tisdag 19 november 2019

Kan vi se framemot Stefan Löfvéns och Annie Lööfs avgångar?

Kritiken mot Stefan Löfvén har varit massiv efter söndagens intervju i SVT Agenda.  Det som alla kritiker har reagerat över, är Löfvens påstående, när han fick frågan varför Sverige med sin grova brottslighet sticker ut med i Europa och hela västvärlden och att han svarade, ”att det hade varit densamma ifall det varit svenskar som bott i de så kallade utsatta områdena med hög arbetslöshet.”

Många menade att han antingen far med osanning eller helt enkelt är så pass omedveten om hur verkligheten faktiskt ser ut.
I en intervju med Dagens Nyheter igår, upprepade Löfven återigen denna övertygelse. Löfven: ”Viktigt att inte etnifiera brottsligheten.
Foliehatten trodde kanske han skulle nyansera och precisera sig i DN med lite eftertanke, men det blev ännu mera floskler och ett ännu större magplask.
 
I en Twittertråd har Johan Ingerö(JI) KD kommenterat och gjort ett utdrag som han definierar som ”retorisk panik!”

Löfven:
Vi tror på det här. Vi behöver bli ännu tydligare med vad vi faktiskt gör. Enbart i den budget som nu ligger på riksdagens bord för nästa år är det 30 av partiets vallöften som mer eller mindre tillgodoses. Om det behöver vi bli än tydligare. Men opinionsmätningar kommer och går, valresultaten avgör och jag känner en mycket stark tilltro till det vi gör. Vi gör rätt.
JI: Löfven följer upp Agenda-succén med ett identiskt fyrverkeri i DN. Vi kan inte ha det så här.

Anders Lindberg den kloke hoppar in i Ingerös tråd
och sedan följer en intressant diskussion mellan ”den kloke AL och JL:

AL: ”Vill protestera en smula. Att saker är invandringens fel är ingen sanning. Det är en åsikt. Att brottslighet i första hand har ett samband med klass och segregation är väl underbyggt.”

JI: ”Och hur tror du att klass och segregation påverkas av rekordstor invandring och svag integration, om du får gissa?”
AL: ”Fast att ni har initiativet i debatten just nu gör väl inte rimligen att alla andra ska vara tysta?”

JI: Nej, det innebär att alla vi med någon typ av relevant maktposition (inkluderar statsministrar här) måste skaffa en adekvat lägesbild. Det vi ser är det sista stönandet från en döende analysmodell, bördig från förra sekelskiftet. Och det hjälper ingen.
Och vadå "ni har initiativet"? Förstår du att detta handlar om en snabbt accelererande krissituation som kostar liv? Det handlar inte om medlemsfusk i SSU. Det är ingen lek. *Gängen* har initiativet, allt vi har är en förbrukad och maktmätt statsledning.”

AL: ”Ni har iniativet under regeringens första år. Det brukar oppositionen ha. Inte omöjligt att ni vinner nästa val om tre år. Självklart. (Hade M och KD varit intresserade av konkreta åtgärder tror i varje fall jag att man inte hade hoppat av gängsamtalen.)”

JI: ”Jag pratar fortfarande inte om vad som händer i Rosenbad, jag pratar om vad som händer i hundratals bostadsområden. Är du så marinerad i maktperspektiv att du inte ser skillnaden?”

AL: ”Men sluta. Att hoppa av gängsamtalen gör er inte till ”folket” mot ”eliten”. Ni och M har ju ungefär samma svar som S. Det vill säga inte särskilt många.”

Foliehatten tror att det fortfarande finns många inom sosseleden som resonerar som Anders Lindberg och det är därför det ser ut som det gör i Sverige. Samtidigt skall vi inte glömma att de har haft starkt stöd av MP, C och V.


I ett reportage har Dagens Nyheter följt med Löfven på hans resa i Sverige under parollen ”Ett starkare samhälle – Ett tryggare Sverige.” Löfvens ledarskap har ifrågasätts av allt fler och SD nyligen gick om S i en opinionsmätning, anser Löfven att allt är som det ska.
Löfven: ”Läget i landet är bra, det finns en stark uppställning för politiken, för det vi gör.”
När Löfven i gårdagens DN och dagens Expressens-TV fortfarande framhärdar, att han har rätt i det han sa, i sin famösa intervju i Agenda, inser alla, att Stefan Löfven är en fullständig katastrof för Sverige och socialdemokratin. Han är fullkomligt oförbätterlig. Tog han ingen lärdom av vad som hände 2015, när de oerhörda problemen med migrationen var ett fullbordat faktum och radikal förändring var tvunget och sedan dess har inte Stefan Löfven gjort någonting.

De
t var inte det Sverige behövde, vad Sverige behövde var stängda gränser. Hur många människor har kommit till Sverige sedan Löfven, hösten 2015 sade att gränsen är nu stängd. Sverige har EU:s lägsta asylmottagande! Sedan dess har det kommit 500 000 - 600 000 = sex(6) nya Linköping. Sverige har inte bostäder, skolor, vårdkapacitet, poliser och viktigaste av allt, jobb för detta mottagande.

Löfven har
fortsatte förstörelsen av Sverige och han gör det opåverkat och målmedvetet. Foliehatten tror att han t.o.m. sover gott om natten. Miljoner människor i Sverige har i flera hundra år med strävan och klokhet och aktning för lagen byggt fram landet till ett av de mest framgångsrika i världen. Den märklige Fredrik Reinfeldt började förstörelsen och efter honom poppar den obildade Löfven fram och tar upp FR:s mantel och fortsätter med förstörelsen.

Stefan Löfven har en agenda. När han tillträdde som statsminister är makten hans ledord och allt annat kommer i andra hand. Det blev ganska uppenbart, när JÖKen kom till. Det var inte fler invandrare Sverige behövde, utan färre. SL gav vika för C och MP:s krav och Sveriges porter är fortfarande öppna på vid gavel och fler kategorier(sjuka) skulle beviljas PUT. SL insåg också att det var inte svensken som har sossarnas valboskap utan invandrare och det var därför han gav med sig.

Det är ingen som påstår att orsaken är etnicitet. En vårdslös invandringspolitik volymmässigt, låg utbildningsnivå på invandrare, noll krav på att lära sig svenska, noll krav på självförsörjning samt stenåldersmentalitet i ursprungsländerna. Detta säger inte ett dugg om etnicitet och det är ingen som påstår detta. Nu råkar dessa människor oftast vara av annan etnicitet, men det betyder inte att man skyller på etnicitet.
Många kan inte skilja på etnicitet och kultur och på vissa håll sätter man medvetet likhetstecken mellan dem för att kunna utmåla meningsmotståndare som rasister. För det är förstås en katastrof, löftet om det multietniska multikulturella paradiset visar sig vara ett helvete, men hur ska man backa från det, är frågan.

I Agenda gjorde statsministern ett spännande utspel om gängvåldet i SVT:  ”Vi såg det inte komma, att Sverige skulle kunna få den här utvecklingen”.
Gjorde vi inte? När Löfven växte upp skedde få gängmord. Enligt polisen hade gängens vapenmord i början av 90-talet nått ca 4 per år, och ökade gradvis.
Källa: Tino Sanandaji
Löfven väljs in S-partistyrelse 2006: 8 gängmord
Löfven utnämns till partiledare 2012: 12 gängmord
Löfven utnämns till statsminister 2014: 19 gängmord
Löfven påstår att ”tryggheten ökar” 2015: 28 gängmord
Löfvens regering sätter upp mytsida 2017: 37 gängmord
Löfven påstår i USA ”Vi har hanterat detta” 2018: 45 vapenmord"
 
Foliehatten kommer att bli förundrad över, om S kommer att få mer än 15% i nästa val. Sossarna kommer att tappa många muslimröster till det nybildade islamistiska " Partiet Nyans" och vanliga Svenssons som äntligen vaknat! Det man kan hoppas är att Stefan Löfven redan i år avsätts och att det blir nyval.

Foliehatten såg att det nu, också finns krafter inom Centern som inte alls är förtjusta i den politik som Annie Lööf för. Oppositionen i C har insett, att de inte vill sitta kvar i det tåg som lokföraren Löfven kör mot avgrunden, utan de vill hoppa av innan. Det kanske kommer att hända en del i C under Annies mammaledighet. Spännande tider att se framemot”5 kommentarer:

 1. Rödhättans intelligens kan nog verkligen ifrågasättas efter Löfvens fantastiska uppvisning i Agenda....Hade" journalisten" varit tuffare hade han mosat Löfven!!!!

  SvaraRadera
 2. Du har helt fel angående valresultatet 2022.
  S får tillsammans med M,C,L och N betydligt fler röster än SD och bildar därför samlingsregering under Stefans ledning.
  Det är den som räknar rösterna som har och behåller makten.
  Inget av 7-klöverpartierna kommer ifrågasätta valresultatet eftersom de alla kommer sitta säkra kring köttgrytan.
  Priset de betalar för denna plats är tystnad och fortsatt S-styre.
  Vad gör de inte för pengar, makt och en plats vid Nobelfesten?

  SvaraRadera
 3. Peter!
  L kommer att åka ut ur riksdagen. Såg du Sabuni i Agenda i söndags, då förstår du varför! Anders H klädde av henne totalt och fintade upp henne på läktaren! Jag har skrivit tidigare att L drog en stor nitlott när de valde Sabuni. De försöker nu bli ett nytt miljöparti, med ny skatt på motorvägar. De fick igenom plastskatteskatten. Det skall nog till ett mindre mirakel om L skall klara sig i nästa val! Men som "sälj inte skinnet förrän björnen är skjuten" kan kanske gälla! De klarade sig kvar tack vare röster från Sthlm.

  Med N gissar jag att du menar Nyans! Se dagens inlägg. Att M skulle släppa in dem, är politiskt självmord!
  Samma gäller nog C som tappar i opinionen. De är nu nere på 6% och tappet fortsätter. När C är nere på 4%(snart) ryker Annie. Detta sker under hennes mammaledighet! (Gissar jag)

  Den nya regeringen kommer att bestå av M, KD och SD med över 50%!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marcus,
   vi har olika syn på hur fästa vid makten 7-klövern är.
   Att släppa in SD i värmen tror jag inte de tillåter med mindre än att SD får 51% i ordinarie val.
   Innan detta sker är jag övertygad om att SD blir förbjudet i Sverige.
   7-klövern väljer hellre inbördeskrig än släpper taget om köttgrytan, och den absolut viktigaste spelaren är S, hela deras existens hänger på att sitta vid makten, något alternativ finns inte.
   Föreställ dig hur långt S är beredda att gå för att få utnämningsmakten i nästa regering!
   Ge S denna makt och de lovar att varenda moderat, centerpartist, muslim och eventuellt kvarstående liberal får en fantastisk titel och livslång försörjning.
   Ett löfte de kommer hålla!
   Det är möjligt att C och L faller ur riksdagen, spelar ingen roll, hälften av dem går till M, resten till V och S.
   SD får fortfarande inte ensamma 51% och M är definitivt mutbara, speciellt som S för en migrationspolitik som ligger helt i linje med Ms nyliberalers.
   Politik är det möjligas konst där S och nya M bägge är helt överens om att ett totalitärt styre är bäst, de är 2 grenar på samma träd, den totalitära elitismens ideologi.
   De är nu så nära målet att fasa ut demokratin att de aldrig någonsin släpper in några störande element likt SD, ett parti som väl närmast kan liknas vid 60-talets S, något i stort sett hela det politiska Sverige avskyr värre än inbördeskrig och nationellt självmord.

   Radera
  2. Jag glömde nämna KD, detta parti är en blåkopia på M med en något mer moraliskt humanitär människosyn, men i grunden nyliberalt och mutbart, framförallt om det går att få sveket mot det svenska folket att framstå som kristet förankrad altruism.

   Radera