lördag 30 november 2019

Uppdrag graskning gick på världens nit när de litade på en lögnare och ekonomisk rufflare!

Europadomstolen för mänskliga rättigheter har i en dom fastställt, att alla anklagelser som Bill Browder har hävdat, att Danske Bank och Swebank ”tvättat” pengar åt ryssarna, är ren lögn.
Den amerikanske miljardären Bill Browder har drivit en mycket framgångsrik kampanj mot Ryssland efter att rysk polis slog till mot hans hedgefond Hermitage Capital Management i samband med en utredning om omfattande skattebrott 2007.

För Uppdrag Granskning(UG) måste detta vara ytterst pinsamt, eftersom allt de har påstått är uppgifter som kommer från Bill Browder. För några dagar sedan har UG igen blivit uppmärksammat och denna gång påstår de att SEB tvättat 8 miljarder. Enligt Foliehatten är UG påståenden inget annat än mycket dålig journalistik och att de har blivit totalt blåsta.
När UG den 20 februari gick ut i ett program och hävdade att Swebank tvättat 40 miljarder till ryssarna, förstod Foliehatten, att detta inte stämde, Några dagar innan hade han sett uppgifter om denne Bill Browder och hans framfart i Estland. Han använde sedan exakt samma koncept i Sverige och där ”nappade” UG och Expressen rejält. De svalde både, bete, lina och sänke, ja allt!

I sitt reportage klipper och klistrar UG och de tittare som inte har kunskap om bankvärlden, blir alldeles förvirrade. Foliehatten har märkt i sin omgivning, att flera personer tror att "avslöjandet" handlar om något som pågick nu. Nej, det handlar om transaktioner som skedde under åren 2007-2015. De 40 miljarderna är inte heller huggna i sten, utan bygger på transaktioner hos ett mindre antal kunder som de gjorde, under den perioden. Då är det mycket magstarkt att vara tvärsäker, om att alla pengar är svarta pengar.

Det var en ordlek som UG höll på med. De skriver på sin sajt "Swedbank ”KAN” ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt, under närmare ett decennium. Det är ett retoriskt knep, för att kunna insinuera saker man vet, att man inte har några bevis för, i syfte att göra propaganda. Allt i UG är väldigt vagt, uppenbart att UG inte vill fokusera på substansen, för det skulle avslöja, att det knappt fanns någon substans bakom storyn. Mycket vagt och "Titta det här företaget är registrerat i samma kontorshotell som någon som tvättat pengar - visst ser det skumt ut!" UG får det att se ut som att dom granskat jättemycket material jättenoggrant, men det tycks inte ha gett så mycket värt att presentera.

DN och övriga i Bonniers sfären haka
de givetvis på och slog fast, att så är det. Även övrig media hakade på och ingen är det minsta kritisk mot hur frågan presenterats. Det är intressant att se, hur exempelvis DI sågar Swedbank jäms med fotknölarna, innan vare sig berörda myndigheter eller Swedbank själva har kommenterat. Intressant också, att Jonas Sjöstedt drar på med rena domedags-tweeten över inte bara Swedbank, utan alla banker. En sann populist och en sågning av en tvättäkta kommunist som ser "rött", när banker kommer på tal. Enligt Sjöstedt skall de betala enormt mycket mer skatt, än vad de gör idag.

Det handlar inte alls om 40 miljarder utan om 150 miljoner, där Swedbank kanske figurerar. 40 miljarder är gissningsvis den totala summa som passerat Swedbanks konton i Baltikum och där allt utom 150 miljoner är fullt normala transaktioner.

I UG talades om att det har "slussats" 40 miljarder mellan Danske Bank och Swedbank. Det är så man brukar uttrycka sig när det görs rena överföringar av pengar mellan olika konton. Det har inte nämnts något om konstiga låneupplägg, överlåtelser av företag eller liknande (vilket inte hindrar att det kan upptäckas längre fram).

Att få tag på transaktionsdata för Swedbank måste vara rätt svårt. Sannolikt få personer som har tillgång till detta och banker är inte särskilt "hackbara." Här kan det nog krävas, att rätt anställd mutas med €100 000+. Långt över UG:s budget. I så fall är det Browder eller någon annan aktör som betalat för att fixa fram data. Foliehatten utgick från att det vara så, men det kanske är så simpelt som att SVT bara har, data från Danske. UG är väldigt vaga, eftersom dom inte presenterar några bevis för att dom faktiskt har data från just Swedbank, så är det absolut möjligt att dom bluffar.

Innehåller listorna från Danske info om landet och namnet på mottagaren typ "Starfish Shipping Company, Charlestown, Nevis - Swedbank Latvia 123456789..." så räcker det, för att koka den här UG-soppan.
 
Regelverket mot penningtvätt är numera stenhårt reglerat och minsta brott, bestraffas hårt. I regelverket ingår bland annat att banken måste känna sin kund rätt bra, oavsett om det är en privatperson eller ett företag. Banken ska med regelbundna intervall ställa en rad frågor och vid behov kontrollera svaren.
I det här fallet verkar det röra sig om ett 50-tal personer/företag som antingen inte har någon verksamhet eller som tillhör någon som kan misstänkas vara målvakt.

UG:s unika läcka menar, att det, under tio års tid, förts över totalt 40 miljarder mellan "misstänkta" konton i Danske Bank och Swedbank. Det är nog ingen som blivit lurad på några pengar i dessa transaktioner som SVT påstår, att ägarna bakom dessa konton kan bryta mot reglerna för penningtvätt och att bankerna därför inte borde ha godkänt dom. Det är oklart huruvida UG:s påståenden är korrekta. Det är också oklart huruvida Swedbank faktiskt anmält en del av dessa konton. Swedbank säger bara, att man har gjort polisanmälningar, men eftersom det råder banksekretess, får de inte uttala sig mer konkret.

I Swedbankfallet är det rätt anmärkningsvärt att UG får materialet i en papperskasse i en förvaringsbox i Baltikum och att en stor hedgefond förvaltare, utan till synes med någon koppling till Swedbank, agerar utredare och visselblåsare. Kanske är allt sin ordning, kanske är detta att försök att smutsa ned Swedbank och det baltiska banksystemet.
Varför drog inte Finansinspektionen och ansvariga ministrar öronen åt sig, när en innehavare av en stor, Rysslandsrelaterad hedgefond, med hemvist i ett skatteparadis, lägger en väldig massa tid och pengar på att leta upp och lägga fram påstådda brott mot penningtvättsreglerna i banker han själv inte har med att göra? Det är så oerhört udda, att det osade ”kattskit” lång väg. Det blir en litet lustig situation: UG slänger fram massa anklagelser, utan bindande bevis och Swedbank får inte gå i svaromål.

Bill Browder är jude och låg bakom UG:s unika läcka och det finns en hel skog av frågetecken. UG-reportaget var inte något som rätar ut frågetecken, utan snarare en del i Bill Browders kampanj. Browder är bibliskt vred, för att ryska oligarker genom bl. a. Swedbank blåste honom på hans tjuvpengar. Läs historiken på amerikanska siter, här i Sverige döljer media naturligtvis sådant, hur Browder byggde upp sin rikedom under den alkoholskadade Jeltsin som sålde ut, ryska folkets egendom till oligarkerna, oproportionerligt många av dessa är judar, för groggvirke.

Bill Browders finanskarriär i Ryssland slutade snöpligt, eftersom han fick sitt visum indraget. Hans affärsstrategi gick ut på att prata ner statliga företag som skulle privatiseras(efter Sovjets sönderfall) och ta över dem, när kursen var tillräckligt låg.
För sina enorma vinster i Ryssland, enligt hans egna uppgifter växte fondbolaget Hermitages värde med 1 500 % , betalade han inte en enda rubel i skatt. Hans främsta trick var, att via bulvaner köpa 131 miljoner Gazpromaktier till ett förmånligt inhemskt pris, när det var förbjudet att sälja sådana aktier till utlänningar.

När UG framställer Browder som ett sanningsvittne, bör alla  varningslampor tändas. Han är en brottsling som Ryssland efterlyst via Interpol, en storspekulant som jobbar med Bloomberg. Lyssnar man på honom, så är han en lögnernas mästare. Sedan när har Bill Browder, amerikan som numera bor i Storbritannien, tagit över Interpols mandat? 

Rapports uppgifter att ryska myndigheter ska ha mördat hans revisor Sergej Magnitskij är helt felaktiga. Han dog på ett fängelsesjukhus av sin kroniska njursjukdom. Han har inte blivit mer mördad, för att USA-kongressen tror det.
Att sätta en jude att röja i ekonomiska oegentligheter, är som att sätta räven som hönsfarmare.

UG har alltså vittrat blod och gått till frontalangrepp mot "kapitalist"-bankerna men i själva verket har de blivit uppsnurrade på läktaren av tidernas största con-artist i en spekulationshärva. Skulle tro att även om man så lägger fram bevisen framför dem så kommer de aldrig att ens för sig själva erkänna hur lurade de har blivit. Hoppas någon av vänsterfånarna på UG läser här och tar del av denna dokumentär, så kanske de kan få en liten liten inblick i, verklig undersökande journalistik.

Foliehatten är helt övertygad om , att det är den manipulative Browder som låg bakom läckan av dokument till UG som sedan gått rätt i fällan och i UG anklagar Swedbank för penningtvätt. Han gör detta för egen vinning så klart och vill dessutom hämnas för stackars Magnitsky. Browder lyckas lura skiten ur alla gällande Magnitskys bortgång p.g.a. av fördomar och rysskräck. Väst vill helt enkelt tro på, att ryssarna slår ihjäl personer till höger och vänster.

Swedbank har följt de regler som gäller och det framgår av en analys som släpptes på torsdagskvällen av Swedbank.
"Samtidigt som det känns nära omöjligt att förutse vad media kan gräva fram,  så pekar offentliggjord information fortfarande i riktning att Swedbank inte gjort några grova förseelser. De baltiska och svenska myndigheternas utredningar kommer att vara i fokus i nästa skede. Vi förväntar oss att dessa kommer att presenteras snart, eftersom farhågorna plågar hela sektorn och ställer hela Baltikum i dålig dager.

Foliehatten anser att JO ska granska UG, detta kan vara värre än terrorism, en finanskris som leder till massarbetslöshet, vilket leder till kriminalitet!

Tillägg: För de som är intresserade av en länk, om de utredningar esterna genomförde i Estland och Swedbank, klickar på den. Foliehattens påstående styrks till 100% och det visar, att UG gått på världens blåsning
, vilket också nu bekräftas av domen i Europadomstolen! UG:s avslöjanden om bankerna är inget annat än urusel journalistik av urusla journalister.
Om det är någon som tror att det var UG eller MSM som skrev en artikel om domen, då har ni fel. Ännu en gång var det nätet som avslöjade denna godbit, precis som med Iraks försvarsminister. I utländsk press är detta stort, Der Spiegel skriver om detta.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar