fredag 15 november 2019

Sverige framstår allt mer som ett bananland när t.o.m. vapen kan försvinna på regeringskansliet!

Totalt sex Glock 17-pistoler och 300 patroner specialammunition är borta från ett låst skåp inne på regeringskansliet Rosenbad. Det skriver Dagens Juridik, som hänvisar till uppgifter. 306 patroner är precis vad som krävs för att 6 st beväpnade skyddsvakter skall ha 3st fulla magasin, vilket verkar vara standard. Ett magasin i pistolen och två utöver. Ammunitionen det handlar om är Speer dot Gold, så kallad halvmantlad expanderade ammunition.

Det ska ha varit för en vecka sedan som man upptäckte att vapnen saknades, men ingen på Rosenbad vill svara på några frågor som tidningar har ställt. Rikspolischefen ska vara informerad om händelsen, men varken polisen, regeringskansliet eller Securitas, som är ansvarig för säkerheten på Rosenbad, vill svarar på några frågor.

Detta måste vara ett "inside job" med tanke på att de förvarats i vapenskåp, att någon har svetsat upp skåpet, är inte troligt. Händelsen är komik på högsta nivå! Samtidigt vill Morgan Johansson avväpna jägare och sportskyttar, för att dom har dålig koll på sina vapen. Regeringen säger att de ska stoppa införseln av vapen i landet och så kan de inte stoppa utförsel av vapen från Rosenbad. Det finns ett vapenskåp inne på Rosenbad, då kan man förvänta sig, att det finns kameror som bevakade skåpet.
Att man skulle kunna plocka ut vapen helt obemärkt låter mycket konstigt. Varför hade man inte elektronisk nyckelhantering i samband med tillgång till dessa vapenskåp? Då kan man exakt spåra, vilka som har haft tillgång till skåpet där vapnen fanns, under perioden de försvann.

Polismyndigheten bekräftar för SVT Nyheter att det gjordes en polisanmälan kring ärendet den 25 oktober.
”En polisanmälan kring denna händelse gjordes 25/10. Ärendet handläggs av enheten för grova brott vid polisområde City i polisregion Stockholm. Förundersökningen leds av en åklagare. Frågor om säkerhetsrutiner på regeringskansliet hänvisar Polismyndigheten till regeringskansliet”, skriver polisen i ett mejl till SVT Nyheter.

Rosenbad renoveras just nu och därför har regeringskansliet tillfälligt flyttat till andra lokaler. Exakt var stölden ska ha gjorts är oklart. Så det kan alltså handla om allt från byggfirman till flyttgubbarna som lättat på innehållet i det här skåpet?
 
Allt som händer på hög politisk nivå i Sverige är nu så absurd, att det blir svårt att skilja parodi från verkligheten. Men inget förvånar Foliehatten längre. Sverige har en regering som har noll koll, på vad som händer. Förhoppningsvis kommer det fram att det slarvats med "bokföringen" av vapnen och att de faktiskt finns någonstans, lagrad av behörig personal. Om det inte ligger till så, vet man inte vad som skall säga. Det är så dålig säkerhet på regeringskansliet, att de blir bestulna på sina egna vapen? Ännu ett bevis på regeringens totala inkompetens.

Det är ytterst märkligt att storyn kommer ut överhuvudtaget och just i samband med att, ”Knallkorken Morgan” ställas inför ett misstroendeomröstningen i riksdagen idag. 

Händelsen är ett internt säkerhetsproblem och inget som ska läggas ut till allmänheten. Vill regeringen elda på osäkerheten och otryggheten hos sig själva eller hos allmänheten? Foliehatten undrar vem som har ”läckt?” Han gissar att det är någon med mediekontakter och ”denna” någon, vill skada regeringen och tillfället kunde inte vara bättre, med allt som har hänt den senaste veckan.

Foliehatten skulle väldigt gärna vilja se en förklaring, om än internt om saken, men man kommer givetvis inte knysta ett ord. Själva händelsen som ägt rum, är givetvis åt helvete, men vad Foliehatten och flera är kanske mer förbannade på, är att man myglar med detta och lägger locket på och försöker verka som att man är duktigast i klassen.
 
Mygel och lägga locket på gynnar aldrig ett förtroende, det skapar bara misstroende och irritation. Securitas räddas p.g.a. skyddsobjekt och skyddande av uppgifter. De kan luta sig mot lagen och det är uppenbart, att mycket är fel och allt går fel för regeringen. Alla skandaler som kan tystas, beläggs med munkavle.
Väktare har inga befogenheter och utrustas inte med vapen (undantag personskyddsväktare) däremot har skyddsvakter stor befogenhet och rätt till vapen. Skyddsvakter har samma skydd som vanliga poliser, skyddsväst och tjänstevapen, men inga automatvapen. De är inte rustade för terrorattacker och det är märkligt att regeringen låter bevakningsföretag skydda regering och riksdag, eftersom de inte klarar av en terrorattack.

Sverige verkar inte klara någonting längre. Rosenbad skulle ändå vara ”rökt” om det blev attackerat. Det är i alla fall den känslan man får, när man läser om vansinnet som pågår i landet. 
Islamister som bygger bomber släpps ut bland folk, eftersom de inte kan utvisas, polisen bjuder maffian på pizza.Transportstyrelsen släpper identiteterna på våra hemliga agenter till främmande makt, nationella samordnare mot våldsbejakande extremism lägger två års arbete på att sätta upp en telefonlinje dit extremister och deras anhöriga kan ringa och prata av sig, sedan blir samordnaren tagen för grova skattebrott och bedrägerier.
 
I ett avsnittet av SwebbTV med Lars Bern från 29 oktober, så tar de upp att man tydligen har sänkt intagningskraven på säkerhetsklassade tjänster, till att släppa in folk som inte ens är svenska medborgare! Bl.a. till Tullen, SÄPO och FRA. Detta är tänkt att förbättra "integrationen." Titta gärna på inslaget, helt bisarrt och lär ha bäring på vad som skett på Rosenbad. 


Händelsen med de försvunna pistolerna på Rosenbad visar att Sverige marknadsför sig snyggt. Utländska medier passar dagen till ära på att fräscha till Sverigebilden:
"Six Glock-17 pistols stolen from building where Swedish PM works."

Kina måste undra hur det står till i Sverige! "Weapons stolen from gov't building in Stockholm."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar