onsdag 13 mars 2019

Gymnasielagen har givit ett bostadskaos och mycket av skulden faller på Annie Lööf som kunde ha stoppat både den här lagen och Stefan Löfven!

Migrationsverkets statistik över beviljade uppehållstillstånd visar en intressant könsfördelning vad gäller gymnasielagen. 5 511 män och 51 kvinnor har fått stanna, dvs 99,1% män. Detta avser siffror för 2018 och januari 2019.
För att vara korrekt, av de 5 511 männen klassas 59 som barn, dvs pojkar. Av de 51 kvinnorna är 2 flickor.
Det var 11745 som ansökte om "studieförmåner", så återstår 5570 som ska ta studenten och de andra 6100, är då utvisade och har lämnat landet, eller.....??? Uppehållstillståndet var knutet till studier, alltså borde resten av ”barnen” vara utvisade!
 
En utmärkt könsfördelning som får feministradikalerna att dansa av glädje, äntligen har de uppnått jämlikhet. Den fullständigt korkade gymnasielagen som gjorde att alla utvisningsbara ensamma "studerande"fick vara kvar och utnyttja svenska skattemedel. Det borde nog JÖK-general Löfvens blåsningsregering fundera över. Var det så klokt?

Lagen
som stred mot grundlagen och som sågades brutalt av lagrådet, kom till bara för att ge politikerna möjlighet att signalera sin dygd och moral. Problemen som alla såg löstes inte, utan de sopades under mattan. Om man i Sverige är vuxen skall man också, ansvara för att själv skaffa sig en bostad eller säng. De som fått stanna i Sverige enligt gymnasielagen förväntas hitta en bostad på samma villkor som alla andra studerande. Det har visat sig vara svårt och många kommuner vittnar nu, om problem med bostadslöshet i den här gruppen. Många socialistiska kommuner känner, att man ändå har ett ansvar för den här gruppen. De har blivit föremål för påtryckningar från aktivistgrupper och vänstermedia, om att samhället måste kliva in och lösa boendet för dessa ”barn!” Flera socialistiska kommuner ger nu ekonomiskt stöd från kommunbudgeten till frivilligorganisationer, för att dessa ska ordna bostad åt de ”ensamkommande!” 
 
Hur tror politikerna, att "ungdomarna" ska klara studierna, om man sover i en portgång eller under en bro? En annan intressant fråga är, hur ska dom klara gymnasiet, när dom inte har gått ut grundskolan och de flesta, kan inte svenska i skrift?

I SVT Nyheter uttalar sig det socialdemokratiska kommunalrådet John Johansson i Örebro: ”Med facit i hand hade man nog kunnat hantera frågan lite bättre. Jag förstår ju den situation som rådde och jag kan tycka att intentionen med lagen är väldigt bra. Men jag tycker att man borde ha gjort mer konsekvensanalys: Vad kommer det här att innebära där människorna kommer att bo? Det har saknats, tycker jag!”
Det vi nu ser, är ett socialdemokratiskt kommunalråd som uttalar sig och han är skarp i sin kritik, men han vågar inte ”såga” de som genomdrivit beslutet, men gör det ändå indirekt! Ganska anmärkningsvärt!

Konsekvensanalys? Vad är det? Svenska politiker kan inte stava till konsekvensanalys, än mindre genomföra en sådan! Bland de främsta kännetecknen på en överhet, förblindad av sin " godhet", är kännetecknet, att konsekvent struntar i en analys av sina beslut. En överhet som struntar i vad lagrådet säger och som fått svidande kritik av Riksrevisionen som fann, att av 28 propositioner, hade bara två ett embryo till konsekvensanalys, dessutom så usla, att de var totalt värdelösa. Bara så agerar makten som är berusad av sin egen förträfflighet!

Monica Gunnarsson, direktör på Örebro stadsmission: ”Det har varit en mardröm att veta att många åker omkring på bussar på nätterna, lever i resecentrum, en natt här, en natt där!”
Monica Gunnarsson på Örebro stadsmission tycker att kommunen hade kunnat ta ett större ansvar eftersom den här gruppen har särskilda svårigheter att hitta ett boende. Samtidigt handlar det om myndiga människor och på många håll är bostadsbristen stor.
Kommunalrådet John Johansson,Örebro: ” Är man vuxen och har uppehållstillstånd, då har man ett eget ansvar och det ansvaret kan inte kommunen ta över!”
Foliehatten tycker att Monica Gunnarsson på stadsmissionen kanske kan höra av sig till alla de olika grupper på Facebook som från arla morgon till sena kvällen gapade om, att dessa stackare skulle få stanna och be dem hjälpa till med boende, pengar, kontakter till sina släktingar och vänner som också bönade och bad om, att dessa skulle få stanna. Foliehatten känner till flera centerpartister som borde ställa upp! Upp till bevis nu, om medmänskligheten finns som de gapade om,  utan ersättning från oss övriga skattebetalare.
 
Under tiden som beslutet togs att ta gymnasielagen, så var skolministern och bostadsminister båda miljöpartister. Om dessa hade varit kompetenta i sina poster, så borde dom förutsett att beslutet skulle skapa dessa problem och stoppat förslagen eller inte lagt fram dom.
Är det någon som på fullaste allvar tror att det blir några utvisningar om de misslyckas med utbildning och att hitta ett jobb?? Inte en chans tror Foliehatten. De kommer vid den aktuella tidpunkten garanterat bedömas ha så stark anknytning att de kommer få stanna på den grunden. Nu luckras kraven på anhöriginvandring upp ytterligare, barnkonvention blir lag vilket kommer resultera i enklare återföreningar, begreppet flykting expanderar till att omfamna klimatflyktingar et. The wheels are spinning ....
Var finns dessa miljöpartister som snyftade, grät och applåderade i riksdagen, då denna "gymnasielag " klubbades igenom? 6000 fördelat på några hundra Riksdagsledamöter som kan försörja dessa "barn" och bjuda in dessa till sitt eget hem. Var finns den skenheliga solidariteten nu ? Stefan Löfven , Annie Lööf och Isabella Lövin, bjud hem 50 stycken av dessa gymnasiebarn var, på studs. Nu måste ni ta ansvar eller hur statsminister Stefan Löfven!
 
7-klöverns politiker såg alla problem runt flyktingmottagning som "utmaningar". Undrar hur länge de bara skall vara "utmaningar" och vad de gjort för att se, att deras "utmaningar" blir förverkligade? Finns det något Sveriges nuvarande och vänsterextrema regering tänkt igenom? Är det över huvud taget meningsfullt att använda ord som tänka och Sveriges regering i samma mening?

2 kommentarer:

 1. Annie Lööf?
  Vem är det?
  Har vi hört något vettigt från vår sk "regering" den senaste tiden?
  Har vi hört något överhuvudtaget från stödhjulen c och L?

  SvaraRadera
 2. Anni lööf är den senaste av våra politiker som har varit på bildebergarmöte ,,,,, våra politiker är helt styrda av eliten bankerna ,,, dom skiter fullständigt i sina väljare utan dom gör det dom beordrats ,,,, tänk så ,,,, allt klarnar då ,,, sverige ska förstöras med hjälp av invandringen , det är planen som är på god väg att lyckas ,,, till o med sd styr man ,,, o det är det värsta , man kontrollerar oppositionen , folk tror på sd ,,,dom sitter som en bromskloss ,,, sd gör att inga riktiga nationalistiska partier får sina välförtjänta röster ,

  Får se nu om sd blir ett bättre parti när karlsson drar ,,, han har förstört mycke för sverige

  SvaraRadera