söndag 10 november 2019

EU lägger sig i inre amerikanska angelägenheter!

EU försöker blanda sig i inre amerikanska angelägenheter. De protesterar mot en dödsdom i Texas. Ska en institution som EU verkligen försöka påverka USA:s rättsväsende, efter att ha lyssnat på några kändisar?

Utan diskutera det omoraliska eller moraliska angående dödsstraff,
så är problemet rättssäkerheten. 165 personer har i USA sedan 1976 blivit friade, efter de har blivit dömda till döden.

EU är principiellt emot dödsstraff oavsett, om det är en skyldig brottsling eller inte. De länder som fortfarande hade dödsstraff när de gick med i EU, fick avskaffa detta och idag har inget EU-land dödsstraff och det ses som ett absolut minimikrav för EU-medlemskap. När Turkiet ansökte om medlemskap, avskaffade de sitt dödsstraff för att bli aktuella för ett EU-inträde. En snöboll har större chans i helvetet, än att Turkiet ska kunna gå med i EU och nu höjs röster i Turkiet, för att återinföra dödsstraffet, vilket det finns mycket starkt stöd för.
 
Den som ska avrättas i Texas, är en serievåldtäktsman, kvinnomisshandlare, pedofil och mördare, enligt rättegångshandlingarna. DNA knyter honom till mordet på Stacy och flera andra våldtäkter, bland annat av en 12-årig flicka. 19-åringen som mördades var kär i sin fästman och såg fram emot att gifta sig om 18 dagar. Det är mycket osannolikt att hon och mördaren någonsin träffats innan den dagen. Här är pdf:n med USA:s högsta domstolens avslag av Reeds ansökan om nåd, innehåller mycket detaljer och fakta om fallet.

Fake news källan(och en del hävdar att Macron är iblandad): Innocence project verkar vara hans senaste leksak. Enligt dem så handlade det egentligen om en förbjuden Romeo och Julia kärlekshistoria mellan det vita offret och hennes svarta mördare som avslutades genom att den kränkte och svartsjuke vite fästmannen brutalt mördade kvinnan - 18 dagar innan de skulle gifta sig och man skyller allt på den oskyldiga svarta Romeo. Det är precis så man framställer det i media just nu.

Vi ser nog början på en ny trend där EU kommer försöka pressa USA att överge sitt dödsstraff. Det har de senaste decennierna blåst andra etiska vindar i USA gällande dödsstraffet. Läkarsamfunden låter inte längre läkare närvara vid avrättningar. Läkemedelsföretagen vägrar sälja gift för avrättning till myndigheterna. Några delstater har avskaffat dödsstraffet helt. Nu börjar påtryckningar från EU. Att man svamlar om bevisvärdet är nog bara retorik, för att det är det enda språket som kongressen i USA talar. Det är nog ingen som på allvar tror, att den dömde är oskyldig, man anser bara att dödsstraff är barbariskt och oetiskt.

Eftersom EU nu protesterar mot denna dödsdom, anser Foliehatten, att det är dags för EU, att lägga sig i avrättningarna i Mellanöstern och Afrika. Där halshugger man homosexuella. Varför bryr sig inte EU? Varför ger sig inte EU på Kina? De avrättar många fler varje år? EU är fullt av småpåvar som driver egna agendor i EU:s namn.
Foliehatten undrar om det inte har med Trump att göra, många länder i EU hatar Trump, däribland Sverige! I lokal Texas media, fanns en kommentar om att: ”Texas borde avrätta EU samtidigt!”
 
På svenska ledarsidor kan man läsa: ”Det som vore bäst skulle väl vara om kriminologer fick mer inflytande i diskussioner om brott och straff än politiker utan djupare kunskap som jagar de okunigas röster.” Är det kriminologer som Jerzy Sarnecki, de menar?

USA:s domstolar och rättsväsendet
har en fler nivåer än EU:s. Går inte att jämföra ens. Att jämföra EU och USA är dessutom oerhört svårt, då EU består av många olika länder och USA av många delstater. Självklart har domstolen i Texas gjort ett gediget undersökningsarbete. EU är inte USA och tvärtom.
 
Foliehatten tycker det är synnerligen märkligt agerande att EU väljer just detta fall. Allt pekar på att gärningsmannen är skyldig, tekniska bevis, o.s.v. Fallet har överklagats flera gånger utan resultat och GM har suttit i nästan 20 år. Men EU verkar ha lyssnat mer på Kardashian och gänget…

Fakta om fallet enligt rättegångshandlingarna: 
Det är 1996 och Stacey Stites, en ung vit kvinna på 19 år som skulle precis gifta sig med en polisman, hittas mördad och våldtagen med en okänd mans sperma i slidan. Enligt de närmaste var hon kär i sin polis och såg mycket fram emot bröllopet. Hon var på väg till jobbet, när någon rövade bort henne.
Ett år senare försöker en svart man vid namn Rodney Reed röva bort en annan kvinna som han hotar till döden. Men kvinnan lyckas ta sig lös och Reed greps. Hans DNA matchar det som hittades i den mördade Stacey Stites kropp. Dessutom kommer det fram, att 7 andra olika kvinnor/flickor tidigare anklagat honom för våldtäkt, den yngsta var bara 12 år. Men på något konstigt vis har han inte blivit dömd för något av detta.
I ett sista desperat försök att rädda skinnet, så började Reed hävda, att han haft en superhemlig affär, med den mördade kvinnan, vilket skulle förklara att man hittat hans sperma i henne. Fram till detta så hävdade han, att han aldrig sett henne.
Juryn gick inte på det. Någon ur hans familj bekräftade efteråt om hans fantasi. Offrets familj förnekade bestämt att det skulle vara sant, hennes två systrar bland annat. De är 100% säkra på att Reed måste ha mördat deras syster. Reed döms till döden. Se
da
n har han överklagad flera gånger, men utan resultat. Han ska avrättas den 20:e november.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar