lördag 2 november 2019

Sverige står inför stora politiska förändringar och flera partier som inte stoppat massinvandringen i tid kommer att få betala ett dyrt pris!

En dramatisk politisk omvälvning av sällan skådade mått, är Sverige på väg in i med stormsteg och nu kommer flera partier att få betala priset, för att de inte i tid stoppat massinvandringen.

Sverige har på kort tid gått, f
rån att vara ett relativt homogent samhälle till att vara ett stort invandringsland. Konsekvenserna har varit enorma och idag är Sverige ett land i kaos. Anledningen till att det ser ut som det gör i Sverige är, att media drivit en i västvärlden helt unik propagandakampanj som gått ut på, att fylla Sverige med tredje världens dåligt utbildade eller analfabeter. Det har alltid funnits en majoritet mot den förda invandringspolitiken och ändå har den kunnat pågå i årtioenden. Vad säger det om demokratin i det här landet.

20 procent av befolkningen är födda utomlands. Många så kallade utanförskapsområden finns över hela landet. En liten stad som Filipstad har procentuellt lika många invandrare som Libanon. Klart att etniska svenskars syn på samhället också har förändrats? Deras tro på framtiden måste fått ett rejält hack, när Filipstads kommuns tjänstemän varnar för konkurs, på grund av alla nyanlända som behöver bidrag?

Vänstern valde den enkla vägen och pratade istället om alla påklistrade epitet på SD, om kompetensregnet och den banala självklarheten, att invandrare gör nytta i vården och att alla människor är lika mycket värda.

S
har under de senaste 102 år suttit ohotade på tronen och de är på väg att få lämna plats till ett parti som de kallar för rasister, nazister och främlingsfientliga – SD. Sossarna är helt tagna på sängen och chockade över, att SD i praktiken är större än S. LO-basen Thorwaldsson förklarar den förestående politiska katastrofen med, att Stefan Löfvén tvingats försvara en slopad värnskatt. Ledande sossar kritiserar regeringen och säger att det behövs mer pengar till skola och sjukvård eller skyller på höstbudget.

"Alla" vet, att det inte handlar om, höstbudget, bidrag eller värnskatt som driver SD framåt? Varför klarar ingen av att tala klarspråk, om det verkliga förhållandet? Foliehatten har inte läst det i någon tidning eller hört det på radio, eftersom vi har en stark vänstervridning av SVT och MSM som mörkar sanningen om invandringspolitiken som är en Kreml-stödd konspiration. Samtidigt verkar "alla" journalister veta något som de inte berättar. Vilket sammanträffande!

Alla vet att det inte är några bidrag hit eller dit som saken gäller. I så fall skulle högerpopulisterna Ny Demokrati med Ian och Bert i spetsen
aldrig blivit, en av de största partierna, under finanskrisen på 1990-talet.

Alla vet att det är den enorma invandringen som är orsaken och nu har medelklassen börjat drabbas rejält, av den importerade brottsligheten. När den svenska arbetarklassen och folk i gamla bruksorter först drabbades, var det ingen som brydde sig och var det någon som började klaga över invandringen, blev de direkt stämplade som rasister och media var mycket snabba med att hänga ut alla som talade klarspråk om vad som händer i Sverige.

Nu
har tongången ändras rejält, när andra "socioekonomiska" grupper får smaka på den politik de röstat för. Plötsligt inser medel/högklassen i sina dyra villor och bostadsrätter, att det är öppen jaktsäsong året om, på deras barn och ungdomar som kan rånas på värdesaker, utan att polisen klarar av att göra något. Stöldligor kommer och går ut ur Sverige som de själva önskar, för att tömma fullastade bilar med stöldgods i sina hemländer. Svenska uppehållstillstånd handlas på den svarta marknaden i Mellanöstern, drogförsäljning sker öppet i skolor och bibliotek, utan att någon kan göra något åt saken. Kriminella går in på ICA och äter, utan att personalen kan göra något. Om polisen tar dem, släpps de fria efter ett par timmar och då återvänder de till samma affär för kvällsmaten!

En politisk urladdning kan komma plötsligt även om Foliehatten tror, att den ligger något år framåt i tiden. Massinvandringen till Sverige fortsätter, så det kommer bli mycket värre innan det (kanske) kan bli bättre, var så säkra på det.
 
Peter Santesson chef för Demoskop twittrade upp en bild med följande text:  ”Jag tror att det här diagrammet är väsentligt för att förstå varför migrationsfrågan blir stor och omstridd i borgerliga läger. Staplarna visar förändring i poster i statsbudgeten 2008-2018.” Titta på diagrammet! En sanning som många kommer att häpna över!

Grovt förenklat visar bilden att pengar i statsbudgeten gått från gamla och sjuka till migrationen och migrationens skapade problem.

Det som gör
Foliehatten mest förvånad är, att Peter Santesson och många andra inte påtalar, att förr hade det varit vänstern som reagerat mest på, att tryggad ålderdom och trygghet vid sjukdom för arbetarna får stryka på foten för ett importerat trasproletariat
Bra att den här diskussionen kommer upp och flera undrar säkert var kostnaderna för SFI, Komvux och liknande hamnar. Ligger de i den enorma nya stapeln "utbildning och universitet"? Här behövs pedagogik. 
 
Alla som har besökt mellansvenska gamla industristäder ser, alla de ny/ombyggda stora lokalerna för SFI, Komvux och kurser som samhällsorientering och liknande plus folkhögskolor. De gamla industrilokalerna i Norrköping, Västerås och Eskilstuna har gjorts om till utbildningscentra som ska serva nyanlända grupper. Foliehatten tror de sociala kostnaderna för det allmänna för invandringsexplosionen är groteskt enorm. Hur stor andel av de nyanlända/utrikes födda lever på utbildningsbidrag? Ingen verkar kunna förklara det eftersom statistiken, inte kan skilja på olika grupper folkbokförda.
 
Utbildning kostar pengar. Det handlar såklart om SFI, Komvux men också om skolor. Känner du till hur mycket alla de här invandrarskolorna kostar. När skolan börjar få 15-20 procent invandrare (första, andra eller tredje generationen) går kostnaderna upp. I flera av Malmös skolor har de erhållit skolpengen gånger 3! Det handlar om språkhjälp, assistenter, förstörda lokaler och allt möjligt.

Här får vi en rykande färsk inblick i vad mångkulturens utbildningskostnader gör med kommunerna, när kommunerna får ta över migrationspolitisk springnota. Hur ser det då ut i Botkyrka kommun, som har Sveriges mest mångkulturella befolkning och flera särskilt utsatta områden?

Av utbildningsnämndens prognostiserade underskott på drygt 35 miljoner kronor för 2019 är 22 miljoner kronor lägre intäkter från Migrationsverket och 4 miljoner kronor högre volymer av nyanlända i grundskolan. Totalt 26 miljoner kronor.

Det är cirka 74% av underskottet som kan kopplas till främst två saker. Det ena är regeringens medvetna strategi att låta kommunerna ta en allt större andel av kostnaderna som borde åligga staten (genom Migrationsverket). Det innebär rent konkret att kommuner som Botkyrka får sämre skolor för sina elever.

Publicerad: 30 oktober 2019 kl 19:00 av Willy Viitala
Makten försöker på alla sätt gömma undan arbetslösheten, hos den svenska för 2020–2023 ligger besparingar på 250 miljoner kronor på Botkyrkas skolor. Redan under 2020 kommer vi att behöva skära i elevpengen och försämra kvaliteten. Det andra som underskottet kan kopplas till är kombinationen av EBO-lagen och det stora antal flyktingar som kom hösten 2015, som i sin tur har lett till transformeringen av det politiska landskapet och hela den politiska debatten. Kommunerna bör kompenseras fullt ut för sina merkostnader för statens åtaganden. Medger statsfinanserna inte detta så bör konsekvensen synas i en stramare migrationspolitik, inte i klassrummen och i ökande kostnader för försörjningsstöd.” Willy Viitala är 2:e vice ordförande i utbildningsnämnden (M) Botkyrka befolkningen. 

Det är ett helvete att läsa statsbudgeten, den är så redigerad i texten, om du skulle vilja hitta något, så måste du bläddra i noterna. Foliehatten är helt övertygad om, att det finns en tanke bakom detta faktum. Media klarar aldrig av att granska statsbudget och nationalekonomer med en annan åsikt än den påbjudna, får inte vara med i debatten. Precis som de personer som inte tror på klimatpolitiken. 

I DN gick arbetsmarknadsminister Eva Nordmark ut och sa, att kommunerna borde ansvara för AMS. Klart som fan de vill det, eftersom arbetslöshet är växande och en stor kostnad för staten, vilket du också ser i Santessons diagram. Du kanske också förstår varför skolan inte förstatligas. Kostnaderna skulle skena i staten och då skulle de inte kunna skyffla runt 6-7 % av budgeten som de gör så där lagom, innan valet. Peter Santesson har så elegant berättat för oss i sitt twitter(utan att ge detaljer). Där kan du också se hur staten prioriterar över tid.  Pengarna är snart slut i statens kassakista och svensken får skylla sig själv som inte fattade, att de inte kan lita på det politiska etablissemanget eller att media skall informera om sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar