ett av de riksdagspartier som varit konsekventa i sin politik under hela mandatperioden. Det är också Ulla Andersson förklaring, hon menar att partiet varit tydliga med att visa väljarna vilken politik partiet driver. Den ekonomisk-politiska talespersonen lyfte fram reformer som 10 miljarder kronor till kommunerna och gratis kollektivtrafik på sommaren för skolbarn.
En fråga där partiet står fast är vinster i välfärden där V profilerat sig som en hårdnackad motståndare, ett motstånd partiet har drivit ”ändå in kaklet”, som Ulla Andersson säger.
Ulla: ”Vi har en bred majoritet av befolkningen(bidragsberoende) bakom oss och vi kommer aldrig ge oss. Folket vill verkligen inte ha vinster i välfärden.”


SD får på inga villkor enligt C, stödja en borgerlig regering, men de vill enbart parasitera på SD-väljarnas röster.
Om SD är smarta, borde de kräva att en eventuell borgerlig regering öppet och formellt proklamerar, att den stödjer sig på SD och avser att ge SD inflytande på regeringspolitiken i proportion till SD:s väljarstöd. Annars trycker SD rött tillsammans med de rödgröna.
Widar Andersson har i en artikel i Folkbladet skrivit om "den nakna sanningen om SD." Alla som läser vad denna sosse skriver, inser att
Annie Lööfs ställningstagande, är floskler utan innehåll. Detta gäller för övrigt alla centerpartister som "rapar" på samma melodi!


Uffe har genom sina budskap den senaste tiden, i praktiken förklarat att han aldrig vill leda en borgerlig regering, med stöd av SD. Det är det enda sättet Åkesson kan tolka honom på. Har M någon självbevarelsedrift, bör de snarast göra sig av med Kristersson och välja en mer SD-vänlig partiledare inför nästa val. Vore jag Moderat skulle jag nu ge Kristersson en sista chans att visa vad han går för.
Antingen bildar du regering nu efter nyår, eller så avgår du!

torsdag 27 december 2018

Polisaspiranter har problem med kompetensen!

I en artikel i GP skriver man om det stora bortfallet av sökande, med utländsk bakgrund vid antagningen till polisutbildningen.
GP: ”23% av de sökande som lämnar in en godkänd ansökan har utländsk bakgrund men när utbildningen startar har de krympt till 9%. Det största bortfallet sker vid momentet "problemlösnings- och personlighetstest."

Den sökande genomgår en rad tester som är baserade på vetenskap och beprövad erfarenhet, när den sökande inte klarar testerna kan man konstatera att vederbörande inte passar in i polisrollen.

Foliehatten vet ej om han skall gråta eller skratta när han ser att en representant från polisens HR-avdelningen säger: ”Jag tror att vi tappar enorm kompetens om vi inte lyckas med att rekrytera folk med invandrarbakgrund i tillräckligt hög utsträckning.”
Har denna polis tänkt på, vad han säger? Hur kan man tappa kompetens genom att sålla bort inkompetens? Måste vara julens värsta paradox!
En mer välvillig tolkning skulle kunna vara, att det idag är för mycket inkompetens bland de sökande och att de vill ha fler kompetenta sökande. I vart fall med utländsk bakgrund, vilket möjligen kan vara rasism, i vart fall i andra sammanhang.

I övrigt förstår Foliehatten inte alls språksvårigheter som ursäktande skäl till varför de misslyckas. Många av de sökande lär vara födda och uppväxta i Sverige, vilket visar ännu tydligare hur mycket det skiljer i kunskaper, när de inte ens klarar av att lära sig fullgod svenska och ha ordentlig svensk ordförståelse, trots den fördelen. Men det är bara att gå ut i en förort och lyssna när de pratar svenska och hur få ord de använder. De talar till och med med en kraftig brytning i många fall!
Det var precis innan jul som läkare med utländsk bakgrund ondgjorde sig över frågor och uttalanden som "välkommen till Sverige", "var kommer du ifrån" och "du har så vackra mörka ögon." Är det då inte mer kränkande att tillskriva utländsk bakgrund gruppegenskaper som gör dig mer kompetent?

Målet är att 30-35% av de sökande ska ha utländsk bakgrund. Foliehatten brukar inte ha särskilt svårt att formulera sig, men han finner trots detta, inte ord för att uttrycka hur bisarrt detta uttalande faktiskt är.
Att använda lämplighet eller att värdera etnicitet som ett mål i rekrytering, innebär problem för sossarna! Hur står det i relation till deras "allas liks värde?" Vidare kan man spekulera i hur de mäter utländsk bakgrund, vilket ofta är benämningen för "född utomlands” eller med en eller båda föräldrar födda utomlands? Fyller man alltså i, var ens föräldrar är födda vid ansökan och anses det acceptabelt? Sedan kan man även fundera över, vilken kompetens deras etnicitet ger dem som svenskar saknar.
 
Foliehatten minns med fasa hur SVT nyligen tog avstånd från Åkesson, när han sa, att alla automatiskt inte är svenska med svenska värderingar och kompetens, när de inte får hjälp att omfamna dessa? Det är självklart enbart politiskt hyckleri från maktens sida , där "god" rasism är acceptabelt, men det känns ändå som att det finns ett behov av att klart och koncist kunna uttrycka exakt hur snedvridet det är.

Man poängterar dock att man inte vill sänka kraven ytterligare då en stor del av jobbet trots allt handlar om att läsa och skriva.
Utbildningens krav på att kunna skriva och läsa, kan inte vara speciellt höga, när man ser att många polisrapporter kryllar av stavfel och felaktiga meningsuppbyggnader. Det är kanske också en ovilja att sänka dem ännu mer, när man uttrycker sig så. Kanske för att de ändå drar gränsen strax innan analfabetism, möjligen av rädsla att annars gå samma väg som lärarutbildningen.
Det handlar säkert om språksvårigheter. Att de inte förstår en enkel text med vägledning och instruktioner. Att förstå skillnaden mellan olika ord. Man måste även förstå att samma ord kan betyda olika saker beroende på sammanhang. Detta är naturligtvis även för att inte sedan ha problem att tolka lagtext eller instruktioner.

Tidigare hade man IQ-test, när polisaspiranter hade krav på sig att ha lite innanför pannbenet. Idag har makten bestämt att nu måste Sverige anpassa sig efter våra nya medborgare. Detta gäller inte bara polisen, skola, universitetet, försvaret och anda myndigheter.
Makten har sett till, att kraven har sänkts överallt. Detta har bidragit till lägre standard eller så måste man börja exkludera folk. Vi har ju redan börjat med könskvotering. Makten anser att alla ska med och att alla ska få en chans och samma möjligheter.
 
Det är väldigt spännande det här med rekrytering av invandrare, både av privata och statliga företag. Man anser ofta att dessa invandrare, har något magiskt som inte kan mätas med vare sig betyg från skola, personlighetstest eller tidigare relevanta erfarenheter. Det är exempelvis många privata företag som övergett sina absoluta krav på 5-årig högskoleutbildning och kompletterat det med "motsvarande erfarenhet" som inte alls kravspecificeras.
Man skriver alltid: "Vi tror på att mångfald gör oss till ett bättre företag!"

lördag 22 december 2018

GOD Jul önskar Foliehatten!

Ett år går fort och mycket har hänt under detta år. Vi har haft ett val till riksdagen i september och valresultaten visar, att en majoritet av svenska folket, inte vill fortsätta med ett socialistiskt styre.

Tyvärr, måste Foliehatten säga, att den rabiata Annie Lööfs irrfärder, har förlängt processen, av att få fram en regering.
Talmannen har förlängt processen till slutet av januari 2019 och innan dess, tror Foliehatten, att svenska folket får kännedom om och med vem Annie Lööf, skall välja som ny statsminister. Det är ytterst olyckligt, att Annie Lööf fått hålla i taktpinnen så länge. Hon har satt både V och SD i skamvrån och därmed komplicerat förhandlingarna.

Foliehatten skulle bli mycket imponerad om Stefan Löfvén lyckas med, att övertala LO, att ge upp arbetsrätten. Lyckas han med det, bildar han regering med globalisten Lööf.

Misslyckas han, tippar Foliehatten att det blir extraval! Kan aldrig tänka mig, att Lööf accepterar att Ulf Kristersson blir statsminister, eftersom de blir beroende av SD som Lööf hatar!

Vädret och inte klimatet, gav oss en mycket varm, torr och lång sommar. Klimatförespråkarna påstår, att det var den varmaste sommaren någonsin. Men den som har koll på statistiken, ser att i slutet av 1700-talet, hade vi en varmare sommar!

Foliehatten har rest mycket i år. Kuba besöktes i början av februari och det var faktisk upplevelse, att få åka med amerikanska 50-tals bilar i Havanna i drygt 2 timmar. Att staden innan Castrorevolutionen var en vacker stad, med fantastiskt vackra byggnader kunde man se som nu var, mer eller mindre förstörda och nedgångna!

Istrien,Kroatien besöktes under fotbolls-VM och få vara med och se hur kroaterna firade sin vinst i semifinalen, var verkligen en upplevelse!

Foliehatten tar nu ledigt till den 27 december och firar jul och återkommer som han hoppas med flera läsbara inlägg!
Foliehatten vill tacka alla som orkat läsa de inlägg som publicerats!

Önskar alla en riktigt GOD JUL!