söndag 8 augusti 2021

Verkligheten är inget för vänstern!

 Kunskap översatt till grekiska = gnosis. För vänstern är gnosis inte hur vi beskriver verkligheten mer verkligt än verkligheten självt. Få inser att den handlar kanske om att idévärlden trumfar den verkliga världen.

Den viktigaste parallellen är hatet mot naturen eller förnekelse av att naturen är verklig vilket
är framträdande hos gnostiker. Vänsterns tanke är att straff inte minskar brottsligheten och det är som en statsreligion i Sverige. Seriösa studier visar motsatsen. Vänstern hävdar att det finns mer än två kön, att brottslighet beror på fattigdom, att det är diskriminering som gör att kvinnor tjänar mindre än män.
Detta visar att tanken hos vänstergnostikerna är att hur vi beskriver verkligheten är mer verkligt än verkligheten självt.

Vissa politiskt besatta människor saknar förmåga att se verkligheten omkring sig. De utgår från kartan och inte från verkligheten. En sorts idealism som kan bli livsfarlig.
En före detta DN-journalist anklagar SD för att ligga bakom skjutningarna i landet och han är långt från verkligheten och har inte gnosis, när det gång på gång visar sig att det är en uppgörelse mellan olika gäng om knarkhandlar revir, spelskulder m.m som skjuter ihjäl andra gängmedlemmar. Det är inget annat än politisk besatthet. En kontraintuitiv ståndpunkt. En sorts blindhet för realiteter. Är det här det gnostiska ligger: att idéerna trumfar verkligheten?

Vänstertänk präglas av att id
éer skall skriva över en defekt och primitiv verklighet. Fast samma sak kan man se inom liberalismen, hos de troende. Foliehatten tror att Internet är den stora kaosfaktorn. Internet har tvärt emot Framfab optimismen lett till en stark segmentering av idévärldar och subkulturer. De existerar bara ett par musklick ifrån varandra rent teknisk, men dessa klick sker aldrig.

Segregeringen omfamnas istället och folk finner underhållning och trygghet i att hålla sig till sin "kulturgrupp" online. Likadant ser det naturlig
tvis ut hos beslutsfattare. Man pendlar mellan kneg, möten, yoga och speciella intressen som golf eller skidåkning i fjällen osv. Man står inte mitt i skitstormen så att man kan nå en djupare förståelse för hur hela momentum i tiden ser ut.

Stefan Löfven och sossarna har inte ha någon större koll på våld och "degenerering." Han sitter inte och tittar på chimpouts eller kravaller eller latinamerikanska grymheter eller porr och allt jävla elände som pågår nu. För må bra tar han kanske mer än en GT! Det är som han den krumme gamle gubben Jerry Nadler i USA som flåsande och på vippen till hjärtattack viftade bort folk som trycker upp en mic i ansiktet på honom och ville höra vad han tyckte om Antifa. Det där, det där är en myt, sade han innan han försvann in i bilen bakom tonade rutor.

Samtidigt har du en ung generation som sitter och spammar "n ordet" i webchattar under kravallerna, speciellt under de senaste åren har det funnits mycket sådant att roa sig med online. Alla dessa streamare som är ute och filmar.

Löfven och andra makthavare befinner sig på skilda planeter ifrån unga människor på ett sätt som aldrig tidigare har förekommit så tydligt

Foliehatten tror det handlar om en tro på en andlig esoterisk kunskap med vars hjälp man kan nå himmelriket eller nirvana eller den högsta nivån där man förenar sig med Gud. Den värld vi lever i är bara sken och villa. Ett bländverk som förför oss. Ja kanske den rentav är ond och korrumperad sedan syndafallet. Den som inte är med mig är mot mig. Tillhör du den onda sidan? Woke-kulturen är som en sekt.
Skillnaden är att de gnostiska utopikerna faktiskt tror att vi kan bygga himmelriket i den här världen. Det enda vi behöver göra är att applicera själens insikter på korrekt sätt - vare sig det rör sig om nån typ av religiös uppenbarelse eller att man tror sig ha räknat ut vetenskapligt hur man skapar ett klasslöst arbetarparadis etc.

Tron på syndafallet är det som räddar (den konventionella) kristendomen från att bli gnostisk. Där ser man visserligen världen och dess köttsliga tillvaro som mindre viktig än själslivet, men man tror också att arvsynden gör oss oförmögna att återskapa Edens lustgård. All typ av paradisisk tillvaro får vänta till livet efter döden, i jordelivet gäller jordens lagar.

Kunskapen/gnosis kan
söks med hjälp av meditation och övningar. Lite som den sydkoreanska Moon-sekten som är extremt tydlig med att det finns en annan verklighet än den vi ser och känner.


1 kommentar:

 1. Ibland är det befriande med klarspråk
  Hanif Bali
  @hanifbali
  ·
  1h
  Ser att
  @JHuitfeldt
  hånas av verklighetsförnekare för att vara rädd för ”mjukisbyxor och attityd”.

  Han borde varit mer specifik, ”antisocialt ghettoslödder med gatugängestetik, med rötter från land med fler kameler än skidåkare, som vill kopulera med folks mödrar.”

  SvaraRadera