lördag 30 november 2019

Uppdrag graskning gick på världens nit när de litade på en lögnare och ekonomisk rufflare!

Europadomstolen för mänskliga rättigheter har i en dom fastställt, att alla anklagelser som Bill Browder har hävdat, att Danske Bank och Swebank ”tvättat” pengar åt ryssarna, är ren lögn.
Den amerikanske miljardären Bill Browder har drivit en mycket framgångsrik kampanj mot Ryssland efter att rysk polis slog till mot hans hedgefond Hermitage Capital Management i samband med en utredning om omfattande skattebrott 2007.

För Uppdrag Granskning(UG) måste detta vara ytterst pinsamt, eftersom allt de har påstått är uppgifter som kommer från Bill Browder. För några dagar sedan har UG igen blivit uppmärksammat och denna gång påstår de att SEB tvättat 8 miljarder. Enligt Foliehatten är UG påståenden inget annat än mycket dålig journalistik och att de har blivit totalt blåsta.
När UG den 20 februari gick ut i ett program och hävdade att Swebank tvättat 40 miljarder till ryssarna, förstod Foliehatten, att detta inte stämde, Några dagar innan hade han sett uppgifter om denne Bill Browder och hans framfart i Estland. Han använde sedan exakt samma koncept i Sverige och där ”nappade” UG och Expressen rejält. De svalde både, bete, lina och sänke, ja allt!

I sitt reportage klipper och klistrar UG och de tittare som inte har kunskap om bankvärlden, blir alldeles förvirrade. Foliehatten har märkt i sin omgivning, att flera personer tror att "avslöjandet" handlar om något som pågick nu. Nej, det handlar om transaktioner som skedde under åren 2007-2015. De 40 miljarderna är inte heller huggna i sten, utan bygger på transaktioner hos ett mindre antal kunder som de gjorde, under den perioden. Då är det mycket magstarkt att vara tvärsäker, om att alla pengar är svarta pengar.

Det var en ordlek som UG höll på med. De skriver på sin sajt "Swedbank ”KAN” ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt, under närmare ett decennium. Det är ett retoriskt knep, för att kunna insinuera saker man vet, att man inte har några bevis för, i syfte att göra propaganda. Allt i UG är väldigt vagt, uppenbart att UG inte vill fokusera på substansen, för det skulle avslöja, att det knappt fanns någon substans bakom storyn. Mycket vagt och "Titta det här företaget är registrerat i samma kontorshotell som någon som tvättat pengar - visst ser det skumt ut!" UG får det att se ut som att dom granskat jättemycket material jättenoggrant, men det tycks inte ha gett så mycket värt att presentera.

DN och övriga i Bonniers sfären haka
de givetvis på och slog fast, att så är det. Även övrig media hakade på och ingen är det minsta kritisk mot hur frågan presenterats. Det är intressant att se, hur exempelvis DI sågar Swedbank jäms med fotknölarna, innan vare sig berörda myndigheter eller Swedbank själva har kommenterat. Intressant också, att Jonas Sjöstedt drar på med rena domedags-tweeten över inte bara Swedbank, utan alla banker. En sann populist och en sågning av en tvättäkta kommunist som ser "rött", när banker kommer på tal. Enligt Sjöstedt skall de betala enormt mycket mer skatt, än vad de gör idag.

Det handlar inte alls om 40 miljarder utan om 150 miljoner, där Swedbank kanske figurerar. 40 miljarder är gissningsvis den totala summa som passerat Swedbanks konton i Baltikum och där allt utom 150 miljoner är fullt normala transaktioner.

I UG talades om att det har "slussats" 40 miljarder mellan Danske Bank och Swedbank. Det är så man brukar uttrycka sig när det görs rena överföringar av pengar mellan olika konton. Det har inte nämnts något om konstiga låneupplägg, överlåtelser av företag eller liknande (vilket inte hindrar att det kan upptäckas längre fram).

Att få tag på transaktionsdata för Swedbank måste vara rätt svårt. Sannolikt få personer som har tillgång till detta och banker är inte särskilt "hackbara." Här kan det nog krävas, att rätt anställd mutas med €100 000+. Långt över UG:s budget. I så fall är det Browder eller någon annan aktör som betalat för att fixa fram data. Foliehatten utgick från att det vara så, men det kanske är så simpelt som att SVT bara har, data från Danske. UG är väldigt vaga, eftersom dom inte presenterar några bevis för att dom faktiskt har data från just Swedbank, så är det absolut möjligt att dom bluffar.

Innehåller listorna från Danske info om landet och namnet på mottagaren typ "Starfish Shipping Company, Charlestown, Nevis - Swedbank Latvia 123456789..." så räcker det, för att koka den här UG-soppan.
 
Regelverket mot penningtvätt är numera stenhårt reglerat och minsta brott, bestraffas hårt. I regelverket ingår bland annat att banken måste känna sin kund rätt bra, oavsett om det är en privatperson eller ett företag. Banken ska med regelbundna intervall ställa en rad frågor och vid behov kontrollera svaren.
I det här fallet verkar det röra sig om ett 50-tal personer/företag som antingen inte har någon verksamhet eller som tillhör någon som kan misstänkas vara målvakt.

UG:s unika läcka menar, att det, under tio års tid, förts över totalt 40 miljarder mellan "misstänkta" konton i Danske Bank och Swedbank. Det är nog ingen som blivit lurad på några pengar i dessa transaktioner som SVT påstår, att ägarna bakom dessa konton kan bryta mot reglerna för penningtvätt och att bankerna därför inte borde ha godkänt dom. Det är oklart huruvida UG:s påståenden är korrekta. Det är också oklart huruvida Swedbank faktiskt anmält en del av dessa konton. Swedbank säger bara, att man har gjort polisanmälningar, men eftersom det råder banksekretess, får de inte uttala sig mer konkret.

I Swedbankfallet är det rätt anmärkningsvärt att UG får materialet i en papperskasse i en förvaringsbox i Baltikum och att en stor hedgefond förvaltare, utan till synes med någon koppling till Swedbank, agerar utredare och visselblåsare. Kanske är allt sin ordning, kanske är detta att försök att smutsa ned Swedbank och det baltiska banksystemet.
Varför drog inte Finansinspektionen och ansvariga ministrar öronen åt sig, när en innehavare av en stor, Rysslandsrelaterad hedgefond, med hemvist i ett skatteparadis, lägger en väldig massa tid och pengar på att leta upp och lägga fram påstådda brott mot penningtvättsreglerna i banker han själv inte har med att göra? Det är så oerhört udda, att det osade ”kattskit” lång väg. Det blir en litet lustig situation: UG slänger fram massa anklagelser, utan bindande bevis och Swedbank får inte gå i svaromål.

Bill Browder är jude och låg bakom UG:s unika läcka och det finns en hel skog av frågetecken. UG-reportaget var inte något som rätar ut frågetecken, utan snarare en del i Bill Browders kampanj. Browder är bibliskt vred, för att ryska oligarker genom bl. a. Swedbank blåste honom på hans tjuvpengar. Läs historiken på amerikanska siter, här i Sverige döljer media naturligtvis sådant, hur Browder byggde upp sin rikedom under den alkoholskadade Jeltsin som sålde ut, ryska folkets egendom till oligarkerna, oproportionerligt många av dessa är judar, för groggvirke.

Bill Browders finanskarriär i Ryssland slutade snöpligt, eftersom han fick sitt visum indraget. Hans affärsstrategi gick ut på att prata ner statliga företag som skulle privatiseras(efter Sovjets sönderfall) och ta över dem, när kursen var tillräckligt låg.
För sina enorma vinster i Ryssland, enligt hans egna uppgifter växte fondbolaget Hermitages värde med 1 500 % , betalade han inte en enda rubel i skatt. Hans främsta trick var, att via bulvaner köpa 131 miljoner Gazpromaktier till ett förmånligt inhemskt pris, när det var förbjudet att sälja sådana aktier till utlänningar.

När UG framställer Browder som ett sanningsvittne, bör alla  varningslampor tändas. Han är en brottsling som Ryssland efterlyst via Interpol, en storspekulant som jobbar med Bloomberg. Lyssnar man på honom, så är han en lögnernas mästare. Sedan när har Bill Browder, amerikan som numera bor i Storbritannien, tagit över Interpols mandat? 

Rapports uppgifter att ryska myndigheter ska ha mördat hans revisor Sergej Magnitskij är helt felaktiga. Han dog på ett fängelsesjukhus av sin kroniska njursjukdom. Han har inte blivit mer mördad, för att USA-kongressen tror det.
Att sätta en jude att röja i ekonomiska oegentligheter, är som att sätta räven som hönsfarmare.

UG har alltså vittrat blod och gått till frontalangrepp mot "kapitalist"-bankerna men i själva verket har de blivit uppsnurrade på läktaren av tidernas största con-artist i en spekulationshärva. Skulle tro att även om man så lägger fram bevisen framför dem så kommer de aldrig att ens för sig själva erkänna hur lurade de har blivit. Hoppas någon av vänsterfånarna på UG läser här och tar del av denna dokumentär, så kanske de kan få en liten liten inblick i, verklig undersökande journalistik.

Foliehatten är helt övertygad om , att det är den manipulative Browder som låg bakom läckan av dokument till UG som sedan gått rätt i fällan och i UG anklagar Swedbank för penningtvätt. Han gör detta för egen vinning så klart och vill dessutom hämnas för stackars Magnitsky. Browder lyckas lura skiten ur alla gällande Magnitskys bortgång p.g.a. av fördomar och rysskräck. Väst vill helt enkelt tro på, att ryssarna slår ihjäl personer till höger och vänster.

Swedbank har följt de regler som gäller och det framgår av en analys som släpptes på torsdagskvällen av Swedbank.
"Samtidigt som det känns nära omöjligt att förutse vad media kan gräva fram,  så pekar offentliggjord information fortfarande i riktning att Swedbank inte gjort några grova förseelser. De baltiska och svenska myndigheternas utredningar kommer att vara i fokus i nästa skede. Vi förväntar oss att dessa kommer att presenteras snart, eftersom farhågorna plågar hela sektorn och ställer hela Baltikum i dålig dager.

Foliehatten anser att JO ska granska UG, detta kan vara värre än terrorism, en finanskris som leder till massarbetslöshet, vilket leder till kriminalitet!

Tillägg: För de som är intresserade av en länk, om de utredningar esterna genomförde i Estland och Swedbank, klickar på den. Foliehattens påstående styrks till 100% och det visar, att UG gått på världens blåsning
, vilket också nu bekräftas av domen i Europadomstolen! UG:s avslöjanden om bankerna är inget annat än urusel journalistik av urusla journalister.
Om det är någon som tror att det var UG eller MSM som skrev en artikel om domen, då har ni fel. Ännu en gång var det nätet som avslöjade denna godbit, precis som med Iraks försvarsminister. I utländsk press är detta stort, Der Spiegel skriver om detta.torsdag 28 november 2019

Lärarförbundet anser att Liberalerna är nationalister och SD rasister!

Betygsutredningen skulle publicerat sin utredning nu i höst, men så blev det inte. Utbildningsdepartementet kom med tilläggsdirektiv i september. Utredningen skall komma med förslag på, ett sätt att motverka betygsinflation.
 
Betygsutredningen som leds av pedagogikdocent Jörgen Tholin och via hans Twitterkonto framgår det, att han tillhör inte helt oväntat pedagogikvänstern. Det är ingen person som förespråkar fingerfärgspedagogik, men likväl, så faller han inom vänstern med motstånd mot intagningsprov, standardiserade prov och centraliserad bedömning och betygsättning. Sossarna har också sett till, att uppdraget är så kringskuret, att inget kan göras. Problemet är tämligen simpelt. Sverige tillåter lärarna att bedöma och sätta betyg, istället för standardiserade prov som sker centralt. Prov är inget som Jörgen Tholin och sossarna vill ha, eftersom det visar elevernas dåliga kunskaper och att kaoset i den svenska skolan kommer uppdagas för alla.


Foliehatten är övertygad om, att om M, Kd och SD kan skjuta ned hela utredningen och göra regeringen till åtlöje när den släpps, även L:s nya och rätt vettiga nya skoltalesman Isak Skogsstad, kommer garanterat att protestera.

Problemet är att sossarna inte ens i kristider, vet hur de skall agera. De tillsätter en utredning och låter vänsterliberala, post-marxistiska och progressiva pedagoger ingå i den. Skolan är i kris och detta är vad partiet förmår!

Drygt 70 % av alla lärare röstar på V, Mp och S och det visar hur vänstervridet lärarkollektivet är. Det som förvånar mycket, är att de också gillar att förstöra sin egen arbetsmiljö, men frågan är, om föräldrarna som betalar lärarnas löner, är lika sugna på detta. Frågan är också hur sugna föräldrarna är, att få se sina barn få sämre betyg, för att de inte drar jämt med någon lärare? Sossarna kommer att förlora mycket av sitt förtroende i skolfrågor, precis som det förlorade förtroendet i andra ”välfärdsfrågor!”
 

När SVT sökte representanter för Lärarförbundet vägrade samtliga att ställa upp på en intervju. Däremot gör de ett uttalande i ett mejl. Förbundssekreteraren Anders Åhlin skriver att förbundsstyrelsen har beslutat om, att de inte samverkar med politiska partier och organisationer som inte delar deras värdegrund. Lärarförbundet avslöjade också sin politiska agenda, när de anser att SD:s värdegrund strider mot Lärarförbundets, bland annat för, att de är motståndare till ”mångkulturalismen!” Lärarförbundet däremot står upp för ett mångkulturellt samhälle!
 

Det här är intressant. Lärarförbundet stoltserar här med att ta ställning, för en viss omdebatterad politik. Inte bara ifrågasatt av SD och mer höger, utan även från liberalt håll och vänster. Det talar om för oss, att den högst medvetna ompackningen eller ”rebranding” av multikulturalismen som "ett mångkulturellt samhälle" eller "hjälpa flyktingar" eller helt enkelt "Det Goda" är ett effektivt sätt att maskera och dölja sin politik och samtidigt få fanatiska följare. Multikulturalister vet att deras system, inte skulle kunna sväljas lika lätt om det serverades rent och utan fluff runt.

Foliehatten hade förväntat sig, en högre intellektuell nivå av just Lärarförbundet som garanterade är ett mått av analytisk förmåga och självständighet, men numera tror han, vi hittar mer av det, hos icke akademiska fackförbund. Som en sömngångaraktig ”Non-player characte” upprepar man en uttjatad tom fras "vi står upp för ett mångkulturellt samhälle!"


Många känner inte till att både Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund under perioden 1970-1980 åkte till Ryssland, DDR, Kuba, Vietnam, Kambodja, Kina o.s.v., för att finna pedagogiska verktyg i de kommunistiska diktaturerna. De svenskarna lärarna insåg snart, att kommunisterna hade en mer kunskapsinriktad skola, så de åkte hem till Sverige tämligen besvikna.

Allt fler kritiserar Skolverket och Skolinspektionen, men också lärarna, lärarnas fackförbund samt lärarutbildningarna. Skolinspektionen är egentligen inte den värsta aktören, utan den bästa aktören. De sämsta/värsta aktörerna är Skolverket, lärarutbildningarna, fackförbunden och lärarna själva. Omvärlden går åt höger idag, så har de nämnda hamnat i en rätt jobbig sits.

Progressiv pedagogik är fullkomligt värdelöst, vilket Isak Skogstad förklarade inför en chockad borgerlig publik, i ett föredrag.
Notera att Isak Skogstad är liberal. Han är helt ofarlig, men de progressiva pedagogerna har de senaste 100 åren byggt karriär kring detta. För
någon vecka sedan skrev Lärarförbundet (ivrigt påhejade av lärarna) ett nästan hatiskt, ovetenskapligt och mycket förljuget brev till Liberalerna och försvarade borttagandet av nationalsången och anklagade dem för ”nationalism!”När nu också SD finns med på spelplanen, så har situationen fullständigt flippat ur, på de här två fackförbunden och då i synnerhet Lärarförbundet. Även Göteborgs Posten lyfter fram detta, om uteslutningen av SD från Lärarförbundens sida.

Omvärlden går åt höger, så kommer alla de institutioner som kontrolleras av vänstereliten upp till ytan. Utbildningssektorn är i många avseenden en massiv kraft och utbildningssektorn präglas av vänsterextremism och det leder till en total krock med omvärlden. Vem vill skicka sina barn till en skola, där 70% av lärarna är post-marxister som mobbar barnen och sätter betyg genom allmänt tyckande och till en skola, där eleverna inte lär sig någonting.

Vi kommer med största sannolikhet få ett skolkrig och lärarnas så kallade ”status” kommer att urholkas, när det framgår, att många av dem är riktigt illvilliga, oärliga och oseriösa. Det skulle inte förvåna
Foliehatten om Lärarförbunden inom kort skall börja utesluta, inte bara SD ur debatten, men också M, KD och L. Notera också ordkriget mellan L och Lärarförbunden. Det tyder på att konflikten inte längre står mellan politiker, men mellan politiker och olika typer av institutioner. Lärarna har inte insett, att en ny tid och tänkande, är på gång!

MP:s Lorentz Tovatt visar att han tappat hjärncellerna!

Miljöpartiets Åsa Romson lämnade riksdagen 2017 och ersattes av Lorentz Tovatt, före detta språkrör för Grön Ungdom som vill avskaffa rösträttsåldern, så att även bebisar kan rösta i riksdagsvalen i ett twitter. Läs gärna kommentarerna!

Lorentz Tovatt är MP:s klimat- och energipolitiske talesperson och igår twittrar han och är glad, när beskedet kom igår, att Norwegian lägger ner alla långdistanslinjer från Arlanda till Thailand och USA.
Tovatt: ”Seger! Flygskatt och flygdebatt får effekt!”

Förra veckan twittrade Lorenz Tovatt om Hedins bil och att han önskade att företaget skulle gå i konkurs.
Tovatt: ”Vad gäller sådana här företag så önskar jag inget annat än att de går i konkurs. Cyniska jävla klimathatare!”

En MR-skanning av en miljöpartists huvud lär visa ett stort hålrum. De som inte begriper någonting ska hålla käften stängd. Hoppas många ser deras galenskap. Det svenska samhället styrs av ideologiskt vansinne, utan kontakt med verkliga konsekvenser.
MP tänker nationalistiskt, på ett globalt problem. Politiken i Sverige är helt huvudlös på område efter område.

En Boeing 747 förbrukar 110 ton bränsle vid start, vilket är hälften av bränslet i planet.
13 ton bränsle/timme vid flygning på marschhöjd.
3 ton bränsle för en landning.
Det Lorentz Tovatt jublar över, är att en långflygning nu kommer att ha två starter i stället för en. Förbrukningen och utsläppen kommer att öka rejält.

Tovatt kan inte räkna och kan absolut ingenting om vetenskap, med sin utbildning. MP är det parti i regeringen som styr allt som förstör för Sverige. Man kan tycka vad man vill om Tovatts partis vettlösa och socialistiska politik, men han står i alla fall bakom den. På det sättet är han i alla fall ärlig. 
 
Vem glömmer inte Lorentz Tovatts kommentar om att Ringhals-reaktorerna är ”dysfunktionella, trasiga och farliga” och inte kan drivas vidare ”med ursäkten”, att en stängning leder till ökade utsläpp. Han tror också att bortfallet av el när de stängs kan ersättas med vindkraft, grundat på förhoppningar om en snabb och drastisk ökning av andelen förnybar el i Europa.

Lorentz Tovatt fortsätter den tradition som MP har, att politiker kan få vräka ur sig vilka lögner som helst, speciellt om man är MP-politiker, "Ringhals är dysfunktionellt" ett uttalande som visar, på total inkompetens.
Den som påstår att kärnkraften är ”dysfunktionell” har ingen susning om vad han/hon talar om. Denna energiform är högteknologisk. Med inbyggda säkerhetssystem och perfektion i driften som knappast någon annan energiform kommer i närheten av. Det pågår forskningen kring morgondagens kärnkraft för fullt i många länder. Utom i det dysfunktionella MENA landet Sverige. Denna kärnkraft använder uranbränslet gång efter annan tills där återstår en mycket liten radioaktivitet. Men att få en liten MP nöt till hjärna, att förstå detta är snarast omöjligt.

MP lovade i valet 2018 att sänka CO2 utsläppen, men med nedläggningen kommer MP:s miljöpolitik orsaka större CO2 utsläpp, raka motsatsen till deras budskap till väljarna.
Lorentz Tovatt med gymnasieutbildning ifrågasätter Konjunkturinstitutets forskningschefs uttalande om ökade utsläpp av växthusgaser vid förtida avveckling av Ringhals, Lorentz menar att Ringhals kommer att ersättas med vindkraftverk relativt snabbt! Han kan ju då själv bygga de dryga 1900 vindkraftverk som krävs för att ersätta elproduktionen från Ringhalsverket!
Foliehatten undrar hur jälva korkad får man bli, för att komma in i Sveriges riksdag. Det finns tydligen ingen gräns!


Slagsmål om var ”migranterna” skall få bo, mellan Staffanstorp - Malmö!

Malmös socialdemokratiska kommunalråd som är totalt oduglig, med namn som slutar på Jammeh, är rätt förbannad på Staffanstorps Sonesson som låter sina ”guldklimpar” formellt flytta till diaspororna i Malmö, efter det att de inledande två åren är över.

Hör och häpna Ulf Kristersson står upp för de kommunalråd som är pionjärer på soft etnisk rensning. Löfven kallar till samtal och DI rapporterar sakligt.
 
Var ansvaret ska ligga för flyktingar efter två år har orsakat flera politiska bråk mellan kommuner. Ett av dem rör 50 nyanlända mellan M/SD-ledda Staffanstorp och S-ledda Malmö. Nu kallar regeringen till samtal.


DI: ”Stefan Löfven är kritisk, men Moderatledaren Ulf Kristersson rycker ut till kritiserade kommuners försvar efter anklagelser om social dumpning. Tvärtom bedriver flera av dem ett framgångsrikt arbete mot bidragsberoende, anser han. Några av de kommunerna har varit pionjärer i Sverige”, säger han.”


Vad Foliehatten förstår finns det fortfarande ingen lag som tvingar invandrare att stanna kvar i den kommun de blivit placerade i, efter det att de två åren med bidrag från staten tagit slut. Det är klart det är ”surt” för Malmö, att behöva ta emot dessa guldklimpar som kostar Malmö stora pengar. Malmö kan börja med att sluta ge illegala invandrare bidrag och husrum(som kostar 70 miljoner om året. Pengar hämtade från MKB). Enligt SKL saknas det 90 miljarder för kommunerna.


Organisationen HelaMalmö har nu lanserat en egen film, som svar på Staffanstorps reklamfilm. Initiativtagaren Nicolas Lunaabba berättar: ”Vi blev illa berörda av Staffanstorps film. De försöker bara vinna billiga poänger. Vi vill värna människovärdet.”Det var det första Foliehatten tänkte på när såg Staffanstorpsfilmen, nu kommer några invandrarkramare att göra en ”motfilm” precis som andra invandrarkramare gjorde med en ”motannons” mot DN-annonsen för boken ”Invandring och mörkläggning.” De åkte till Sölvesborg för att hänga upp Prideflaggor. Sverige är ett pinsamt dagis, där de äldsta barnen är 4 år gamla.
 

Malmö kan väl finansiera sin egen budget med ”människovärdet”, istället för att parasitera på resten av Sverige. Det är väl inga problem, eftersom mångfalden är en sådan otrolig tillgång
.

Malmö pekas ut i ny rapport från Sanningsministeriets olika privata institut som en ekonomisk framgångssaga. Malmös toppolitiker, Katrin Stjernfeldt Jammeh, instämmer i bedömningen, att Malmö är en ekonomiskt välskött stad.

Foliehatten undrar hur den där sossen Katrin resonerar?
Här siffror för Malmö:
11 miljarder i skulder 2017. Enligt prognos, ser det ut att bli 26 miljarder 2023.
Drygt 5 miljarder från utjämningssystemet.
Arbetslöshet på 18% i genomsnitt, men i vissa grupper (utrikesfödda) upp till 40-50%.
Skattekraft 85% av riksgenomsnittet.
3000 hemlösa.
1 miljard betalas ut i försörjningsstöd.
Vad är det som är välskött Katrin?

Katrin Stjernfeldt Jammeh är en verklighetsfrånvänd sosse som lyckats förstöra en välskött industristad till ett "paradis" för immigrerade flyktingar, under de 24 år som de har styrt staden.
Vem glömmer uttalandet av en kvinna i SVT: "Malmö är precis som hemma i Irak!"
 
De flesta
ursprungs Malmöiter väljer att flytta ifrån staden och det finns en anledning till det. Det är bara invandrare som röstar på sossarna i Malmö, inte svenskarna. Invandrartäta områdena i Malmö röstar rött, svenska områdena röstar blått.

Malmö är allt annat än en framgångssaga, utan bidrag från övriga Sverige, så hade Malmö gått under för länge sedan. Ändå går de i år minus 700 miljoner. Arbetslösheten i staden är större än vad den någonsin har varit och bostadshyran är för dyr för stadens invånare som inte har arbete.
Samtidigt sitter denna världsfrånvända Katrin på sitt kontor med fötterna på bordet och en mazarin i handen och påstår, att allt i Malmö är guld och gröna skogar. Man finner inga ord hur blind en person som är makthavare i staden kan vara.

Våldtäkterna och morden har ökar ständigt  i Malmö och att det skulle vara en del av en framgångssaga, är bara absurt. Ingen vågar sig ut i Malmö på kvällarna längre. Dags för Katrin, att ta av sig ögonbindeln och komma ner till verkligheten och se, hur Malmö stads invånare egentligen mår, istället för att sitta på en hög piedestal med en världsbild, att allting i Malmö är perfekt.
Katrin borde avgå omgående, för hon har visat gång på gång, hur oduglig hon är. När SSU på 1:a maj sjöng om judarna, blev hon knäpptyst.
”Leve Palestina och krossa sionismen”, vilket är refrängen från den pro-palestinska klassikern ”Leve Palestina!” av gruppen Kofia. Katrin gör absolut ingenting för att hjälpa judarna som nu lämnar Malmö i stora skaror.
 
Malmö är allt annat än en perfekt framgångssaga. Staden har blivit en avkrok med skyhöga bostadshyror och fattigdom. Staden är starkt infekterad av flyktingar som skapar stor otrygghet på gator och torg som aldrig tar slut.
För några dagar sedan körde några invandrare runt med Kalashnikov som stack ut ifrån takluckan.
Skatteverket uppskattar att 30-50% av asylsökande har flera identiteter, vilket Foliehatten tror är lågt räknat, de är väldigt bra på att organisera sig och hjälpa varandra med, hur man gör, för att få ut så mycket som möjligt i bidrag. SvD har en artikel om en invandrare som har "åtta" identiteter och att polisen känner till detta.En sådan person kan "hypotetiskt"  få 80.000:-/mån., eftersom invandrare har många bidrag som svenskar inte kan få.HelaMalmö filmen är graffitti, kepsar, huvtröjor och stirrande ögon. Disneyland framstår som en mardröm att besöka, jämfört med hemtrevliga Malmö.
onsdag 27 november 2019

30 års praktfiasko för arbetsmarknadspolitiska åtgärder för invandrare räcker inte för JÖKregeringen!

Ordspråket ”Höjden av galenskap” är att upprepa samma beteende gång på gång och tro att utfallet ska bli annorlunda, passar väldigt bra in på de arbetspolitiska åtgärder man försökt genomföra över drygt 30-år på att få, ointegrerbara invandrare in på arbetsmarknaden.

Trots alla misslyckanden har man försök och försökt med olika åtgärder, med att "styra in" analfabeter eller dåligt utbildade till att bli nyttiga samhällsmedborgare som betalar skatt. Det har alltid slutat i praktfiasko. Varför har ingen intelligent människa genom decennierna, konstaterat det självklara och uppenbara, "det här fungerar inte!”
 
Foliehatten är närmast chockad över, att politikerna som har varit med och gett stöd till den ekonomiska/tekniska  utvecklingen i industrin som successivt har rensat ut enkla jobb, att de inte har sett hur effektivt industrin har rationaliserat och fått bort alla enkla jobb. Sverige behöver inte folk som räknar vad som finns i lager eller var produkten finns, det håller dator reda på. Utvecklingen i industrin, är en process som ingen vill bryta, eftersom övergång från enkla jobb till svårare, ger företagen större vinster och landet rikare. Ingen vill i längden ha låga löner, för de ger ingen skattekraft. Sverige som samhälle strävar uppåt och den tekniska utvecklingen påskyndar hastigheten.

Delegationen för Migrationsstudier publicerade 2015 en revision av vad man har gjort för nyanlända och vilket resultat man har uppnått. Det är en mycket nedslående läsning som obarmhärtigt avslöjar sanningen, om de arbetspolitiska åtgärder som genomförts under 30 år. Foliehatten påstår att det är en fullständig katastrof för de styrande.

1996: Arbetsplatspraktiken kom och var ett halvårs fullt subventionerat praktikjobb. Det har utvärderats flera gånger och hade liten eller ingen effekt på chanserna till reguljära arbeten.

1998: Anställningsstödet. Staten betalade 50 procent av lönen i ett år. Utvärderingar visade att chansen till reguljärt arbete minskade och att stödet trängde ut ordinarie jobb.

2000: Jobbcoachning infördes och var Arbetsförmedlingens intensivåtgärd för att ordna plan, praktik och SFI. Det gav 2 procent större chans till jobb.

2007: Instegsjobb kombinerat med SFI och ett jobb där staten stod för 80% av lönen. Det blev populärt inom restaurang, handel och hotell och gav 7 procents större chans till reguljärt arbete.

2007: Nystartsjobben kom samma år och var en 48-procentig subvention. Alla nyanlända hade rätt till det, varför volymen nystartsjobb blev hög. Utvärderingar visade att mer än 60% av jobben hade skapats ändå och att deltagarna hade två % högre chans till reguljärt arbete. Sänkt arbetsgivaravgift för unga omfattade även nyanlända. Den hade ingen effekt.

2010: Arbetsförmedlingen övertog kommunernas ansvar för integrationen. Varje nyanländ skulle ha ett etableringssamtal, få en etableringsplan och en etableringslots. Lotsen fick betalt per månad och bonus om den nyanlände fick jobb. Utvärderingarna visade på liten eller ingen effekt och problem med fusk hos lotsarna som ofta var privata. Systemet slopades.

2014: 30 000 Traineejobb som var i olika grad subventionerade anställningar samt helstatliga beredskapsarbeten. Traineejobben upplevdes som krångliga, blev ett hundratal och beredskapsarbetena blev aldrig av. 

2015: Snabbspår. Under flyktingkrisen introducerades branschvisa snabbspår. Det blev en flopp. Arbetsförmedlingen klarade inte av uppgiften och antalet snabbspårade nyanlända inskränkte sig till ett fåtal.

2018: Instegsjobb, särskilt anställningsstöd, förstärkt särskilt anställningsstöd, traineejobb välfärd och traineejobb brist slogs ihop till ett enda: Introduktionsjobb. Staten stod för 80 % av lönen.
 
När Foliehatten tittar och går igenom listan och sett alla åtgärder som de styrande har genomfört, kan han bara konstatera det mycket uppenbara, vi kommer aldrig att få bukt med den groteskt höga invandrararbetslösheten. Det kvittrar hur mycket Annie Lööf eller vad någon annan ledande politiker säger om enkla jobb, det är i stort sett omöjligt, att få in ointegrerbara invandrare på den svenska arbetsmarknaden!

Det värsta av allt är att alla dessa åtgärder kostat hundratals miljarder och det är pengar som lika bra hade kunnat spolats ner i närmaste toalett, eftersom åtgärderna har varit utan resultat. Ordet skrämmande räcker inte till!

Det som också är mycket skrämmande är att JÖKen i sin överenskommelse fortsätter med, att ta in ytterligare fler invandrare och utökar rätten till anhöriginvandring direkt in i det svenska bidragssystemet eller pensionssystemet.

Bara för några år sedan fick vi jämt och ständigt höra, att invandring behövs, eftersom vi har så stora pensionsavgångar och att på sikt, kommer det bli lönsamt.  Det är nog den ”Värsta samhällslögnen” vi har fått höra av våra politiker.

Om de åtminstone varit ärliga och sagt, att övervägande delen av invandrarna kommer att gå in ett livslångt, jättestort etniskt utanförskapsgäng som för all framtid är predestinerad, att sluka enormt mycket av svenska skattepengar, hade svenska folket kanske förstått.  Svenska skattebetalare ska stå för en livslång försörjning av s.k. "flyktinginvandrare" troligen med en rätt vidlyftig definition på vad som är en "flykting." Politiker kör med ”nyckelord” som ”nyanlända" eller "invandrare" för första generationens invandrare.

Sedan låtsas man - eller tror verkligen - att utfallet för barnen till invandrade föräldrar i genomsnitt kommer att vara precis samma utfall/utbildning som för barnen i familjen Andersson och Svensson. Foliehatten har personligen talat med personer som uppriktigt tror att fler samhällsinsatser (läs mycket mer pengar från skattebetalarna), så kan alla genomsnittliga skillnader utplånas i livsutfall och livsval hos barnen i familjen Svensson och barnen i familjen Ali. Stefan Löfven antydde detta i sin succéintervju i Agenda.

Tino Sanadaji anser, att det tar 3 generationer att skapa samma genomsnittliga utfall för barnen i familjerna Svensson och Ali vad beträffar anställningsbarhet, produktivitet, brottslighet m.m.
Locket som tidigare legat tätt och svårt att öppna, har nu öppnats på vid gavel och allt fler partier inser och har ställt sig på SD;s sida, i det ohållbara med dagens situation.
 
För några dagar sedan skrev Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson för M, en artikel som inleds: ”Redovisa vad invandringen kostar kommunerna”.

”Fyra av fem kommuner skär ned nästa år och den bristande integrationen ökar kostnaderna. Regeringen måste nu öppet redovisa en analys av konsekvenserna av invandringen för Sveriges kommuner. I somras valde den socialdemokratiskt ledda regeringen att utöka rätten till anhöriginvandring, i vissa fall utan krav på att den som vill ta hit sina anhöriga har egen bostad eller tillräcklig försörjning. Det beslutades utan en ordentlig konsekvensanalys. Exempelvis redovisades inte effekterna för Sveriges kommuner.
Redan för två år sedan riktade Riksrevisionen allvarlig kritik mot avsaknaden av konsekvensanalyser i regeringens migrationspolitiska propositioner. Ofta saknas det resonemang om de kommunala effekterna. Trots det fortsätter regeringen att blunda


Stefan Löfven sa i sin famösa intervju i Agenda !  "Vi såg inte det komma!" Senare har det avslöjats, att alla fakta finns på regeringskansliet.  Foliehatten undrar nu om våra politiker inte läser rapporter och att de inte förstår innebörden, Mer troligt är, att de läser rapporterna, men man fortsätter ändå, att ösa och ösa in invandrare. De har sådan övertro på sin egen politik och att problemen, skall lösa sig av sig självt! Varför har man denna agenda? Är politikerna så handlingsförlamade, att de inte har något recept för lösa problemen. Kan det i själva verket vara så, att makt betyder allt och sedan får det kvitta om det går åt helvete. Vad tror ni?

tisdag 26 november 2019

Har vi en regeringskris på gång?

I gårdagens Rapport talade man helt plötsligt klarspråk om verkligheten i Sverige. I ett inslag om kommunernas dåliga ekonomi gav man exempel på besparingar vissa kommuner är tvungna till. I dalsländska Bengtsfors måste man spara på verksamheterna inom områdena, funktionshinder och individ- och familjeomsorg. Det var ett mycket sorgligt inslag som kan ses här (från 3:20)
Det som fick Foliehatten att hoppa till var att man faktiskt kom in lite på det verkliga skälen till neddragningarna.

Reportern frågade: Hur hamnade ni här?
Kommunchefen Göran Eriksson: ”Jag tror att det finns två orsaker. Vi har varit generösa och tagit emot många nyanlända, men i grunden så är det också ett demografiskt problem. Vi har en åldrande befolkning och kommunen krymper, säger.”

Ett reportage i SVT om hur samhällets svagaste och mest utsatta kommer i kläm och man skyller sedan på invandringen. Vad ska detta sluta?
Bara för några dagar sedan hade också Rapport ett inslag om, att åtta av tio kommuner kommer att spara på skola och äldreomsorgen. Rapport följde sedan upp med ett reportage om Kramfors, där situationen är ännu värre än i Bengtsfors. Att göra som i Älmhult, att dölja kostnader på 8 miljoner,
genom att ”hitta” på intäkter, var ingen smart idé! En nyanställd upptäckte, att det saknades 8 miljoner och då avslöjades hela bluffen!

Tappen har nu dragits upp och det går inte längre att dölja, att större delen Sveriges kommuner har budget med stora underskott. De flesta hymlar inte längre med, vad som är orsaken. Staten har lagtvingat kommuner, att ta emot invandrare och efter två år uteblir ersättningen från staten och kommunerna får ta statens springnota.


Magdalena Andersson har antytt för någon dag sedan,  att regeringen kommer att ta lån och ersätta kommunerna för deras kostnader. Det skall bli intressant att se, om kommunerna får hela den verkliga kostnaden eller bara en schablon.
 
Foliehatten konstaterar att problemen med kommunernas ekonomi kommer att bestå de kommande åren med invandrarnas kostnader, om inte staten skjuter till pengar. Sverige kan inte ha kommuner där man drar ner på all service och fritidsverksamheter. Det var precis som kvinnan sa i reportagen från Kramfors. Jag betalar mycket i skatt och då förväntar jag mig också, att kommunen tillhandahåller arenor för fritidsverksamhet. I Kramfors hade man sparat 1,4 miljoner på att inte spola hockeyrinken.

Det har också äntligen gått uppför sossarna att vi inte längre kan ta emot så många invandrare. För sossarna är problemet MP och kanske även C. I JÖKen finns inskrivet, att en utökningen av familjeåterföreningarna skall ske.
 
Foliehatten anar att vi kommer att få se en regeringskris! Frågan är om framförallt MP kommer att ge mig sig. MP anser att att vi har råd och denna gång får svensken spara på en hel pizza i månaden! 
En annan intressant fråga blir, hur C kommer att agera, kommer de att ge vika? Frågan är vad de i så fall får i utbyte? Foliehatten gissar på någon ny skatt för att förbättra miljön eller att pengar avsätts till något idiotiskt projekt som slutar i ingenting! Flera miljoner har avsatts till att bota ”ångest” p.g.a. klimatförändringarna!

måndag 25 november 2019

Den ”långfingrade” Eskil Erlandsson står inför ”skranket” där han skall bortförklara varför hans fingrar hamnade på fel ställe!

Rättegången mot den tidigare landsbygdsministern Eskil Erlandsson har börjat, där han har anklagats för, att ha ”tafsat” på tre kvinnor.
I början av mars skrev Expressen skriver i en artikel, att Eskil Erlandsson lämnar riksdagen med omedelbar verkan, efter att det har avslöjats, att han har ”tafsat” på kvinnor. Detta på uppmaning av partiets gruppledare Anders W Jonsson. ”Anledningen är att det framkommit uppgifter om att han uppträtt på ett sätt som inte är acceptabelt.”

Enligt uppgifter till Expressen rör det sig om tre incidenter, två av dem förra året och en under 2016. Uppgifterna har utretts av partiet i flera månader! När hela historien avslöjades, ville inte Erlandsson kommentera frågan och att han avgick från riksdagen ”av hänsyn till sin familj.”

"En av de utsatta kvinnliga M-riksdagsledamöterna berättade för Expressen att Eskil Erlandsson tafsade på henne redan 2016, i samband med ett politiskt evenemang som avslutades med en middag. Han lade handen på mitt lår under bordet. Jag sköt undan den direkt, men den kom tillbaka, säger kvinnan. Efter den händelsen förlorade jag all respekt för honom och varnade mina kolleger.

MSM hade känt till historien i många år och man väntade till efter valet och bildandet av ny regering, för att inte skada C eller Annie Lööf i hennes trixande och stöd till Stefan Löfven. Hur länge har detta pågått och hur länge har feministen Annie Lööf känt till detta? Anders W Jonsson och Annie Lööf verkar ha mörkat allt sedan 2016. Man undrar mycket, vad som förse går som allmänheten inte får veta?
Eskil var kanske den enda vettiga riksdagsledamoten i den märkliga sekten C som lämnade riksdagen i mars. Eskil hade ett gediget stöd av de få bönder och landsortsbefolkningen som fortfarande röstar på C. Med honom försvinner många röster från landsbygden.

C har velat bli av med Eskil länge. C försökte mygla bort honom redan före valet. Skälet kan vara, att Eskil
kanske har visat missnöje över den förda politiken och Annie Lööf i synnerhet. Det behövs det inte så mycket, för att man skall åka ut i kylan. Annie Lööf har sedan avpolleterat flera som inte danser efter hennes pipa!
Staffan Danielsson var Annies första spark
ut. Därefter Mikail Yüksel som partiet själva gjorde till islamist, trots att han inte är det, med information han själv gett till partiet för länge sedan. Den duktiga CUF-ordföranden i Västra Götaland
DanaPourkomeylian lämnade partiet och skrev på Twitter och hon lämnar partiet p.g.a. oenighet med vissa. Snyggt eller kanske fegt, att inte ange den direkta orsaken! 
 
Det är nog här någonstans sanningen ligger: Annie & Co ville peta Erlandsson, men han kryssade sig in i riksdagen, då kryssar Annie & Co ut Erlandsson ur riksdagen igen, på det här sättet eller…?
Observera att Foliehatten inte säger att det faktiskt är så, för det vet han ingenting om. Men han kan inte låta bli att fundera över möjligheten. En intressant möjlighet är, att han kanske faktiskt har tafsat på C-kvinnor också, men då har Annie Lööf svängt partipiskan och förbjudit kvinnorna att klaga!
Eskil passar helt enkelt inte in, för den egocentrerade småländskan med hybris som är en fanatisk flyktingkramare med vansinne i blicken. Lööf vill nog "Stalinrensa" C, från den "gamla stammen", så hon totalt kan ta över C, med sina anhängare på "Södermalm." C åker(gör) ungefär samma "klassresa" som den gamla arbetarrörelsen som började bra, men togs över av högavlönade tjänstemän och karriärpolitiker. De har inte ett smack med ursprunget att göra och som inte bryr sig ett dyft om sina väljare.
Det är väldigt intressant att Eskil Erlandsson anklagas för att ha tafsat på moderatkvinnor. Stämningen mellan C och M, är riktigt usel. Det här, osar politisk hämnd!
I rättegången tar Eskil upp Vikingasjukan” en hand kan av misstag kan ha kommit över till bordskamratens lår. Foliehatten ler när han läser detta, men detta kan inte funka som försvar. Även om man tycker rätten borde ha mer viktigare saker än det här att utreda. Gud han tog mig på låret - och han bad inte ens om ursäkt efter det! Ena ”donnan” är ju nära 50. En hand på låret är alltså det värsta hon varit med om?
Kan det ha skett under samförstånd och med ömsesidigt utbyte och sedan när historien avslöjades, har damerna bytt åsikt!
Eskils hävdar också, att fingrar på sitt eget lår, för och hålla igång fingrarna. Många märkliga saker kan hända under bordet i halvmörka lokaler, även under de finaste middagarna.

Allt detta handlar bara om Annie Lööfs behov, av att rensa bort nej-sägare och ersätta dessa med ja-sägare.
Annie Lööf är nu fastnitad med sossarna och den islamistiska agendan. Hon har gjort sig totalt omöjlig hos både M och KD!
När Annie blev intervjuad i Agenda så blev hon stirrig och orolig när hon fick en fråga om hur det stod till i partiet. Som vanligt började Annie svamla om allt annat än det som frågan gällde, hålla SD borta från makten bla bla bla.
En anonym Centerpartist uttalar sig på nätet: ”För mig är det uppenbart att detta är samordnar mellan Annies och de delar av C:s verkställande utskott som var mot att släppa fram Kristersson samt de M-politiker som inte vill ta stöd av SD.
Jag har länge haft bakgrund i C och god insyn i processerna så jag vet att Eskil och Annie haft en pågående fejd sedan 2012 då Eskil försökte få henne avsatt för att hon släppte fram idéprogrammet. Detta förvånar mig inte alls.
Eskil är annars en ganska kul typ som är måttfull med alkohol och gärna drar ”fräckisar”. Speciellt kåt är han då inte.
Förvånar inte heller, att C Toftby (anti-SD) används som torped i detta ärende. Hon hatar SD lika mycket som Annie och saknar helt moral. Själv har hon en mångårig otrohetsaffär med partikamraten Sten Bergheden. Båda två är gifta och har barn. Det tycker jag är bra info för deras familjer att ha, om man nu ändå ska vara öppen och ärlig med allt. ”

Intressanta fakta som har kommit fram. Foliehatten har tittat i sin spåkula och ser att opinionssiffrorna för C är dåliga och raset kommer inte att stanna vid de 6% som C har idag, utan partiet närmar sig sakta men säkert 4%. Via nätet har det framkommit att det finns en opinion mot Annie som inte alls är nöjda med den politik som Annie har fört, där man mer eller mindre är fastnitade med Löfven. På bara någon månad har debatten om invandrarnas kostnader exploderat och C får nu också ta del av den kritik som förs mot JÖKregeringen. Foliehatten spår att Annie Lööf avsätts under sin mammaledighet, när siffrorna hamnar precis över eller under 4%!

Det går ingen nöd på Eskil Erlandsson. Han äger aktier för minst 8 miljoner kronor och och plockar han ut statsrådspension på 22 224 i månaden, en ersättning han själv har ansökt om. Eskil: ”Förutsättningarna är sådana de är för sådana som jag!”