torsdag 19 augusti 2021

Begriper svensk media samhällsbildningen i Afghanisatan?

Den som har läst Winston Churchills memoarer ser att han sammanfattar sina erfarenheter från en straffexpedition i Afghanistan i sin ungdom. Winston som var en klok man kunde se och förstå hur Afghanistan var uppbyggt.

Winston sammanfattade det ungefär så här: ”Landet består av ett antal stammar som befinner sig i konstant fejd med varandra. Ibland urartar fejderna till ett krig mellan stammarna. När en utomstående makt går in får stammarna en gemensam fiende och alla enas mot fienden och skjuter på dem istället.”

Svensk media och etablissemang har svårt att förstå talibanernas snabba seger. Vad Foliehatten har förstått möte inte talibanerna något motstånd vid överhuvudtaget och det måste tyda på att förhandlingar hade skett mellan talibanerna och klanerna. Vilka löften talibanerna gav i dessa förhandlingar kan man bara gissa. En ledtråd fick vi igår, där talibanerna meddelade att alla afghanska motståndare skulle få amnesti. Talibanerna lyckade taktik visade att de lyckats samla en koalition av klaner/folkgrupper som alla var överens om, att Imperiets ockupation måste upphöra. Regimens armé smälte bort som nysnö i stark vårsol och knappt några skott avlossades.

Den kanske största anledningen till att talibanerna lyckades så bra och att man kunde samla denna koalition av klaner var Joe Biden! Han bröt det fredsavtal som var framförhandlat av Donald Trump. I fredsavtalet stod det att USA skulle åka hem den senast den 1:e Maj.
Av politiska skäl förlängde Joe Biden uttåget, för att han ville inte att Trump skulle få äran och han ville ta ta hem trupperna 9/11 som ett slags symbolhandling och även detta datum sköts fram. Joe Biden, Imperiet och deras vasaller i Europa står där nu och fattar fortfarande inte anledningen till talibanernas snabba övertagandet av Afghanistan. Kina står i bakgrunden och är överförtjusta. Att bryta avtal ses inte med blida ögon i den där delen av världen.


Foliehatten såg för några dagar sedan en redogörelse för hur talibanerna finansierade sitt krig för att kunna avlöna sina krigare. Talibanerna krävde lösen från Imperiets styrkor för att inte angripa transportkonvojer mm. Beräkningar visade att de kunde kräva ca en halv miljon kronor för att låta en transportkaravan passera ostört. Uppemot hälften av deras budget kom från denna typ av "beskyddarpengar."
Talibanerna
intåg har välkomnats av afghanerna själva, för att det kommer att gynna klanerna.

Prästen Helena Edlund som tjänstgjorde i Afghanistan sa i någon podd att 97% av biståndet försvann i korruption och hon sa att detta är officiella uppgifter. Landets president fick lämna drivor med pengar på marken eftersom helikoptrarna inte orkade lyfta mer.
97% av allt bistånd till Afghanistan g
ick till korruption i den gamla regimen. Detta visste talibanerna. Om det blir en stor flyktvåg från Afghanistan uteblir biståndet och därmed ingen rikedom till talibanerna. Talibanerna har nu ändrat taktik och säger att kvinnor under deras styre får utbilda sig och att man inte ska ge sig på dem som hjälpt Väst.
Det finns ingen nationell sammanhållning i Afghanistan. Det är ett klan-egoistiskt samhälle med noll patriotism. Att Ryssland misslyckades berodde inte på att landet i sig utmanades utan för att klanerna var orolig för att deras makt skulle minska. USA lyckades inta Afghanistan eftersom man gav varje klan ett antal miljoner dollar.

Vill man destabilisera landet gör man det lättast genom att ge 40 % av landets
bistånd till vissa klaner och 60 % till andra klaner. Då blir det inbördeskrig. Talade med en socialtjänsthandläggare för några år sedan. Det blir ett jävla bråk inom grupper om om vissa får mer än andra.

Många tror att de vinster som opiumhandel har inbringat till olika aktörer är bara en piss i Östersjön jämfört med den multimiljardrullning som sattes igång när Imperiet tog över spakarna i Afghanistan. Såg någon uppgift om att notan för Sveriges insats i Imperiernas kyrkogård blev ca 29 miljarder kronor. För Imperiet med vasaller så är det omöjligt att räkna alla miljarder som spenderats på den liberala sociala ingenjörskonsten. Svårt (och dyrt) att vara liberala gudar.

Om man får tro Tucker Carlson har det säkert lagts en del av biståndet på sjukhus, vägbyggen, skolor, utbildningar om HBTQ(P)+ samt genuscertifieringar m.m.
Om det är 60, 90 eller 100 % som går till korruption spelar då ingen roll. Att nagelfara exakta data i det här fallet är slöseri med tid eftersom riktningen inte kan bli mer tydlig

Foliehatten undrar i vilken planet som Ann Linde och Joe Biden befinner sig i när de kräver att den nya talibanregimen blir feministiskt ”inkluderande.”
Ann Linde deltog i ett utrikesministermöte i EU. Inte oväntat att denna ”nolla” skämmer ut Sverige. Att få talibaner att bli feminister är lika dumt som att hälla en droppe vatten i havet och tro att man ska drunkna.
Foliehatten förväntar sig också att talibanerna rakar sig och klipper sig nu när kriget är slut och självklart blir de feminister. Allt talar för det. Ann Linde är så klok så klok. Feministagendan kommer från FN och Sveriges polit
ik är 99% FN-baserad agenda.

Det är fred i Afghanistan nu. Talibanerna har besegrat ockupanterna och infört lagar grundade på den ”fredliga och toleranta religionen Islam.” Det är ingen som behöver skydd i Sverige. Ska inte vänstermupparna bli glada då. Vi kan nu också börja sända hem alla
afghaner som är här. Att tycka att läget där nu är så hemskt att folk måste få asyl i Sverige kan väl närmast ses som ren islamofobi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar