torsdag 14 november 2019

Sverige liknar snart gamla DDR eftersom glidaren Mikael Damberg vill införa censur och yttrandefrihet på nätet!

Mikael Damberg gästade på tisdagskvällen SVT Aktuellt, för att kommentera SVT Nyheters granskning av livesändningar på nätet och de hot- och hat-kommentarer som ofta förekommer i samband med sändningarna.

Damberg: ”Det finns mycket kvar att göra. Jag är inte nöjd att olagligheter som trakasserier, hets och hot mot olika folkgrupper och personer ligger kvar efter domar. Det måste bli bättre.”
Enligt Damberg för regeringen en dialog med IT-jättarna som Facebook, där man enligt Damberg uppger att de ”växlar upp sin organisation” genom att anställa fler som godtyckligt kan censurera. Damberg anser att det ligger ett stort ansvar på polisen och att Internet som länge betraktats ”som något parallellsamhälle där lagar och regler inte gäller!”
 
Problemet som regeringen upplever är, att folk klagar på missförhållanden i samhället som JÖKen kallar hot och hat. Detta löser sossarna genom, att begränsa möjligheterna att klaga. "Näthatare" är i de allra flesta fallen vanliga Svenssons, frustrerade över samhällets förfall, men de kanaliserar det på ett dåligt sätt. De flesta "brotten" rör sig om generella kommentarer inte riktat till specifika personer – d.v.s. brottsoffer saknas. Rör det sig om riktade dödshot mot konkreta personer, ska det självklart kunna lagföras.

Tankebrott riktade mot staten är enligt Damberg lika allvarliga som de kroppsliga(dödsskjutningar) skadorna mot medborgare. Dessutom är de brott Damberg talar om, inte "hat" utan de är i själva verket befogade. I vissa fall är kritiken väldigt klumpigt uttryckta mot makten. Vad Damberg inte inser, är att den kritik svenska folket skriver på nätet, är inget annat än ren och skär yttrandefrihet. Problemet med ”näthatare” är att det har blivit ett löst uttryck som rymmer allt mellan hot och kritiska kommentarer. Generellt sett så har många IQ=fiskmås, när man ifrågasätter folks resonemang eller uttrycker sig skeptiskt emot staten. Nu verkar polisen tycka att det är viktigare att jaga privatpersoner på Facebook för ”rasistiska uttalanden”, istället för att utreda våldtäkter och våldsbrott. Inte konstigt att Sverige ser ut som det gör när ”näthat” och ”fel åsikter” ska utredas och "nätbrottslingar" skall lagföras. En relevant fråga är varför "näthatare" ska lagföras, medan grovt kriminella kallas till frivilliga samtal och bjuds på pizza?
 
Problemet är löst på traditionellt socialistiskt östtyskt sätt. Socialister gör oundvikligen en av två saker så fort de får chansen.
1. Inskränker medborgarnas fri- och/eller rättigheter.
2. Höjer eller inför nya skatter. (Den senaste index av el)
Om Damberg istället hade agerat som den minister han är, hade han sett till att kriminella utlänningar kastats ut ur landet.

Det skulle vara väldigt intressant att få läsa i dom gamla Stasiarkiven om det täta samarbetet mellan Sverige och DDR. Regeringen har varit väldigt noga med, att se till att Stasiarkiven förblir stängda. Birgitta Almgren har haft tillgång(tillstånd) till arkivet och har skrivit en mycket intressant bok ”Inte bara spioner.” Foliehatten(rek och har boken hemma) skulle inte alls bli förvånad, att den dag arkivet blir tillgängligt, kommer det att avslöjas att flera ledande sossar varit agenter!

Damberg ska kanske vara försiktig med vad han önskar, efter 2022 vill han kanske kunna skriva vad som helst om SD. När Damberg säger att Internet för länge betraktats ”som något parallellsamhälle där lagar och regler inte gäller”, borde han istället ta tag i de parallellsamhällena i No Go zonerna där Sharia lagar gäller.
Bästa sättet för en politiker att undvika missnöje och elaka kommentarer är att göra något vettigt. Men det kanske vore för mycket begärt.

Damberg och andra i vänstern största problem är, att de inte ens klarar av att definiera vad deras bekymmer med yttrandefrihet är, vilket är föga förvånande för antidemokrater av Dambergs kaliber, precis som de värsta diktaturerna i världshistorien. Snacka om att regeringen är fullkomligt desperat, vid det här laget. All opposition är hat. Även om de skulle lyckas censurera hela Internet, vilket är fullkomligt omöjligt, så kommer folk fortfarande tycka som de gör och de kommer ha mer att tycka till om, när/om Damberg får igenom sina förslag.
 
Det är helt fascinerande att betrakta, hur svensk socialdemokrati inte förstår, att det är så här, de avskaffar sig själva? Är det så här sossarna prioriterar och agerar? Allt för att Sverigebilden ska bevaras, hur verkligheten ser ut saknar tydligen betydelse, för vår så kallade regering. Finns det något kvar som inte sossarna förstört?
 
Foliehatten minns hur den politiska vänstern under det sena 90-talet lovordade Internet. Alla skulle fritt kunna söka information, vilket skulle göra världen bättre. Vänstern sa det sällan rakt ut, men mellan raderna var det tydligt, att de tänkte sig, att vänstern en gång för alla skulle krossa allt motstånd. Men så blev det inte riktigt så. Istället gick vänstern mer och mer bakåt, när fler började använda nätet. Medborgardemokratin de talade om blev förvisso av, men medförde istället en allt starkare kritik mot allt till vänster.

Att rena hot är olagligt är knappast en nyhet och där är inte vänstern några helgon precis! Det är mycket möjligt att detta skall beivras tydligare. Likväl är det en märklig prioritering med tanke på det som sker i dagens Sverige. Det som oroar Damberg är nog snarare precis det samma som oroar många andra, politiskt till vänster. Vänstern håller allt mer på att isolera sig i sina små bubblor på nätet. Går de utanför dessa eller mot förmodan släpper in sina kritiker i bubblorna, åker de obönhörligen på pisk, gång på gång, tills de antingen ser sig så motbevisade eller så byter  de åsikt. Vanligast är att de hoppar in i sin lilla trygga bubbla, för att slippa göra bort sig mer.

Foliehatten tycker sig dagligen se, fler och fler från vänstern som blir mer och mer frustrerade och skriker allt högre om censur mot sina kritiker. Oftast förvisso förtäckt i andra ordalag, men med denna innebörd. Han tror inte, de förstår att detta även skulle drabba dem själva. Faktum är att många av vänsterns mest välkända slagord är att betrakta som hatfulla och t.o.m. hotfulla: "Krossa kapitalismen", Krossa patriarkalet", "Död åt Fascismen", "Inga rasister på våra gator", "Klasskrig", "Eat the Rich" o.s.v.
Det är inte detta som vänstern vill stoppa, om så varit fallet, har de haft 150 år på sig att stoppa sina egna demonstrationståg.

Det ryktas om, att delegationer från Kuba, Kina, Iran och Saudiarabien ska komma på studiebesök till Sverige. För att lära sig,  hur man övervakar och censurerar medborgarna. De anser att Sverige ligger i framkant inom dessa områden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar