söndag 17 mars 2019

Häxprocesserna har likheter med fredagens skolstrejk!

Det är en mycket slående och det blir allt tydligare, att likheten mellan 1600-talets häxprocesser, dagens klimathysteri och skolstrejken, kan jämföras. Under häxprocesserna, var det barn som jagade upp stämningarna och dåtidens makthavare, prästerskapet, hakade på. Nu är politiker och MSM som har den rollen.
Domedagen innebär inte, som alarmisternas själva påstår, ”världens undergång", utan snarare deras egen alarmbluffs undergång = sanningen!
För regeringen är det strålande tider, det har aldrig tidigare någon gång i modern historia, varit ett så bra läge, att extremhöja skatterna på drivmedel och annat, med hänvisning till klimatet? Landsbygdens överlevnad och värnet om arbetsplatserna, får stå tillbaka, för att rädda världen!
Hela politikerkåren, media, skolan, kulturetablissemanget har försatt oss i en sådan situation, där det inte längre går att protestera mot de åtgärder/skatter som sker i klimatjönseriets namn. Här har svenska politiker och betalda debattörer hittat en födkrok, där det inte har behövts någon som helst kompetens och ingen släps fram, för att ställa obehagliga frågor.
 
Foliehatten ser dock, en ljusglimt i tunneln, efter fredagens skolstrejker. Det fantastiska har inträffat, att nu har skeptiska röster, faktiskt fått tillträdde i media. Den skrikande massan är kanske inte så stor som man tror, enbart ljudlig. Den stora tänkande massan har börjat göra sin röst hörd. Kanske var skolstrejken en välsignelse.

Insändare i Borås tidning: ”Det jag reagerar på är den domedagsstämning som förs ut i Sverige i dag och som jag menar leds av media och politiker, som inte är forskare. De tar olika rapporter och förstorar upp dem och utgår från värsta tänkbara scenario. Det tror jag leder till klimatångest och onödig oro som gör att många, främst unga, tappar tilltron till framtiden. Enda sättet att rädda världen är att sluta äta kött, flyga, köra bil, sluta konsumera med mera. Hur detta fungerar i en global värld och vilka konsekvenser det får för våra jobb och så vidare tar man inte hänsyn till.”

Foliehatten trodde han skulle trilla ur stolen, när SVT Nyheter i fredags släppte igenom en artikel om att klimatmodellerna kraftfullt överdriver utvecklingen mot den verkliga. SVT Nyheterna har som ingress ett diagram. Där kan var en se, att det heliga FN IPCC för alarmisterna, har kraftig överdrivande felaktiga fakta i sina datamodeller. Detta erkänns för första gången nu öppet och i fullt dagsljus. Foliehatten frestas att börja ropa både ”Hosianna och Halleluja!” Varbölden SVT, har äntligen spruckit. Nu gäller det att öka trycket på dem, så att de inte kan slinka undan!

Vad som blir allt obegripligare är varför vanligt folk utan några egentliga kunskaper i meteorologi har utvecklat ett sådant passionerat intresse för Jordens klimat, utan att förstå någonting alls eller ens vara intresserade att göra detta. Hur kan man överhuvudtaget registrera någon ändring i Sveriges växlande väder, utan att studera noggranna mätningar över 30-50 år? De flesta vanliga människor kommer knappast ihåg vädret från ett år till ett annat. Vem kan på rak arm berätta hur sommarväder var 2008? Det räcker att fråga hur var sommarvädret var 2017! För den som inte kommer ihåg detta. Var det i alla fall i Skåne, en regnig och kall sommar!
Hur många har funderat över, varför det var så varmt på 1930- talet eller varför de tre första krigsvintrarna var så kalla. Detta kan ju knappast ha berott på växthusgaserna.
Orsaken är förstås media och alla aktivister där även det stora flertalet av dessa är lika okunniga som vilken slumpvis utvald lekman som helst? Det är helt enkelt ett nästan obegripligt socialt problem och som sådant intressant och samtidigt högst oroande.
De som tror på klimathotet bör leva upp till detta för att öka sin trovärdighet. Man kan börja med att sänka sin inomhustemperatur till 15 grader. Duscha i varmvatten högst 2 dagar i veckan och det är OK, att duscha i kallvatten alla dagar i veckan. Dessutom måste de avliva alla sina husdjur, för att öka sin trovärdighet.
Finns det inga makthavare i samhället med pondus, som vågar gå ut och säga att nu är det nog. Många inser nog detta, men ingen vågar ut offentligt. Varför gömmer sig alla tunga makthavare? Det är ni som vågar och har kraften att nå igenom tidningarnas censur och som kan rädda barnen från deras klimathotsängslan och visa på fakta? Det största hotet idag är de vansinnigheter som kostar miljarder och som går ut på att stoppa den fantastiska utvecklingen vi haft under det senaste århundrade och som kraftigt minskat fattigdomen i världen och utvecklat sjukvården.

Bygg inte motorvägar och flygplatser” skriver ett tjugotal undertecknare från bl.a. Naturskyddsföreningen, Push Sverige, tankesmedjan Global Utmatniing , Jordens Vänner, Fores och Vi Konsumenter i en debatt-artikel i Svenska Dagbladet 15 mars.
Hur många kansli och tjänstemän sysselsät
ter denna industri? Hur finansieras de och inte minst hur förflyttar de sig till alla möten och konferenser över hela världen?

Visste ni att vindkraftverken dödar stora mängder med insekter? Tidigare har det varit känt att de dödar hundratusentals fåglar och fladdermöss. På Gotland har havsörnsstammen, kraftigt reducerats av vindkraften!

Alarmisternas favoritalarm, är att Arktis blir varmare och att isen smälter!  Var och en som är läskunnig kan klicka här och få bevis om motsatsen!

Det har blivit en mycket märklig situation i Sverige och världen:
Unga vill föra över skulden till äldre-varför gör de inget.
Mindre utvecklade länder vill föra över skulden till länder som länge använt fossil energi, för
att få pengar.
Skatter på fossila bränslen höjs för att rädda världen.
Subventioner för elcyklar.

Veganer skyller på köttätare
Stadsbor på landsbygdsbor
Varför inte göra som betjänten i slutrepliken till grevinnan:
”I will do my best”
och inse verkligheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar