torsdag 21 november 2019

Backa tillbaka 1,5 år, så ser du att Ulf Kristerssons avbön sker under galgen!

Ulf Kristersson(UK) skrev för två dagar sedan, på sin FB-sida att ansvaret för gängskjutningarna delas av många – däribland M.
UK: ”
I den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt”.


För en månad sedan talade Fredrik Reinfeldt på M stämman och fick stående ovationer. MUF röstade igenom fri invandring under jubel och hurrarop på MUF-stämman. För en månad sedan twittrade M:s rättspolitiska talesperson Johan Forssell och hyllade Reinfeldt efter hans senaste bisarra uttalanden, om att den urspårade kriminaliteten skulle ”dansas” och ”fikas” bort, i de offentliga rummen. När Forsell sedan fick frågor på, om det verkligen var en bra idé, att sitta och hylla Reinfeldt, så blev svaret ”ja” och att Twitter minsann, inte representerar Sverige.

Frågan är om inte M är fortfarande är ett Reinfeldt parti där den självutnämnde ”Stridshingsten” fortfarande är den andlige ledaren och förebilden och att M egentligen inte är ett invandringskritiskt parti! Man är mer eller mindre tvingade att ändra kurs. Har M ersatt alla i ledningen som under Kaiser Reinfeldt hyllade massinvandring som en frälsning från ovan?

Man kan lugnt påstå, att det rör på sig nu i det politiska Sverige, full panik är nog en mer träffande beskrivning, med tanke på den här ursäkten från UK. Foliehatten undrar hur tongångarna går på Sveavägen 68?
 
Att UK ber om ursäkt, i den mån som han och hans parti kan be om ursäkt på minsta möjliga sätt, beror på en begynnande desperation. ”Framgång föder framgång” som Peter Wolodarski varnade för om SD:s opinionssiffror. Nu när SD med all tydlighet är Sveriges största parti, så blir det betydligt mer socialt accepterat hos den M-röstande medelklassen, att gå över till partiet som haft rätt hela tiden i de avgörande samhällsfrågorna och som har störst trovärdighet enligt mätningar, att kunna lösa de problem som Sverige står inför, under det kommande 2020-talet.

Det märkliga är, att först nu, när Löfven kört ner i diket och gjort de värsta magplasken i svensk politisk historia, så träder UK fram och försöker göra någon slags avbön under galgen! Omvändelse under galgen visar bara vilken ynkrygg UK är. Han har haft all chans i världen i flera år, att ändra sig, men det är först nu, när det verkligen börjar vina om knutarna, när SD faktiskt är erkänt största partiet som han låtsas "tala ur hjärtat."
 
UK bör rimligen likt många andra med ögon, öron och en hjärna mellan dem, blivit övertygad om, att Sverige har kört i diket och fört en total aningslös invandringspolitik utan konsekvensanalys, under de senaste 17 åren av S-styre och 8 åren av Alliansstyre som är huvudorsaken till alla problem. UK säger en sak, men partiet handlar på ett helt annat sätt.
 
M måste gjort en opinionsundersökning och sett att M ligger riktigt illa till. Om UK styrde ett M som var större än SD, hade det aldrig hänt. De är desperata. Det spelar SD i händerna. M säger med andra ord, att SD aldrig varit rasister och alltid haft rätt om utvecklingen. Spännande utveckling!
 
Kan denna ursäkt vara ett led i den omsvängning av partiets linje som ska möjliggöra någon slags regeringssamverkan med KD och SD efter en eventuell valvinst 2022.
Idag vill en majoritet av moderaterna samarbeta med SD, samtidigt som verkligheten nu blir allt mer obarmhärtig. UK tvingas välja väg och rycka loss partiet i den riktningen, om han vill sitta kvar som boss. Då får enstaka individer i de egna leden agera som de vill, men de har inte moderaterna med sig.

Efter sveket från C och L, vill givetvis M markera mot MP, C, L, S och V, att man inte längre ingår i ett framtida 7 klöver mot SD. Om nu alla moderater tycker som SD i deras fråga, varför ska moderaterna tillåta sig användas som stöd av de rödgröna, för deras hets mot SD. Det blir som en hets mot de egna också. Generellt är det väl så att faktiskt majoriteten av befolkningen tycker som SD. Därför förlorar moderaterna på att ingå i en slags vänstersekteristisk moraliserande. Att låta sig vara en del i åsiktskorridoren var således ett stort misslyckande som det tog flera år att någorlunda ta sig ur och det kommer att ta några år till.
UK:s avbön var egentligen
ett klargörande för alla, att det var fel att vara en del av vänsterns propaganda, så ber man om ursäkt, utan att lägga alla korten på bordet,

Ett parti kan byta politik över nästan ett sekel, men en person kan inte byta en inre politisk övertygelse som han haft sedan barnsben över en natt.
Vem tror att UK kommer att medverka till att driva en politik som går emot hans inre övertygelse som partiledare och ett stödparti till SD, med Jimmie Åkesson som statsminister?

Byt ut hela ledningen i Moderaterna och lägg om politiken skriftligt i partiprogrammet, så ska
Foliehatten tro på omvändelsen.
Denna försöksballong skickade AKB också upp, men på ett annat sätt, för ett par år sedan och då var det "no-no" och AKB fick gå. Att UK nu försöker igen, är kanske ett resultat av att Löfven, praktvurpade två dagar på raken. UK utnyttjar nu ett "momentum", utan att riskera mycket, med fallande stödsiffror. Frågan är om han kan han prata för hela partiet och kan han leverera konkret medicin, för att vända M:s siffror uppåt?

Om UK följer upp ballongen med konkreta förslag på totalstopp av migration
och återvandringsförslag, kan nog flera f.d. M-väljare tänka sig rösta på dem igen. Vänstern har nästan lyckats bryta ner allt självförtroende i allt det vi lärt oss är rätt, kan det brytas, finns hopp. 
 
Om UK skall återfå sitt förtroende måste han kasta ut i stort sett 70-80% av alla Stockholmsmoderater som i åratal har knorrat över "ideologiskt förblindade!" De är 100% lojala mot Reinfeldt och de kommer att sätta käppar i hjulet och ta varje chans de får, att verka partiet enligt deras åsikter. Se bara hur Hanif Banif behandlades. UK gjorde detta på order av dessa Stockholmsmoderater. Allt UK säger är meningslöst, så länge Reinfeldtvurmarna sitter kvar. Att Reinfeldt har en stor fan club, bevisades på M:s senaste stämma, där han fick stående ovationer!

Frågan är hur stark ställning UK egentligen har i partiet? Under hans tid har partiet backat rejält!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar