tisdag 12 mars 2019

KD går som ett spjut i opinionsmätningarna!

KD har gått från att nästan ha varit uträknade innan valet, till att bli riksdagens fjärde största parti. Det visade Demoskop i en opinionsundersökning för ett par dagar sedan, där KD fick hela 10,6 %! KD har tagit en hel del röster ifrån L, C, men kanske även av M.
Peter Santesson, opinionschef på Demoskop: ” De har ökat till en nivå de inte varit i närheten av sedan Alf Svenssons dagar för snart sjutton år sedan!”

Med anledning av detta kunde vi igår i Aktuellt se, en debatt mellan AB:s Anders Lindberg och KD:s Johan Ingarö! Foliehatten undrar hur SVT väljer sina ämnen? I samma sändning hyllades Annie Lööf ac SVT, för hur hon resolut och beslutsamt löst affären med Eskil Erlandson. SVT har som vanligt missat vad det handlade om!
Varför använder sig SVT av Lindberg? Är det för att få fram en extrem åsikt? Alla som debatterar mot Lindberg, har redan vunnit debatten, innan den startade. Lindberg är extrem, till gränsen att vara djup störd av någonting! Följer man Lindbergs framfart på twitter, precis som ett par andra sossar som Annika Strandhäll och Morgon Johansson, undrar Foliehatten om de spelar idioter, men Foliehatten har insett, att dessa sossar har problem och det är storlek på dem! Att SVT bjuder in Lindberg, det är som om dåtidens media skulle bjuda in Hitler eller Stalin för diskussion. Foliehatten undrar varför Anders Lindberg skall få en röst i det offentliga rummet? Varför bjuder SVT in en journalist? Fokus ska aldrig ligga på vad dom idioterna tycker. Journalister ska opartiskt granska och rapportera, inte styra opinion och medverka i debatter. Kamrat Lindberg har varit en av SD:s bästa rekryterare, verkar som att hen, ska jobba för KD nu.

Debatten var väldigt underhållande. Det märktes att Lindberg var rädd! Den nervöse Lindbergs huvudnummer byggde på att medvetet misstolka vad artikeln om traditioner och inhemsk kultur handlade om. Samt att kalla idéfrågor för "symbolpolitik." Trots att det är kärnan i politiken. Ett rumsrent SD som heter KD? Alla som står för traditionella värderingar är tydligen onda. Hans motdebattör Ingarö, gjorde bra ifrån sig, lugn, saklig och orädd.
Ingarö behövde knappast göra något, Lindberg trampade runt så fint i klaveret på egen hand. Ingarö har en avsaknad av politikerspråk som Foliehatten gillar och det går genom rutan. En tydlig ren svenska, koncis och träffsäker argumentation, utan fluffiga utbyggnader och dessutom en välavvägd humor.
Lindberg lyckas nämna SD och Åkesson hela 8 gånger under debatten. Ingarö nämnde i och för sig SD en gång, när han försökte lugna Lindberg, med att det inte fanns någon från SD gömd under bordet och talade om att Lindberg brunsmetar. Men tycker nog att dessa uttryck mest användes för att hjälpa stackars Lindberg att få ner pulsen. Ingarö hade en klar poäng riktad till Lindberg: ”kan du inte släppa din SD-neuros!”
 
KD uppfattas som stabila just nu. Klart mindre ängsliga än alla andra partier och håller sin linje. Ebba är ärlig och charmig och räds inte vänsterns ”brunsmetning.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar