söndag 1 augusti 2021

Är Sydsvenskans Jesper Sahlin PK-vänsterns värsta journalist?

Återigen har Jesper Sahlin i Sydsvenskan varit framme i en artikel på ledarsidan igår och påstått massa saker som är rena rama lögner. Givetvis kan inte Foliehatten låta bli att skicka e-mail till denna Jesper för att påpeka fakta.

Jesper:”SD-politikern från Hörby som anmälde Polhemsskolani Lund till Skolinspektionen som i sin tur lämnade ärendet tll Lunds kommun, får inte gehör
på någon punkt i sin kritik.

Den ursprungliga kritiken gällde en historielärares beskrivning av stormningen av Capitolium den 6 januari som ett försök till statskupp. Vänsterintrodokrinering tyckte politikern som lyssnat på lektionen som skedde på distans.
SD-politikern har från början insisterat på, att han kontaktade skolan som förälder och inte som politiker.

Men ska man en statskupp kallas om inte statskupp? Iden att lärare borde avstå från att kalla saker vid deras rätta namn för att det kan kränka någons blasfemilagar djupt främmande i en öppen demokrati. Att fakta har börjat förväxlas med åsikter skadar demokratins förmåga att balansera intressen och lösa problemen genom debatt och kompromiss.
Faktum var att stomningen av Capitolium var ett kuppförsök. Att det är oklart i vilken grad det var spontat eller planerat och i så fall av vem, ändrar inte på det.
Fakta ska rubba åsikter, inte tvärtom.”


Hej Jesper!

I dagens SDS förvränger du grovt vad som hände när amerikaner tog sig in i Capitolium.
Enligt din text: " Stormningen av Capitolium var ett försök till kuppförsök..."

Du påstår också: ”Att fakta .…”

Det finns en video som visar att det var Capitoliums vakter som släppte in fredliga demonstranter och en stormning är ren och skär lögn!

Protesterna den 6 januari var fredliga, inte bara ”mestadels fredliga” som MSM skrev om upploppen i Seattle och andra städer. När du tillsammans med svenska vänstern, sossar och andra, påstår att Trump(utan att nämna honom direkt) uppmanade till stormning och våldsamheter ljuger ni avsiktligt. 

Läraren i Hörby har rätt i sitt påpekade. En stilla undran. Hur kan du avgöra och dessutom påstå att kritiken är politisk och inte av privat natur? Läraren lyssnade på lektionen och alla som är insatta i skolan och lärarnas politiska hemvist, är inte förvånade!

Att det skulle bli avslag på överklagandet var givet på förhand. De som styr i Lund är PK och fakta är ointressanta!
Det är synd att Bonniers inte ger SDS samma fri tyglar som Expressen har fått, där de varar artiklar som mera speglar vad som händer i Sverige, utan hämningar.
Är dessa artiklar också högerextrema?

Med vänlig hälsning Marcus ZadeniusJesper Sahlin <jesper.sahlin@bonniernews.se>

Hej igen Marcus!

Videon som visar människor som tar sig in i Kapitolium utan att använda våld har jag sett tidigare. Jag ifrågasätter inte den, men det finns många fler videor. Jag skulle rekommendera dig att ta del av ytterligare dokumentation och vittnesmål från den dagen om du vill ha en mer komplett bild av händelserna.

Jag påstod inte i min text att Donald Trump uppmanade till stormning. Däremot skrev jag att SD-politikerns kritik mot historielektionen är ”politisk till sin natur”, vilket är korrekt.

Trevlig helg!

/Jesper Sahlin

Hej Jesper!
Här är lite fakta om lärarnas politiska hemvist som du kan fundera över!
När SVT sökte representanter för Lärarförbundet ”vägrade” samtliga att ställa upp på en intervju när de vill få kommenterar om betygsutredningen.

Istället gjorde de ett uttalande i ett mejl. Förbundssekreteraren Anders Åhlin skriver att förbundsstyrelsen har beslutat om, att de inte samverkar med politiska partier och organisationer som inte delar deras värdegrund. Lärarförbundet avslöjade också sin politiska agenda, när de anser att SD:s värdegrund strider mot Lärarförbundets, bland annat för, att de är motståndare till ”mångkulturalismen!” Lärarförbundet däremot står upp för ett mångkulturellt samhälle!

Det finns flera indikationer/undersökningar som visar att drygt 70 % av alla lärare röstar på V, Mp och S och det visar hur vänstervridet lärarkollektivet är.

Många känner inte till att både Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund under perioden 1970-1980 åkte till Ryssland, DDR, Kuba, Vietnam, Kambodja, Kina o.s.v., för att finna pedagogiska verktyg i de kommunistiska diktaturerna. De svenskarna lärarna insåg snart, att kommunisterna hade en mer kunskapsinriktad skola, så de åkte hem till Sverige tämligen besvikna.

Göteborgs Posten lyfte
Lärarförbundets uteslutningen av SD i en artikel:
”Omvärlden går åt höger, så kommer alla de institutioner som kontrolleras av vänstereliten upp till ytan. Utbildningssektorn är i många avseenden en massiv kraft och utbildningssektorn präglas av vänsterextremism och det leder till en total krock med omvärlden. Vem vill skicka sina barn till en skola, där 70% av lärarna är post-marxister som mobbar barnen och sätter betyg genom allmänt tyckande och till en skola, där eleverna inte lär sig någonting.
Vi kommer med största sannolikhet få ett skolkrig och lärarnas så kallade ”status” kommer att urholkas, när det framgår, att många av dem är riktigt illvilliga, oärliga och oseriösa. ”

GP kan skriva klartext och jag undrar om fakta är totalförbjudna på SDS redaktion?

Med vänlig hälsning Marcus Zadenius


 

2 kommentarer:

  1. Utmärkt, Marcus!
    Just genom tydlig, men samtidigt faktabaserad, välunderbyggd kritik blir det svårt att vifta bort denna med invektiv (exempelvis som hatskriverier el. dyl.). Själv visste jag inte att lärarnas politiska snedfördelning var så markant - skrämmande.

    SvaraRadera