torsdag 21 mars 2019

Sosse vill rensa bort hatet och hoten från sociala medier!

Fler kan gå från ord till handling. Sverige måste stå enat och markera mot hatet oavsett vem eller vilka det riktar sig mot. Risken finns att individer går från ord till handling när de ser att samhället inte protesterar” anser ordförande för socialdemokraterna i Tensta Mohamed Nuur!

Bakgrunden till att Nuur vaknat, är enligt honom: ”Att läsa kommentarerna efter terrordådet i Christchurch gör mig kallsvettig!”
Han fortsätter: ”Enligt BRÅ:s rapport 2015:6 läggs hela 96% av alla anmälningar om brott på nätet ner. Regeringen, åklagarmyndigheten och polisen måste göra något åt detta. En enkel sökning räcker för att hitta de skyldiga till hatbrotten. Rensa bort hatet från sociala medier. Yttrandefriheten är viktig att värna, men den får inte missbr§ukas till att sprida skräck hos befolkningen. Vidare måste brott som kan sorteras under hets mot folkgrupp tas på större allvar."

Det är helt rätt som Nuur påpekar, att man skall få bort hot och hat från sociala medier, men varför bara där? Han har en partiordförande som kanske är en av Sveriges största hatare av högerextremism, varför undantar Nuur honom? Frågan är också, vem han menar, skall definiera vad som är hot och hat?
Quis custodiet ipsos custodes?
= Vem skall vakta över väktarna själva?

 
Det är en väldig skillnad på hot och hat som många verkar klumpa ihop.
Hot är en aktiv handling - olagligt.
Hat är en känsla och är inte olagligt. Inte trevligt men det går knappast att förbjuda "hat!" Varför är det så kontroversiellt att hata vissa saker som företeelser och åsikter?
Om man skriver: "Jag hatar hyckleri och jag anser det du skriver är just hyckleri", är inte hat, utan en åsikt!
Om man skriver: "Jag hatar dig din jävla hycklare,
är det hat och direkt olämpligt att uttrycka sig så!
Så länge det inte är grova personangrepp, så är hat något vi får lära oss att leva med. Hat och hot är inte på något enda sätt synonyma begrepp. 
Sammanblandningen används ofta för att vinkla nyhetsrapportering i SVT. SVT känner till att hat är mycket vanligare än hot och inte så vanligt som det ofta påstås. länge SVT inte visar upp konkreta bevis, så att tittarna ser, att någon har mottagit flera meddelanden om ”hat och hot, är det fråga om "fake news" som SVT är specialister på att förmedla! Mer än en gång har SVT sagt att den eller den mottagit mängder av hatmail, utan att presisera innehållet!
Att inte hålla med eller att säga att någon är dum, innebär inte hat,  när det oftast rör sig om harmlösa uttryck av typen ”dumskalle” eller hat: ”Jag avskyr dig.” Visst, det är inte trevligt, men bör inte hoppblandas med de mycket obehagligare hoten. Jag skall döda eller knulla dig!

Innan Mohamed Nuur går ut i pressen och andra vänster censurförespråkare, kan de börja med, att definiera vad som menas med "hat!" Räknar exempelvis Nuur "hat", att någon slentrianmässigt kallar personer man inte gillar för rasister och nazister eller är det fullt legitimt? Nuurs partiledare, är en person som använder dessa uttryck jämt och ständigt, om ett visst parti och de som röstat på detta parti! Får man kritisera sådant man inte gillar eller räknas även det som "hat", om någon blir "kränkt" av kritiken?
Varför tar inte Nuur upp, att det inte är bara sociala medier som ska censureras? Om det är radikalisering han är oroliga för, borde väl samtliga "otrevliga budskap", hur man nu definierar dessa, rensas bort och förbjudas. Hur många sidor i Koranen måste exempelvis då rivas ut och vad tycker Mohamed Nuur, om den saken?

Foliehatten undrar om Nuur är medveten om, att det blir ganska svårt att stänga ned hat- och hotgruppen #jagärhär, då många högt uppsatta inom politik och media själva medverkar i gruppen. Gruppen har aktioner som finns redovisade i gruppens officiella plattform som till mycket stor del kan betraktas som hat. Vissa samordnade aktioner från gruppens plattform pendlar mellan hot och politisk förföljelse. Där vissa aktioner går ut på, att man skall förstöra livet för personer och deras oskyldiga barn.
En mer eller mindre skandal blev det, när flera från gruppen (#jagärhär) skrev rena hot och hat till en 14-årig våldtagen flicka. Hon är en hora, för att hon polisanmälde våldtäkten.

Foliehatten vill bestämt påpeka, att samhället har svarat extremt slött mot just den här gruppen. Det talas till och med om, att den har fått ekonomiskt och PR-stöd från SVT. Så visst har Nuur rätt, att man måste jobba hårdare från samhällets sida mot hatet. Vänsterns hyckleri med att inte ta med alla som sprider hat och hot, är ökänt. De har alltid satt upp ribban högt och hela tiden pekat ut högerextremismen som är de enda  som spyr ut hat och hot! Enligt Foliehatten, är de allra värsta "hatarna" feministbloggar som fullkomligt sprutar ut hat mot män, värre än ett vulkanutbrott! Foliehatten tippar och har säkert rätt, att det är Jimmie Åkesson som får flest dödshot i Sverige!
 
Mohamed Nuur hoppas alltså, att vi inte får några terrordåd mot trossamfund i Sverige. De svenska trossamfunden är rätt så obetydliga. Om han menar moskéerna, är de mer att betrakta som politiska lokaler som finns i syfte att tvinga de som flytt till Sverige från politiskt förtryck och sharialagar att fortsätta delta i det förtryck de flytt ifrån. Mohamed ser inget problem i, att de islamska terrordåden riktade mot svenskar fortsätter.
Ett annat mycket viktigt problem som Mohamed inte tar upp, är ungdomsrånen och utpekandet av unga flickor som "svennehora!" Hets mot folkgrupp gäller inte när
svenska flickor/kvinnor blir kallade svennehoror. Att prata om fiktiva saker och undvika de verkligt stora problemen, är vänstern specialist på.

Trakasserier och hot är olagligt i Sverige och det finns lagar som omfattar dessa brott, men vi tillämpar inte de lagar vi har i Sverige och det är det som är problemet. Istället för att tillämpa lagar försöker man stället få flera om censur, vilket är betydligt värre.
Om
makten såg till att gripa personer som kör i oskattade bilar, sover på allmän plats, vistas olagligt i landet, bajsar på lekplatser etc. etc., så skulle vi inte behöva förbjuda tiggeri. Det är den här totala oförmågan att se till, att lagarna efterföljs som är problemet.
Mohamed Nuurs parti går inte så bra i opinionen för närvarande och Foliehatten misstänker, att attityden till yttrande-och åsiktsfrihet är en av anledningarna.
1 kommentar:

  1. Ännu en höjdarkrönika från din penna.
    Du gör min dag.

    SvaraRadera