tisdag 31 oktober 2017

SVT har gjort en dokumentär om svensk flyktingpolitik!

På torsdag sänder SVT en dokumentär om svensk flyktingpolitik: Tvärvändningen!
Dokumentären kan redan idag, ses på SVT Play. Till Foliehattens stora förvåning är den saklig! I dokumentären beskriver man utvecklingen av svensk flyktingpolitik, utan att värdera skeendet i någon utsträckning. Det märkliga är att SVT gör en dokumentär om hur politikerna gjorde en tvärvändning. Att SVT tar sig för att göra ett relativt sakligt program om detta ämne, är en minst lika stor tvärvändning. Nu slipper kanske SVT den debatten genom att peka på politikernas tvärvändning. Eller blir det uppföljningen? Var och en kan därför göra sin egen bedömning, varför svensk flyktingpolitik blev en total katastrof.

Åren mellan 2006 och 2016 är det decennium som kom att påverka Sveriges utveckling mest, sedan århundraden tillbaka. Det är en era av bibliska proportioner. Ovanpå på detta kan man lägga till att journalistiken ”ballade ur fullständigt och agerade som en slags ockupationsmakt, mot sin egen befolkning, det vill säga läsarna.
Nu kommer konsekvenserna. Det
har tydligen SVT insett, eftersom man har gjort denna dokumentär. Vad är SVT:s roll i denna utveckling? Programmet är en slags uppgörelse med sig själv. Låt vara att SVT inte själv ser det så. Skulle vara intressant att höra t.ex. Josefsson analysera hans valstugereportage och det senaste om de ensamkommande afghanska männen. Vad var det som politikerna i valstugorna tyckte var fel?
Foliehatten tror, att de flesta minns Janne Josefssons och Lars-Göran Svensson, Uppdrag Gransknings ingrepp i valkampanjen 2002, mindre än en vecka före valet med "Valstugereportaget. " 54 valstugor i 30 kommuner över hela landet besöktes i inslaget som sändes fyra dagar före riksdagsvalet 2002, där invandringskritiska moderater och socialdemokrater skandaliserades, med hjälp av dold kamera. Per Unckel fick skickas fram för att ödmjukt och fotskrapande leverera en utförlig avbön i TV å moderaternas vägnar.
Valstugereportaget ledde till en häftig debatt kring användandet av dold kamera inom journalistiken.

SVT säger sig ha en samhällsbärande funktion. Då kan man inte vilseleda en hel befolkning i så viktiga frågor som kan vara just samhällsomstörtande. Idag krisar viktiga samhällsbärande system på grund av massinvandringen, något man sa var rasistiska konspirationsteorier för bara två år sedan. Den grupp som nazistanklagades med konspirationsteorier för 10 år utgjorde då, ca 2 procent av väljarna. Idag utgör de nästan en tredjedel av befolkningen. Klart att SVT påverkas av detta. Man har på ett betydligt sätt lurat sina konsumenter. Alltså tvärt emot sitt uppdrag. Det försöker man komma tillrätta med genom att belysa andras misstag.

Det var skrämmande att ingen statsminister ville vara med och bli intervjuad i dokumentären. Ministrarna som intervjuades var faktiskt rätt vettiga, sett till vad de kunde göra då. Nyamko Sabuni erkände sex år efteråt, att hon och andra varit naiva, beträffande muslimska kvinnors situation i Sverige. Man hade velat vara förstående och tillåtande gentemot de främmandes kultur och religion sa hon, men man hade inte insett vad det betydde beträffande kvinnornas underordning och hederskulturens grymma verklighet.

Det
som kommer att bli intressant att se om anklagelserna mot Reinfeldt kommer fortsätta. Foliehatten tro att dom kommer att öka, både kraftigt och i styrka.
Det är Reinfeldt som med sitt hat till SD som är ytterst ansvarig för att samhällsutvecklingen spårade ur, totalt inom vissa områden. I stort sett alla stora samhällsproblem går att återkoppla till den extrema invandringen till Sverige på ett eller annat sätt. Det är bara SD som talar om att problemen och all andra
partier förnekar detta faktum. Problemen inom t.ex. sjukvården(listan kan göras lång) är kopplad till den massiva invandringen och alla dom kostnader och sociala problem som den medfört.

Den stora missen i programmet är att inte ta upp, det hätska klimat och påverkan på politiker som journalist/inkvisitionen har stått för och fortfarande står för. Den svenska journalistkåren i SVT och MSM har fungerat som en sammansvetsad lynchmobb mot såväl politiker som gemene man. Idag är journalisternas lynchmobb inte riktigt lika sammansvetsade. GP:s och SvD:s ledarsida intar inte längre samma hållning som DN och Aftonbladets ledarsidor.
Idag låter sig politikerna sig styras av DN:s ledarsida. Det framgick också tydligt att politikerna var mer engagerade i det politiska spelet, än att lösa frågor. Man kunde inte säga ”dittan” och man kunde inte säga ”dattan”, för då skulle någon annan hävda något annat osv. Politiska motståndare skulle kunna vinna poäng på något och så låter man saker gå åt skogen istället.

Till skillnad från exempelvis parternas förhandlingar om löner och förmåner där man kan hitta bra lösningar som gagnar båda parter, ägnar sig politikerna åt ställningskrig mot varandra. Ett demokratiskt misslyckande
är, att medierna fått alldeles för stort inflytande. Det är också en brist i demokratin, att politikerna har en konstant maktkaka och dela mellan sig oavsett läget, medan parterna på arbetsmarknaden hanterar en ökande, ibland minskande kaka. Kanske borde vi införa det tyska systemet, där riksdagen kan svälla eller krympa.

Det konstiga i situationen är att politikerna vill öka sin politiska kaka genom att stödja alla sorters internationella projekt för att vidga sina möjligheter till jobb och inflytande. EU-utvidgning, FN, NATO, barnkonventionen, projektet humanistisk supermakt etc. Man lyfter frågorna bort från väljarna, bäddar för bättre villkor för sig själva och blir vasaller till herrar
i Bryssel som inte valts demokratiskt och som står utanför demokratisk kontroll som EU-politruker. Politikerna ser till sin egen karriär, precis som vid inträdet i EU, att svenska politiker rymde till Bryssel för att där få, drygt dubbla lönen, plus skattebefrielse för tid och evighet och fet pension utöver det. Och dessutom kunde köpa många varor under taxfree-flagg...

Ta bara en så enkel sak som jämförande fakta. Det kan fortfarande inte avhandlas utan måste dras i alternativa media. Exempelvis gå igenom asylkategorierna, anhörig- och arbetskraftsinvandring, hur mycket invandrare det är frågan om.
Det är som med
Vietnamkriget, det går inte att få en vettig uppfattning om vad som skett om man bara ska ta del av svenskspråkig MSN.
Andelen utländska medborgare i landet går inte att bedöma. K-O Feldt sa i en SvD-intervju. En halv miljon människor lever i landet utan att vi vet vilka de är och hur många de är. Och ingen har försökt sätta sig in i problematiken. Gränserna har stått öppna länge och det har ”vällt” in folk från hela världen. De flesta har kommit över Öresundsbron utan visum och förmodligen är det en bråkdel av dessa som sökt asyl. De flesta har kommit för att jobba och tipsats via släktingar. Som Stockholmsterroristen som var från Azerbaijan och körde ihjäl folk på Drottninggatan. Han hade jobbat med asbestsanering en tid, men sedan fastnat i missbruk. Han bodde i en lägenhet med 10-12 andra i en förort till Stockholm.
Det är de som är de papperslösa.

Politiker som Löfvén har ingen aning om hur han egentligen ska göra, mer än att han måste göra något, vad som helst. Ändra grundlagar, påtvinga, skruva och vända på allt överallt. Säga en sak men göra det motsatta - förvilla invånarna, så det till slut blir apatiska och handlingsförlamade.

Löfvén säger: Vi ska inte ställa grupp mot grupp
Istället ställer han grupper mot varandra, hela tiden.

Det lär dröja ett tag till innan vi får den där haverikommissionen som kommer få huvuden att rulla. Sannolikt måste vi gå igenom en rejäl ekonomisk nedgång först. Frågan är om inte landet bryter ihop, helt under det stålbadet.

måndag 30 oktober 2017

Vad vill Moderaterna med sin invandringspolitik?

Moderaterna är riktigt sluga. Man skyller allting på Reinfeldt, trotts att han var riktigt populär i partiet och egentligen mötte han aldrig något motstånd. Billström försökte, men blev snabbt nedplockad av Reinfeldt!
Nu till frågan: vad är det som M har ändrat på sedan Fredrik Reinfeldt? Lite i retoriken kanske, men inget i politiken. Det går inte att plocka väljare från både C och SD på samma gång och det är vad de försöker. M måste välja om de vill vara ett höger- eller vänsterparti, om de vill vara för oreglerad massinvandring eller om det ska börja ställas krav. Det enda sättet M utmärker sig på, är att de är veliga och inte verkar veta vad de vill. Olika företrädare drar åt olika håll. Är partiet fortfarande handlingsförlamat? Att svamla flummigt nonsens är vad socialdemokrater håller på med. 50 000 (egentligen 100.000 eftersom barn inte räknas i statistiken) uppehållstillstånd i år, är extremt långt ifrån asylstopp och ligger på en nivå som är mer än dubbelt så hög som tidigare års medelvärde under massinvandring. Trots gränskontroller(fungerar de?) anländer över 2000(asyl) varje månad och till Stockholm kommer fler marockanska barn som bara blir yngre och yngre.

Väljarna glömmer snabbt! Moderaterna är minst lika skyldiga till situationen i Sverige som socialistpartierna. Varför lita på Moderaterna nu? Det räcker för SD att påminna väljarna om Moderaternas extremistsamarbeten med MP och deras 180-graderssväng som skedde under galgen. När M var på väg att bli ett parti under 10%, kopierade de SD:s invandringspolitik.

Bara för några år sedan så var det absolut förkastligt att strama åt invandringspolitiken, men idag verkar det som det blivit mer "rumsrent" och M:s politik liknar SD:s så vem litar på M?? Valfläsk från näsan samtliga partier.....Med den utvecklingen vi ser i Sverige så är den under all kritik, alla ska komma i arbete, vilka arbeten? Utbildning(SFI) till invandrare som kanske inte gått i skolan särskilt länge, kanske inte ens kan läsa, där 9 av 10 inte klarar av detta!

Efter valet av Kristersson som ny partiledare var SD först försiktigt positiva till Moderaternas omsvängning i migrationsfrågan, men nu ändrar SD tonen mot M och de påpekar, att det helt enkelt inte räcker till, med tanke på den situation som råder i Sverige idag och att det krävs hårdare tag. Dessutom anser SD att M är naiva, då de tror och förlitar sig på att EU, ska hjälpa till att lösa/förenkla situationen med alla migranter här i Sverige.
Foliehatten skrattade gott åt att all media och de opinionsmätningar som nu hyllar och höjer Ulf Kristersson till skyarna och att han skall föra upp M som en raket på rekordtid. Media har insett att sossarnas dagar är räknade vid makten och av den anledningen hjälper man hellre M, med positiva skriverier, allt för att inte SD ska lyckas. Men tiden är knapp fram till valet och det är en jätteuppgift, att övertyga väljare som vareviga dag läser om Sveriges förfall.

Ulf
har varit för fri invandring ända sedan MUF tiden och nu ska den lille mannen växa några centimeter per dag. Foliehatten tror bestämt, att innan valet kommer han att få bekänna färg och falla ner på mer jordnära nivå..


Så länge osäkerheten kring hur M tänker sig att regeringsbildningen skall gå till,efter att Alliansen har fallit som alternati
v, så vet man inte vad mans skall tycka egentligen...
Foliehatten har själv fortfarande gott hopp om att Alliansen kommer att läggas ner under valrörelsen, då det blir omöjligt för partierna att ge ett samstämmigt besked i regeringsfrågan. Det med följden att åtminstone L åker ut, då deras väljare inte vill bli stödparti åt S.

I fredagskvällens debatt i SVT mellan M och SD i flyktingfrågan gjorde moderaten ett mycket svagt framträdande. Han stod ju bara och yrade. Detta eviga "måste få in nyanlända i arbete" Men hur?
Man såg hur obekväm han var i studion. Han visste att han dels hade stulit det mesta från SD och dels ville framstå som ändå en liberal, "Sverige skall fortsätta ta emot flyktingar som flyr för sitt liv".
Frågan är från vilka länder?

En annan fråga som är intressant att få svar på är, hur troligt är det att M ska få igenom sin flyktingpolitik med Alliansen hjälp, när dom har C och L emot sig?
Man kan ju lova guld och gröna skogar så mycket man vill, eftersom politikerna vet att dom inte kan uppfylla sina löften eftersom partierna inte är överens.
Så kontentan blir att inget kommer att hända, det kommer bara eskalera med utanförskap och brottsligheten kommer att öka och fler kommer vara utan arbete.

söndag 29 oktober 2017

Ibland kan sanningen bli straffbar!

I en artikel i Vi i Kista/Rinkeby/Tensta den 30 september uttalade sig Niclas Andersson i en intervju: ”Vi har uppenbart haft problem med nätverk som begår grova våldsbrott, och särskilt inom den somaliska gruppen.”
"Nätverket Förorten mot våld" har på sin Facebook-sida skrivit:
”Vi har nu i samråd med företrädare från svensk-somaliska communityn gjort en JO- anmälan mot polischefen Niclas Andersson. Detta då han för några veckor sedan uttalade sig illa och pekade ut den somaliska gruppen som särskilt våldsbenägna.”
Talesmannen för gruppen Ilyas Hassan säger:
Vi har gjort en JO-anmälan för att vi ser allvarligt på polischefens uttalande. Delvis pekar polischefen ut en särskild etnisk folkgrupp, och fastställer sin föreställning eller egna värderingar om vem han anser vara svensk eller inte. Sedan finns det heller inga belägg för hans uttalande. Av den anledningen har vi gjort en anmälan. För de flesta i Järva är ju svenska medborgare.”

Niclas Anderssons uttalande kan kanske ligga rätt nära lagen om den s.k. hets mot folkgrupp? Att peka ut just den etniskt somaliska gruppen kan ju ses som missaktning. Sanningen spelar ju tydligen ingen roll. Det är själva utpekandet som kan vara straffbart. JO ska i första hand granska att myndigheter följer de lagar som styr deras arbete. Nätverkets anmälan till JO är felriktad, det är polisen och inte JO som utreder brott som rör hets mot folkgrupp.
Däremot kan man anmäla till JO, om man inte är nöjd med behandlingen av ett ärende, detta faller utanför, citat från JO:s hemsida:
"Anser man att man själv eller någon annan blivit felaktigt behandlad av en myndighet eller en tjänsteman vid handläggningen av ett ärende kan man klaga hos JO.", så detta ärende ska inte hanteras av JO.

Niclas sa: ”Vi har uppenbart haft problem med nätverk som begår grova våldsbrott, och särskilt inom den somaliska gruppen.”

Med detta uttalande har han inte pekat ut somalier på ett generaliserade sätt. Han har sagt att det särskilt inom den somaliska gruppen finns personer som begår våldsbrott, men det förstår var och en att det enbart är de kriminella han syftar på, som är en liten andel av gruppen. En del menar, att peka ut en viss etnisk grupp i ett missaktande sammanhang, är hets mot folkgrupp. Andra menar att Niclas adresserar, att det inom den svensk-somaliska föreligger en förhöjd risk (sossebyråkratsvenska), att medlemmar inom denna grupp, hittar på en massa saker.

Rätt intressant är att Nätverket Förorten mot våld har skickat in en kravlista på åtgärder som de anser behöver göras.
1. En krisbudget för att akut stötta områden som drabbats. Varje område ska tillsammans med boende och civilsamhället själva bestämma vad det ekonomiska stödet ska gå till.
2. En haverikommission som utreder varför norra Stockholmsområdet drabbats av så många mord.
3. Ökade satsningar på psykologer och kuratorer för att stötta de drabbade.
4. Nationella åtgärder för att komma åt flödet av vapen.
5. 300 praktikplatser för unga vuxna.
6. Uppsökande jobbverksamhet.
7. Budget för avhopparverksamhet.
8. Omvandla servicelägenheter till bostäder för unga vuxna.
9. Ökad delaktighet och insyn i lokala processer.
10. En utredning av det arbete som stadsdelens tjänstemän har utfört för att stoppa våldet.

Det är rätt intressant att de ”äskar” mer pengar. Järvaområden tillhör de områden där majoriteten går på bidrag. Via våra politiker pumpas den in mängder av pengar i diverse integrationsprojekt, utan att vi ser några resultat? Och inte nog med det, vi ska inte kräva några resultat eller ha synpunkter på hur de används, utan vi ska låta de boende själva få "bestämma!"
Hur är det fel att säga den somaliska gruppen? Om vi tar det i ett annat sammanhang som vi dessutom har sett i SVT, om det somaliska bandylaget i Borlänge. Då måste också SVT benämnt dom fel, eftersom reportaget handlade om det somaliska bandylaget?

lördag 28 oktober 2017

Känd komiker från TV och radio utreds för våldtäkt!

I spåren av #MeToo avslöjas nu nästan var dag ”smaskigheter” som ”vita män” begått mot kvinnor. Dammluckorna är nu vidöppna och det kan forsa fram hur mycket som helst! Det märkliga är att dessa smaskigheter, berör män som till största delen arbetar inom media, kultur eller underhållning.

Den senaste och säkert inte den sista ”skandalen” som avslöjades av DN, handlar om en känd svensk komiker som är känd från TV och radio! Enligt DN har polisen bekräftar att man har inlett en förundersökning gällande “grovt brott”. Det är åtminstone tre kvinnor som anmält komikern, men polisen kan inte säga något om antalet anmälningar. DN har också varit i kontakt med andra kvinnor som hävdar att mannen har utsatt dem för olika typer av trakasserier och övergrepp. Ytterligare en kvinna säger till DN att hon våldtogs av komikern förra året, men hon har av olika anledningar inte anmält honom.
En kvinna berättar: ” Han kallade mig hora och slyna när jag ifrågasatte hans beteende.” "En annan kvinna säger att han skickat henne bilder på sin penis och sedan kallat henne olika förolämpningar på Snapchat, ett socialt medium där meddelanden inte sparas och där det syns för motparten om man tar skärmdumpar.

Rykten om Soran Ismail har varit stora genom åren och han har ej lagt upp något nytt på Instagram sedan den 17 oktober. När han annars lägger upp 1-2 bilder om dagen.

Enligt uppgift på Instagram har Soran Ismail häktats!
Nöjesguiden är Sveriges största blogg med 1000-tals feministiska läsare, har Marie som skrivit ett inlägg, att hon vet, att det är Soran Ismail. "marie_augustsson@my_name_is_fredman; "Soran är anmäld för våldtäkt på flera kvinnor."

Att det är Soran som nu utreds för våldtäkt, borde väl vara
troligt. Dock ska vi komma ihåg att själva utredningen bara är första delen. Nu är frågan om det leder till åtal och fällande dom. Läser man igenom DN-artikeln känns det som att det rör sig om någonting betydligt allvarligare än "post-coitus disagreement". Då är nästa fråga, var man placerar en eventuellt fällande dom på Richterskalan för skandaler. Foliehatten vågar påstå, att det här skulle kunna ha betydligt högre magnitud än Göran Lindbergs förehavanden. Kapten Klänning för den som kan sin sak!
För feministerna i Sverige har det varit en svart vecka. Först Virtanen och sedan Soran av alla! Många feminister är arga över uthängningen av deras ”kelgris!”

S
oran är känd för att vara kvinnohatare av rang och han skiter högaktningsfullt i kvinnor! Han lämnade sin sambo när hon var gravid! Hon har skrivit att Soran försökte tvinga henne att konvertera till Islam, för att därefter kunna gifta sig enligt muslimsk tradition. Men hon vägrade. Soran har påstått att han inte är muslim, men hans ex uttalande visar att Islam, i allra högsta grad är aktuellt.
Soran är nedvärderande mot kvinnor överlag och använder sig enbart av sin ”feminism” för att få mer tjejer att bli intresserad av honom. Ett smart sätt att få större dragkraft, mer publicitet och inte minst mer flis i börsen. Han är precis så jävla vidrig som andra maktmän. Finns bara pengar i hans värld.

Egentligen är Fredrik Virtanen och Soran väldigt lika. Bägge har propagerat för alla andra hur man ska tycka, göra, tänka och känna. De har mer än gärna klistrat på epitet på människor: rasist, brunskjorta, kvinnofientlig m.m. och nu visar det sig, att dom är så mycket värre än alla andra mansgrisar. Det är absolut inte synd om varken Virre eller Soran! ”Som man bäddar, får man ligga."

Järnrörsskandalen
var Sorans stora grej och tack vare den, blev han känd. Den historien kommer kanske i helt nytt ljus nu och måste revideras. Det kanske skulle varit rättvisare, om det verkligen varit järnrör och att Soran, fått smaka på dom.

Bostadsbubblan är nu färdig att spricka!

De senaste tio åren har priserna på bostadsrätter stigit med:
Stockholm
200%
Göteborg
250%. Under perioden 2012-2017 steg priserna med 100% i Göteborg.
Prisbilden är betydligt högre i Stockholm. Samtidigt kan man konstatera, att kostnaden för tillgänglig mark och byggkostnaderna, är märkbart högre i Stockholm.

När bostadsmarknaden var på toppen prismässigt var "alla"  överens om, att det bara kunde gå uppåt, kom de första varningarna. De dyra objekten, började bli svårsålda.
Åker man man runt i storstäderna, ser man att det byggs överallt och det är nästan uteslutande bostadsrätter. När man väl har satt igång ett bostadsprojekt, är det inget bolag som stoppar pågående projekt. Vi har inte passerat toppen av nybyggda lägenheter och vi kan se framemot att tusentals nybyggda lägenheter det närmaste året som kommer att saluföras med kraftiga rabatter. Foliehatten tror på bistra tider för många av byggföretagen. Frågan är hur bra är kvalitén på lägenheterna. Det är så högt tempo i byggandet att man gör stora misstag.
Sydsvenskan skriver om modul boenden i Malmö för 33,8 miljoner kronor som skulle lösa en del av hemlösheten. Nu har planen gått om intet. De 102 lägenheterna i modulhus på Mobilias parkering har drabbats av fuktskador på grund av att det har regnat in.

Prisökningarna på bostadsrätter har under den senaste månaden stoppat upp och t.o.m. började går ner. Ve
m vill då idag satsa flera miljoner på en lägenhet, när nu marknaden ser så osäker ut och kan vara på väg mot att bubblan skall spricka!
Man räknar med att det närmaste året, kommer det att färdigställas mellan cirka 40-50.000 nya bostadsrätter. Vi kan notera, att det idag står 1000-tals lägenheter osålda!
Dagens Industri har i en artikel skrivit om de svarta bostadskontrakten som är en snabbväxande miljardindustri. DI:"Den svarta handeln av hyreskontrakt och den illegala andrahandsuthyrningen omsätter miljarder och sprider sig i samma takt som bostadsbristen."
Det ett problem som kommer att lösa sig självt, tack vare ökat byggande och fallande priser. Samtidigt kan det vara värt att påminna om den reglerade bostadsmarknaden i Sverige. Där "ägande" av en bostadsrätt och "ägande" av ett hyreskontrakt i princip har samma innebörd. Skillnaden är bara att bostadsrättsinnehavaren oftast betalar en lägra "hyra" = månadsavgift. Om man uttrycker det på ett annat sätt, om månadsavgifterna skulle nå hyrornas nivåer, så är bostadsrätternas värde lika med hyreskontraktens värde.

Finansmarknadsminister Per Bolund, MP har uttalat sig för TT och sågar alla "tvärsäkra uttalanden" i media" om en bostadsbubbla.
Egentligen otroligt att han har mage att skylla på riksbankens minusränta, när han själv och hans parti är ansvariga för massinvandringen och till den bostadshets, det lett till!
Det är alltid lätt för en sådan person som Bolund att skylla på riksbankens minus räntesänkningar. När hörde vi en ansvarig politiker säga: det är vår politik som är orsaken till problemet?
Det ansvar som Bolund och hans parti har haft för den stora invandring över kort tid, har han inte en chans att smita ifrån! Det är dessa två faktorer som har blåst upp bostadsbubblan.

Men även andra demografiska faktorer vi har
haft, har en viss påverkan. Idag finns det närmare 150 000 personer i Sverige som är 27 år, men bara drygt 100 000 som är 19 år. En stor propp har äntrat bostadsmarknaden och efterföljs av ett vakuum. SCB har svårt med prognoserna. Så sent som i april förutspådde de ett födelseöverskott i Sverige på 30 000 i år. Senaste månadssiffrorna tyder på att det snarare blir 25 000. Och den siffran konvergerar förstås mot noll över tid.

Förstår att politikerna är livrädda att prata om en bubbla eller allt som skulle kunna få den att spricka. Därför höjs inte räntan, man rör inte ränteavdragen eller att det införs någon fastighetsskatt. Istället skickas det fram figurer(Bolund) som hävdar att vi inte har någon bubbla, trots att vi kanske kan förvänta oss prisfall på 30 %.
Bara att konstatera att när privatupplåningen minskar kommer allt att kollapsa.
Bostadsmarknaden är som ett pyramidspel, om inte bubblan tillåts växa så spricker den. Problemet är bara, ju större bubbla, desto större kollaps.
Rimligen blir anpassningen/kraschen en mix av nominella prisfall och ett fall i värdet av den svenska kronan. Båda dessa förlopp är redan synliga.

SR har en dokumentär om 90-talskrisen. Bo Lundgren, skatteminister och biträdande finansminister 1991-1994:
"Vi visste mycket mer, men man går ju inte gärna ut och säger, ja vi har ett stort problem, det här kommer gå åt helsike…"

Om man översätter Lundgrens ord till dagens situation, är politikerna väldigt medvetna om, vad som pågår. Men precis som Lundgren, väljer de att hålla tyst och istället håller de alla fingrar i kors, att inte bubblan skall spricka innan valet 2018.
Spricker bubblan, kan vi räkna med ett skrällval!

torsdag 26 oktober 2017

Virre – att fråga en 14-årig om att få ligga var ett skämt!

I samband med #MeToo kampanjen anklagade Cissi Wallin, Fredrik Virtanen för våldtäkt och andra sexövergrepp. Virre kallar det för ”övernattning” och Cissi Wallin har beskrivit det som en skräcknatt, där hon drogades och våldtogs, av den självutnämnde feministen.

Även om Virtanen inte går att döma rent juridiskt, bör varje människa ha lite moral och fundera på, om Aftonblaskan skall ha kvar denna våldtäktsman i sitt team. Än så länge har ”drogknullaren” oroväckande många på sin sida vilket innebär att rättvisa övertrumfas av ren tribalism=stamkänsla! Frågan är hur länge sossarna och LO kommer att tolerera detta?

Virre har nu talat ut för första gången i Aftonslasken - undrar hur ångerfull han är? Han gick så långt som till ett halv erkännande, när han sa: ” Dumheter som jag gjort har varit förknippade med alkohol och droger. Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt.”
Han försöker på detta sätt släta över, den fråga han skickat till en 14-åring, om hon ville ligga med honom. Virre kallar det i dag för ”ett skämt” och att han inte visste att hon var 14 år!
Givetvis förnekar han alla anklagelser av 12 kvinnor som säger att han våldtagit eller drogat dem! Var det något som trodde något annat?
Men börjar det inte ”osa” lite väl het för Virre nu?

I SvD skriver advokat Elisabeth Fritz: ”Flera kvinnor har hört av sig beträffande samma utpekade!” Advokat Fritz, är specialiserad på att bistå offer för sexualbrott. Fritz säger nu i ett uttalande, att utöver de tolv kvinnorna, skall det finns ännu fler som pekar ut Fredrik Virtanen som eventuellt överväger att polisanmäla honom. Cissi Wallin hävdade att det redan 2010 var "minst 20 kvinnor" .... alla valde dock att strunta i att anmäla till slut .. Trots CW:s plan på "gruppanmälan" ... Det kan bli riktigt roligt det här för Virre!

Virre har nu tagit som det vackert heter, ”time out” för att tänka över sin situation och att stormen skall bedarra och lämnat landet med sin familj. I familjen ingår Karolina Ramqvist och man kan undra om hennes uppdykande i Virres liv, har fått honom att efter ett antal år, ändra sin livsstil och bli mysig hemmaman och barnafader?
De som lyssnat på hennes föreläsningar om sina böcker och hennes skrivande, inser att det inte går ut på, klockrent predikande av feministiskt evangelium, utan är snarare lite off!

Virre påstår att han har utsatts för mordhot och drev. Klagar man i Sverige på detta, så är det direkt ett svar på: Jag uppfattar det du påstår som ett hot. Ett lamt försök att ”gjuta olja på elden.”
Tittar man lite närmare på den kultur som fanns eller finns på Aftonslasken börjar man fundera en hel del.
Jaha, eru slapp i fittan nu eller?
Enligt uppgift har Virre sagt dessa inte helt intelligenta ord till en redaktionsmedlem som nyligen fått barn och just kommit tillbaka till redaktionen. Man kan undra hur denna kvinna kände sig, när hon fick höra Virres kommenterar. En normal funtad person hade förstås sagt: Välkommen, eller grattis eller "hur e läget?" Eller något annat vänligt eller neutralt. Virre tog chansen omedelbart att såra och förnedra en ung mamma. Foliehatten undrar är detta normalt?  Det är inte "buffligt" eller "tölpaktigt." Det är inget annat än ren elakhet. Kanske var han stolt över sin fräna kommentar som visade, vem som står över vem. Möjligen fick han några ”hö hö” flin, från de andra kvinnoföraktande svinen på redaktionen. Virre verkar ha blivit större än sin egen skugga och med vad det innebär!

Virres Studio Virtanen är rätt intressant. Ett av inläggen handlade om snyggaste medietjejerna! Virres kommenterar säger en hel del och även de som kommenterat inlägget.
1. Elin Klinga
Söt som en kalaspuff med massa chokladmjölk hälld över.
2. Karin Winther En tidlös brallis.
3. Quetzala Blanco En farbror i ett rådjurs skal.
4. Nora Strandberg Asexualitet kan vara så vansinnigt sexigt.
5. Karin Östman Kriminaljournalistik har inte varit snyggare sedan Simone Söderhjelm vickade en sommar.
6. Natalia Kazimerska Den katolska synden med Närkes förnämsta dockläppar.
7. Josefin Crafoord MILF! Slang för knullbar morsa!
8. Karin Olsson Bortskämt vacker.
9. Gry Forsell Hjärtat låter da-dunk, da-dunk, da-dunk när vi hör Gry i radio
10. Malena Rydell In i mystiken!

Christer Enander arbetade med Virre på Corren ett tag och har skrivit en intressant artikel i FolketiBild om ”Fallet Virtanen.”
Christer:”En av dessa kvällstidningsjournalister som på senare tid utmärkt sig alltmer är Fredrik Virtanen, numera även ”känd från teve” – som det heter. Han har varit utrikeskorrespondent i USA för Aftonbladet. Men framförallt har han sedermera saluförts av tidningen som korkat popsnöre och kändisminglare som vet allt om alla och gärna och glatt berättar allt skvaller för läsekretsen, dels inne i själva tidningen, dels i en av Aftonbladet administrerad blogg på nätet.”

Virre borde ha lärt sig något från Anders Borg fall. Det går inte att delerkänna och be om ursäkt för "tölpaktigt beteende", när man är anklagad för våldtäkt. Folk drar sina slutsatser. Antingen borde han ha erkänt och tagit sitt straff. Eller så borde han ha förnekat i sten. Men han kanske är orolig för att det finns något som inte har kommit fram än?
Advokat Elisabeth Fritz företräder minst ett dussintal kvinnor som säkert har en hel del ”snaskigheter” som kan resultera i polisanmälningar! Foliehatten gissar att Virre svettas en hel del, inför vad som kan avslöjas! Det kan kanske växa till en riktig praktskandal av stora dimensioner!

Virtanen är som alla vet tokvänster och han har under lång tid hånat, häcklat och skrivit ned allt som högern säger och står för. Cissi Wallin tillhör inte samma hätska och hånfulla vänster feministfalang som Virtanen. Foliehatten säger inte att Cissi inte ska outa Virtanen, en våldtäktsman ska givetvis sättas dit. Men känner inte vänstern nu, att Cissi förstör lite i de egna leden, nu när hon väljer att outa, en av deras starka och högljudda män som våldtäktsman? Riskerar inte vänstern att tappa allt vad förtroende heter? Och hur ställer sig vänstern till det?

Foliehatten tror faktiskt att alla kollegor i journalistbranschen och särskilt de män som inte är tjejplågare, också är tacksamma över att få se denna nödvändiga utrensning av #smuts på redaktionerna. De hade ingen möjlighet att ”tvätta” denna byk på egen hand. Pöbelns #MeToos drev, underlättade för alla chefer som slapp undan med att ta sitt ansvar, med de lojalitetskonflikter det hade medfört.
Det vi nu beskådar med ”MeToo kampanjen är radikalfeministiska röster som drivit fram en ordning, där kvinnors ord inte får ifrågasättas. Givetvis gäller det enbart om kvinnornas ord innebär klander av "vita" män ....
Rapar de något annat, så är de "könsförrädare" och/eller "rasister!" 
Självklart skadar drevet, i masspsykosens spår, Aftonslasken som varumärke. En frågeställning man bör ställa sig, om det verkligen är relevant, att utöva häxjakt på enskilda, för händelser som ligger långt tillbaka i tiden som 10-15 år?

Vi påstår oss vara ett rättssamhälle och då vore det vore klädsamt, om också våra redaktionerna(många idag) med anklagade medarbetare agerade och reagerade som om de är en del i detta rättssamhället.

onsdag 25 oktober 2017

Sossarnas dröm av omfördelning av migranter - är just nu en dröm!

Löfvén har myntat ett klassiskt uttryck: ”andra länder måste ta sitt ansvar!”
Löfvén har åkt skytteltrafik till Bryssel för att övertyga de styrande i EU, att den svenska modellen var något att föredra, när man skulle fördela ek
onomiska invandrare mellan länderna.
Om man lyssnar på Löfvéns svammel, låter det nästan som om, det bara är en tidsfråga, innan ett nytt EU-system för omplaceringar är på plats.
Ännu lustigare blev det när invandrarminister Fritzon talade om den svenska modellen som varit sååå lyckad, som nu ska tas upp av EU. Svenska globalister(tossan Wikström) kräver permanent uppehållstillstånd till vad som Eurostat redan slagit fast, till största delen är ekonomiska migranter. Det är endast 3% som klassas som flyktingar.
Verkligheten i Bryssel har nu, över en natt blivit något helt annan. Löfvén står där med öppen mun och gapar, för han fattar ingenting, vad som hänt. MSM har nu äntligen fattat att EU gjort en en 100% omsvängning. Är det någon som tror att Löfven nu, rakryggat vågar erkänna, att han med sitt tjat, misslyckats totalt med få andra länder att acceptera omfördelningen?
Foliehatten gissar att detta erkännande inte finns på Löfvéns karta, då skulle han erkänna sitt eget misslyckade och den politik Sverige har fört!

Det märkliga har skett att EU:s rådsordförande Donald Tusk för några dagar sedan gick ut och sa: ”att obligatoriska kvoter av migranter inte har någon framtid!”
Tusk fortsatte i förgår: ”Europa måste vårda sitt kulturella arv. Europa har en unik kulturell historia och den måste försvaras genom utökade gränskontroller mot omvärlden. Vi har en kulturell gemenskap, som gör oss varken bättre eller sämre – vi är bara annorlunda jämfört med omvärlden. Vår öppenhet och tolerans får inte innebär att vi undgår att skydda vårt arv. Vi har både en rättighet och en skyldighet att vårda det som skiljer oss från andra kulturer – inte för att vända oss mot någon, men för att vara oss själva; inte med en känsla av överlägsenhet, men med en känsla av rättmätig stolthet.”
Det är onekligen stort om Tusk menar vad han sa och är beredd att driva den nya politiken. Vi är européer. Vi ska värna om våra gränser och om oss själva.

Det är ”äckligt” hur SVT försöker mildra och förvränga Tusks hårda kalldusch. När man läser hans tal direkt från källan är det faktiskt ännu tuffare, än hur det som presenteras i SVT!
För Löfvén & co måste Tusks uttalande vara rena rama kallduschen och ett torpederande av svensk invandringspolitik. Man kunde nästan höra hur luften gick ur
Löfvén! Vad skall han göra nu? Det han aldrig har förstått, att det inte funnits något stort stöd att importera miljontals människor från Afrika och Mellanöstern till EU. Det är det bara svenska politiker och MSM som trodde detta. Man kan sammanfatta det hela med, att det socialdemokratiska myndighetsbygget är statt i totalt förfall. Föräldrafritt i godisbutiken för allsköns individer som är vad som helst, utom för svenska medborgare.

Omsvängningen av EU sker under galgen. Efter valen i Österrike och Tjeckien där konservativa och EU-skeptiska vann, har övertygat EU om, att fler länder kommer rösta fram sådana partier, så länge som EU inte tar kontroll över migrationen till Europa. Sverige har alltid satt sitt hopp till att EU, kommer att lyckas med sin omfördelning.
Detta uttalande måste för Löfvén och övriga svenska politiker inneburit, att hela deras världsbild håller på att rasa samman. Frågan blir nu, hur vi i Sverige ska kunna sprida vår fantastiska invandrings- och integrationspolitik till andra länder i Europa, så fler kan få ta del av den underbara mångfald som präglar det svenska samhället. Den har varit sååå lyckad! Den politiska vägen verkar stängd, så Sverige måste hitta på nya sätt för att få EU:s länder, att ta sitt ansvar. Att invandringsfrågorna nu har lämnats utanför den etablerade demokratiska processen i många länder, börjar nu märkas när fler och fler invandringskritiska partier får stort inflytande i Europa.
Skulle det mot förmodan införas en tvingande omfördelning, lär det bara handla om att avlasta Grekland och Italien tillfälligt i ett krisläge. Allt annat är fromma förhoppningar i Rosenbad. Omfördelningen har blivit ett fiasko. Av de 160 000 asylsökande som skulle omfördelas från Grekland och Italien fram till och med september, har endast runt 30 000 tagits emot av övriga EU-länderna.
Sverige har som vanligt gått i spetsen med flyga in 3000 till Norrland. Varför undar man? Österrike har bara tagit emot 15 asylsökande ur potten! Att det är ekonomiska flyktingar inser man när Litauen tog emot 349 personer. Direkt efter att de fått sina uppehållstillstånd lämnade(BBC News) 298 personer Litauen, för att söka bättre ekonomiska villkor i andra bidragsländer som Tyskland och Sverige!

Statistik finns för flyktingströmmen som korsat Medelhavet fram till 1 oktober:
145 870 personer, varav det stora flertalet tog den centrala rutten från Libyen till Italien. Av dessa drunknade 2 784 personer.
Könsfördelningen är 69,3 procent män och 12,9 procent kvinnor, resten barn.
Den enskilt största gruppen kommer från Nigeria, men även från afrikanska stater som Guinea, Elfenbenskusten och Gambia. Dessa siffror visar problemet med dagens ordning för flyktingmottagandet till EU. I stället för att hjälpa de mest skyddsvärda tar EU i allt högre grad emot ekonomiska migranter från fattiga demokratier.
För att komma tillrätta med problemet måste man se till att, ingen båt ska tillåtas nå Europas stränder. Förbjuda alla europeiska båtar som i nuläget endast fungerar som flyktingsmugglarnas förlängda arm. Det vore en vettig möjlighet för EU att verkställa detta omgående.
Moderaternas nya hårda linje kritiserats från såväl höger som vänster. Likt ett mantra förkunnas att Sverige måste värna asylrätten. Faktum är att det är enda möjliga vägen för framtiden, att ta bort asylrätten helt och tvinga tillbaka båtarna över Medelhavet

Mångkulturen som Sverige tolkat den, avskaffas av EU i Göteborg
på mötet den 17 november. Hur skall Svenska medier informera medborgarna om detta?