lördag 2 mars 2019

Svenska kronans värde är i alla fall bättre än Gambias!

Sverigechefen för Nordea markets, Kristin Magnusson Bernard, utesluter inte att kronan faller till finanskrisens nivåer, konstaterar hon i en intervju med Svenska Dagbladet.
Magnusson: ”Nu finns det ingen som har en positiv vy på kronan oavsett var de kommer ifrån.

Hon har jämfört hur handeln mot
EURO har sett ut, med 140 olika valutor och en av de sämsta valutorna är den svenska kronan. Magnusson har nyligen undersökt hur kronan hade utvecklats i år och kommit fram till, att bara Haiti, Jamaica och Gambias valutor hade gått sämre, av de över 140 valutor som handlas mot EURO!

Foliehatten säger tänk positivt! Vi är i alla fall bättre än Haiti och Gambia!

Kronan är numera att betraktas som skräpvaluta. Frågan är då, varför inte detta, är ett diskussionsämne här i Sverige? Är det inte dags att på allvar ifrågasätta Riksbankschefens misshushållning av svensk penningpolitik, med det unika negativa räntor som samhällsekonomisk experiment på svenskarnas bekostnad?
Det som har gjort svensken fattigare, är skattetrycket och miljöskatter kommer bli en evig plåga framöver, så länge socialisterna och extrem Centern får sitta vid makten.
Apropå C, Foliehatten har träffat flera riktigt inbitna centerpartister den senaste tiden och alla säger, att de nu lämnar C – orsak Annie Lööf! Foliehatten tror att C kan se framemot nästa val, med mycket stor bävan!


Kronkursen är MSM:s nya käpphäst och EU-federalisternas senaste vapen. Alla problem kommer lösas, ifall vi går över till
EURO. Skit i migrationspolitiken, skit i våra inkompetenta ledare, om vi bara dricker EU:s kool-aid och anammar EURO, kommer allt bli bra igen. Verkligheten är, att de länder som gått över till EURO, är det bara tyskarna och holländarna som tjänat på detta. Alla andra länder är stora förlorare. Finland är ett varnande exempel!

"
Att klaga på” den dåliga kronkursen är som att klaga på rostiga skruvar i skeppet när vattnet forsar in i de undre däcken. Allt är bara ännu ett trick, från de styrande att flytta fokus från de riktiga problemen i landet. Kronkursen är ett symptom, inte en orsak. MSM och liberaler försöker nu, plantera in EURO, i folks hjärta. De hävdar att EURO är en stabilare valuta. Problemet blir kursen, givetvis ska vi in när EURO står rekord högt. Konsekvensen är att Sveriges befolkning blir de riktiga förlorarna i Europa, på ett sånt byte. Tänk en kurs 15 kr(drygt 11kr idag), då ska den som tjänar 30000 i månaden få 2000 EURO istället. Sverige blir ett riktigt låglöne land och företagen kommer att skratta varje gång, lönen ska betalas ut.
Den som minns kommer ihåg, hur EURO stod mot kronan, när man folkomröstade om detta. Kursen var hög, det nederlaget är inte glömt och nya försök kommer ideligen från L. Kanske en medveten försvagning av kronan blir lösningen som får den ”vise” svensken(med Björklund i spetsen) att börja skrika om byta valuta?

Magdalena Andersson påstod för några år sedan, ett redan klassiskt uttryck! ”Ladorna är fulla av pengar!”
När en socialdemokrat säger något, skall man alltid ta det med en nypa salt eller att det är en lögn! Vad Magdalena Andersson borde ha sagt istället, om hon skulle vara uppriktig och ärlig var: ”Ladorna är fulla med dasspapper!” Det hade gett en exakt beskrivning av, den ekonomiska situationen i Sverige! Sveriges ekonomi går som en Tesla, det är bara det, att batteriet börjar tömmas och någon laddst
olpe finns inte i närheten.

Hur kunde det bli så här?
Enligt politikerna och media har all invandring bidragit med en massa utbildade personer och massa småföretagande som skulle ge en ordentlig förstärkning till den svenska statskassan, men verkligheten blev en annan, övervägande delen av invandrarna, har ingen utbildning och många är dessutom analfabeter! Kostnaden är idag, flera hundra miljarder varje år!
Invandringen är helt bisarr, för stor och generös. Sedan 90-talets början har Sverige tre stora invandrar-grupper som utmärker sig särskilt: somalierna, araberna och hazarerna som är afghaner.
Den svenska politikerkåren
har sett till att Sverige per capita, har den absolut största invandringen i Europa och de fortsätter att signalera, att alla är välkomna hit och det har inneburit, att de kommit hit, så många som det bara går. De skulle inte ha kommit, om de inte fick till skänks: tandvård, övrig sjukvård, bostäder, utbildning, försörjning och politisk makt genom medborgarskapet.

Alla är nog inte införstådda med, vad det här kostar! Och vad kostar det inte i livskvalitet, att som svensk om några tiotal år leva i ett land, där svensken blir i minoritet. När den svenska nationen går under kulturellt påverkar det också vårt välstånd, å det grövsta.

Är Stefan Löfvéns inkompetens ensam orsak till kronans förvandling mot dasspappers status, genom sin ovilja att höja räntan eller kan det finnas fler förklaringar? Har Ingves ensam motverkat alla nackdelar som invandringen fört med sig?
Vad kommer hända när räntan höjs samtidigt som vi går in i en lågkonjunktur? Kommer det bli en positiv eller negativ överraskning för
Svensson?

Foliehatten blir tårögd av, allt han läser om skicket landet är i och när man hör förnekandet i alla politiska uttalanden, blir han helt tom. Vi är idiotförklarade av våran egen regering. Sett till hur folk röstar i gemen, så har de styrande helt rätt, majoriteten av svenska folket är idioter, inget konstigt i detta!

Omvärlden har nog sett vad som är på gång och värderar utfallet, oavsett vad vår nya socialliberala regering påstår
För över en år sedan kommenterade Göran Persson Sveriges situation i "Bara Politik", Migrationsverkets prognoser för antalet asylsökande och anhöriginvandrare de närmaste åren: Det är skrämmande. Det går inte!” Samtidigt upprepar han sin kritik mot Stefan Löfvens tidigare flyktingpolitik. Frågan är, vem ska betala för alla dessa socialbidrag? Ska vi skattas ihjäl, för de nya hundratusentals som kommer under den här mandatperioden?

Man kan gå tillbaka till hur det såg ut på 50- 60- och 70 -talen och jämföra mot idag. Den demografiska utvecklingen och fler pensionärer och lögnerna vägs, med råge äts upp av teknikutvecklingen som skett i industrin
Flera ekonomer har gjort beräkningar över kostnaderna för invandringen, hade man lagt dessa pengar istället på pensions avgångstiden, hade vi kunnat gå i pension vid 60 och inte som idag vid 70. Viss arbetskraftsinvandring av högutbildade personer hade behövts och då menar Foliehatten högutbildade som direkt kunde ta ett arbete.
Vi måste snart tokdevalvera vår valuta, eftersom vi inte är konkurrenskraftiga. Vi måste hålla räntorna låga för att hålla igång bostadsbubblan som skapats av, att vi låter svenskar bo över sin betalningsförmåga, ska hållas intakt. Arbetslösheten är låg, på pappret. Ändå fungerar inte ekonomin. Vi lever över våra tillgångar och får snart betala priset.

Invandringen har och är fortfarande en jättevinst för politikerna och alla deras kumpaner
i globalistvärlden. Självklart har dom ljugit för oss. Vart tror ni alla pengar tagit vägen? En sak som är säker, pengarna har inte gått upp i rök. Dom har bara bytt ägare. Politikerna har lyckats med det största bedrägeriet någonsin och det värsta av allt är att toppolitikerna har sett till, att ha sitt på det torra och det blir folket som får ta smällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar