torsdag 28 november 2019

Lärarförbundet anser att Liberalerna är nationalister och SD rasister!

Betygsutredningen skulle publicerat sin utredning nu i höst, men så blev det inte. Utbildningsdepartementet kom med tilläggsdirektiv i september. Utredningen skall komma med förslag på, ett sätt att motverka betygsinflation.
 
Betygsutredningen som leds av pedagogikdocent Jörgen Tholin och via hans Twitterkonto framgår det, att han tillhör inte helt oväntat pedagogikvänstern. Det är ingen person som förespråkar fingerfärgspedagogik, men likväl, så faller han inom vänstern med motstånd mot intagningsprov, standardiserade prov och centraliserad bedömning och betygsättning. Sossarna har också sett till, att uppdraget är så kringskuret, att inget kan göras. Problemet är tämligen simpelt. Sverige tillåter lärarna att bedöma och sätta betyg, istället för standardiserade prov som sker centralt. Prov är inget som Jörgen Tholin och sossarna vill ha, eftersom det visar elevernas dåliga kunskaper och att kaoset i den svenska skolan kommer uppdagas för alla.


Foliehatten är övertygad om, att om M, Kd och SD kan skjuta ned hela utredningen och göra regeringen till åtlöje när den släpps, även L:s nya och rätt vettiga nya skoltalesman Isak Skogsstad, kommer garanterat att protestera.

Problemet är att sossarna inte ens i kristider, vet hur de skall agera. De tillsätter en utredning och låter vänsterliberala, post-marxistiska och progressiva pedagoger ingå i den. Skolan är i kris och detta är vad partiet förmår!

Drygt 70 % av alla lärare röstar på V, Mp och S och det visar hur vänstervridet lärarkollektivet är. Det som förvånar mycket, är att de också gillar att förstöra sin egen arbetsmiljö, men frågan är, om föräldrarna som betalar lärarnas löner, är lika sugna på detta. Frågan är också hur sugna föräldrarna är, att få se sina barn få sämre betyg, för att de inte drar jämt med någon lärare? Sossarna kommer att förlora mycket av sitt förtroende i skolfrågor, precis som det förlorade förtroendet i andra ”välfärdsfrågor!”
 

När SVT sökte representanter för Lärarförbundet vägrade samtliga att ställa upp på en intervju. Däremot gör de ett uttalande i ett mejl. Förbundssekreteraren Anders Åhlin skriver att förbundsstyrelsen har beslutat om, att de inte samverkar med politiska partier och organisationer som inte delar deras värdegrund. Lärarförbundet avslöjade också sin politiska agenda, när de anser att SD:s värdegrund strider mot Lärarförbundets, bland annat för, att de är motståndare till ”mångkulturalismen!” Lärarförbundet däremot står upp för ett mångkulturellt samhälle!
 

Det här är intressant. Lärarförbundet stoltserar här med att ta ställning, för en viss omdebatterad politik. Inte bara ifrågasatt av SD och mer höger, utan även från liberalt håll och vänster. Det talar om för oss, att den högst medvetna ompackningen eller ”rebranding” av multikulturalismen som "ett mångkulturellt samhälle" eller "hjälpa flyktingar" eller helt enkelt "Det Goda" är ett effektivt sätt att maskera och dölja sin politik och samtidigt få fanatiska följare. Multikulturalister vet att deras system, inte skulle kunna sväljas lika lätt om det serverades rent och utan fluff runt.

Foliehatten hade förväntat sig, en högre intellektuell nivå av just Lärarförbundet som garanterade är ett mått av analytisk förmåga och självständighet, men numera tror han, vi hittar mer av det, hos icke akademiska fackförbund. Som en sömngångaraktig ”Non-player characte” upprepar man en uttjatad tom fras "vi står upp för ett mångkulturellt samhälle!"


Många känner inte till att både Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund under perioden 1970-1980 åkte till Ryssland, DDR, Kuba, Vietnam, Kambodja, Kina o.s.v., för att finna pedagogiska verktyg i de kommunistiska diktaturerna. De svenskarna lärarna insåg snart, att kommunisterna hade en mer kunskapsinriktad skola, så de åkte hem till Sverige tämligen besvikna.

Allt fler kritiserar Skolverket och Skolinspektionen, men också lärarna, lärarnas fackförbund samt lärarutbildningarna. Skolinspektionen är egentligen inte den värsta aktören, utan den bästa aktören. De sämsta/värsta aktörerna är Skolverket, lärarutbildningarna, fackförbunden och lärarna själva. Omvärlden går åt höger idag, så har de nämnda hamnat i en rätt jobbig sits.

Progressiv pedagogik är fullkomligt värdelöst, vilket Isak Skogstad förklarade inför en chockad borgerlig publik, i ett föredrag.
Notera att Isak Skogstad är liberal. Han är helt ofarlig, men de progressiva pedagogerna har de senaste 100 åren byggt karriär kring detta. För
någon vecka sedan skrev Lärarförbundet (ivrigt påhejade av lärarna) ett nästan hatiskt, ovetenskapligt och mycket förljuget brev till Liberalerna och försvarade borttagandet av nationalsången och anklagade dem för ”nationalism!”När nu också SD finns med på spelplanen, så har situationen fullständigt flippat ur, på de här två fackförbunden och då i synnerhet Lärarförbundet. Även Göteborgs Posten lyfter fram detta, om uteslutningen av SD från Lärarförbundens sida.

Omvärlden går åt höger, så kommer alla de institutioner som kontrolleras av vänstereliten upp till ytan. Utbildningssektorn är i många avseenden en massiv kraft och utbildningssektorn präglas av vänsterextremism och det leder till en total krock med omvärlden. Vem vill skicka sina barn till en skola, där 70% av lärarna är post-marxister som mobbar barnen och sätter betyg genom allmänt tyckande och till en skola, där eleverna inte lär sig någonting.

Vi kommer med största sannolikhet få ett skolkrig och lärarnas så kallade ”status” kommer att urholkas, när det framgår, att många av dem är riktigt illvilliga, oärliga och oseriösa. Det skulle inte förvåna
Foliehatten om Lärarförbunden inom kort skall börja utesluta, inte bara SD ur debatten, men också M, KD och L. Notera också ordkriget mellan L och Lärarförbunden. Det tyder på att konflikten inte längre står mellan politiker, men mellan politiker och olika typer av institutioner. Lärarna har inte insett, att en ny tid och tänkande, är på gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar