fredag 31 januari 2020

Införande av marknadshyror kan utveckla sin till en politisk kris!

Från att ha varit en politisk icke-fråga har marknadshyror på kort tid blivit ett reellt hot mot alla landets hyresgäster, men det kan även utveckla sig till en politisk kris. JÖKen öppnade upp för marknadshyror i nyproduktion, vilket Hyresgästföreningen menar kan äventyra hela det nuvarande hyressättningssystemet. Fri hyressättning på nya hyresrätter var en del av Januariöverenskommelsen mellan C, L, MP och S som gjorde att Stefan Löfven kunde bli statsminister. Det var krav från C och L punkt 44 i JÖKen!

Hyresgästföreningen på FB skriver om detta och många inlägg är upprörda.
”C och L måste vara väldigt stolta över vad dom ställt till med. Vad det meningen att det skulle blir så här eller förstod dom inte att det sitter en girigbuk i de flesta människor. Löfven borde lyssnat på V eller bett Jonas förklara för honom om vad som kunde hända. Snart har vi väl fördubblat antalet uteliggare.”

Kamrat Sjöstedt hade svårt att släppa fram S och han beskrev det som ”En svår brottningsmatch med sig själv!” Han har också varnat sossarna och pekat med hela handen, att inte ge C och L för stort inflytande. Kamratens alternativet var ett extra val, med en Kristersson-regering som är beroende SD och V. För att släppa fram en högerpolitik, kommer kamrat Sjöstedt, inte att lägga sig platt, utan han kommer att ställa krav.

Kamrat Sjöstedt: ”Vi är vågmästare. Rör inte arbetsrätten och inför inte marknadshyror, för då smäller det!” Kamrat Sjöstedt säger, att V blir ett oppositionsparti och när det gäller attacken på arbetsrätten och marknadshyror är det total konfrontation. Vi släpper fram en Löfven-regering men om de lägger fram de förslagen är vi beredda att gå ihop med M och KD för att fälla den.
Kamraten kan inte vara tydligare i sitt maktspråk. Med detta uttalande ställer han Löfven mot vägen och häller samtidigt ” en kall spann vatten” över Rödskrikan och L!

Under partiledardebatten i riksdagen i onsdags, avslöjar Stefan Löfven att skrivningen inte kommer innebära marknadshyror. Det var under ett replikskifte med kamrat Sjöstedt som Stefan Löfven pressades på innehållet i JÖKen. Det var framförallt två punkter som kamrat Sjöstedt sköt in sig på. Förändringar av arbetsrätten och införandet av marknadshyror på nyproducerade hyresrätter.
Kamrat Sjöstedt: ”Hur ökar marknadshyror jämställdheten.”
Stefan Löfven: ”Det är inte marknadshyror. Det är fel att beskriva det så.”
Kamrat Sjöstedt: ”Det står ju ”fri hyressättning.”
Enligt Kamrat Sjöstedt har han fått försäkringar om att regeringen inte kommer att genomföra de för V så kontroversiella förslagen att tillåta fri hyressättning i nyproduktion och luckra upp arbetsrätten. Kamraten har skakat hand med Löfven som lovat honom, att den politik utanför JÖKen och som inte gick igenom under förra mandatperioden, kommer att bli kvar. Bryter Löfven dessa löften, är det misstroendeförklaring som gäller, även om det innebär att kamraten gör gemensam sak med M och KD.

För att ”hetsa” upp Löfven, men framför allt Rödskrikan säger Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson att de är villiga att rösta för vänsterpolitik för att fälla regeringen.
 
C och L har tidigare försvarat överenskommelsen med Stefan Löfven. En ”liberal reformagenda”, kallar Annie Lööf det i en intervju med DN. Rödskrikan Annie Lööf som aldrig haft ett arbete och kommer från en skyddad verkstad har fått jätte hårdkritik i SVD av vänstergrabbarna Halil Karaveli och Daniel Suhonen från Katalys. Det handlar om Macrons Frankrike som håller på att gå under av en högerliberal ekonomisk politik där klassklyftorna nu ökar. En klyfta har uppstått mellan stad och land där landet översvämmar Paris gator med sina gula västar. Ett Paris där 90% av de som bor inne i själva staden påstås ha röstat på Macron. Storstadsliberalism kan man väl kalla det. Den finns här i Sverige också. Men den är farlig när tangenterna dras ut. Karaveli och Suhonen råder S att hålla rågången klar mot Annie Lööf som en sorts svensk Macron. Högerliberalerna ska man se upp med.

"Macrons Frankrike ger en föraning om hur ett Sverige som på liknande sätt slits sönder av marknadsliberala förändringar skulle se ut. Marknadshyror skulle fullborda Stockholms och Göteborgs förvandling till socialt "rensade" citadell för de mest besuttna klasserna i stil med de franska storstäderna. Europeiska högerliberaler inspirerar varandra: "flexibel" arbetsrätt är liksom Annie Lööfs också Macrons stora projekt, efter att förmögenhetsskatten avskaffats. Den franske presidenten hänvisar gärna till den "nordiska modellen" för marknadsliberala förändringar. ”

Vi skall vara medvetna om att för varje nytt hyreshus som byggs, höjs värdet på de befintliga bostäderna, till viss del håller det även uppe priset på bostadsrätterna. Inga förutom en väldigt liten skara skulle betala fantasisummor för bostäder om de inte behövde det, i synnerhet inte bo-boxar i städerna. Marknadshyror skulle(kommer) kunna(förmodligen) användas på ett liknande sätt, på befintligt bestånd. Kort och gott är det egentligen inte lönsamt att bygga eller driva bostäder, bostäder kostar bara. Allt annat är marknadsmanipulation och fiktivt värde.Problematiken rör absolut inte enbart Stockholm utan det var bara det mest talande exemplet på en marknad som absolut inte fungerar optimalt.

När du köper en lägenhet är det ju i nästan alla fall banken som betalar den, inte du. Räntan är ju i princip noll, och är den inte det får du göra ränteavdrag i deklarationen. Det vill säga att skattebetalarna betalar din ränta. Amorteringen är låg. Dessutom brukar el och bredband ingå i den absurt låga avgiften du betalar i en förening. Avgiften i en förening är intressant att studera. Den speglar nämligen den verkliga kostnaden för både nuvarande underhåll och framtida underhåll. Där ser man hur lite det faktiskt kostar med underhåll.

Detta betyder att en person som bor i ett nytt område och har köpt sin lägenhet, betalar i praktiken mycket mindre än en person som bor i hyresrätt. Det är fruktansvärt snett. Det kan innebära, att en tvåa är ca 3000 kronor dyrare i månaden att bo i, än en hyresrätt.
Men har man inga möjligheter att få lån, är hyresrätt det som återstår.

Blir det marknadshyror kommer hyresrätten att öka med ytterligare flera tusen kronor i månaden, så länge bostadsbristen finns. Det kommer att resultera i hemlöshet, vilket det redan faktiskt gör, då hyrorna ökar varje år, men inte bidragen.

Vi är kraftigt överbefolkade i detta landet nu, sett till tillgången på bostäder.  Fastighetsägarna täljer guld med kniv. På bekostnad av de som inte har så mycket.

Marknadshyror kommer att vara dödsstöten för de som är sjuka och
arbetslösa. Men det kanske är rätt åt dem?
För att återgå till politiken måste det vara ”ett cyanidpiller” för Rödskrikan, att höra kamrat Sjöstedts utspel och att Löfven lovat kamraten, att inte införa marknadshyror eller vad menar Löfven egentligen. Foliehatten är helt övertygad om, att denna gång menar kamraten allvar. Frågan är hur kommer Rödskrikan att reagera! Kommer hon att acceptera detta? Vad har för alternativ? Inga anser Foliehatten!

torsdag 30 januari 2020

Skall en muslimsk terrorist som hade kunnat döda mängder av personer bli villkorligt frigivning efter 2/3 av strafftiden?

Danska Jyllands-Posten publicerade Muhammedkarikatyrer 2010. I december 2010 grep den danska polisen fyra muslimer som planerade att utföra en massaker och ”döda så många som möjligt” på den danska tidningen Jyllands-Posten. Motivet var att tidningen publicerat teckningar på profeten Muhammed. Om inte den danska polisen i tid hade upptäckt detta hade de kunnat sluta med att uppåt 100 personer hade kunnat dödas!
 
Tre av de dömda männen var svenska medborgare och de förflyttades senare till Sverige, för att avtjäna sina straff här. Den ena mannen, som i dag är i 40-årsåldern, misstänktes även ha planerat flera terrorbrott inne i fängelset, rapporterar Aftonbladet. I mannens cell hittade man instruktioner för att tillverka en bomb och en karta över Köpenhamns kollektivtrafik. Han placerades på en säkerhetsavdelning och han misskötte sig och tog emot flera varningar. En gång sade han att han var beredd att ”döda och mörda.” 

Enligt Kriminalvården var mannen rymningsbenägen, dokumenterat våldsam och de konstaterade att han är benägen att fortsätta med allvarlig brottslighet samtidigt som han befann sig i fängelset. Senare konstaterade Kriminalvården att mannen har blivit lugnare och han flyttades från säkerhetsavdelning.
Våren 2019 blev han villkorligt frigiven och han kom in på ett universitet där han skall utbilda sig till civilingenjör i datateknik. Det framgår inte om mannen kom in på betyg eller placerats där!

Frågorna som dyker upp är:
Vilka straff ska vi ha för terrorister?
Hur betraktar vi dem som avtjänat sitt straff. Skall de utvisas?
Ska terrorister få en andra chans?
 
Det intressanta är att Expressen har publicerat en bild på honom. Efter bildens publicering har det framkommit att det är på Karlstads universitet som han utbildar sig på och att han arbetar i kassan på ICA.
Fakta är att mannen ingick i en terrorcell som planerade att mörda så många som möjligt på Jyllands-Posten 2010. Om de lyckats kan det vara fråga om kanske 100 personer. Tur nog kunde medlemmarna i cellen gripas innan något dåd inträffade. Under sin tid i danskt häkte misstänktes han för att ha planerat nya terrordåd. I hans cell hittades recept på bomber och karta över pendeltågen i Köpenhamn. I Svenskt fängelse fick han flera varningar för olämpligt uppträdande bland annat. Han blev villkorligt frigiven våren 2019 efter 2/3 av strafftiden. Om man missköter sig i sådan grad som denna man har gjort, borde han inte få komma ut efter 2/3 av strafftiden. Vad krävs egentligen för att man ska vara tvungen att sitta hela sitt straff? Han har nu nytt namn och läser civilingenjör programmet i data teknik sedan våren 2019.

Hans huvudintresse är fysik och hans framtidsplan är att bli partikelfysiker. Till frivården uppger han att han utövar sin religion idag på ett personligt plan. Han försöker be så många ggr han kan och fasta. Han "försöker" inte låta det påverka så mycket annat av livet. 

Hur är det ens möjligt. Sverige måste i särklass vara det mest naiva landet i världen.
Många anser att han förbrukade sin andra chans till att leva i frid och frihet med oss skandinaver, när han kom hit och ville begå grova terror och det är inte rimligt att en extremterrorist får en fristad i Sverige? De anser också att denna lättkränkte man som bara för några år sedan planerade att mörda en hel tidningsredaktion för att de publicerat en karikatyrbild på Mohammed, får enligt uppgift en gratis utbildning till partikelfysiker, så att han kan göra ordentlig skada när han får jobb ett kärnkraftverk eller åker tillbaka till Mena, för att montera ihop kärnvapen. Dessutom har mannen har förgripit sig på unga kvinnor vid 8 tillfällen.

Frågan är om inte terrorism om något borde leda till upphävt medborgarskap/uppehållstillstånd och permanent utvisning. Terrorister ska inte få bo i Sverige eller skyddas här. Sverige har en vänsterregering som vurmar för terrorister.

Samtidigt ska vi vara medvetna om, att han har bränt alla sina broar vad gäller terrorism. Han är självklart hårdbevakad av SÄPO. Skulle han vilja fortsätta med terrorism eller religiös extremism får svenska myndigheter kännedom om detta omgående.

Intressant är också att Säpo och regim media har redan gått ut och sagt vad det stora hotet mot svenska folket är. Det handlar om vita män som näthatar på Internet och är självklart ett större hot mot vår trygghet, än några terrorister som vill spränga lite här och där.
 
Det man möjligtvis kan lära sig av Danmark är att hela borgerligheten och sossarna bedriver en invandringspolitik som är betydligt mer radikal och restriktiv än den som SD driver i Sverige. De som är dömda för försök till terroristattentat fråntas efter frigivningen danskt medborgarskap och utvisas!

onsdag 29 januari 2020

Vi fick upplev svensk TV-historia när Morgan Johansson blev förintad och totalt mosad!

Igår kväll i  SVT Aktuellt debatterade Morgan Johansson och Jimmie Åkesson om kvotflyktingar. Kvotflyktingar ska in i samma havererade system som andra flyktingar. Diskuterar man det ena kan man inte utlämna det andra, när mottagandet är överbelastat för alla som kommer. 

Det blev extra jobbigt för Morgan när statistiklistan för invandringen kom fram. Anders Holmberg drog ner byxorna på Morgan och visade, att han ljuger om att Sverige ligger på EU:s lägsta nivå, vad det gäller flyktingmottagandet. Vi tar fortfarande emot flest i EU inräknat kvotflyktingar. Vi tar emot 20% av av kvotflyktingar. Dessutom fördubblade regeringen kvoten härom året. Enligt Morgan har vi kapacitet eftersom invandringen kraftigt minskat. Morgan ville mjuka upp TV-tittarnas hjärtan med att framhålla, att 75% av kvotflyktingarna är kvinnor och barn. Tittar man på sid 19 i Migrationsverkets statistik ser man, att över hälften av barnen var av manligt kön och pojkar växer upp och blir män. Totalt sett består kvotflyktingar av en majoritet individer av manligt kön. Att vi fortfarande är högst upp i SVT:s grafik över EU:s beviljade uppehållstillstånd per capita var oväsentligt för Morgan. Han försökte inbilla tittarna, att invandringen har minskat genom att framhålla asylinvandringen minskat, när istället anhöriginvandringen ökat dramatiskt. Ja, sedan har vi förstås afghanerna… Rätt sjukt att han kan stå där och ljuger om hur allt kommer minska, när regerinen relativt nyligen klubbat igenom gymnasielagen, där tiotusentals anhöriga kommer i andravågen, så fort de fått sina PUT. JÖKen har även klubbat igenom liberaliseringar av anhöriginvandring. 

Morgan behöver nog kalibrera sin moraliska kompass. Morgan påstår att statsfinanserna är i gott skick, samtidigt som regeringen inte vill betala, för det försvar som Försvarsberedningen enats om.

Åkesson var offensiv och tydlig i debatten medan Morgan rabblade floskler. Vilken brutal slakt av Morgan vi fick uppleva, till och med programledaren verkade nästan hånfull mot Morgan. Morgan blev till slut så desperat, att enda utvägen var att köra rasistkortet.

Morgan: Jimmie, du vill bara att Sverige ska se ut med människor som ser ut som dig och mig
Morgan: Vi ska ha mångfald
Morgan: Vi kan klara det här
Morgan: Asylsökande har minskat med 85 procent.
Morgan: 1000 personer utvisas
i månaden från Sverige
Morgan: 80 000 som inte ska vara här har lämnat landet..
Det han inte nämnde var att 90 % av dessa förmodligen åkt hem på semester tillfälligt bekostat av olika bidrag och övriga 10% har flyttat hem men lyfter fortfarande bidrag i
Sverige.
Morgan: "Nu skjuter du in dig på de allra svagaste."
Åkessons inflikar 0,3 sekunder senare; "Jag skjuter in mig på dig i första hand!"
 
Morgan stod svarslös flera gånger och då kom det vanliga snacket "du vill inte ha hit folk som inte ser ut som dig!" Foliehatten njöt fullt ut, när Morgan behövde klämma ur sig säkert 10 gånger, att invandringen minskat och att den ska minska ännu mer. Detta kappvänderi är oerhört underhållande. Underhållsvärdet stiger än mer, när Löfven använder detta argument, när han debatterar, då är det ren lyteskomik.

Det är bara att ge SD ett stort ”grattis” när sossarna skickar fram en sådan som Morgan, även om Åkesson inte ens varit där hade Morgan på egen hand lyckats gynna SD med sitt dåraktiga pladder.

Intressant att se, att programledaren intog en helt ny inställning, jämfört med senaste decennierna. Vilken chock för PK-folket! Det här blir intressant att se, nu när det är ombytta roller ! Nu kommer inte svamlande floskelmaskiner undan, utan nu måste de svara och även ge kritikerna tid och inte använda avbrytartekniken som också gjorts senaste decenniet. Nu väntar Foliehatten bara på, att tekniken att upprepa och hjärntvätta tittarna genom att nöta in olika nedsättande epitet på kritiker mot PK-politiken skall upphöra. Nya tider må man säga eller ….

Det finns fortfarande arbetande gråsossar som förmodligen vill ha ordning och reda, men som fortfarande röstar på S. Många av dem bor i Norrland, Bergslagen samt Värmland. De bor i kommuner som alla drabbats extremt hårt av sossarnas tvångsinvandring till alla mindre kommuner och där nedskärningarna följer som ett brev på posten. Hur länge står de ut med dessa väljare ut, när de ser företrädare som Morgan Johansson stå som Bagdad Bob och försvara den katastrofala utvecklingen?
Problemet är fortsatt kvinnorna, det känslostyrda könet. Måhända hjälpte Åkessons nya glasögon till något, han såg extra tjusig ut ikväll.


"Vi ska öppna våra hjärtan." - Sveriges moderate statsminister för 6 år sedan. Oj så kappan har vänt, den blöta tummen har vänt 180 grader och kappvändarna försöker fortfarande säga att SD alltid har fel. Inte alls förvånande, att Jimmie Åkesson går om alla politiker i förtroende? Kanske för att han har varit konsekvent i mer än 5-6 år?
Hur mycket Morgan Johansson tål Sverige?
 
Debatten visade ännu en gång, att politiker har blivit "one liners" och deras försäljningssnack gör, att ingen längre har något förtroende för vad de säger. En politiker kan stå i STV och säga att invandringen minskat med 87%. Dessa siffror väljer han ut så att de passar hans agenda. Precis samma skitsnack som ”godispåsar med 30% mindre socker.”

Alla moderater bör knipa käft. M är den enskilt största anledningen till, att allt har spårat ur, på det här viset. Att se moderatpolitiker sitta och klanka ner på Löfven gör Foliehatten riktigt förbannad och då är jag inte ens på Löfvens sida. Det var bara någon dag sedan, när en moderat kärring säger: ”Vi har den sämsta statsministern i modern historia.” Snacka om att vara på dagisnivå. Frågan vem som var sämsta statsministern för Sverige så är svaret:
Fredrik ”öppna era hjärtan”Reinfeldt!

tisdag 28 januari 2020

Att stå upp för våra västerländska värderingar och säga sanningen gillas inte av islamister!

Rättegången mot Ann-Sofie Hermansson inledes igår i Göteborg, för grovt förtal och salen var fullsatt när förhandlingarna inleddes.
 
Ann-Sofie Hermansson har varit marinerad i sosse-ideologi ända sedan hon började jobba fackligt på Volvo, där hon en gång var truckförare. Göteborgsmedierna älskade henne och hon blev då "Soffan" med hela Göteborg. 

Ödets ironi är att hon nu stäms för en av de få vettiga saker hon har uttalat offentligt genom alla år. Soffan fick sparken för att hon ville ta itu med hedersförtrycket. Det passade inte sossarna, eftersom sossarna skulle förlora muslimska röster. Soffan är en ovanlig sosse på det viset, att hon aktivt motarbetar hedersförtryck och liknande islamistisk extremism, medan sossarna i stort väljer att titta åt andra hållet, för att inte gå miste om de muslimska väljarna som blivit alltmer viktiga för S. Det är många som menar att det interna bråket hos sossarna i Göteborg hade just sin förklaring i detta och att de ville ha bort Soffan som blivit för obekväm för partiet.
 
Det civilrättsliga ärendet handlar om sex blogginlägg. I dessa ska Soffan, ha kallat två kvinnor för bland annat extremister och för försvarare av terrorister, antingen direkt eller indirekt.
Hermansson: ”Det är ett jäkla skitåtal!”
Det började med att Hanna Högstedt hade en filmidé om att klä sig i burka och sjunga Marseljäsen på Champs-Élysées för att problematisera det nyinstiftade franska burkaförbudet. Men något stämde inte och Högstedt gjorde aldrig färdigt filmen. Det havererade filmprojektet ledde vidare till en fördjupad analys och en ny film, där Högstedt samtalar med olika personer om filmproduktion, islamofobi och vita privilegier.

Hermansson: ”Att dalta med extremister är bland det farligaste man kan göra!” Hon säger detta om två kvinnor i ett blogginlägg 2018 i mars efter en inställd filmvisning som skulle ägt rum under våren 2018.

De tutpekade kvinnorna FD och MA representerar organisationen Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK) som knappast kan beskrivas som något annat är en islamistisk extremistorganisation. I en artikel i GP framgår vad MMRK ägnar sig åt. Läs artikeln och fundera över vad dessa två kvinnor stor för! Efter det att Foliehatten har läst artikeln, har han svårt att tro att ens svenska kränkhetslagar går att applicera på dessa islamist-kvinnor, så han skulle bli förvånad om Hermansson blir fälld för detta. Förlorar Hermansson kommer det hemska att inträffa, att man inte längre kan få kalla en extremist för en extremist och positionerna kommer att flytta fram ytterligare och yttrandefriheten kommer att tysta lite till.

Johan Westerholm, Ledarsidorna: ”För Fatima Doubakil och Maimuna Abdullah är det troligen inte så viktigt om de vinner målet eller inte. Det viktiga är att få uppmärksamhet och att etablera en bild av att muslimer blir diskriminerade i Sverige.”

Det handlar om två snarstuckna auktoritära islamister som inte fattat, att vi lever i en demokrati med yttrandefrihet. De vill själva presentera sig som offer för diskriminering. Själva har de inga problem att ständigt framföra "Vitt privilegium" som enda anledning till protesterna.
 
Soffan var anmäld för detta (av samma personer) tidigare och då lade polis och åklagare ned ärendet. Något som förhoppningsvis ger en hint om var detta bär hän.
De två kvinnorna
driver nu ärendet civilrättsligt. Foliehatten funderar över, vem betalar? Kan det vara Saudiarabien som går in och betalar här? Tydligen har dessa personer tidigare även sagt att de inte bryr sig om de blir kallade extremister.

SvD:s ledarskribent Ivar Arpi har tagit upp detta i en artikel. Ivar Arpi kallar dem vid namn och också att de är extremister. Kommer de att anmäla honom för förtal också?
Arpi: ”Det är vad Doubakil själv säger att hon vill uppnå i en intervju som Antirasistiska akademin gjorde med henne 2017. Där gör hon för övrigt tydligt att hon inte bryr sig om någon ur majoritetssamhället kallar henne extremist. Tvärtom ser hon det som ett slags hedersbetygelse: ”Jag ser det som ett tecken på att man gör någonting bra.”

Målet för dessa damer är att vara "Herrefolk" över de "mindre värda!" Medlet är låta Sveriges rättsväsende döma den "mindre värda" Soffan, för att hon utövat sin grundläggande mänskliga rättighet att prata sanning!
De två islamistiska kvinnorna symboliserar det nya Sverige. De vill få sina egna Sharia-lagar att gälla i Sverige och dessa två kvinnor kommer inte acceptera, att Sverige och personer lägger sig i deras Sharia-lagar.

När kommuner hittar kryphål i EBO vill de extrema C och MP ändra lagen!

Vid årsskiftet ändrades Ebolagen som gör att migranter som under asylprocessen bosätter sig i 32 specifika så kallade utsatta områden, mister rätten till diverse bidrag. Lagändringen beror på en uppgörelse mellan regeringen, C och L.  

Givetvis har flera kommuner sett sin chans att minska kostnaderna och flera kommuner planerar att undanta inte bara enskilda stadsdelar från Ebo utan hela kommunen, för att skrämma iväg asylsökare. Innan årsskiftet hade de asylsökande rätt att välja eget boende hos släkt eller vänner.
 
Glöm inte att det var M som för 25 år sedan införde EBO! I november 2019 ville M avskaffa lagen. M föreslår nu att Ebo i nuvarande form avskaffas och begränsas till att gälla asylsökande med en egen arbetsrelaterad inkomst. Övriga asylsökande ska bo på boenden som Migrationsverket har. Enligt M-ledaren Ulf Kristersson har Ebo inneburit att problemen med den stora asylinvandringen upptäckts för sent.
Sent skall syndaren vakna!
Centern har smugit i vassen och har inte riktigt velat visa, att de är lika extrema i sin invandringspolitik som MP. Tillsammans har de nu kritiserat kommunerna som vill införa undantag och både C och MP anser att lagen missbrukas och att lagen får skärpas.

Centerns politiska broiler som aldrig haft en arbete Jonny Cato som är partiets migrationspolitiska talesperson säger: ”Hela syftet har ju varit att det just ska vara de områdena som har stora socioekonomiska utmaningar, och då får vi diskutera hur man ska lösa det här framöver. Jag tror att det skulle urholka systemet med ebo om många av landets stora kommuner, som är en del av de 32, skulle börja undanta hela kommunen.”

Rasmus Ling som är MP:s migrationstalesman och ökänd för sina märkliga uttalande, stämmer in i samma kör som Cato.
Ramus Ling: ”I första hand får vi ha dialog med kommunerna, men ser vi att man inte följer intentionerna med lagen, då får vi ändra lagstiftningen."

Landskrona har redan fattat beslut om att hela kommunen ska klassas som ett utsatt område för att slippa ta emot fler asylsökare. Där säger politikerna att kommunen tagit emot så många invandrare att man behöver "andrum". Enligt Ekot vill nu fler kommuner göra just det, däribland Katrineholm, Kristianstad och Helsingborg.
Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg, tror att fler och fler kommuner kommer göra samma bedömning och försöka undanta hela kommunen.

I förgår sände SR i Studio Ett, ett inslag om Helsingborg. Kommunen vill inordna hela kommunen i ändringen i "Lagen om eget boende=Ebo" och avvakta med att ta emot fler ”invandrare.”
Reportern frågade MP:s Marcus Friberg, om det inte är rimligt att först ordna upp de integrerings- och segregationsproblem för de invandrare som redan finns i kommunens stadsdelar, innan man tar emot fler.

Den världsfrånvarande MP:s Marcus Friberg: ”Helsingborg är en stor kommun och vi tror att det kan finns stadsdelar där man fortfarande kan ta emot. Vi ska va’ en välkomnande kommun och se till att människor kan komma hit, oavsett vilka skäl man har . . och det finns delar av Helsingborg som vi tycker att man fortsatt kan se till att det kan anlända asylsökande till.”
Friberg har inte någon realistisk verklighetsuppfattning. Många kommuner klarar helt enkelt inte av att ta hand om flera "flyktingar", det har inte med rasism att göra, utan med krass verklighet. Skrämmande att man inte förstår signalen bakom kommunernas agerande.

När ska MP fråntas sin särställning i politiken och förpassas till historiens sophög och de kan ta C med sig. C har visat med afghanlagen att de är lika extrema som MP. De har med S goda minne tillåtits att i mer än ett decennium sätta sin prägel på landet.

Rasmus Ling är SD:s bästa valarbetare för SD. SD har sett hur folk strömmat till dem, utan att behöva göra någonting. I förra veckan anklagade Rasmus Ling SD, i en direktsänd debatt från riksdagen, att de bränner ner flyktingförläggningar. Där har vi nivån på Rasmus Lings verklighetsuppfattning. Inger han förtroende? Frågan får bli retorisk. Han framkallar mest panikkänslor. Hur är det möjligt att han och andra inom hans parti kan ha fått så mycket makt, att sätta den politiska agendan i Sverige idag? Svenskar har låtit sig bli en fårflock som blint följer sina odugliga ledare över ett stup.

Foliehatten ger alla läsare en inblick i Botkyrka kommun som har Sveriges mest mångkulturella befolkning och flera särskilt utsatta områden, vad mångkulturens utbildningskostnader gör med kommunerna, när staten tar den migrationspolitisk springnotan!

M:s 2:e vice ordförande Willy Viitala i utbildningsnämnden i Botkyrka skriver den 30 oktober 2019:
”Av utbildningsnämndens prognostiserade underskott på drygt 35 miljoner kronor för 2019 är 22 miljoner kronor lägre intäkter från Migrationsverket och 4 miljoner kronor högre volymer av nyanlända i grundskolan. Totalt 26 miljoner kronor.
Alltså är det cirka 74 procent av underskottet som kan kopplas till främst två saker.
Det ena är regeringens medvetna strategi att låta kommunerna ta en allt större andel av kostnaderna som borde åligga staten (genom Migrationsverket). Det innebär rent konkret att kommuner som Botkyrka får sämre skolor för sina elever.
För 2020–2023 ligger besparingar på 250 miljoner kronor på Botkyrkas skolor. Redan under 2020 kommer vi att behöva skära i elevpengen och försämra kvaliteten.
Det andra som underskottet kan kopplas till är kombinationen av EBO-lagen och det stora antal flyktingar som kom hösten 2015, som i sin tur har lett till transformeringen av det politiska landskapet och hela den politiska debatten.
Kommunerna bör kompenseras fullt ut för sina merkostnader för statens åtaganden. Medger statsfinanserna inte detta så bör konsekvensen synas i en stramare migrationspolitik, inte i klassrummen och i ökande kostnader för försörjningsstöd.”

I det mångkulturella lokal Sverige får alla det stadigt sämre, utom migranterna som skiter i utbildning, arbetsmarknad och andra samhällsinstitutioner så länge de får sina bidrag pimpade med kriminella inkomster och får leva sina liv i enlighet med hemlandskulturens normer
och de sker med utan att JÖKen och stödhjulen lyfter ett enda finger för att ändra på någonting!
Javisst, man ser till att beskatta det svenska folket ännu mer!

måndag 27 januari 2020

Bangladesh är landet som skall försvinna/dränkas av havet enligt svensk media!

Svensk media försöker hela tiden komma med den ena larmrapport efter den andra om klimatförändringar. Lögnerna staplas ovanpå varandra, utan minsta lilla faktakontroll. När det gäller den ”goda saken”, då är alla lögner och felaktigheter en del av ”fulspelet!” Svensk media och vänsterpolitiker har fullständigt släppt alla spärrar! Det är mer än pinsamt att höra, när Isabella Lövin öppnar munnen, för man vet, att hon ljuger sig blå om läpparna!
Bangladesh har kanske världens största deltaområde. Bangladesh är till stora delar detsamma som Bengaldeltat. Detta har bildats av de stora floderna Ganges och Brahmaputra från Himalaya som färdas långt genom Asien, på varsitt håll, men möts i Bengaldeltat. Där finns även en del kortare floder som Meghna. Landet består av uppslammade massor som långsamt sjunker ihop.

Normalt kompenseras det av årliga översvämningar som avsätter sediment.
Landet är ett låglänt land och en favorit för de klimathotstroende att larma om. Ett så låglänt land måste bara vara hotat av stigande hav.
De stora floderna för naturligtvis massor av vatten till deltat, men också sediment. När smältsäsongen i Himalaya och monsunperioden inträffar varje år, blir det extra mycket av vatten och sediment. Det är dessa årligen återkommande översvämningar, med sina stora mängder näringsrikt slam som har gjort Bangladesh så bördigt, att landet kan försörja en mycket stor befolkning, på en ganska liten yta.
 
De som kan det minsta lilla om geologi, förstår att i ett deltaområde, är det naturligt att både mark och vatten ändrar position, här och där ibland. Vilket numera inte anses naturligt alls, utan som ett resultat av klimatförändringar. Men de klimathotstroende, de ska minsann skylla översvämningarna på klimatförändringar, orsakade av växthusgasutsläpp! Deltat har faktiskt skapats av material som vattnet har fört dit och vattnet kan då flytta materialet och dessutom hitta nya fåror. Varför klarar media/politiker inte av att fatta, att det är naturligt och att det har ingenting med klimatförändringar att göra?

Flera gånger de senaste två åren har SVT och MSM publicerat direkt lögnaktiga artiklar, där det hävdas att människor i Bangladesh har tvingats fly efter klimatförändringar. Människorna har tvingats flytta från vad som är helt normalt i ett delta. Något samband med klimatförändringar finns det inte.
 
Bara för några veckor sedan rapporterade TT, hur en ö i södra Bangladesh, Gabura, håller på att försvinna i havet. Gabura ligger vid gränsen till Sundarbans, världens största mangroveträsk som precis är i nivå med havet. Ön omges av en tre mil lång vall. Den är byggd som skydd mot det omkringliggande vattnet. Det är en gripande och tragisk berättelse, men flera påståenden och slutsatser är felaktiga och direkta lögner.
 
Svensk media förstår/begriper inte hur ett mangroveträsk fungerar. Det är tätt beväxt område med träd och buskar som har enormt stora rötter som tål salt och bräckt vatten. Rötter har en fundamental stabiliserande verkan i strandzonen, precis som en vall.

Den svenska forskaren Nils-Axel Mörner undersökte 2010 en kust i
Bangladesh, där en dramatisk höjning av havet rapporterats. Han konstaterade att man hade röjt bort mangroveträden, för att ge plats åt odling av räkor. Inget hindrade längre stormvågor att skölja upp på marken och ta med sig jord ut i havet. Kvar stod träd med rötter som pekade ut horisontellt 60 och 80 cm över marken. Mörner har skrivit om detta i ”villfarelser träskmarker” och påpekat felaktigheterna i svensk ljugmedia. Havet hade inte stigit.

De klimathotstroende ljuger om att Bangladesh har problem med, att vara på väg att slukas av stigande hav. Enligt vetenskapen har Bangladesh problem med att landytan växer för snabbt. Det är så tydligt att klimathysterikerna är en religion som helt struntar i vetenskapliga resultat och fakta.

Satellitmätningarna ger exakta förändringar i havsnivåer. För människor som lever i ett delta, är det relativa förändringar som är de viktiga. Om haven stiger, men landet stiger ännu snabbare som i stora delar av Sverige, kommer inte Sverige alls att bli översvämmat av havet. Snarare kan det bli problem med för höga kajer och att tidigare kust hamnar långt inåt land.