tisdag 24 augusti 2021

Foliehatten har spekulerat idag!

 Vänstern i Sverige har skalat bort mycket av sin politik och det som återstår är - HBTQ+, feminism och öppna gränser. Foliehatten har noterat att de som står bakom Pride inte är demokrater eftersom man uteslutit SD från alla evenemang.
Svensk vänstern är inte marxister. De övergav ekonomisk jämlikhet och ekonomiska frågor på 1960-talet för så kallade post-marxism vilket är en form av liberalism.

De
t nya högerblocket är i sin tur inte så mycket mer än nyliberaler och krig. Vad de har gemensamt är att de både högern och vänstern är liberaler men det förstår de inte själva. Nu när USA fått fly ut från Afghanistan med svansen mellan benen, har vi fått uppleva något märkligt - både högern och vänstern gapar om att USA måste vara kvar eftersom "liberala värden" är hotade. Det ramas in på litet olika sätt men det är samma försvar för en global liberalism och amerikansk överhöghet.

USA
hade den dåliga smaken att försöka genomföra en färgrevolution i Hong Kong, där Antiafa och Hong Kongers med "MAGA-hatt" valde den amerikanska sidan och det var dömt att misslyckas från början – motståndarna var den kinesiska staten.

I det svenska etablissemanget var det påbjuden ”total tystnad” när Antifa slogs i Ukraina med "nynazister" mot den rysk-kontrollerade ukrainska regeringen.
Högern och vänstern uppfattar att de slåss för sin egen sak men vad de slåss för är oftast liberala och amerikanska intressen. Det samma kan sägas om dessa otaliga militanta islamister som tror att de slåss för en högre muslimsk sak när deras vapen och pengar kommer från NATO och
CIA. På 1920-talet samarbetade Antiafa och kommunister på samma sida som liberaler. Antonio Gramsci försökte förklara det som en form av allians i någon gammal text han skrev. Han blev så klart lurad. I slutändan vann liberalerna i Italien. Varken fascister eller kommunister fick styra Italien.

Det finns länder som aldrig blivit influerade av det amerikanska. Kina, Ryssland och Kuba som aldrig hamnade under amerikansk kontroll. Amerikanerna såg till att avsätta Shah sedan tog Ayatollorna tog över Iran och införde en islamisk republik.

Ett
intressant exempel är Kina. Trots att många maoister var anti-USA blev de förvånade när Kina vände sig till USA på 1970-talet. Skälet till varför Kina vände sig till USA var att Kina behövde pengar, teknik och ville distansera sig från Sovjet efter år av konflikter.
USA ville "koppla av" Kina från Sovjet
och de tänkte att Kina skulle förbli ett fattigt land men på ett häpnadsväckande sätt spelade Kina ut USA - även efter 1989 då USA drog in det tekniska stödet. Skälet är tämligen simpelt. Kina förstår USA medan USA inte förstår Kina.
Liberala system skapar till exempel en lång rad särintressen. Detta utnyttjar Kina och spelar ut dem mot varandra. Kineserna har till exempel länge spelat på Wall Street och amerikansk näringslivs gränslösa girighet. Kina promotar en liberalism i USA som inkluderar kineser och kinesiska affärsintressen som de aldrig skulle tillåta
i Kina.

Foliehatten var i Kina och den kinesiska guiden ögonen på honom. En guide som studerat i Sverige och avlagt en examen som dessutom pratade bra svenska.  För övrigt begrepp han inte att svenska folket var så passiva till massinvandringen!
Guiden visade den
privatägda kinesisk twitter- Weibo och här ser du kinesernas mentalitet. Det är en orgie i kinesisk nationalism, konservatism och kulturella egenheter som vi 9 väst inte begriper och ser som mycket märkliga. Där kommer du att se att kinesiska kvinnor har förkärlek för tjocka män. Det är fruktansvärt etnocentriskt men också väldigt smarta inlägg där de försöker förstå västvärlden och sin omgivning. De diskuterar med varandra hur de skall främja sitt folks intressen. Diskussionen kring den israeliska lobbyn är inte censurerat i Kina och diskuteras helt öppet på Weibo och i kinesisk TV. Mearsheimer och Waltz bok "The Israeli lobby" är en bestseller och mer okunniga kineserna förundras över hur USA kan tillåta det. Kineserna är inte positiva till den israeliska lobbyn - de finner det fruktansvärt omoraliskt men också strategiskt intressant att använda själva mot sina fiender.

Det är få konspirationsteorier på Weibo
och där ser du ingen "anti-vaccin-rörelse" som beror på att den kinesiska staten inte tillåter sådant och är mer direkta och ärliga i sina samtal med kineser.
Det
är den stora skillnaden mellan Weibo och MSM. I MSM ser du konspirationsteorier och detta på grund av vårt etablissemangs oärlighet och lögner. När Weibo censurerarar är det till exempel mot Metoo-rörelsen och sådant som leder till instabilitet. I MSM var Metoo något stort!

När Covid-19 epidemin graserade som värst försökte Trump med en mjuk form av etnisk krigsföring. Trump började kalla Covid-19 för det "kinesiska viruset!"
Som på en signal agerade kinesiska sponsrade tankesmedjor och aktörer i USA. De hävdade att det var rasistiskt att kalla Covid för det kinesiska viruset. Donald Trump hamnade nästan omedelbart i onåd med den liberala pressen. Den här strategin har Kina hämtat från en semitisk grupp. De är fruktansvärt effektiva på liberala samhällen med en europeisk majoritetsbefolkning. USA och liberala samhällen har inget starkt försvar mot den här typen av etniskt motiverade partikularistisk strategi.

Att som Sverige vara en vasallstat till USA och att våra egna liberala eliter har lyssnat på allt som kommer från DC, har gjort oss svaga och instabila.
Kina har inte valt denna taktik mot europeiska länder. Kineserna är inte som amerikanerna. Så länge du inte lägger dig vad Kina gör internt och respekterar internationell lag så kommer Kina med gåvor.
USA försöker undergräva regionala kinesiska intressen Taiwan inhemska intressen Hong Kong och deras handel med andra länder Huawei och där agerar Kina med hagelgevär i självförsvar. Vi kan notera att när företag skulle anbud på det svenska 6 G nätet var Huawei uteslutna från att lägga anbud. Givetvis skedde detta på direkta order från DC och det visar vilka lakejer Löfvenregimen var!

Donald Trump presidentskap är
visar hur eliter kan styra. Han köptes av den israeliska botsättar högern. Hans presidentperiod handlade om att ge Israel allt det pekade medan amerikanerna fick väldigt lite. Om vi bortser från Israel.

Trump
administrationens Kina strategi är rätt intressant. Vad Trump regimens gjorde var att attackera framförallt handelsavtalen med Kina. Dessa avtal har förvisso gynnat USA men också resulterat till att amerikanska företag har kunnat skeppa sin produktion till Kina. Företag som sedan köptes upp av Kina. Många arbetslösa, semi-arbetslösa och underanställda vita amerikaner köpte Trumps attacker på Kina i ren desperation. Det var ett effektivt verktyg precis som det var ett effektivt verktyg for Bush-regimen att legitimera Kontra-Jihadrörelsen. Många amerikaner trodde att Trump skulle ta hem de gamla industriföretagen. Detta inträffade inte.

Ingen av de här industriföretagen tänkte Trump ta hem. Vad Trump gjorde var att förflytta produktionen från Kina till Vietnam som styrs av ett fientligt systerparti till
CCCP och Indien. Detta skulle vara ett led i den ekonomiska "avkopplingen" med Kina. I slutändan bet sig USA i foten eftersom Kina är idag kontrollerar nästan hela kedjan - från innovation till design till produktion till försäljning.

Kina är inget "outsourcing" land längre så USA hade inte så många fabriker och företag de kunde flytta vare sig hem eller till ett annat land. De företag som har flyttat till låglöneländer kommer inte tillbaka av ekonomiska skäl samt att automatiseringen kommer ta död på dem.

Avslutningsvis kan vi notera att det svenska etablissemanget har stora problem att förstå, att obildade invandrare från Afrika och Mena inte platsar i en modern industri där allt mer kommer bli automatiserat och de kommer aldrig att då arbete i den svenska produktionen. De hamnar nästan uteslutande i bidragskarusellen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar