torsdag 28 mars 2019

98- åring rånas av rumäner eller....!

EU ger fri rörlighet mellan alla medlemsländerna. Detta har utnyttjas av kriminella rumäner=romer. Igår inleddes en rättegång vid Hudiksvalls tingsrätt. Av de över 200 brotten valde åklagaren, att väcka åtal i 34 fall. Fyra personer, två gifta par, är misstänkta och åtalade, för att ha lurat sig in hos mer än 30 äldre personer och stulit deras guld- och värdesaker. Det äldsta offret är 98 år gammal. SVT Gävleborg kan nu avslöja hur den så kallade parligans systematiska brottslighet har gett dem ett liv i lyx.

Polisens kartläggning visar, att de reser runt i Europa för att tjäna pengar, men inte genom att ett vanligt hederligt arbete, utan genom stölder. De reste runt i södra och mellersta Sverige under en månads tid 2017 och lurade sig in hos gamla människor, berättar polisens utredare i Hudiksvall, Roger Wiik.
Roger Wiik säger att de har haft god hjälp av den rumänska polisen som menar, att de här paren inte har några arbeten i Rumänien. De har identifierat flera andra par som bor i samma område och som lever på samma sätt som ”parligan!”
Polisen har via deras Facebook-sidor hittat mängder med bevis. Där har paren stoltserar med sedelbuntar i händerna, middagar på fina restauranger och de levde ett liv i lyx på svenska gamlingars pengar.
 
Lite märkligt att "rumäner" i allmänhet pekas ut, när det i själva verket rör sig om romer eller ännu hellre EU-migranter på PK-svenska. Det är ingen i Sverige som vågar tala klarspråk och tala om vad det är för typ av "rumäner!" I Rumänien är man inte lika förlåtande till någon som drar paralleller mellan romer och rumäner. I en dokumentär på SVT, fick en person fly hals över huvud, genom en sådan koppling. Polisens utredare i det här fallet klarar sig nog, genom att följa PK-mallen med sina benämningar på gärningspersonerna. I sin artikel vågar inte "opartiska" SVT skriva, att det handlar om romer. I stället skall "rumäner" bära hundhuvudet. Ingen är väl förvånad.

Personerna som utfört dessa kränkande och ”svinaktiga brott” mot våra äldre,
finns ingen anledning att strössla empati på, eftersom de totalt saknar empati och genomför dessa åldringsråns turnéer runt om i landet.

Foliehatten blir extra äcklad, när det i artikeln beskrivs som att ”rumänerna=romerna”, är djupt ångerfulla. De bryr sig inte ett smack om ”gadje”, alltså icke-zigenare, utan spelar upp ett taffligt skådespel som de hoppas ska kunna dupera en generad domstol. De profiterar på det faktum, att det är tabu i den civiliserade världen, att påpeka att vissa människor tyvärr faktiskt beter sig som ”råttor”, när de rånar en 98-åring!
 
Den senaste personen som öppet vågade ta upp problemet med romer var Jan Guillou, i hans dåvarande tv-program Rekordmagasinet. Det var ca 35 år sedan och han fick ta fruktansvärt mycket skit för det. En tid senare diskuterades programmet, notera inte det innehåll som presenterades, utan det faktum att programmet ens sändes, i Siewert Öholms TV-program Svar Direkt.
Romer medverkade i programmet hos Siewert och som alltid i de sammanhangen blev stämningen hätsk med mycket gap och skrik. Efterdyningarna till det programmet är rätt intressanta. Journalisten Olle Palmlöf gjorde en redogörelse på nätet om händelseförloppet. De inbjudna romerna hade fått disponera en lägenhet och i samband med detta, blev romerna bjudna på mat, när programmet spelades in. Efteråt visade det sig, att lägenheten hade tömts på alla husgeråd, knivar, gafflar, porslin och kastruller, allt var borta. Romerna hade dragit den helt korrekta slutsatsen, att de lugnt kunde stjäla allt, utan att någon från SVT skulle våga anmäla detta eller ens nämna detta i nästkommande program.
Det enda som skulle kunna ändra medias uppmålade bild av romer som världens mest förtryckta, oskyldiga och missförstådda folk, är att någon åldring dör på ett spektakulärt sätt, i samband med en stöldräd, om en åldring plötsligt gör oväntat motstånd, trillar i backen och slår ihjäl sig. Skulle ett sådant fall inträffa och media inte i vanlig ordning lyckas tysta ner det, kan det bli en vändning. Foliehatten tvivlar, men kanske möjligen att den tröga populasen, kan få sig en tankeställare.
Romer brukar undvika våld vid sina övergrepp, just därför, att de är medvetna om vilka känslor detta skulle kunna orsaka bland allmänheten. En äldre människa som blir bestulen är illa nog, men det verkar tyvärr krävas en grov misshandel av en bestulen åldring, innan allmänheten upprörs tillräckligt och vågar vädra sin avsky offentligt, utan rädsla för repressalier. Ett sådant fall skulle uppmärksammas och sabotera den fortsatta stöldverksamheten.
 
Det finns en rapport på nätet om situationen för de svenska romerna i Malmötrakten och det är ingen munter historia som rullas upp, om denna folkgrupp. Med svenska romer menas romer som är svensktalande och har bott här i flera generationer.
Medellivslängden är låg. Alkohol, tobak, usel kosthållning och obefintlig motion,
är den främsta orsaken till den låga medellivslängden. Ungefär 80% av dessa livnär sig på försörjningsstöd. Resten går att dela in i tre ungefär lika stora grupper.
Den första gruppen försörjer sig på att vara just romer. De får betalt för att vara kontaktpersoner, stödpersoner i skolan eller sakkunniga i frågor som rör romer.
Den andra gruppen hankar sig fram genom eget företagande. Notera att det inom folkgruppen anses mycket skamligt, att jobba underställd en icke romer, såvida det inte handlar att lura ”gadje” på pengar. Men att hanka sig fram för egen maskin går an, men det blir som lågutbildad, allt svårare i dagens samhälle. Bilhandlare, musiker och okvalificerad hantverkare, är några få yrken som står till buds.
Den tredje gruppen har ett vanligt jobb. Dessa tappra få behöver verkligen allt stöd de kan få. Men de föraktas av
Svensson i gemen, på grund av övrig släkts illgärningar. De har stötts ut från sin egen folkgrupp, eftersom de tar avstånd från romernas traditionella livsstil. De motarbetas av massmedia, eftersom de vägrar att befatta sig med "lyckade" och integrerade zigenare. Det innebär ett indirekt erkännande att det stora flertalet romer, för ett oacceptabelt leverne. Det verkar vara tabu att bryta mot ”traditionerna!”
 
Soraya Post är utan tvekan den mest kända romen i Sverige och hon blev invald till EU i senaste valet. Inför EU-valet den 26 maj toppar hon återigen F!:s lista. F! vill ha ett Europa med öppna gränser mot omvärlden.
Soraya Post: ”Ja, vi har en politik som är för öppna gränser. Det är ingen quick fix, men det är vårt mål. Vi för ju en politik där människa är i centrum och inte nationen.”
Att Soraya skall bli omvald, med dagens opinionssiffror, kommer att bli svårt!
Det måste vara rejält med smolk i bägaren för Soraya, när det avslöjades att hennes dotter Thereza Eriksson och två andra romer dömdes för en serie åldringsstölder, där den yngsta brottsoffret var 85 år gammal.
Parallellerna är exakt likadana, för Sorayas dotter och parligan och de brott de har begått!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar