söndag 31 mars 2019

KD leder Trump högern i Sverige!

Socialdemokraternas stora och intelligenta geni Anders Lindberg på Aftonbladet, försöker hitta på nya begrepp för att kunna smutskasta folk som går åt fel håll politiskt, enligt honom.

Lindberg anser att KD och Ebba Bush Thor leder Trump högern i Sverige och KD fyller därmed ett politiskt vakuum. Vänstern saknar bra svar på strategin, för att åtgärda detta faktum!
Foliehatten undrar verkligen om Anders Lindberg var riktigt nykter, när skrev sin krönika eller kanske ännu bättre, Lindberg hallucinerar!
Att Lindberg hallucinerar förstår man, i följande stycke av Lindberg:
”Ebba Busch Thor är den inom högern som både retoriskt och politiskt lyckats bäst med att följa med dit de konservativa väljarna går. Ulf Kristersson skulle spränga sitt eget parti om han försökte samma resa och Jimmie Åkesson börjar allt mer kännas som gårdagens nyheter. Men i takt med att Kristdemokraterna blir större och drar sig mot ytterkanten ökar också avståndet till den politiska mitten och Alliansen blir i praktiken omöjlig att återupprätta. Borrar man lite i de strategiska vägvalen har Ebba Busch Thor fångat en av de kraftfullaste politiska trenderna just nu: Trumpismen.”
 
På vilket sätt påminner Ebba om Donald Trump? Det finns absolut ingenting i Ebbas framtoning som tyder det minsta på att hon har influerats av Trump.
Det märkliga är, att Lindberg klistrar mängder av etiketter på Ebba, men kan inte uppge ett enda konkret exempel, på vad det är han menar. Anders Lindberg måste vara rätt desperat, med allt som han kletar ner Ebba med! "Trump-höger" är tydligen någonting som numera är vanligt förekommande i Sverige.

KD har sedan valet gått upp som en raket i opinionen och hade något frågat Lindberg för 6 månader sedan, om det var möjligt för KD att nå 12% ,hade han ”skrattat” rätt rejält och avfärdat det som fria fantasier.
Idag är det ett faktum, att KD ligger en bra bit över 10% och partiet tar röster av många partier! För att komma åt Ebba och kleta ner henne, är tydligen Lindberg recept, handlar det såklart om Trump. Märkligt att han inte nämnde ryska troll i samma veva, när han ändå var igång. Det kanske hade gett större effekt. Nu skrattar istället alla som läser Lindberg utläggningar om Ebba och Trump högern! Lindberg och "vänstern" inser inte själva, att de numera är så hjärndöda, att de bara kan återupprepa 10 år gamla resonemang och hoppas på att folk fortfarande lyssnar.

Inte för att ta Lindberg i försvar men Trump varnar ju dock för Islam och massinvandringens faror och försvarar västerländsk kultur. När någon europeisk politiker försiktigt gör samma sak, kan man väl argumentera att hon liknar Trump i detta avseende, utan att helt ljuga? ”Tack gode Gud” att ”mutkolven” Hillary inte vann presidentvalet!

Det är inte bara Anders Lindberg som har utsett Ebba Bush Thor till vänsterns ”hackkyckling”, det har även Lisa Pelling gjort i Dagens samhälle.
Lisa skriver: ”
Men det väl inövade leendet sitter kvar på Ebba Busch Thor. Tillsammans med Sara Skyttedal sveper hon fram genom politiken och opinionsmätningarna. Schampo-reklam på stilettklackar. Men det är inte enbart utseendet folk röstar på. Det vore att förminska såväl Ebba Busch Thor som väljarna att påstå det. Framförallt vore det att förminska hotet från den nationalkonservativa högern. Det hotet är reellt.”

Lisa Pelling är inte bara bitter, hon resonerar och argumenterar som en tioåring! Faktum är, att Pelling faktiskt har disputerat i political science vid University of Vienna. Foliehattens uppfattning är, att vänstermänniskor, oavsett hur mycket utbildning man pumpar in i dem, är förlorade fall. Vänstermänniskor kan helt enkelt inte ta till sig information och processa den i sina hjärnor.
Västerlandets skuld, den vite mannens uselhet skall hämnas med högre skatter, Michel Foucaults djupa tankar, den ädle vilden och hans ädla marxistiska eller islamistiska motståndsrörelser, alternativ hushållning, massinvandring och krympande ekonomi skall rädda miljön. Ingen utbildning i världen kan få dem att ifrågasätta att detta är det enda och korrekta sättet att betrakta världen.

Att KD nu försöker rida på de nationalistiska och de islamofoba stämningar som SD har piskat upp, är inte alls märkligt. Efter Lööfs och Björklund stora svek, har både KD och M egentligen inga andra alternativ, än att öppna upp och samarbeta med SD. Genom att öppna förhandlingsrummen för Jimmie Åkesson och hans parti riskerar Ebba, att legitimera hatet och stärka det. Vi har redan sett flera attacker Ebba och det kommer med all säkerhet ännu fler, när KD växer och kanske blir större än M!
Vad gör M då? De kan inte sitta på läktaren och titta på, när KD eventuellt springer om dem!

KD har tagit en riskfylld väg enligt vänstern och det heter ”
skrattar bäst som skrattar sist” som bekant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar