söndag 16 april 2017

Svenskt kulturarv finns inte enligt regeringen!

Regeringen vägrar skicka iväg insamlade förslag på svenskt kulturarv till Unescos minneslistor för att man påstår sig vara rädda för "värdehierarkier". 
I det invandrings- och mångkulturella landet Sverige vore det enligt regeringen problematiskt att hävda att ett visst kulturarv eller en viss tradition skulle vara viktigare eller ha större betydelse än andra. Detta vore att skapa en "värdehierarki" anser regeringen.

Vad är det för fel på dessa förslag: fika, nyckelharpa och luciatåg? Det är några av svenskarnas förslag på vilka traditioner som borde tryggas för eftervärlden.

När till och med Public service och mainstream-media har en kritisk ton mot regeringen i frågan, är detta anmärkningsvärt!

  Per Ohlsson Fridh är statssekreterare på kulturdepartementet:
”Det är ganska många gånger problematiskt att hävda att ett visst kulturarv eller en viss tradition skulle vara viktigare eller ha större betydelse än en annan. Det tycker vi, i nuläget, att det inte finns anledning att göra, att inordna dem i en sådan typ av värdehierarki.”

http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=6669759


Kulturdepartementet innebär att det bär miljöpartiets signum, det är Bah-Kunkes portfölj. Många tror inte ens sossarna skulle komma på något liknande, det här är nog islamisterna i MP som driver det här själva.
Extremisterna i MP kör nu ett eget race fram till valet. De vet att regeringen inte kommer att spricka innan dess och de måste profilera sig för att vinna tillbaka vänsterrösterna. De vet också att de inte kommer att sitta i en regering heller efter valet. Nu kör de brända jordens taktik. Bränn svenskhet och svensk kultur.

Per Ohlsson på kulturdepartementet.... vad ska man säga?
Denne person är alltså emot bevarandet av för människor viktiga kulturyttringar.
Gäller detta bara i
Sverige eller hatar denne man även utländska traditioner hos folk i fjärran land eller är det bara ett uttryck för hat mot ljushyade nordbor?
Att värdera olika kulturyttringar olika är ju
hans jobb. I sådana fall ska ju ingenting bevaras. Släpp kulturmärkningen för alla byggnadsverk och riv alla. Man kan ju slå upp en bunker i betong där Fjällgatans hus en gång stod. Spelar ju ingen roll..
Kan också vara så att Per Ohlsson får ta ”smällarna och kritiken” istället för den ”fega”Alice Bah Kuhnkes. Det är inte hans beslut och det behöver inte nödvändigtvis vara hans personliga åsikt. Det är regeringen i form av kulturdepartementet som tagit beslutet och formulerat detta och det är MP:s ansvarsområde.
 
Frågan är om sossarna också instämmer i beslutet?
Visserligen står regeringen officiellt bakom det här, men det här kan vara en liten extrem sekts beslut. En sekt som råkat ta sig in i regeringsställning.
Frågan är antagligen inte så viktig för regeringen att statsministern kommer att gå in och styra det här med dekret. Men det kanske inte ska uteslutas att frågan kommer upp för votering i riksdagen?
 
 
Att vägra skicka förslag är en fullständig skandal helt enkelt!
Hadrian Prett, vd på Eric Sahlström-institutet som är nationellt centrum för folkmusik och dans, tror att en sådan nominering skulle kunna skydda olika kulturella uttryck från att missbrukas som symboler. Som exempel ger han nyckelharpan och dess koppling till svensk kultur, som stundvis utnyttjas och omtolkas av högerextrema krafter.
Googlar man på "nyckelharpa högerextrem", får man inte fram något. Undrar vad Prett menar eller har han också drabbats av PK-sjukan?

Kritiken är massiv och följande kommer från FB:
”Symboliskt för den svenska självförnekelsen och vad jag brukar kalla för det kulturella glappet mellan det så kallade etablissemanget och allmänheten:
Allmänheten: Fika, nyckelharpa och luciatåg. Det är några av svenskarnas förslag på vilka traditioner som borde tryggas för eftervärlden.
Kulturministerns statssekreterare:
– Det är ganska många gånger problematiskt att hävda att ett visst kulturarv eller en viss tradition skulle vara viktigare eller ha större betydelse än en annan. Det tycker vi, i nuläget, att det inte finns anledning att göra, att inordna dem i en sådan typ av värdehierarki, säger Ohlsson Fridh.

Slutsats: Det är alltså farligare med eventuella värdehierarkier än att trygga unika immateriella arv för framtiden. Vad man uppenbarligen inte begriper är att det i det här sammanhanget inte handlar om att ett kulturarv skulle vara mer värdefullt än något annat. Det handlar om att de enda som kan och har ett ansvar för att trygga svenskt kulturarv på jorden, är svenska medborgare och deras förtroendevalda. Ingen annan har det ansvaret eller kan åläggas det.”


Om sisådär 20-30 år så är det helt i sin ordning att förstöra hällristningar från bronsåldern och slå sönder runstenar likt talibaner i Afghanistan förstör uråldriga Buddha symboler.
  

Kulturmarxismen är religion i Sverige. 

För något år sedan presenterade MP: ”Kulturen – Det fjärde välfärdsområdet. ”  
Kritiken var massiv!
Expressen: ”Bevare oss för Miljöpartiet!” MP behandlar konsten som en uppfostringsanstalt!
Många reagerade mot de kvantifierade mångfaldsmålen, med sanktioner och konsekvenser från huvudmän om målen inte uppnås! Det bör vara kulturpolitikens sak att bena ut strukturella orättvisor och inte som MP återigen blandar ihop demokrati med kultur.
MP:s program
antydde att kulturen ska tillhöra staten och inte individerna. Kulturens syfte blir då också att påverka människor i den riktning staten vill, istället för tvärtom ett sätt för individer att förmedla sin världsbild och med det påverka samhället!


Att demokrati och frihet är kulturella särdrag som är viktiga att bevara är rasistiskt enligt MP som tycker att islamism och klan kultur är minst lika värdefullt som svensk kultur.

Detta betyder att vår regering inte tycker att Sverige har något kulturarv värt att bevara.
Det är en sorglig historia det här som kräver forskning om var det gick snett nånstans för makthavarna i vårt moderland.

RIP Svensk
kultur och traditioner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar